Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

יש לי ברכב תאורת לד בפנסים הקדמיים שנדלקת אוטומטית עם התנעת הרכב.

האם בחורף אני עדיין חייב להפעיל אורות רגילים, או שתאורת לד מספיקה מבחינה חוקית?

תודה מראש על התשובה.

פורסם

עם תאורת לד (התאורה הזו שאתה רוצה להדליק) אתה גם נוהג בלילה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

התקנה אומרת הפעלת אורות הרכב כך שגם הקדמיים והאחוריים ידלקו ביחד.

זאת אומרת הדלקת אורות מעבר.

הלדים, הם מקוריים של הרכב ?

לדעתי הם אינם נתפסים כאור מעבר, וגם האורות האחוריים לא דולקים.

אני תמיד כאשר מתניע את האוטו ישר מדליק את האורות באוטומט, לא רואה שום בעיה לנסוע כל הזמן עם האורות דלוקים חוץ מאורך החיים שלהם שמסתכמים בכמה שקלים פעם ב..

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

לא מדובר בשעות הלילה.

ברור שבשעות הלילה אני מדליק אורות רגילים.

יש חובה בשעות היום להדליק אורות בחורף.

השאלה שלי, האם מבחינה חוקית, תאורת LED מספיקה בשעות היום.

פורסם

תדליק אורות רגילים.

פס לד זה לא תאורה.

אם אתה לא נוהג עם התאורה הזו בשעות החשיכה תדליק את האורות "הרגילים".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

החוק דורש שידלקו "פנסי החזית" והפנסים האחורים. לפניסי החזית יש הגדרה ספציפית של סוגי האלומות שהם צריכים להאיר בהם, והכוונה לאותם פנסים ראשיים שכוללים את אור המעבר והאור הגבוה, כך שתאורת הלדים אינה עונה על ההגדרה.

פורסם

אשאל אותך שאלה,

זה יפריע לך להדליק אורות גם ביום ? (מעבר לבלאי של הנורה) , ממילא זה לא מפריע לך, לא מסנוור אותך או פוגע בדרכי נסיעתך, פשוט יראו אותך טוב יותר.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אין כאן קשר ל"האם זה מפריע?" או "האם זה קשה לך?"

תאורת הלדים הזו (המקוריות כמובן), ובכלל תאורת היום (DRL) קיימת בדיוק בשביל השימוש הזה. שבשעות היום הרכב יבלוט למתבונן מבחוץ. וכמובן שהיא לוקחת את האחריות מהנהג לזכור להדליק אורות בשעות היום (בהנחה כמובן שאדם הגיוני ידליק אורות בשעות הלילה, כי אחרת, איך יראה לאן הוא נוסע)

היא מבליטה את הרכב יותר טוב בהרבה מתאורת המעבר הרגילה, גם אם מדובר בתאורת זנון, ולכן מן הראוי, ומן ההיגיון שכן נוכל להשתמש בה.

אבל, מדינת ישראל ומשרד התחבורה כמובן יודעים הכי טוב, יותר מהמהנדסים שתכננו את המערכות האלה, שנעשה בהם שימוש ברחבי העולם...

!AWDSOME

פורסם

היה כאן דיון מעמיק על הנושא לפני מספר חודשים.

ה-DRL אינו כולל אורות אחוריים - כדי להפעילם יש להדליק את הפנסים הראשיים או לפחות אורות חניה). יש הטוענים שהדלקת הפנסים האחוריים בשעות היום פוגמת ביעילות זיהוי פנסי בלימה. איני יודע אם הדבר נכון - אבל אם החוק דורש הפעלת הפנסים האחרויים הרי שה-DRL אינו מספק. לפי אחד הפוסטים באותו שרשור נטען כי משרד התחבורה פועל על מנת "להכשיר" את ה-DRL כתחליף להדלקת אורות ביום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לעניות דעתי החוק דווקא כן מעודכן.

החוק שמרני ומוודא כי אם יש ספק אז אין ספק, מכאן כי צריך להדליק אורות גם אם יש או אין תאורת LED.

החוקים נחקקו על מנת שהאזרח לא יחשוב או יתלבט אלא כל אדם יוכל להבין את החוק כפי שכתוב על שחור ולבן.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

כמובן שהחוק צריך להיות ברור ולהותיר כמה שפחות מקום לספקות, אין קשר להיותו מעודכן ותואם למציאות.

