Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לאחרונה נקלט אצלנו בחברה עובד חדש וכעת הוא בודק אופציות לרכישת רכב. החברה אינה מציעה לו בשלב זה תכנית ליסינג, אך יתכן שזה ידרש בהמשך הדרך. חשבתי על פתרון שיכול לשרת את האינטרסים של שני הצדדים: השכרה ארוכת טווח שהבחור ישלם מכיסו במשך תקופה ולאחר מכן, במידה ויתברר שזה נחוץ לשם ביצוע התפקיד, המעסיק יקח את ההוצאה על עצמו (בין אם ע"י הסבת החוזה או גילומה בשכר החודשי).

ע"מ להבין אם זה ישים, הייתי רוצה לדעת אם יש למישהו נסיון בהשכרה ארוכה שכזו ומה העלויות שיש לצפות להן. כמו כן, אם יש פה בעלי עסקים שמנוסים בתחום - כמה בעצם עולה למעסיק לחכור רכב קטן בהסדר ליסינג סטנדרטי לשלוש שנים, ולעומת זאת מה צריכה להיות עלות ההשכרה החודשית ע"מ שזה ישתלם לו?

אשמח לכל תובנה או עצה בנושא, משום שיש לי תמונה כללית בראש אך חסרים בה הרבה פרטים. בהנחה וליסינג רגיל לא עומד על הפרק, עד כמה הגיוני כל זה בכלל נראה לכם?

בתודה מראש.

פורסם

אפשר לעשות השכרה לשנה ואפשר בחלק מהחברות גם לעשות ליסינג לשנה. ליסינג בדרך כלל יהיה קצת יותר זול, אם כי אז הבחור יצטרך להישאר עם רכב אחד קבוע לאורך כל השנה. בהשכרה אפשר להחליף רכבים "אם לא מתחשק", כל עוד נשארים באותה קטגוריה כמובן. בהשכרה גם אפשר לסיים את העסקה בהתראה קצרה יחסית, לעומת ליסינג שזה חוזה קבוע מראש.

העלות למעסיק משתנה כמובן בסוג הרכב (סוזוקי ספלאש או מאזדה 6) אבל בגדול לרכב סופר-מיני אוטומטי זה משהו כמו 2000-2500 ש"ח בחודש. לפני הוצאות דלק, כמובן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה, זה עושה לי קצת סדר בדברים.

האם אתה מכיר חברות ספציפיות שמציעות ליסינג לתקופה קצרה, או שכדאי פשוט להתקשר לכולם ולבדוק?

פורסם

בחברה שבה אני עובד נהוג שעובד חדש ב-3 חודשים הראשונים מקבל "רכב גישור" (למעשה רכב שכור) ולא רכב ליסינג, מכיוון שאת רכבי הליסינג כל עובד מזמין (אני הזמנתי ולוסטר ידנית לדוגמה) ולא מתבססים על מלאי של מאזדה3-פוקוס-אוקטביה בלי אופציה לבחירה.

מן הסתם חברת הליסינג שהעסק עובד איתה תוכל להציע מחיר טוב יותר להשכרה כזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תשאל את חברות הליסינג אם יש להם רכבים משומשים שחזרו באמצע עסקה.

נניח מזדה3 בת שנתיים שהחזירו אותה לפני הזמן (מכל מיני סיבות - חברה נסגרה, עובד עזב וכו')

גם תקבל הנחה וגם תקבל הסכם לתקופה קצרה מהרגיל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מן הסתם חברת הליסינג שהעסק עובד איתה תוכל להציע מחיר טוב יותר להשכרה כזו.

תשאל את חברות הליסינג אם יש להם רכבים משומשים שחזרו באמצע עסקה.

תודה, אבל התעסקות עם חברת הליסינג הקיימת (אלבר) זה משהו שהיינו מעדיפים להימנע ממנו.

אולי לא הייתי ברור בהגדרת הסיטואציה. להלן הנתונים פעם נוספת:

1. העובד כרגע מתנייד בתח"צ ומתכנן לקנות רכב פרטי (ספציפית רנו קליאו חדשה), איתו תתבצענה גם נסיעות העבודה לפי הצורך בתמורה להחזר הוצאות פר נסיעה.

