Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפיסת חניית נכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הגעתי הביתה וראיתי את התמונות (בעבודה לא הצלחתי).

לכאורה נראה שהתמרור לא הוצב כחוק ואם מדובר בשטח פרטי (קניון מרכז קניות כלשהו) אני משוכנע שהתמרור לא חוקי ולא קיבל אישור של ועדת תמרור.

לגבי הנהג, גם אם התמרור לא חוקי, זה לא גורע מזה שהוא זבל עופות אורגני.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם התמרור לא חוקי למה הוא לא בסדר?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני בטוח שהנהג מנהיג קבוצה של אנשים התומכים באידיאולוגיה של יגאל.

אנשים שאכפת להם שהממשלה, אשר לא אכפת לה מהנכים, מנצלת אותנו ומרמה אותנו בשביל לסחוט מאיתנו כסף מקנסות של חניות בחניית נכים.

ואני בטוח שהנהג האידיאליסט הגיע לחניון במטרה להפגין את עמדתו הנחרצת בעניין ובמטרה להילחם על זכויות האזרח ונגד ניצולה של הממשלה נגד האזרח הקטן.

וכאשר הגיע, אציל נפש זה, אל החניון וראה ששלטי הנכה אינם ממוקמים לפי החוק, החליט להחמיר בתגובתו ולתפוס לא אחת, אלא שתי חניות נכים.

או, שהוא שם פס על כולנו ובגלל זה חנה בנכים. ולא היה בז*ן שלו לישר את הרכב אז השאיר אותו על שתי חניות.

פורסם

התמרור לא חוקי.

אז למה שהוא יכבד אותו?

ולמה שהוא יקבל קנס?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כי כשהאדם הממוצע (אלא אם כן הוא חבר בוועדת התימרור העירונית) רואה תמרור נכה הוא לא יודע בוודאות אם מדובר בתמרור חוקי או לא, לכן עליו לכבד את התמרור ולא להוסיף חטא על פשע ולחנות חניה כפולה על שני המקומות.

גם אם התמרור לא הוצב בצורה חוקית, ואני גם אדע על כך בוודאות, עדיין לא אחנה שם. זה לא שבעל העסק סימן אדום לבן מול הכניסה לחנות בשביל להקל לעצמו את החיים, הכוונה הראשונית היא טובה ונכונה.

בקיצור, מי שלא מבין למה זה חמור לחנות בחניית נכים (הרבה יותר מחניה באדום לבן או על מדרכה) אאחל לו להבין את העניין מהצד השני של המטבע.

בשיפוצים

פורסם
התמרור לא חוקי.

אז למה שהוא יכבד אותו?

ולמה שהוא יקבל קנס?

ל'

כי על מנת שהתמרור ייחשב כלא-חוקי יש צורך ששופט יקבע זאת, או שהרשות נותנת הקנס (מתנ"א, משטרה כחולה, פקחים עירוניים) תיסוג מהתביעה או תודה בהיות התמרור לא חוקי.

שלושתן לא אופציות שמבוצעות בעת החנייה עצמה.

לכן בזמן ביצוע העבירה אין אפשרות לקבוע האם התמרור חוקי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כי כשהאדם הממוצע (אלא אם כן הוא חבר בוועדת התימרור העירונית) רואה תמרור נכה הוא לא יודע בוודאות אם מדובר בתמרור חוקי או לא, לכן עליו לכבד את התמרור ולא להוסיף חטא על פשע ולחנות חניה כפולה על שני המקומות.

גם אם התמרור לא הוצב בצורה חוקית, ואני גם אדע על כך בוודאות, עדיין לא אחנה שם. זה לא שבעל העסק סימן אדום לבן מול הכניסה לחנות בשביל להקל לעצמו את החיים, הכוונה הראשונית היא טובה ונכונה.

בקיצור, מי שלא מבין למה זה חמור לחנות בחניית נכים (הרבה יותר מחניה באדום לבן או על מדרכה) אאחל לו להבין את העניין מהצד השני של המטבע.