החוק אינו מעודכן מכיוון שאינו מכיר בקיומם של פנסי DRL.

נ.ב. ברכבים רבים תאורת DRL קיימת מקדימה בלבד וכנראה שזה מספיק בהחלט.

נ.ב.2 ברכב שלי קיים חיישן אורות (כאשר האורות הראשיים כבויים, DRL LED מקדימה), ואני סומך על החיישן יותר מאשר על שיקול הדעת של המחוקק בארצינו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני לא מבין את ההיגיון, אם יש יום חורפי, אז כאילו הDRL מספיק כי צריך שיראו אותי רק מקדימה? תדליקו אורות, כי צריך שגם יראו אותכם מאחורה, ועד שאין DRL שמאירים רכב גם מאחורה, זה לא מספיק טוב, ולכן הסתמכות על DRL זה לא חכם, זה לעשות דווקא נטו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חוק האורות נחקק ע"י אנשים שהבנתם בנושא מוטלת בספק ומבלי שנעשו מחקרים בנושא, ולכן לדעתי החוק הזה הוא כולו חוק כיסוי תחת ואינו רלוונטי.

פניתי למשטרה בשאלה האם רכבים חדשים שמצויידים ב- DRL פטורים מהדלקת כל התאורה ברכב, נענתי שעליי לפנות למשרד התחבורה. פניתי למשרד התחבורה, הם מצידם ענו שהמשרד פועל כעת להסדרת תאורת ה- DRL בתקנות.

לפי החוק, חייבים להדליק את כל תאורת הרכב ולא לנסוע עם תאורת היום. לפי ההגיון, כלי רכב המצויידים ב- DRL יכולים לנסוע איתם - הריי לשם כך נועדו, וכלי רכב שלא מצויידים יכולים פשוט לא להדליק אורות כי אין שום צורך (ולהסתכן בדו"ח). מדובר רק על מזג אוויר נאה. הדלקת כל תאורת הרכב גורעת 3% מצריכת הדלק של הרכב, מאמצת את האלטרנטור והמצבר, ומאיצה את שריפת הנורות ברכב (אורך חיי נורת ליבון ממוצעת 1000 שעות), ומגדילה את זיהום האוויר הנפלט מהאגזוז.

תחסכו ממני בבקשה את הסיפורים והמעשיות של "ההבדל הוא זניח" וכ' - אותי לא מעניין האם ההבדל בבלאי לחלקים/נורות/צריכת הדלק הוא זניח או לא, מעניין אותי שיש הבדל. מעבר לכך, לא שוכנעתי שהדלקת אורות באקלים של מדינת ישראל היא פעולה שתורמת לביטחות הנהגים, שכן המחקרים מחו"ל לא רלוונטים לאקלים המקומי. יש צורך לעשות מחקר מקיף בנושא בישראל, ולהכניס למשוואה בין היתר את עוצמת קרינת השמש וזווית השמש. אי לכך, אני שומר לעצמי את הזכות להפעיל שיקול דעת באופן מלא וללא שום עוררין בנושא הדלקת האורות בכבישים בין עירוניים בשעות היום ובמזג אוויר נאה. (עריכה: אין לי DRL).

פורסם

3%? מדדת? איך? או שאתה מסתמך על מחקרים שבוצעו בחו"ל ואינם רלוונטיים לארץ? (לפי דבריך).

כאשר נסעתי בחורף, ולא יורד גשם, אך הראות עדיין לקויה, קרו פעמים שלא ראיתי רכבים במראות הצד עד שממש היו קרובים אליי, להבדיל מרכבים אחרים שכן היו עם אורות דרך. זה מספיק בשבילי, אני מסתכל על הבטיחות, לא על החוק. אם הDRL אומר שאני נראה לכולם מקדימה, אבל לא נראה מספיק למישהו שמאוחריי, ויש סיכוי שמישהו אחד לא ישים לב לצד האחורי שלי, ויכנס בי, אז אני גם מדליק אורות דרך, כי בשבילי בטיחות קודמת ל3% של דלק (50 שקלים בחודש?) וגם לנורה (40 שקלים בשנה?). ובדיוק כמו שזניחות הדלק לא מעניינת את STIO, אז אותי לא מעניין שהסיכוי הזה שמישהו יכנס בי מאחורה הוא אפסי או זניח, אותי מעניין שהסיכוי הזה קיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...