Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה פשוט לא נכון.

אולי זה תקף במה שנקרא "מקום צבאי", שלפי ההגדרה הוא שטח שמוגדר כצבאי או אזור שבו יש פעילות צבאית הגנתית או אחרת.

אם זה סתם ברחוב, החייל לא יכול לעשות לך כלום ואין לו סמכות עליך.

על פי ההגדרה של הצבא בארץ, לחייל אין סמכות על אזרח כי הוא קשור להפעלת האלימות כלפי אויבים חיצוניים.

השוטר קשור לסמכות על האלימות כלפי פנים, כלומר נגד האזרחים.

זה נכון גם לגבי שוטרים צבאיים, שהם בעלי סמכות מוגבלת מאוד על אזרחים, רק אם הם נמצאים ב"מקום צבאי". בכל מקרה גם אם שוטר צבאי מעכב אותך בתוך מקום צבאי, הוא לא יכול לעצור אותך, אלא רק שוטר אזרחי.

אז חאלס עם בולשיט של קונספירציות, לאף אחד במערכת הצבאית אין את הסמכות לרשום דו"ח לאזרח. הם אפילו לא באותה מערכת חוקי תנועה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה פשוט לא נכון.

אולי זה תקף במה שנקרא "מקום צבאי", שלפי ההגדרה הוא שטח שמוגדר כצבאי או אזור שבו יש פעילות צבאית הגנתית או אחרת.

אם זה סתם ברחוב, החייל לא יכול לעשות לך כלום ואין לו סמכות עליך.

על פי ההגדרה של הצבא בארץ, לחייל אין סמכות על אזרח כי הוא קשור להפעלת האלימות כלפי אויבים חיצוניים.

השוטר קשור לסמכות על האלימות כלפי פנים, כלומר נגד האזרחים.

זה נכון גם לגבי שוטרים צבאיים, שהם בעלי סמכות מוגבלת מאוד על אזרחים, רק אם הם נמצאים ב"מקום צבאי". בכל מקרה גם אם שוטר צבאי מעכב אותך בתוך מקום צבאי, הוא לא יכול לעצור אותך, אלא רק שוטר אזרחי.

אז חאלס עם בולשיט של קונספירציות, לאף אחד במערכת הצבאית אין את הסמכות לרשום דו"ח לאזרח. הם אפילו לא באותה מערכת חוקי תנועה.

לא מדוייק.

חייל לא יכול לרשום דו״ח לאזרח, יחד עם זאת הוא יכול במצבים מסויימים לעכב אזרח וגם יקבל גיבוי מהכחולים וככל שהחייל בדרגה גבוהה יותר כך הוא יקבל יותר גיבוי מהכחולים.

כך לפחות מהנסיון הבודד שיצא לי אישית לחוות, עת עיכבתי אדם (כקצין בצה״ל) עד להגעת הכחולים.

הם לרגע לא שאלו אפילו למה אני עומד 4 מ׳ ממנוע עם מחסנית בהכנס וכדור בקנה באמצע שכונת מגורים, מדורניק ניגש אלי מעבר לכתף, שאל מה קורה, תיארתי לו ב-2 משפטים, הורדתי נשק והם ביצעו מעצר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא מדוייק.

חייל לא יכול לרשום דו״ח לאזרח, יחד עם זאת הוא יכול במצבים מסויימים לעכב אזרח וגם יקבל גיבוי מהכחולים וככל שהחייל בדרגה גבוהה יותר כך הוא יקבל יותר גיבוי מהכחולים.

כך לפחות מהנסיון הבודד שיצא לי אישית לחוות, עת עיכבתי אדם (כקצין בצה״ל) עד להגעת הכחולים.

הם לרגע לא שאלו אפילו למה אני עומד 4 מ׳ ממנוע עם מחסנית בהכנס וכדור בקנה באמצע שכונת מגורים, מדורניק ניגש אלי מעבר לכתף, שאל מה קורה, תיארתי לו ב-2 משפטים, הורדתי נשק והם ביצעו מעצר.

