Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי בעבר, התקבל עם אחת מכירות הגז (לא זוכר איזה/מתי כי אנחנו מחליפים כל שנתיים...) ונשכח בזמן הפירוק🥴

בכל מקרה זה או אזיקון זה כמו לשים חגורה כשלובשים כתפיות, גיבוי שנדיר שיש בו צורך.

פורסם

So, m'am, when did you say your house burned down?

בבית שלך תעשה מה שבא לך, אבל בפורום עדיף שלא תספר לנו עד כמה אתה חאפר... הבנד הזה זה מינימום. לא "גיבוי".

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

צודק.

אני גם לא מסתפק בבנד הזה, אם הוא לא מרגיש לי מספיק הדוק כי הוא התיישן אני שם בנד נורמלי עם בורג, הסוג עם שטח חלק שלא יפצע את הצינור.

בסוף החיכוך של הצינור והפייה זה מה שמונע שחרור של הצינור כתוצאה מלחץ הגז שדוחף לכל הכיוונים. האבטחה הזו חשובה!

spacer.png

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אם נחזור להודעת הפתיחה, אז הניסיון שלי הופך אותי למיסיונר של האינדוקציה. אבל עם אבל גדול אחד: אם הצרכים שלך מחייבים חיבור חשמל תלת פאזי רק לצורך האכיריים (ולא למשל, חימום מים או מיזוג אוויר) העסק הופך יקר. מדובר בעבודות חשמל שעשויות לעלות אלפי שקלים (בתלות בתשתית הקיימת) ועוד כ-2,000 ש״ח אגרה של חברת החשמל תמורת בדיקה, חיבור והחלפת מונה.

מבחינת ניסיון עם כיריים אינדוקציה - עברנו לטכנולוגיה הזו בגלל אילוץִ של פגיעה במערכת הגז בעת שיפוץ הדירה, שאילץ אותנו לוותר עליה. אישתי, שמבשלת (ואופה) בצורה אינטנסיבית מאוד, נשבעת באינדוקציה, גם שני הבנים שיצאו לעצמאות ויתרו על גז לחלוטין. תחילה היינו עם כיריים של סאוטר שחיו כ-5 שנים, הוחלפו לפני כ-8 שנים לסימנס, גם לבנים, או לפחות לאחד מהם, אותו דגם.בד״כ פועל היטב, אם כי אחת למספר חודשים מצריך ריסט (מבוצע על ידי הורדת והעלאת המפסק בלוח החשמל). 

לגבי גודל הפתח במשטח העבודה - אכן בעיה שנובעת מהעדר סטנדרד למידות. באירוע קודם של החלפת כיריים נאלצנו להזמין איש שיש שהגדיל את הפתח, איני זוכר מה היתה העלות. תתכן גם בעיה של גובה הכיריים, לעתים יש צורך בהגבהה על ידי מסגרת מסרגלי שיש (או ויתור על מגירה או שטח אחסנה מתחתם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

עדיף שלא תספר לנו עד כמה אתה חאפר

אחשלי, בחייאת...

ויותר ברצינות, התקנו (בנינו מחדש) מטבח ואשתי בחרה להמשיך להשתמש בכיריים גז וגם נקודת הגז הוזזה. עקב החלפת הבלונים נדרשנו להביא אישור התקנה של טכנאי גז מורשה, והבחור חיבר את הצינור ללא שום באנד (והוא שלח לי את הרשיון שלו כמורשה, עדיין יש לי את התמונה שלו בוואצאפ). אז אם בארזים נפלה שלהבת...  עדיף שלא תקרא לי חאפר.

פורסם
לפני 10 דקות, Haim_gds כתב:

אחשלי, בחייאת...

אל תקח אותו קשה, תתרכז במה שהוא כתב. הבנד נדרש. לא לשים אותו - לא נכון. 

קבל את זה, קנה בנדים בכמה גרושים, רק תקפיד שהם עם משטח חלק, ותתקין.

תצא גדול.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מעדכן
נרכשו כיריים גז 5 להבות 75 ס"מ שמתאימות לגומחה הקיימת, נרכשו מליאור מוצרי חשמל, כי הוא מקבל BUYME גם דרך האתר.
https://www.lior-electric.co.il/product/כיריים-גז-5-להבות-75-סמ-aeg-א-א-ג-hgb75520sm-נירוסטה/

אגב ב
אתר יש באנר שמבטיח אם תמצא מחיר יותר זול נשווה אותו, בחיפוש קל יש מלא אתרים עם מחיר יותר זול 1500, למרות שכל שאר האתרים הגדולים עם בדיוק אותו מחיר 1700, יש גם אתר אחד עם מחיר של 1300 , אבל הביקורות עליו כ"כ גרועות שהיה ברור לי, שהמחיר שם הוא פיקציה.
השארתי שם הודעה על המחירים הזולים יותר , לא קיבלתי תגובה, פניתי בוואטסאפ ושם ענו לי והתברר שאני יכול לקבל 200 שקל הנחה אם אני אשלם באשראי, אבל אם אני אשתמש בתווים המחיר נשאר. מאחר ויש לי את התווים השתמשתי באופציה הזאת.