אני לא מבין למה חסימה של נתיב כולל חניית הנכה היא פחות חמורה מחניה על חניית הנכה.

אני לא מבין למה חניה על המדרכה וחסימת מעבר הנכה מהרכב ועוד 100 איש שעוברים על המדרכה פחות חמורה.

אנא הסבר לי.

פורסם

יגאל

שאלה לי אליך

הקנס היה 5000 ש"ח ללא הנחות ללא הקלה ישבתי ברכב חיכיתי לאשתי המנוע דלוק , יבוא נכה אני מפנה לו את הרכב,

היית חונה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יגאל

שאלה לי אליך

הקנס היה 5000 ש"ח ללא הנחות ללא הקלה ישבתי ברכב חיכיתי לאשתי המנוע דלוק , יבוא נכה אני מפנה לו את הרכב,

היית חונה?

לא הבנתי את השאלה.

פורסם
לא הבנתי את השאלה.

הוא שאל אם היית מסכן בלשלם 5000 אלף שקל מהכיס שלך אם היו תופסים אותך חונה בנכים מחכה לחברה שלך עם מזגן?

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
הוא שאל אם היית מסכן בלשלם 5000 אלף שקל מהכיס שלך אם היו תופסים אותך חונה בנכים מחכה לחברה שלך עם מזגן?

אני מניח שהשאלה מתייחסת לחומרת הענישה והאפקטיביות שלה במניעת עבירה ?

פורסם

ענישה דרקונית* וחסרת פרופורציה לעבירה לא הוכחה מעולם כמצמצת פשיעה.

באנגליה של המאות ה-17 וה-18 הגישה הייתה שענישה חמורה תמנע פשיעה. התוצאה הייתה הטלת עונש מוות על מגוון רחב של עבירות, כולל גניבה של רכוש בשווי מעל 12 פני (סכום ששווה פחות מ-30 ש"ח של ימינו) וכן כיוס או פריצה ללא קשר לשווי הרכוש שנגנב. הגישה הזאת לא הייתה אפקטיבית במיוחד והענישה מותנה בסידרה של רפורמות.

* למי שלא יודע - ע"ש המחוקק האתונאי דרקון ולא היצורים המיתולוגיים.

פורסם

אני בשוק לאיזה רמה הדיון הזה גלש, ועד כמה יגאל לא מבין את הפואנטה.

בתור אחד עם אמא שיש לה תו נכה, אני לא מאחל לאף אחד לעבור את הגהנום שהמשפחה שלי עברה.

אבל אולי במקרה הזה, יגאל וכל אלו שחושבים שמסיבה כזו או אחרת חניית נכה היא לא קדושה, אני כן יאחל שיעברו משהו ואז יבינו את משמעות הנושא.

נכנסתם לדיונים משפטיים וחוקיים שאין להם רלוונטיות, מדובר כאן על מעשה הומניטרי, צריך להיות מנייאק חסר לב כדי להתעלם מהשלט, בין אם הוא חוקי ובין אם לא, בין אם הקנס הוא 10 שקל, 100 שקל או 1000 שקל.

פורסם
אני כן יאחל שיעברו משהו ואז יבינו את משמעות הנושא.

זה משפט מרושע ולא הוגן. אני רוצה להאמין שאתה לא מאחל דברים כאלו לאף אחד.

חניית נכה היא לא "קדושה", אבל אין ספק (בעיני) שתפיסת חניה כזאת היא מעשה לא מוסרי (ומגעיל). המחוקק גם ראה לנכון להעניש את מי שתופס חניה כזאת בקנס נכבד. תבדיל בין האספקט המוסרי לאספקט החוקי.

לגיטימי לקיים דיון על רמת הענישה של עבירה זאת לעומת עבירות נבזיות לא פחות - כגון חסימת מדרכה ליד כביש סואן וכו'.

• תוכן חדש...