עכשיו סיקרנת אותי! מה לעזאזל אותו אידיוט עשה אם אתה בתור קצין בצה''ל שלא במסגרת צבאית כלשהיא דרכת נשק באמצע שכונת מגורים וכיוונת אותו כלפי אזרח? .

הוא היה חשוד באיזשהיא פעילות חבלנית?

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

edan82 אני מתאר לעצמי שבמקרה המיוחד שלך הפושע לא ביצע עבירת תעבורה אלא משהו חבלני/פלילי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
עכשיו סיקרנת אותי! מה לעזאזל אותו אידיוט עשה אם אתה בתור קצין בצה''ל שלא במסגרת צבאית כלשהיא דרכת נשק באמצע שכונת מגורים וכיוונת אותו כלפי אזרח? .

הוא היה חשוד באיזשהיא פעילות חבלנית?

סתם אדיוט, אמר לי שיש רכב יותר טוב מפאביה......

:lol:

וברצינות- אדם לובש שחורים עם תיק צד גדול ושחור, מסתובב ב-22:00 בין מכוניות בחנייה חשוכה בדיוק כמה ימים אחרי שנפרצו בה 2 כלי רכב של שכנים וכאשר אני מגיע להחנות את רכבי בדיוק איפה שהוא מסתובב הוא פשוט הולך לבניין ממול ומתחיל לבחון את הרכבים ששם....

בתחילה התקרבתי אליו וביקשתי שיפתח את התיק שאוכל לבחון את תכולתו, הוא סירב וניסה להסתלק מהמקום, זה השלב שהוא שמע את דריכת הנשק והמתין להגעת משטרה.

עליו מצאו קצת סמים, בתיק שלו מצאו קצת כלים (מהסוג שמשמשים לפריצת רכבים).

פורסם

וברצינות- אדם לובש שחורים עם תיק צד גדול ושחור, מסתובב ב-22:00 בין מכוניות בחנייה חשוכה בדיוק כמה ימים אחרי שנפרצו בה 2 כלי רכב של שכנים וכאשר אני מגיע להחנות את רכבי בדיוק איפה שהוא מסתובב הוא פשוט הולך לבניין ממול ומתחיל לבחון את הרכבים ששם....

בתחילה התקרבתי אליו וביקשתי שיפתח את התיק שאוכל לבחון את תכולתו, הוא סירב וניסה להסתלק מהמקום, זה השלב שהוא שמע את דריכת הנשק והמתין להגעת משטרה.

הייתי בטוח שקרה משהו הרבה יותר חמור.

כל הכבוד שלקחת על עצמך את הסמכות לעקב אותו ומנעת ממנו להמשיך.

אני מתאר לעצמי את השיחה למשטרה: "שלום מצאתי פה אדם חשוד, אני מכוון עליו נשק דרוך כרגע".:lol:

אם לא היית פועל והיית רק מדווח עליו הם היו מגיעים אחרי שעות אם בכלל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא שאני לא מצדיק, אבל צה"ל נורא מקשה כנגד דריכת נשק וכיוונו, אלא אם כן מדובר בסכנת חיים ברורה.

טענו משהו נגד ההתנהגות שלך באותו ארוע ?

פורסם

ברמה הטכנית, לא הייתה לך הסמכות לעשות את זה.

זה שהמשטרה החליטה לא לעשות לך כלום זה עניין אחר.

סמכות רשמית לא הייתה לך וחייל לא יכול לכוון נשק על אזרח או אפילו לאיים עליו כי רשמית, אין לו את הסמכות.

רק לשוטר צבאי יש את הסמכות, ורק אם אותו אדם נמצא במקום צבאי.

פורסם
לא שאני לא מצדיק, אבל צה"ל נורא מקשה כנגד דריכת נשק וכיוונו, אלא אם כן מדובר בסכנת חיים ברורה.

