Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצרות שלי עם הנתיב המהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקפיץ, יש לי בעיה דומה איתם, אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

בחודשיים האחרונים השארתי את הרכב בחניון הנתיב המהיר, ונסעתי עם האוטובוס לירושלים.

כמה פעמים בודדות קיבלתי טרמפ מירושלים לחניון שם, והנהגת שהסיעה אותי חזרה לתל אביב דרך כביש 1 (לא השתמשה בנתיב המהיר). באופן לא מפתיע

מסתבר שהנהגת קיבלה מהם הודעת חיוב (7 שקלים על שימוש + כמה עשרות על חיוב הוצאות וכו' על כל כניסה לנתיב, 4 במספר) שהסתכמה לכמה מאות שקלים.

בשיטוטי באינטרנט ראיתי את הפסק דין הזה, שבגדול אומר ש"אין בחוק ובתקנות כל בסיס לחייב באגרה את המשתמשים במקטע הראשון של הנתיב לצורך העלאה והורדה של נוסעים."

באופן לא מפתיע כשהנהגת דיברה איתם ושאלה על פשר החיוב הם הודיעו לה שאין אפשרות לבטל אותו והיא נדרשת לפנות לועדת הערר. הגשת ערר היא תהליך בירוקרטי ארוך ומיותר (לדעתי) בטח במקרה של חיוב שהוא לחלוטין לא מוצדק. לפי דעתי מדובר בשיטת מצליח מהסוג הגרוע ביותר.

מישהו נתקל במקרה דומה? יש לכם עצות מה לעשות?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרתה לי בעיה זהה, אם זאת פעם ראשונה , הם מבטלים את הקנס גם בטלפון.

השלט ממש לא ברור , ואני יודע הבנת הנקרא היטב.

כתוב לרשומים בלבד או למשלמים במזומן או לעמדת הרישום, משהו כזה. לא מובן מזה וגם לא נשמע הגיוני שאי אפשר לנסוע בלי לקבל קנס למי שלא רשום ורוצה להירשם במקום או לשלם במזומן, זה נשמע כאילו יש שם 2 כניסות אחת לרשומים ואחת ללא רשומים.

הם צריכים לרשום: "כניסה ללא רישום מראש אסורה" או " הכניסה מחייבת רישום מראש" או משהו כזה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
על פי מה שקרה לי זה לדעתי היה אמור להיפתר ככה או בעמק השווה של שני הקנסות.

מי שמעוניין שאשלח לו את תוכן המכתב שלי, שישלח לי הודעה בפרטי עם המייל שלו.

אהלן גוזל,

גם עליי הפעילו את אותו תרגיל עוקץ ועוד על נסיעה קצרה של כרבע שעה בלבד.

אני לא רואה שום הצדקה לשלם 89 ש"ח על נסיעה כל כך קצרה- במחיר הזה יכולתי לקחת מונית ספיישל מהבית בפתח תקווה!

תעריפי הנסיעה אינם מופיעים בשום מקום לאורך הנתיב (לפחות לא במקטע בו נסעתי אני) ואף שמצוין כי הנתיב מיועד לרשומים,

הנהג אינו יכול לנחש שנסיעה בלא הרשמה תגרור קנס של 27 ש"ח (!!) בנוסף לעלות האגרה. הנציגה הטלפונית טענה שסכום זה מכסה עלות איתור ודיוור בנהגים שאינם מנויים. סליחה??!

האבסורד הוא שהם עוד מצדיקים את תעריף האגרה הגבוה בכך שהנתיב היה עמוס מהרגיל.

את ה"רציונאל" שכך מנסים לצמצם את כמות הנהגים בנתיב, כבר שמעתי, וזה מגוחך. זה אולי היה עובד אם שילוט אלקטרוני עם תעריפי הנסיעה היה מוצג בכניסה לכל מקטע. אם כבר, היית מצפה שבמצב כזה דווקא תהיה עלות נמוכה יותר, שהרי הנתיב מאבד מהאפקטיביות שלו כנתיב מהיר כשיש עומס.

