Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תן לי להוסיף כמה מילים כי אולי עוד לא הבנת ואני צריך שתבין ונדבר דיבור עניני במקום להתנגח. מילא להתנגח אבל עוד להתנגח על הדברים השוליים רק כי פיספסת את העיקר.

בסעיף ב' האחרון שלך. השלישי בסעיפי הב' שלך ביקשת ממני דוגמאות למכוניות טובות לא פחות וזולות יותר:

אז אני מתאר לי שיש כאלה ואם תחפש תמצא כי אתה מתמצא ממני בפרטים גם אם זה מסתיר לך את התמונה הגדולה. אבל צריך שתבין שיש הרבה מכוניות טובות וזולות או בינוניות במחיר.

הבמוו והמתחרות שלה יקרות בגלל איכות ותדמית ויכולת שרק חלק ינצלו.

צא מהשוואות ופרטים ותלך צעד אחורה. זה מוצר יקר, הבנת?

עכשיו תתרכז רגע. באירופה זה כנראה יקר יותר ובארץ זה יקר המון. הרבה יותר יקר מהיקר של אמריקה. יקר בצורה מושחתת ומטורפת. הבנת סוף סוף?

תקרא את התגובות הקודמות שלי בשרשור לך ולרועי 5 שיכולת לקרוא קודם. אלו שתי תגובות שונות. אחת מיועדת לאיש שמבין עניין .ואחת למי שלא מבין, מכליל, שולל ומפספס את העיקר. תנחש מי הוא מי?

בקשה להבא כי הארכתי. כתוב קצר ואני עונה קצר. יותר פשוט טענה נגד טענה מספור נגד סיפור. לא נורא. תקרא פעמיים, תראה שפיספסת בגדול.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, נאלמתי דום. אני פשוט עדיין מנסה להתמודד עם כל ענייני ההבנה של מר בר בכר. כנראה שלא נועדתי להבינם, כיוון שלמול טיעוניו הלא מובנים אינני עומד. ועם זאת, חושבתני שהבנתי לפחות דבר אחד: ב.מ.וו זה מוצר יקר. ובכן מר בר בכר, תודה לך על כי הארת את עינינו ועינית את נפשותינו בעובדה חמקמקה כל כך. בלעדיך לעולם לא היינו מבינים שאפשר במקום זה לקנות טויוטה שתגיע מא' לב' בדיוק באותה מהירות (אם תסע 100 קמ"ש בשתיהן).

לסיכומו של עניין: פותח השרשור רצה לסבר את אוזנינו אודות מחירה הזול של מכונית ב.מ.וו בארה"ב וההטבות הנלוות לקנייתה בדמות תוכנית התחזוקה, וכל זאת ביחס למחירה הגבוה במיוחד בארצנו הקטנה והעדרה הלא מפתיע של כל תוכנית תחזוקה שהיא.

בתגובה, מר בר בכר החליט להסביר לנו מדוע ב.מ.וו דווקא יקרה בארה"ב, וללמד אף כי ישנן מכוניות זולות יותר. בכך הוא תרם תרומה מכרעת לדיון, ועל כך אנו לו מודים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

"נאלמתי דום.. עינית את נפשינו...לסבר את אוזנינו" איזה יופי של עברית של בית מרקחת. אתה מדבר כמו היקים מהמערכון- כל היום ביטשן דנקשן, ביטשן דנקשן.גם אני הולך לנסות חגיגיות:lol:

סרוניס היקר יותר מהמתחרות (כולל במוו) קהל נכבד:

נכון, אמרתי דבר פשוט. אמרתי שבמוו יקרה באמריקה. סוף סוף רק אחרי שהסברתי לך באריכות הבנת מה שמובן מאליו. מזל טוב.

עכשיו בוא נראה מה כתבת, כי טעית בכל רמת דיון שיש: 1הבנת הנקרא, 2טיעונים שלך, 3פרטים ודוגמאות לטיעונים שלך, 4מסקנות על המקרה,5 מסקנות לגבי נושאים אחרים.

1הבנת הנקרא: אמרתי שבמוו מוצר יקר, לא הבנת את זה וכדי להוכיח נתת לי דוגמאות לעוד מוצרים יקרים. זה שיש עוד מוצר יקר לא מוזיל במוו. התיימרת גם להבין בדיוק למה היא יקרה"איכות ולא תדמית". כל הכבוד על הידע, רק אתה ואורן זריף.

2טיעונים שלך: באים לתקוף טענה בלי להבין אותה. אתה כל כך עסוק בנסיון להכפיש אחרים שאתה לא שם לב מה הם כותבים. אם תכפיש ולא יענו תצא גדול. למה? ככה.