2. בהתחשב בתפקיד, יתכן שבעוד חצי שנה ההנהלה תגיע למסקנה שהקילומטרז' החודשי שלו בנסיעות עבודה מצדיק רכב ליסינג.

3. אי לכך, ע"מ לא להיתקע בסוף עם שתי מכוניות וגם לא לצבור נסועה ובלאי גבוהים על רכבו הפרטי, נבדקת אופציה לשכור/לחכור רכב לתקופת הביניים ואז לראות מה עושים הלאה בסופה.

4. בינתיים החברה לא תשלם על כלום ומבחינתה גם אין לכך הצדקה, לכן להכניס את חברת הליסינג הקיימת לתמונה זה לא הכיוון.

פורסם

מה הבעיה להכניס סעיף לחוזה שהתשלום על הרכב השכור (דרך אלבר) יתבצע כהפחתה של רכב צמוד?

אני חתום על סעיף כזה בדיוק ואני קיבלתי מאזדה 3 ל-3 חודשים (במקרה שלי זה היה דרך אלדן).

כמובן שבמקרה כזה העובד מקבל החזר הוצאות על דלק לפי הקילומטראז' היחסי של העבודה (כלומר הוא ישלם את הדלק על הנסיעות הפרטיות שלו, המעסיק את הדלק על נסיעות העבודה).

אם לוקחים רכב שכור מאלבר, אין התחייבות לתקופה ארוכה, הם כנראה גם יציעו לכם לפי בסיס חודשי/שבועי/יומי כשהראשון כמובן יותר זול והאחרון יותר יקר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תודה, זה עושה לי קצת סדר בדברים.

האם אתה מכיר חברות ספציפיות שמציעות ליסינג לתקופה קצרה, או שכדאי פשוט להתקשר לכולם ולבדוק?

אצלי בעבודה עשו עסקאות דומות עם ליס4יו ועם אוויס. אבל אני מניח שברוב החברות יש שירות כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה הבעיה להכניס סעיף לחוזה...

התפקיד מוגדר כרגע ככזה שאינו דורש רכב צמוד. הכנסת דברים לחוזה תייצר התחייבות, חוקית או פסיכולוגית, של החברה כלפי העובד לקבל החלטה בעניין בזמן קצוב. אני מחפש דרך פעולה שלא תצריך את זה ותאפשר לשני הצדדים להרגיש חופשיים עד לרגע האמת.

ועם אלבר אנחנו מעדיפים להתעסק כמה שפחות בגלל השירות, בלי קשר לשאר ההיבטים.

פורסם

גם התפקיד שלי לא הוגדר ככזה שדורש רכב צמוד. ניתן להכניס לחוזה גם סעיף כזה לתקופה מוגבלת שבסוף התקופה תהיה החלטה.

כך הסעיף אצלי לגבי הרכב גישור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אצלי בעבודה עשו עסקאות דומות עם ליס4יו ועם אוויס. אבל אני מניח שברוב החברות יש שירות כזה.

יש לך עבודה?? :shock:

:wink:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לי יש ניסיון מצוין בעבודה עם אלבר, ספציפית בסניף ב"ש, אני מניח שזה מאד תלוי בפרסונות כי עם החבר'ה של אלבר בסניף ביל"ו הפסקתי מהר לעבוד.

ספציפית לשאלתך, לדעתי עדיפה השכרת רכב על בסיס חודשי כך שהתעריף נח יותר, באלבר יוצא באזור 2,600 כולל מע"מ לסופרמיני.

ליסינג פחות גמיש לשינויים, השכרה אפשר פשוט להחזיר ולהתחשבן.

פורסם

אצלי בעסק משלמים 2200 ש"ח להשכרה לשנה של פלואנס דיזל אצל הרץ.

הרכב התקבל עם 0 ק"מ ואפילו בחרנו צבע.

בכל רגע נתון ניתן להחליף אותו לרכב באותה קטגוריה בלי לשבור עסקה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...