Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפיסת חניית נכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן משפט מרושע, כנראה שהגזמתי אבל מעשה כזה הוא גם מרושע אם לא יותר.

תקיימו את כל הדיונים שתרצו על רמת הענישה, כדיון כללי זה בסדר גמור.

כדיון ספציפי על מעשה כזה, לדעתי אין לזה רלוונטיות ולדעתי זה נבזי יותר מאשר לחסום מדרכה.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צודק. זה הופך לנפוץ יותר ויותר התופעה הזאת.

לצערי למי שחונה שם, כנראה שגם לא יזיז יותר מדי אם נפרסם את מספר הרכב כאן.

חלק מהאגואיזם והעדר האמפטיה וההתחשבות בזולת שאנחנו מפתחים כאן וחבל. מאד.

פורסם
אני בשוק לאיזה רמה הדיון הזה גלש, ועד כמה יגאל לא מבין את הפואנטה.

בתור אחד עם אמא שיש לה תו נכה, אני לא מאחל לאף אחד לעבור את הגהנום שהמשפחה שלי עברה.

אבל אולי במקרה הזה, יגאל וכל אלו שחושבים שמסיבה כזו או אחרת חניית נכה היא לא קדושה, אני כן יאחל שיעברו משהו ואז יבינו את משמעות הנושא.

נכנסתם לדיונים משפטיים וחוקיים שאין להם רלוונטיות, מדובר כאן על מעשה הומניטרי, צריך להיות מנייאק חסר לב כדי להתעלם מהשלט, בין אם הוא חוקי ובין אם לא, בין אם הקנס הוא 10 שקל, 100 שקל או 1000 שקל.

אם הבנתי אותך נכון, אני לא חושב שזה אפקטיבי לזמֵן עברייני חניות נכים ולהסביר להם כמה שזה חשוב - כולם ישימו כיפה ויגידו שהם מצטערים, הדרך הכי ישירה לחנך זה לקנוס ולשלול!

תקן אותי אם אני טועה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
אם הבנתי אותך נכון, אני לא חושב שזה אפקטיבי לזמֵן עברייני חניות נכים ולהסביר להם כמה שזה חשוב - כולם ישימו כיפה ויגידו שהם מצטערים, הדרך הכי ישירה לחנך זה לקנוס ולשלול!

תקן אותי אם אני טועה.

יש עבירה אחרת שקל מאוד להמנע ממנה, ומי שעובר את העבירה נשאר בלי רשיון לתקופה שלא תפחת משנתיים מה שאומר שצריך לעשות אח"כ טסט ותאוריה מחדש על כל המשתמע כמובן שיש גם קנס. ועדיין,כדאי לבקר בבית משפט לתעבורה למי שלא היה,עשרות על גבי של עשרות נהגים כל יום עוברים את העבירה הזו.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה.

אני לא נכנסתי בכלל לדיון הענישה, אבל אתה צודק לחלוטין.

הבעיה היא שאם אדם נכנס במתכוון לחניית נכים, הוא פשוט חסר לב, תן לו קנסות ושלילות, אתה לא תחנך אותו, אתה תעניש אותו, הוא עדיין ישאר אותו מנייאק חסר לב.

פורסם

מינקין - ענישה היא רק דרך אחת, לא תמיד הכי אפקטיבית, למניעת עבריינות.

כפי שכתבתי בהודעה קודמת - היו מחוקקים בעבר שחשבו שענישה כבדה מאוד היא המפתח לאכיפת נורמות מסוימות על האוכלוסיה. דרקון האתונאי הוא כמובן הדוגמא המובהקת והבאתי גם כדוגמא את מדרג הענישה הבריטי שהייתה מקובלת בעבר ובאה מרציונל דומה. זה פשוט לא עובד.

דרכים אפקטיביות יותר למניעת עבירה היא חינוך וצמצום המניע שיש לאוכלוסיה לביצוע אותה עבירה.

חינוך, להבדיל מענישה, צריך להיות חיובי - לא להגיד לאנשים שמי שחונה בחניית נכה הוא ח*א, זה יוצר אנטגוניזם. אלא להסביר כמה חשוב לשמור על החניה פנויה וכמה מישהו שמוותר על חניה שם ומוכן לחנות רחוק וללכת ברגל הוא בנאדם נהדר וראוי לשבח. אני חושב שגישה נכונה תהיה לאפשר למי שנתפס בחניית נכים פעם ראשונה להמיר את הקנס בסדנה שבה יסבירו לו על חשיבות הנגישות לאוכלוסיה המוגבלת ועל הקשיים העומדים בפני נכים במדינת ישראל.

צמצום המניע - לדאוג למקום פריקה ליד המחסן של הסופר. לדאוג שיהיו מספיק מקומות חניה לכולם (במרחק הליכה סביר) או לחילופין פתרון תח"צ ראוי.