3פרטים ודוגמות לטיעונים וטענות שלך: לא רק טענה שלי לא הבנת, נגיד שהייתי משווה למתחרות, נגיד. גם ברמה הזאת טעית. של בחירת המתחרות: מול מכונית סדאן מלוטשת הבאת שתי מכוניות שרירים עם מנוע גדול שבטח יש להם ציור נשר על הגג ופס קישוט צועק בצד, היבאת גם קדילאק מוחצנת ואינפיניטי. זה אותו קהל יעד? לא בדיוק. הן דומות במחיר אבל יש הרבה מכוניות גדולות, חזקות ואמינות שעולות פחות. אולי עם ארבע דלתות, אולי קוראים להם ניסאן ולא אינפיניטי, טויוטה ולא לקסוס או קדילאק ארבע דלתות? בפרטים ועדכון אתה שולט, תן אתה דוגמאות אבל קשורות.

4מסקנות על המקרה: היסקת שבמוו מכונית טובה למחיר באמריקה? בגלל איכות. אין תדמית ואין פלח שוק? אתה כתב הרכב. תגיד אתה. הסקת שאני מדבר שטויות וכלום לא נכון אצלי. למה? כי לא הבנת מה אמרתי. בהבנה יש לך בעיה גם אם מידע יש לך.

בגלל זה הסתערת עלי. רק אחרי שהסברתי את הדברים בהסבר למתקשים , אתמול הבנת סוף סוף. מזל טוב.

5מסקנות מהמקרה למקרים אחרים: נכון שאמרתי משהו פשוט שהמוצר יקר.זה רק ממחיש מה רציתי להגיד בהמשך, אם שם יקר ומרויחים יפה המחיר בארץ מטורף ומושחת, לבמוו אבל לא רק. להרבה מכוניות ומוצרים. אבל... אתה היית עסוק בלקפוץ עלי ו"לתרום לדיון" את תרומתך העינינית, מלומדת, תוקפנית ולא קשורה לכלום חוץ מלאגו שלך.

אז מה עכשיו? הראיתי לך שבתור כתב רכב אתה אולי בקיא ומעודכן בפרטים, בדיוק כמו שנערת מזג אויר בתוכנית חדשות אמריקאית מעודכנת, חסר לך רק הקטע של להבין ולקשר את הפרטים ופה אני מוכן לעזור ביחד אתך: אני בטוח שאתה יודע בדיוק איזה אחוזי מס גובים פה ובאמריקה על אטו, איך קוראים למס וכל הפרטים הקטנוניים. אם תפרט אותם אני ישמח להסביר ביחד איתך למה נלקח הכסף הזה ומדוע ככה הדברים. אפשר לשתף פעולה בכיף ובידידות.

לא תרצה? לא נורא, גם אני התעייפתי פה. אבל בבקשה ממך תנסה לא להכפיש אותי בעתיד. תזכור שגם אם אני טוען מחר שכדור הארץ שטוח משום מה, לא תנצח בויכוח. לא תנצח כי אתה לא קורא ומבין עד הסוף, מזלזל באחרים, שולט בפרטים אבל לא יודע להשתמש בהם. הבנת?

נ.ב כדור הארץ שטוח.

פורסם

נספחים, הוכחות וביבליוגרפיה, שסרוניס לא יגיד שהתעצלתי.

http://www.sirtonim.co.il/clips/7160/0/%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90%D7%99_%D7%94%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A2%D7%AA_-_%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%94_%D7%9C%D7%97%D7%92

הסרטון מסביר מה זה דברים זולים.

מצטער שהתעצלתי להביא סרטון של יקים אומרים ביטשן דנקשן כמו שפת השבת של סרוניס. שברתי קודם שיניים כדי לכתוב מספיק טוב ובשפה גבוהה שגם סרוניס יבין.

בקשר לבמוו. אולי צריך להסביר לא רק מה המיסים בארץ אלא למה המיסים, מה משמשים, ומי עוד מרויח. היבואנים ואחרים ממחירים שגבוהים לא רק בגלל מס. אם תהיה שיחה בנושא זה מעניין לשמוע.

פורסם

תיקון: ראיתי שמדובר ב428 שהיא קופה ולא סדאן. כך שהשוואה למכוניות קופה היא בסדר. עדיין מכוניות שרירים עם הרבה מנוע הן לא בהכרח המתחרה הטבעי של ה428 ואצל אותו קהל היעד. כמובן יש הרבה רואי חשבון ועקרות בית שמצויר להם נשר או נמר על מכסה המנוע אבל לא כולם.

פורסם

בר

פספסת את כל המהות של השרשור שפתחתי.

עברת לפסים אישיים והתגוננות שוא כנגד רוני.

לחלוטין מיותר

מה גםשהודעותיך לא מובנות בעליל.

אנא לא נסטה מהנושא

פורסם

יהודה, אני מתנצל.

סרוניס תקף אותי. התגוננתי והעמדתי אותו על הטעות שלו בתקווה שלהבא לא יתנפל עליי.

