Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך לדעת אם הרכב תוכנן בצורה נכונה תוך התחשבות בתנאי הנסיעה שלו?

יש רכבים למשל שלא יכולים לנסוע בגשם, כלומר פיסית הם יכולים, אבל תנאי נהיגה שהם מספקים בלתי אפשריים. למשל במזדה 2 בגשם אין מראות צד ועיזבו גם את זה שהוישרים מנקים בקושי חצי שמשה כמו שהיה ברכבים בשנות ה60.

לאומת זאת רכבים שמתוכננים נכון, הם עברו תעלה אוירודינאמית כמו מטוס וחישבו זרמי אויר בצורה נכונה. במרצדס למשל זה מורגש באופן מדהים, בנסיעה בגשם כימעט לא צריך להשתמש בוישרים: אוירודינאמיקה מנקה את השמשה: זה מדהים ליראות איך טיפות מים עולות למעלה ולצדדים ואז בצידי השמשה בתעלות יורדים למטה. למעשה טיפות מים האלה שנופלות על השמשה במהירויות שיוט מנקות את השמשה. מחזה מדהים ליראות טיפות מטיילות נגד כיוון הגרויטצייה.

לא רק זה, אלא גם שטח שמשות צד שנותן שדה ראיה למראות צד, גם שם מחזה מדהים: הטיפות יורדות נגד כיוון הרוח ומשאירות את השטח הדרוש נקי, בעוד שבשטח אחר בשמשה הטיפות הולכות לכיוונים אחרים כולל למעלה ועדיין שמשות נשארות נקיות ושמישות בגשם. זה ניראה מאוד מרשים בנסיעה וגם מאוד פרקטי.

מצורפת תמונה כדי להמחיש (היה קשה למצוא זוית שרואים טוב את הטיפות, הוספתי חיצים כדי להראות כיוון זרימה).

באילו עוד רכבים יש את זה?

aerodinamics.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וקס - לא חשבתי על זה, אצלי באמת וקס על כל השמשות. :oops:

אני באמת שוטף שמשות עם סבון שמכיל וקס בכל הרכבים שהיו לי. אז זה צירוף מקרים ולא קשור למותג? עברתי לסבון שמכיל יותר וקס מהקודם, בגלל זה כניראה התופעה ברכב הנוכחי נעשתה יותר משמעותית מבקודמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מורח וקס על השמשות, אלא רק מנגב את הסבון שהתייבש, רק על גוף הרכב אני מורח וקס. אז בכל זאת כן אוירודינאמיקה?

פורסם

וקס או אוטם אתה יכול למרוח גם על השמשות

זו התוצאה שתקבל:

כמובן לא לזמן ממושך, יש מוצרים ייעודיים וכל מיני ציפויים שנועדו לזה

פורסם

טוב לדעת, אולי כדאי לנסות ליישם את המוצרים המיוחדים.

תודה על ההסבר.

פורסם
אוירודינאמיקה מנקה את השמשה: זה מדהים ליראות איך טיפות מים עולות למעלה ולצדדים ואז בצידי השמשה בתעלות יורדים למטה. למעשה טיפות מים האלה שנופלות על השמשה במהירויות שיוט מנקות את השמשה. מחזה מדהים ליראות טיפות נגד הגרויטצייה

מצורפת תמונה כדי להמחיש (היה קשה למצוא זוית שרואים טוב את הטיפות, הוספתי חיצים כדי להראות כיוון זרימה).

באילו עוד רכבים יש את זה?

גם אם תרוץ עם משטח זכוכית במהירות 100 קמש, הטיפות ינועו בהתאם לכוחות הרוח והאויר הפועל מולן.

גם אם לא תרוץ עם חולצה של מרצדס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם אם תרוץ עם משטח זכוכית במהירות 100 קמש, הטיפות ינועו בהתאם לכוחות הרוח והאויר הפועל מולן.

גם אם לא תרוץ עם חולצה של מרצדס.

בלי חולצה הזאת יהיה קשה להגיע בריצה למהירות כזאת. החולצה נותנת עוד כמה סוסים. בדיוק כמו מדבקות שמוסיפות כוח :lol:

שמתי לב שתלוי מסוג הרכב היעילות של ניקוי אוירודינאמי הזה משתנה. למשל במזדה 2 זה לא עובד, במיוחד עם מראות צד (מקדימה לפחות יש וישרים).

פורסם

בסקודה פאביה הטיפות דבוקות בדבק מגע לשמשה ולא זזות למעלה גם אם אני נוסע על 120, ואז לא רואים כלום. יש לי ווקס שמרחתי על גוף הרכב, אתם בטוחים שאם אני מורח על השמשה זה לא יגביל את הראיה בעיקר בחושך?

פורסם

אפשרות נוספת היא שהחלונות בעלי ציפוי דוחה נוזלים, זה קיים כאופציה בעת הזמנת הרכב ויש אפשרות גם ליישם את זה ידנית.

הרכב שלי צוייד באופציה הזאת וזה אכן עובד מצויין, כל עוד המהירות לא יורדת מאיזור ה-50-60 קמ"שׁ ניתן לנסוע ללא מגבים גם בגשם זלעפות וככל שהמהירות גוברת כך הצורך במגבים יורד.

בכל אופן, תנועת טיפות המים הינה כזרימת האויר, הטיפות עפות למעלה בגלל שהרוח מחליקה ממכסה המנוע אל השימשה הקדמית כלפי מעלה לכיוון הגג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

edan82, זה באמת יכול להסביר את התופעה. בדקתי לפי VIN וברשימת האופציות אין ציפוי. אולי זה בא כסטנדרט, אני לא יודע (ברשימת אופציות לא מצאתי את זה). או אולי בעלים קודמים עשה ציפוי. הטיפות באמת הולכות עם כיוון הרוח.

במרצדסים קודמים גם היה את זה אבל פחות.

פורסם
וקס או אוטם אתה יכול למרוח גם על השמשות

זו התוצאה שתקבל:

כמובן לא לזמן ממושך, יש מוצרים ייעודיים וכל מיני ציפויים שנועדו לזה

אהבתי! לא צריך מגבים!

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

• תוכן חדש...