לבסוף - ענישה שהולמת את המעשה ועומדת במדרג הגיוני עם עברות אחרות. האם שלילת זכותו של אדם נכה משימוש בחניה גרוע יותר מאילוץ הולכי רגל והורים עם עגלות תינוק לרדת לכביש? האם זה גרוע יותר מנהיגה ביריונית או תחת השפעת אלכוהול המסכנת פיזית משתמשים אחרים בדרך?

לא סביר לפי דעתי (לדוגמא) לקנוס מי שחנה בחניית נכה ב-5000 ש"ח בזמן שנהיגה ביריונית ומסוכנת עונשה 500 ש"ח.

פורסם
התמרור לא חוקי.

אז למה שהוא יכבד אותו?

ולמה שהוא יקבל קנס?

ל'

ל' אני מפתע ממך. גם אם התמרור היה לא-חוקי לחלוטין, והיה מוצמד אליו צו מבית משפט חתום ע"י שופט שקובע שהוא לא חוקי,

יש דבר שנקרא אנושיות.

המטרה של התמרור היא לשמור מקום לנכה. כשיגיע נכה ולא יהיה לו איפה לחנות, האם יתנחם בכך שהנהג שחנה במקום המסומן (בצורה לא חוקית) כמקום לנכה, בעצם לא עבר אף עבירה?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

פליקס, לפני שנים גרתי ברחוב בשכנות לאדם נכה שאושרה לו חניה צמודה מטעם העיריה.

הוא לא הסתפק באותה חניה והרחיב את סימון ה-X על הכביש באופן פירטי (הוא עשה את זה במספר שלבים כדי שהשכנים "עלק" לא ישימו לב) עד שתפס לעצמו ברחוב העמוס חניה גם לרכב הפרטי שלו וגם למונית שהייתה ברשותו והופעלה על ידי בנו (והמספר שלה לא תאם למספר שנרשם בשלט).

האם תגדיר חניה במקום עם סימון לא חוקי שכזה "לא אנושי"?

המקרה המוצג בתחילת הדיון לא דומה, אבל בלי להכיר את מכלול העובדות, צריך להזהר מלנקוט עמדה כה בוטה ונחרצת.

זאת ועוד - סימון פירטי של חניות נכה גורם לזילות בעניין חשוב זה.

פורסם
אני לא נכנסתי בכלל לדיון הענישה, אבל אתה צודק לחלוטין.

הבעיה היא שאם אדם נכנס במתכוון לחניית נכים, הוא פשוט חסר לב, תן לו קנסות ושלילות, אתה לא תחנך אותו, אתה תעניש אותו, הוא עדיין ישאר אותו מנייאק חסר לב.

חסר לב או או בנאדם חרא, כשזה מגיע לכסף אז הכול משתנה, אין מצב שמישהו שנקנס ב1000 שקל אמר לעצמו "זה כסף קטן, זה לא מזיז לי ואני אמשיך לעשות מה שנוח לי".

Doc Slow

אני לא מסכים איתך, המצב לא מאפשר מימון כול מיני סדנאות ובילבולי מוח, להתחיל להתעסק עם אנשים, בתי משפט עמוסים בתביעות והצדק מרוויח מכול הצדדים, ואני רק בעד להעלות את הקנסות - פעם ראשונה 1000 שקל ופעם שנייה 2000 וככה הלאה, עבריין שמבזבז את זמנו של השופט ישלם על כך ביוקר בדיוק כמו הטנדר שלו, שיתחיל לעשות סדנאות לעצמו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
בתי משפט עמוסים בתביעות והצדק מרוויח מכול הצדדים, ואני רק בעד להעלות את הקנסות - פעם ראשונה 1000 שקל ופעם שנייה 2000 וככה הלאה

אם תתן לו אוטומטית קנס גבוה הוא ישר ילך לעו"ד ומשם לבימ"ש ויריבו במשך שנים אם השלט חוקי או לא. יבקשו מסמכים מהעיריה, יזמנו לעדות את הפקיד שנתן אישור וכו' וכו'. ככל שהקנס גבוה יותר, כך האינטרנס עולה להשקיע יותר במשפט שימתח במשך שנים.

זה גם לא "בזבוז זמן" - שהרי כמובן שמגיע לעבריין לכאורה משפט אם הוא רוצה בכך. אולי השלט באמת לא חוקי? את הקנס נותנים על עברה על החוק ולא על עבירה על המוסר!

אז אולי בכלל תתן קנס של 10000 ש"ח ושלילה של שנה בלי שום אפשרות ערעור (לא יעמוד בבג"ץ - אבל נניח לצורך הדיון)? אז אותו עבריין שפרנסת משפחתו תלויה ברשיונו, ימשיך לנהוג בלי רישיון, בגלל הקנס הוא ישאר בלי כסף למכולת ולכן "ישלים מהצד". בקיצור - תהפוך עבריין קטן לעבריין גדול.