אם לחזור לעניין שפתחת: הרכב יקר גם באמריקה ואף אחד לא עובד שם לשם שמיים. זה רק ממחיש כמה הוא יקר כאן. בגלל המיסוי אבל לא רק. גם תוכנית הטיפולים שהזכרת היא מקום נוסף לעוד רווחים בארץ כשגם מחיר החלקים כאן לא נמוך. מה ששם אתה מקבל, כאן עוד לוקחים.

אני חושב שהרוב יאשימו את המדינה והיבואן. אני מסכים אבל חושב שצריך ל"פרק" את החבילה ולהבין יותר מה לוקחים, למה ולאיזה מטרות, את מי זה משרת.

להגיד "בטחון" או שחיתות" כהסבר למחיר נראה לי כללי מדי. עוד תת נושא זה- מי כן יכול לקנות אוטו כזה בארץ.

הנושא מעניין וסליחה אם אני וסרוניס חטפנו אותו זמנית.

פורסם

ובכן, 4 הודעות מאוחר יותר ומר בר בכר עדיין מתעקש. מזל שאני יותר עקשן. :lol:באדום

"נאלמתי דום.. עינית את נפשינו...לסבר את אוזנינו" איזה יופי של עברית של בית מרקחת. אתה מדבר כמו היקים מהמערכון- כל היום ביטשן דנקשן, ביטשן דנקשן.גם אני הולך לנסות חגיגיות:lol:

סרוניס היקר יותר מהמתחרות (כולל במוו) יפה, אהבתי קהל נכבד:

נכון, אמרתי דבר פשוט. אמרתי שבמוו יקרה באמריקה. סוף סוף רק אחרי שהסברתי לך באריכות הבנת מה שמובן מאליו. מזל טוב.

עכשיו בוא נראה מה כתבת, כי טעית בכל רמת דיון שיש: 1הבנת הנקרא, 2טיעונים שלך, 3פרטים ודוגמאות לטיעונים שלך, 4מסקנות על המקרה,5 מסקנות לגבי נושאים אחרים.

1הבנת הנקרא: אמרתי שבמוו מוצר יקר, לא הבנת את זה וכדי להוכיח נתת לי דוגמאות לעוד מוצרים יקרים. זה שיש עוד מוצר יקר לא מוזיל במוו. התיימרת גם להבין בדיוק למה היא יקרה"איכות ולא תדמית". כל הכבוד על הידע, רק אתה ואורן זריף.

תודה שוב על ההסבר המייגע על כך שב.מ.וו היא מוצר יקר. לא מיצינו? הבנתי אותך מצוין כבר בפעם הראשונה והסבתי אותך על טעותך כבר אז, שכן כתבת זאת בשרשור שמדבר על כך שהיא יקרה במיוחד בארץ, לא בארה"ב (ועוד התעקשת שהיא יקרה בארה"ב :roll: ). מה שעשית זה בערך כמו להכנס לפורום מכוניות ולכתוב "הסיבה שיש לרוב המכוניות 4 גלגלים היא כי הם ניסו עם 3 וזה לא הלך משהו". תחשוב על זה.

2טיעונים שלך: באים לתקוף טענה בלי להבין אותה. אתה כל כך עסוק בנסיון להכפיש אחרים שאתה לא שם לב מה הם כותבים. אם תכפיש ולא יענו תצא גדול. למה? ככה.

לא עסוק בלהכפיש אחרים. כמו שאמרתי - כשעושים בשבילי את העבודה אני לא צריך להתאמץ.

3פרטים ודוגמות לטיעונים וטענות שלך: לא רק טענה שלי לא הבנת, נגיד שהייתי משווה למתחרות, נגיד. גם ברמה הזאת טעית. של בחירת המתחרות: מול מכונית סדאן מלוטשת הבאת שתי מכוניות שרירים עם מנוע גדול שבטח יש להם ציור נשר על הגג ופס קישוט צועק בצד, היבאת גם קדילאק מוחצנת ואינפיניטי. זה אותו קהל יעד? לא בדיוק. הן דומות במחיר אבל יש הרבה מכוניות גדולות, חזקות ואמינות שעולות פחות. אולי עם ארבע דלתות, אולי קוראים להם ניסאן ולא אינפיניטי, טויוטה ולא לקסוס או קדילאק ארבע דלתות? בפרטים ועדכון אתה שולט, תן אתה דוגמאות אבל קשורות.

עוד הוכחה לכך שאתה כותב לפני שאתה מבין. מזל שכבר הבנת לבד שה-428 היא לא סדאן אלא קופה, פחות הכפשות בשבילי :-P וגם, לו היית משווה למתחרות לפחות הייתה משמעות לדבריך. אבל סתם זרקת "ב.מ.וו זה יקר". וואלה? קטעים! לא שמתי לב! הייתי בטוח שזה כמו דייהטסו! שנייה, גם לואי ויטון זה יקר? פשש! ומה לגבי פטק פיליפ? יקר טילים? אנ'לא מאמין!