בכל אופן, אשמח אם תוכל לשתף אותי בנוסח המכתב שהעברת להם כדי שיבטלו את התשלום.

בברכת שנה טובה ושלא נדע מצרות.

פורסם
קרתה לי בעיה זהה, אם זאת פעם ראשונה , הם מבטלים את הקנס גם בטלפון.

השלט ממש לא ברור , ואני יודע הבנת הנקרא היטב.

כתוב לרשומים בלבד או למשלמים במזומן או לעמדת הרישום, משהו כזה. לא מובן מזה וגם לא נשמע הגיוני שאי אפשר לנסוע בלי לקבל קנס למי שלא רשום ורוצה להירשם במקום או לשלם במזומן, זה נשמע כאילו יש שם 2 כניסות אחת לרשומים ואחת ללא רשומים.

הם צריכים לרשום: "כניסה ללא רישום מראש אסורה" או " הכניסה מחייבת רישום מראש" או משהו כזה.

ronenfe, איך גרמת להם לבטל את הקנס כבר בשיחה טלפונית? מה אמרת?

(קיבלתי מהנציגה במוקד השירות שלהם טלפון של מוקד ערר, איתם דיברת?)

פורסם

"טעות שלו"?

נשמע לך הגיוני?

לקבל קנס כי אינך רשום?

רכב עובר, נקלט במצלמה, הנתונים מוזנים למחשב,

ומשם צריכים לשלוח חשבון עבור נסיעה בלבד!

שיטת מצליח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מדובר פה בשיטת מצליח - התלוננת? קבל כסף חזרה בפעם הראשונה, לא התלוננת? תשלם.

ולגבי עניין השילוט - חברים, נכון, יש שילוט, אבל מדובר פה בסוג של הטעיה לדעתי. למה הם לא עשו מערכת כמו בכביש 6? הסיבה כנראה פשוטה - כדי לבלבל.

כשאתה קורא מהשלט אתה מבין:

1. מנוי - מישהו שרשום במערכת ועובר כל יום ואולי זכאי להנחה ו/או הטבה כלשהי.

2. לא מנוי - יקבל את התשלום לביתו דרך הדואר עבור השימוש בכביש.

למה צריך להגיע לקנס??

הדברים היו יכולים להיות הרבה יותר פשוטים וקלים אבל כרגיל החליטו לעשות בידיוק ההפך..

פורסם

כי כך אפשר להרויח עוד כסף,

בלי להתאמץ כלל.

ויש כאלו שאין להם זמן להלחם על הכסף שמגיע להם,

ובמערכת המקולקלת הזו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אהלן גוזל,

גם עליי הפעילו את אותו תרגיל עוקץ ועוד על נסיעה קצרה של כרבע שעה בלבד.

אני לא רואה שום הצדקה לשלם 89 ש"ח על נסיעה כל כך קצרה- במחיר הזה יכולתי לקחת מונית ספיישל מהבית בפתח תקווה!

תעריפי הנסיעה אינם מופיעים בשום מקום לאורך הנתיב (לפחות לא במקטע בו נסעתי אני) ואף שמצוין כי הנתיב מיועד לרשומים,

הנהג אינו יכול לנחש שנסיעה בלא הרשמה תגרור קנס של 27 ש"ח (!!) בנוסף לעלות האגרה. הנציגה הטלפונית טענה שסכום זה מכסה עלות איתור ודיוור בנהגים שאינם מנויים. סליחה??!

האבסורד הוא שהם עוד מצדיקים את תעריף האגרה הגבוה בכך שהנתיב היה עמוס מהרגיל.

את ה"רציונאל" שכך מנסים לצמצם את כמות הנהגים בנתיב, כבר שמעתי, וזה מגוחך. זה אולי היה עובד אם שילוט אלקטרוני עם תעריפי הנסיעה היה מוצג בכניסה לכל מקטע. אם כבר, היית מצפה שבמצב כזה דווקא תהיה עלות נמוכה יותר, שהרי הנתיב מאבד מהאפקטיביות שלו כנתיב מהיר כשיש עומס.

בכל אופן, אשמח אם תוכל לשתף אותי בנוסח המכתב שהעברת להם כדי שיבטלו את התשלום.

