Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפורשה שפול ווקר מת בה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מניח שהתרגום היותר נכון יהיה "השתנקות"

STALLING הוא מושג מתחום התעופה שמתאר מצב שבו כוח העילוי קטן מידי מכדי להמשיך בטיסה.

כמדומני ברכב הכוונה היא למצב השתנקות,קרטוע. אפילו הייתי אומר מצב שבו משחררים בעמידה את המצמד מבלי ללחוץ על הגז.

פורסם
פשוט מזעזע לא נשאר מהקררה כלום פחית מעוכה,שמעתי הרבה אנשים אומרים שהמנוע בזמן תאונה סופג את רוב הפגיעה ובקררה המנוע נמצא מאחורה,אם הדבר הזה נכון הרי שהתמונות משקפות את התאוריה הזאת.

האם זה באמת נכון? :?:

המנוע קורס למטה בזמן תאונה על מנת שלא יכנס פנימה לתוך תא הנוסעים (כמובן במכוניות מודרניות ואני לא מתחייב על כולם) בכ"מ במקרה הזה הם הסתחררו ולא כזה בטוח שחרטום המכונית הוא דווקא זה שספג את המכה ראשון, בקיצור אני לא מאמין שהתוצאה כל כך קטלנית רק כי לא היה מנוע מקדימה.

בכ"מ עם כל הכבוד לרודס ולפול ז"ל, הקאררה GT ידועה כמכונית לא קלה לנהיגה, הסטיג הסתחרר איתה, פורשה בעצמם הוציאו טפסים לסוכנויות לפני שהחלה המכירה אי שם ב2004 שכתוב בהן שזו מכונית שלא מתאימה לכל אחד, ולתנאי כביש לא טובים - לפי התמונות ומה שקראתי, בכביש הזה יש מחזירי אור בולטים לכל אורך הנתיב, ובכל זאת הם לוקחים החלטה לנסוע מהר (לפי המשטרה, ובמקרה הזה אני נוטה להאמין לה) ב3 בצהריים, כשיש משפחות עם ילדים בכביש, אז קודם כל מזל שהם לא לקחו איתם גם איזה מיניוואן עם משפחה לכיוון העץ הזה.

אגב בנצי, מהתמונה השניה נראה שריסקת לה את הטמבון? :?

פורסם

הקאררה GT בנויה מאמבט קרבון אחוד. לתקן אותה אחרי תאונה זה עסק יקר מאוד ומבוצע על ידי פורשה. היא מכונית מאוד חזקה ובטוחה, לפני כמה שנים נהרג בחור על מסלול עם CGT, הוא נכנס במהירות אדירה לתוך חומה (בקצה של הישורת), המכונית הייתה שלמה למדי והוא למעשה נהרג מהwhiplash (מה שנמנע על ידי HANS DEVICE וכו').

בשביל שהמכונית תגיע למצב של ערימת זבל כמו שקרה בתאונה כאן, הם היו צריכים מהירות מאוד, מאוד גבוהה, ולהכנס במשהו מאוד לא סלחני (עצים נוטים להיות כאלו). שימו לב שכנראה העץ שמצולם זה המקום האחרון שהמכונית נעצרה בו, אבל קדמה זה סדרת חבטות רצינית (כל המכונית מרוסקת לגמרי, לא רק החלק הקדמי).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

סורי אם רשמו את זה כבר 2 בלילה אין לי כוח לקרוא את כל התגובות.

לפי ממה שאני הבנתי על המקרה הרכב כימעט כולו בנוי מחומר קרבון במהירות שהם התנגשו ועוד בזווית כזאת אל העץ מסבירה את מצב האוטו כי הוא גם נחתך ל2. יש סרטון איך משאית מעמיסה את הרכב ורואים 2 חלקים.

שאלה שמאוד ענייניה אותי האם היה נוס ברכב הזה כי לא באמת ברור איך הוא התקלח ככה.

ועוד משהו לפי אחד הכתבות או הסרטונים שראיתי אמרו שזה אזור ידוע שבאים עם מכוניות "על" ועושים שם דריפטים, הנהג זה חבר של פול שהוא נהג מרוצים ואני בטוח שהם באו במהירות לדריפט אבדו שליטה על הרכב ובמהירות גבוה התנגשו בעץ מצד הרכב.

חפשתי מידע מהמשטרה או תחקיר על המקרה סימני צמיגים או משהו כזה שיכול להסביר מה באמת קרה שם אבל עדיין לא מצאתי כלום.

מקס.

פורסם
כידוע השחקן ההולוודי מת בימים האחרונים בפורשה קררה GT. אני מאוד עצוב על מותו וקצת קשור לסרטים שלו, אבל כאן אני רוצה להתעסק במכונית :

מדובר ברכב גרמני, שסביר שבנוי טוב. מי מתחייב שכל רכב גרמני יהיה בנוי טוב יותר ובטיחותי יותר מרכב שהוא אמריקאי/יפני/קוריאני?

נשאלת השאלה למה הוא נמעך ככה. התשובה המיידית היא מהירות גבוהה. כנראה שבמהירויות מאוד גבוהות הסטנדרט הגרמני כבר לא מחזיק, וגם רכב שאמור להיות חזק כמו פורשה יתכווצץ. הרכב נמעך ככה כי לא מדובר בטנק. מדובר ברכב פרטי, בטיחותי ומיוחד ככל שיהיה, עדיין הוא לא יכול לשבור את חוקי הפיזיקה. שוב, אין קשר לזה שזה "גרמני". נ-ק-ו-ד-ה. אם זה היה ניסאן GT-R או לקסוס LFA הייתה מחליק על זה ואומר "הגיוני"?

אני צודק? כן. גם פורש יכולה להימעך כמו ג'וק בתאונה. קשה לראות את זה, אבל אין מה לעשות...

^באדום

הכוונה לא לרדת או משהו דומה לזה, אבל זאת ממש שטות להגיד "אם הרכב גרמני, איך הוא נמעך ככה?" בתאונה במהירות גבוהה, שום רכב לא יישאר שלם, פיזיקה פשוטה. גם ידוע שרכב ש"מתכווץ" זה בטיחותי מפני שמדובר באזורי קריסה שיבלמו חלק מהזעזוע של התאונה אל הנוסעים. הכלוב לעומת זאת, זה החלק שאמור להישאר כמה שיותר שלם. כנראה שהמהירות הייתה גבוהה מאוד וגם הוא נכנע לחוקי הפיזיקה. (אגב לא קראתי את כל התגובות, אז אני מתנצל מראש).

פורסם

באופן כללי עדיף שהרכב יימעך בתאונה מאשר שלא יימעך (עבור אותה תאונה)

יש אנרגיה מסוימת ברכב בנסיעה = מאסת הרכב (בקילוגרמים) כפול מהירות (בקמ"ש) בריבוע חלקי 26 או מאסת הרכב בקילוגרמים כפול מהירות (במטרים לשנייה) בריבוע חלקי 2.

כשיש תאונה (הרכב נעצר עקב התנגשות במשהו) האנרגיה הזאת צריכה להשתחרר למקום כלשהו (חוק שימור האנרגיה), עדיף שתהפוך לחום ע"י עיקום ברזלים מאשר שכל האנרגיה הזאת תעבור לאנשים בתוך הרכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפי הדיווחים האחרונים רודס מת מיידית בהתנגשות, פול לא מת כתוצאה מההתנגשות, סבורים כי

המשיך לחיות עוד מספר שניות עד שנשרף. מזעזע.

• תוכן חדש...