טענו משהו נגד ההתנהגות שלך באותו ארוע ?

שניה לפני שיצאתי מהרכב שלי כדי ללכת לבחור שיערתי שהוא לא באמת יפתח את התיק כי ביקשתי יפה לכן התקשרתי לאחי שהיה בבית ואמרתי לו בפשטות ״אני הולך לעכב אדם חשוד, תזמין משטרה״.

כשהשוטרים הגיעו אני עמדתי במגרש חול שמפריד בין הבניין שלי לבין הבניין בו כעת עמד הבחור, השוטרים הגיעו ב-2 ניידות, אחת גלוייה ואחת בילוש ועצרו על שביל הגישה מאחוריי.

הראשון שהגיע אלי היה איש בילוש ששאל אותי מה קורה, הסברתי לו את היסטוריית הפריצות בבניין לאחרונה ושבטרם השתמשתי בנשק דרשתי ממנו לפתוח את התיק כדי שאוכל לראות את תכולתו אך כאשר סירב וניסה להסתלק החלטתי שאני מעכב אותו.

הפעולה הבאה שאותו בילושניק עשה הפתיעה אפילו אותי- הוא התקרב לבחור ושאל למה הוא לא פתח את התיק שלו כשראה שקצין בצה״ל מבקש ממנו?

החשוד מלמל איזו משהו, הבילושניק בדיוק הגיע אליו וחזר על השאלה שלו, הפעם זה הגיע בתוספת של סטירה מצלצלת.

:shock:

אחרי שהם פתחו וראו מה בתוך התיק אחד השוטרים בדיוק עמד ליד שכנה שלי ששאלה את אמא שלי למה כיוונתי את הנשק, השוטר התערב וענה לה בפשטות שיכול להיות שעזרתי להם לתפוס את העבריין שפרץ להם את הרכבים בבניין.

פרנקוס, מבחינת החוק היבש אתה צודק, לכן ציינתי שמדובר במקרה חריג ומאוד תלוי בנסיבות.

יכול לומר לך שלפני שנים כשפרצו לי לרכב יצאתי לרדוף אחרי הזבלים שעשו זאת (למזלם אחי הבהיל אותם בטרם הגעתי אליהם), זה הסתיים בכך שנכנסתי לתחנת משטרה ב-4 לפנות בוקר להגיש תלונה כשלגופי בוקסר, נועל כפכפים ומחזיק ביד אקדח יריחו פולימרי....

גם אז לא נשאלו שאלות מיותרות (כמובן אקדח ברשיון, היה לי גם M16 בבית כי רק שעה וחצי קודם הגעתי הביתה לאפטר).

כל עוד מבינים שדברים נעשים עם שיקול דעת מתאים לא עושים עניין. (למשל במקרה עם אותו חשוד, הנשק אכן היה דרוך אך לא כוון פעם אחת כלפי החשוד, רק כלפי החול, כך היה כשהשוטרים הגיעו אז הם הבינו שלא מדובר בחמום מוח אלא באזרח שעשה מה שצריך כדי לעכב חשוד).

חשוב לציין, אין בדברים פה לשמש כהמלצה לפעול כך או אחרת, אני בחרתי בדרך מסויימת מתוך שיקולים מסויימים, במקרה אחר אולי הייתי נוהג אחרת, העיקר להפעיל שיקול דעת בריא בכל סיטואציה.

פורסם
אתה צריך לכתוב ספר עם כל הסיפורים האלה שלך, הוא יהיה רב מכר.

גם התאונה שעברתי כמה ימים לאחר מכן היא one for the books :lol:

העיקר לא גנבו לי את הסט בולמים החדשים של בילשטיין שקיבלתי יומיים קודם ונחו להם על המושב האחורי בעת הפריצה.

יאללה, סטינו מהנושא.

פורסם

זכורים לי כמה שירשורים שהשתלטת עליהם.

פתח גיבוב משל עצמך ותעלה סיפור יומי\שבועי :lol:

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...