מה שאני אומר - שענישה היא לא תמיד הפתרון הטוב ביותר למניעת עבריינות.

פורסם
ל' אני מפתע ממך. גם אם התמרור היה לא-חוקי לחלוטין, והיה מוצמד אליו צו מבית משפט חתום ע"י שופט שקובע שהוא לא חוקי,

יש דבר שנקרא אנושיות.

המטרה של התמרור היא לשמור מקום לנכה. כשיגיע נכה ולא יהיה לו איפה לחנות, האם יתנחם בכך שהנהג שחנה במקום המסומן (בצורה לא חוקית) כמקום לנכה, בעצם לא עבר אף עבירה?

בוא אני אספר לך עוד סיפור על אנושיות.

בבניין משרדים מסויים השכירו/מכרו מקומות חניה למשרדים,את החניות הפנויות לא השאירו פנויות כי אחרת למה שמישהו יקנה או ישלם על חניה שהרי יש חניות פנויות.

אתה כבר יכול לנחש לבד מה עשה בעל הבניין עם כל החניות שלא הצליח למכור.

פורסם
אם תתן לו אוטומטית קנס גבוה הוא ישר ילך לעו"ד ומשם לבימ"ש ויריבו במשך שנים אם השלט חוקי או לא. יבקשו מסמכים מהעיריה, יזמנו לעדות את הפקיד שנתן אישור וכו' וכו'. ככל שהקנס גבוה יותר, כך האינטרנס עולה להשקיע יותר במשפט שימתח במשך שנים.

זה גם לא "בזבוז זמן" - שהרי כמובן שמגיע לעבריין לכאורה משפט אם הוא רוצה בכך. אולי השלט באמת לא חוקי? את הקנס נותנים על עברה על החוק ולא על עבירה על המוסר!

אולי בכלל תתן קנס של 10000 ש"ח ושלילה של שנה? אז אותו עבריין שפרנסת משפחתו תלויה ברשיונו, ימשיך לנהוג בלי רישיון, בגלל הקנס הוא ישאר בלי כסף למכולת ולכן "ישלים מהצד". בקיצור - תהפוך עבריין קטן לעבריין גדול.

מה שאני אומר - שענישה היא לא תמיד הפתרון הטוב ביותר למניעת עבריינות.

ואם יתפסו אותו נוהג בשלילה, סוחר סמים, וגניבות - יקבל מאסר, בכלא הוא יחשוב קצת אולי באמת היה עדיף לו לשמור על החוקים מאשר לדפוק את המשפחה שלו עד התחתית.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

יקבל מאסר - הפכת את המשפחה שלו למקרה סעד והגדלת את הסיכויים שגם הילדים שלו יהפכו לעבריינים.

השורה התחתונה - אתה תשלם יותר מיסים ויהיה פחות בטוח ברחובות בלילה.

בראיה הרחבה ענישה דרקונית לא עובדת. אפילו האתונאים הבינו את זה ומאה שנה לאחר פרסומה, החוקה הדרקונית הוחלפה על ידי המחוקק הנודע סולון.

שלא תבין לא נכון - שאני רואה אדם לא נכה תופס חנית נכים הדם רותח בעורקים שלי. אבל יש דברים שצריך לעשות מהראש ולא מהבטן בשביל להגיע לתוצאה הסופית הרצויה - שזה שלאנשים נכים יהיה מקום חניה זמין ונגישות מקסימלית, בלי לשלוח בדרך אנשים לכלא...

פורסם
ואם יתפסו אותו נוהג בשלילה, סוחר סמים, וגניבות - יקבל מאסר, בכלא הוא יחשוב קצת אולי באמת היה עדיף לו לשמור על החוקים מאשר לדפוק את המשפחה שלו עד התחתית.

נכון כי בבתי הכלא אף אחד לא יושב פעמיים

כולם רק פעם אחת ולומדים לקח.

פחחחח

פורסם

יגאל

פחחחח

בכלא יושבים אנשים פעמים רבות כי המקצוע שלהם זה פשיעה

בכביש רובינו אנשים נורמטיביים שיחשבו 19 פעמים אם לחנות בחניית נכים אחרי שיחטפו 5000 ש"ח קנס!!

והפושעים על הכבישים ישלמו וישלמו, ואוסיף כי אם יימצא כי מדובר בפושע סדרתי יעלה הקנס ליותר.

דרך אגב הייתה המלצה להעלות את הקנס ל 5000 ש"ח אבל זה נדחה כי זה לא בסמכות השר אלא יש להעביר זאת בחקיקה הראשית דרך הכנסת.

לדעתי זה בצנרת.

פחחח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...