בברכת שנה טובה ושלא נדע מצרות.

אין מקטעים בנתיב, כולו קטע אחד. בכניסה מכיוון מזרח (אם אתה מגיע מכיוון ירושלים) יש שלט קצת לפני הכניסה שמודיע מה המחיר. הכניסה מכל מקום אחר עוברת דרך החניון שלהם, וגם שם יש שלט עם המחיר. אי אפשר לפספס.

הרציונל לפיו ככל שהתנועה כבדה יותר המחיר עולה נועדה ע"מ לשמור את הנתיב פתוח ככל האפשר לתחבורה ציבורית, ועודד שימוש בהסעות (חינם) שלהם. אני מוצא את זה יעיל הרבה פעמים (את ההסעות).

לאחרונה הם התחילו לפרסם את המחיר בכל רגע נתון באתר האינטרנט שלהם, כשגולשים אליו מסלולרי. ניתן לראות גם מהמחשב הביתי בקישור הזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני קיבלתי קנס בדואר, התקשרתי אליהם ואמרתי להם שקיבלתי קנס וזה לא הוגן, הם רשמו אותי לשירות וביטלו לי את הקנס וגבו ממני את מחיר הנסיעה ללא הקנס, זה לא בעיה לבטל את הקנס,ף אני לא זוכר עם מי דיברתי יכול להיות שזה הטלפון שנתנו לך להתקשר אליו.

מה שכן כתוב בשלט "לרשומים בלבד" בשום מקום לא כתוב שאסורה הנסיעה למי שאינו רשום. אם לא כתוב שאסור אין שום הצדקה לגבות קנס. מה שמוסיף לבלבול שם זה שרשום גם שלט להרשמה או לתשלום במזומן. ככה שזה גורם לחשוב שאפשר להיכנס לנתיב. כשכבר נמצאים בנתיב לא ברור איך התשלום עובד ושחובה להיכנס להרשמה.

אני לא חשבתי שאני עושה משהו לא תקין , אפילו לא ידעתי שצריך להירשם מראש.בכנות לא ידעתי למה הם מתכוונים במשפט לרשומים בלבד.

אני לא חושב שיש להם סיכוי בבית משפט אם מישהו יתבע אותם, וגם תביעה יצוגית יכולה להצליח פה עבור אלה ששילמו.

קנס מקבלים כאשר מפרים עבירת תנועה, אין פה שום תמרור חוקי ושום עבירה עליו.

עלות איתור ודיוור בנהגים שאינם מנויים? שקל וחצי על בול, ושליפת הכתובת לפי מספר הרכב ממשרד הרישוי?

פורסם

בן זוגי נהג ברכב באותה העת ואיש מאיתנו לא ראה שילוט שמציין עלות של 62 ש"ח לפני מע"מ ל-10 ק"מ.

אפילו נציגת השירות הטלפוני של הנתיב המהיר, איתה שוחחתי היום, אמרה שאין תעריף קבוע (אלא כזה שמשתנה ע"פ עומסי התנועה ברגע הנתון) ולכן גובה האגרה לא מופיע בשילוט. עכשיו תארו לכם שאותה ה"לוגיקה" היתה פועלת במכונת משקאות, כך שעלות הפחית שאתם קונים היתה משתנה בין 7 ל70 ש"ח לפי הטמפרטורה בחוץ. במחיר כזה לשליש ליטר, כבר עדיף להתייבש ולקבל עירוי ממד"א.

על הנתיב המהיר עלינו בבית דגן (כנראה תחילתו) לאחר שה-GPS איבד קליטה ובלבל אותנו, והבנו שניאלץ לעשות סיבוב כדי לחזור לנתיב ה"רגיל" של כביש 1. עם זאת, לו היינו רואים אינדיקציה כלשהיא לגובה האגרה הזה, מן הסתם היינו נמנעים משימוש בנתיב.