4מסקנות על המקרה: היסקת שבמוו מכונית טובה למחיר באמריקה? בגלל איכות. אין תדמית ואין פלח שוק? אתה כתב הרכב. תגיד אתה. הסקת שאני מדבר שטויות וכלום לא נכון אצלי. למה? כי לא הבנת מה אמרתי. בהבנה יש לך בעיה גם אם מידע יש לך.

בגלל זה הסתערת עלי. רק אחרי שהסברתי את הדברים בהסבר למתקשים , אתמול הבנת סוף סוף. מזל טוב.

כן. א-נ-י זה שלא הבין.

5מסקנות מהמקרה למקרים אחרים: נכון שאמרתי משהו פשוט שהמוצר יקר.זה רק ממחיש מה רציתי להגיד בהמשך, אם שם יקר ומרויחים יפה המחיר בארץ מטורף ומושחת, לבמוו אבל לא רק. להרבה מכוניות ומוצרים. אבל... אתה היית עסוק בלקפוץ עלי ו"לתרום לדיון" את תרומתך העינינית, מלומדת, תוקפנית ולא קשורה לכלום חוץ מלאגו שלך.

אהההה, רצית להגיד משהו בהמשך! עכשיו אני מבין!! אם כך, קבל בבקשה את התנצלותי הכנה. הייתי צריך לנחש שהתכוונת לכתוב דברים רבי טעם בהזדמנות אחרת, ופשוט לא הספקת כי היית חייב לכתוב דברים חסרי משמעות קודם לכן. סליחה.

אז מה עכשיו? הראיתי לך שבתור כתב רכב אתה אולי בקיא ומעודכן בפרטים, בדיוק כמו שנערת מזג אויר בתוכנית חדשות אמריקאית מעודכנת, חסר לך רק הקטע של להבין ולקשר את הפרטים ופה אני מוכן לעזור ביחד אתך: אני בטוח שאתה יודע בדיוק איזה אחוזי מס גובים פה ובאמריקה על אטו, איך קוראים למס וכל הפרטים הקטנוניים. אם תפרט אותם אני ישמח להסביר ביחד איתך למה נלקח הכסף הזה ומדוע ככה הדברים. אפשר לשתף פעולה בכיף ובידידות.

אם אתה משווה אותי לנערת מזג אוויר, אני מקווה שהיא לפחות שווה פלוס. תודה גם על ההצעה שאפרט דברים בשבילך כדי שנוכל לשתף פעולה. כמה נדיב מצדך.

לא תרצה? לא נורא, גם אני התעייפתי פה. אבל בבקשה ממך תנסה לא להכפיש אותי בעתיד. תזכור שגם אם אני טוען מחר שכדור הארץ שטוח משום מה, לא תנצח בויכוח. לא תנצח כי אתה לא קורא ומבין עד הסוף, מזלזל באחרים, שולט בפרטים אבל לא יודע להשתמש בהם. הבנת?

אה-וואלה! אני לא אנצח בויכוח בגלל שאני לא קורא ומבין עד הסוף? תקשיב, אתה כוכב אתה. באמת. עוד לא הראית לי דבר אחד שהסברת כראוי ולא הבנתי, בעוד אני הראיתי לך כמה וכמה טעויות טיפשיות שכבר עשית. תמשיך לחיות באשליות.

נ.ב כדור הארץ שטוח.

בר, דבר נוסף: יש לי בעיה אמיתית עם אנשים שחושבים שאם הם יגידו דבר לא נכון מספיק פעמים, אז הוא יהפוך לנכון. זה בדיוק מה שאתה עושה - חוזר ואומר שאני טעיתי ואתה העמדת אותי על טעותי. מצטער, במקרה הזה - לא יעבוד לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בכל הכבוד, אתה מדבר שטויות. יש לך קושי במיקוד מחשבה, הבנת נושא והיכולת להודות בטעות. גם אם יהיו לך נתונים הכי מעודכנים בעולם לא תגיע לשום מסקנה. הוא שאמרתי- אתה נערת מזג האויר.

מעבר לזה, מכבד את בקשת פותח השרשור. חבל שלא ניסית כמוני להשיב את השרשור לפסים המקוריים. מציע שתנסה.

פורסם

למה? אל תפסיקו.

אומנם הצלחתם לבלבל אותי לחלוטין, וכבר לא ברור לי אם BMW היא מכונית יקרה או לא (או שאולי יקרה רק בישראל? או יקרה רק בארה"ב? או יקרה רק בגרסת הקופה?), אבל מה זה משנה?

זה מהנה. תמשיכו.

• תוכן חדש...