בכל מקרה אם אני מבין את זה נכון, למראית העין האתר של ליאור חשמל דומה להפליא לאתרים אחרים, עם אותם מוצרים, ועם אותם באנרים, האם הם בנויים על אותה פלטפורמה? או שהם פשוט אתר מקביל שמוכר את אותם מוצרים מבחיר יותר זול למי שלא מחפש לקנות בעזרת הביימי? 

פורסם
לפני 49 דקות, Haim_gds כתב:

והבחור חיבר את הצינור ללא שום באנד (והוא שלח לי את הרשיון שלו כמורשה, עדיין יש לי את התמונה שלו בוואצאפ). אז אם בארזים נפלה שלהבת...

פריג'י ענה יפה מאוד.

אל תיעלב. הטכנאי המורשה שלך חאפר מסוכן

ואתה סתם חאפר רגיל.

חתיכה שעולה 5 שקל אולי.

סה טו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 דקות, nglancer כתב:

מעדכן
נרכשו כיריים גז 5 להבות 75 ס"מ שמתאימות לגומחה הקיימת, נרכשו מליאור מוצרי חשמל, כי הוא מקבל BUYME גם דרך האתר.
https://www.lior-electric.co.il/product/כיריים-גז-5-להבות-75-סמ-aeg-א-א-ג-hgb75520sm-נירוסטה/

יופי של מוצר!

זה בדיוק מה שהתכוונתי עם הסימנס, 99% שזו בדיוק בדיוק אותה מערכת איטלקית בפנים ואולי אפילו אותו מפעל שמייצר עבור שני המותגים האלה.

תתחדשו ותהנו!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 55 דקות, hans כתב:

אתה סתם חאפר רגיל.

אני בפורום קצת יותר מ 10 שנים ועם אלפי הודעות מסוגים שונים ומשונים, אם זה מה שהתרשמת מכל התכתובת שלי בפורום אז נראה לי כי אני צריך לקחת אותך פחות ברצינות מאשר בעבר.

לפני 58 דקות, hans כתב:

אל תיעלב. הטכנאי המורשה שלך חאפר מסוכן

טכנאי גז מורשה עם לא מעט המלצות ממדרג. ואני צריך לדעת כי הוא לא מתקין בהתאם לתקן? שמח שאתה מניח כי אני משכיל מספיק כדי להכיר את התקנים.

לפני שעה, פריג'י כתב:

הבנד נדרש. לא לשים אותו - לא נכון. 

מסכים. 

אחרי שהטכנאי עזב הוספתי אזיקון לשלוות נפש שלי נגד תאונות (כפי שכתבתי).

אם להיות קצת קטנוני, אז בהתאם לתקנות אסור לי להרכיב את הבאנד אלא להזמין שוב טכנאי גז מורשה שיגבה ממני 200+ ש"ח עבור התענוג...

פורסם (נערך)

אתה מתחפר כי אתה יודע שאתה לא צודק.

מותר לך להיות חאפר. גם לי מותר. אני חאפר במלא תחומים.

אבל אני לא מספר לפורום.

ואני לא מצדיק את עצמי כשכל בר-דעת מבין וכל חוברת התקנה רשמית של כל כיריים שהם עלי אדמות מזכירים את הבנד הזה.

מעולם לא אמרתי שאסור לך להרכיב את הבנד. זה בינך לבין הרשויות כמו שמספרים עליי שאני מתקין גופי תאורה בבית. ככה שמעתי.

גם לא אמרתי שאסור לך לך להתקין כיריים לבד. זה החוק אומר. לי אישית לא מפריע.

אבל בטיחות בסיסית יא זלמה... בקטע הכי חברי שאפשר.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 53 דקות, Haim_gds כתב:

בהתאם לתקנות אסור לי להרכיב את הבאנד

נכון.

וגם לי אסור.

וגם היה אסור לי להחליף השבוע את הרפידות האחוריות.

אבל אם הייתי עושה משהו בניגוד לדרך הנכונה שנדרש לבצע, לא הייתי מתפאר בזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מבין אנשים, מה הבעיה שלכם ללכת להוציא רשיון מתקין גפ"מ רמה 1 ותעודת מכונאי רכב סוג 2? מדינה של חאפרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...