עם כל הכבוד, אנלוגי, כשאתה נמצא בנסיעה על כביש בין עירוני וקולט שלקחת פניה לא נכונה, אין לך בד"כ זמן להתחיל לעשות טלפונים או לבדוק באינטרנט תעריפי שימוש בתשתיות תחבורה. מעולם לא השתמשנו בשירותי הנתיב המהיר לפני כן והנחנו, על סמך נסיוננו עם כביש 6 שאכן ישנה מערכת בקרה אוטומטית ושעניין הרישום פשוט מוזיל בעלויות למי שבוחר להשתמש בשירות הנתיב לעתים קרובות. כאמור, שום אינדיקציה לגובה אגרה של עשרות שקלים או לקנס צפוי ל"עבריינים".

אז למי פונים כדי לבטל את רוע הגזרה ואלו עובדות חשוב להדגיש?

פורסם

אני חושב שקיבלת קנס, בגלל זה העלות הגבוהה, לא נראה לי שהסכום שם יכול להגיע למחיר כזה ללא קנס. ראי את ההודעה הקודמת לגבי איך לבטל את הקנס.

בכל מקרה דווקא המחיר של נסיעה בנתיב מופיע בשלט דיגיטלי בצורה ברורה מאד.

פורסם

במוקד הטלפוני אמרו לי שהקנס זה ה-27 ש"ח ושה-62 ש"ח לפני מע"מ זו האגרה עצמה שהיתה גבוהה באותה העת עקב עומסי התנועה.

בכל אופן, בן זוגי טוען שהוא יודע על קיומו של שילוט דיגיטלי כזה, אך בנקודה הספציפית שבה עלינו על הנתיב המהיר,

לא זכור לו (וגם לי לא) שום שילוט ובו אזכור של התעריף שגבו מאיתנו. סכום כזה ישר היה מדליק נורה אדומה אצל שנינו.

בקיצור, כל הסיפור פשוט מסריח משיטת מצליח.

רוצים לחנך נהגים? תתחילו מהצבת שילוט קוהרנטי. רק לקראת סוף הנסיעה הבנתי שבעצם אין היכן לשלם במזומן.

או שפשוט תתאימו את עצמכם למאה ה-21, כפי שעשו בכביש 6.

ronenfe, תודה, אעזר בזה.

פורסם

שוב, יש שתי כניסות בלבד לנתיב. אחת מתפצלת מכביש 1 כשנוסעים לכיוון ת"א ולפניה שלט אלקטרוני שמציג את המחיר (המשתנה) בכל רגע נתון. השניה היא דרך הכניסה לחניון הנתיב המהיר, כשנוסעים על כביש 1 לכיוון מזרח, כיוון ירושלים. אחרי הירידה מכביש 1 לכיוון החניון יש עליה למחלף דו נתיבי. הנתיב הימני מתחבר חזרה לכביש 1 לכיוון תל אביב, הנתיב השמאלי לתוך הנתיב המהיר. מעל הנתיב השמאלי יש שלט אלקטרוני המציג את המחיר בכל רגע נתון.

אני מבין שהתבלבלתם וזה באמת מרגיז לשלם כזה סכום בלי להתכוון, אבל לא חושב שהשיטה דפוקה. בכל מקרה אני מניח שהם יבטלו את הקנס אם תפני אליהם, וודאי אם תירשמי לשירות. אני חושב שבכל מקרה כדאי להירשם לשירות, זה חינם ויכול להיות שימושי ביום מן הימים.

אגב, בהחלט יש אפשרות לתשלום במזומן, בעמדות תשלום הנמצאות בתוך החניון.

הסכום בנתיב בשעות העומס בהחלט יכול להגיע ל-70 ש"ח, מה שעוד יותר מדהים הוא כמה אנשים מוכנים לשלם אותו. אני אישית נוסע בנתיב באחת משלוש אופציות: א. יש עומס לפי הווייז והשילוט והמחיר אינו עולה על 10 ש"ח. ב. אני מאחר למשהו סופר חשוב (כבר שילמתי 40 ש"ח פעם). ג. נוסע עם עוד שלושה ברכב, אז הנסיעה בנתיב היא חינם (לא הרבה יודעים, שווה לזכור את זה), אם כי צריך לעבור בעמדת הרישום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...