עיצוב - על טעם ועל ריח.. לי יש את הדגם היוצא, מאוד אוהב איך היא נראית.
אם נתחיל להשוות... לאודי a3 עם ה1.4? שלי יותר כיפית, סביבת הנהג יותר מדברת אלי, ואני לא אמצא את תיבת ההילוכים, המנוע ובכלל את כל הפלטפורמה שלי בהנחה משמעותית, תחת סמל אחר (אגב, אותם ה180 אלף קונים a3 עם 1.4, ה1.8 במחיר של ה120). גולף gti?נכון שמחיר הgti ירד קצת, אבל עדיין מדובר בהפרש של 30k. כשאני קניתי זה היה יותר בכיוון ה40-50, מבחינתי זה הוציא את הgti מהמשוואה. כך שאז ההשוואה הייתה לa3 1.4 ולוולו v40, שאולי יש לה יותר כח, אבל היא בהמה שמשתמשת בכל הכח הזה רק בשביל ליישר קו עם הבמוו. מרצדס עם הנעה קידמית? ועוד במחיר הזה?
מה שמביא אותנו לנושא הכי לוהט בשרשור, ההנעה האחורית! היו לי רכבים עם הנעה קידמית, אני מרגיש את ההבדל, ומאוד נהנה בכבישים מפותלים. גם מאוד אוהב את תגובת המנוע. היא לא סדרה 3, סבבה, אבל היא גם לא עולה כמו סדרה 3 (שוב, מדובר בהפרש של 50k, לפחות). יחסית לקטורגיה יש כאן משהו יחודי שמרגישים בנהיגה. מצד שני, בנסיעות לא מאומצות, או כאלו בכביש המהיר, הנסיעה מאוד נוחה.
אז לפני שנה זה הסתדר לי, ולא מצאתי אלטרנטיבה יותר טובה. היום ההפרש עם הgti הצטמצם, וכשמדובר ב118 המאובזרת זה בכלל אותו המחיר, כך שהפעם הייתי בודק גם את הgti ואולי נסיעת מבחן הייתה משנה משהו. אולי לא, אני מאוד מרוצה.
כמובן שיש גם אופציה להוסיף עוד כח באמצעות צ׳יפ, והיצרן בעצמו עושה את זה במנוע הזה, ופתאום הסיפור הופך ליותר מעניין, עם לא מעט כח, וכאמור - ההנעה האחורית המדוברת. אבל בינתיים (תתפלאו) לא חסר כח, אולי עוד כמה שנים.
בכל הקשור למתיחת הפנים - החלק הקידמי נהיה יותר ״גנרי״, בשביל רוב האנשים זה גם אומר יותר יפה. את החלק האחורי, לדעתי - הרסו, אבל סה״כ נראת נחמד.