Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי ג'נרל מוטורס לא בחזית, אבל עדיין יש להם היצע גדול ומכירות טובות.

עם כל האהבה והסימפטיה לסאאב, לא עליה יכול להתבסס אף קונצרן, ולמעט הפסדים מתמשכים, לא ראו ממנה כלום.

ביואיק מוכרת מצויין בארה"ב וסין, ולכן מצמצמת את שווקי הייצוא, וכנראה שכובד המשקל יעבור למותג שברולט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מפסיקים לייבא את ביואיק? וואוו, לא ידעתי שמייבאים... :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אולי ג'נרל מוטורס לא בחזית, אבל עדיין יש להם היצע גדול ומכירות טובות.

עם כל האהבה והסימפטיה לסאאב, לא עליה יכול להתבסס אף קונצרן, ולמעט הפסדים מתמשכים, לא ראו ממנה כלום.

ביואיק מוכרת מצויין בארה"ב וסין, ולכן מצמצמת את שווקי הייצוא, וכנראה שכובד המשקל יעבור למותג שברולט.

חן, אני מסכים איתך לגבי ההיצע הגדול של GM והמכירות הטובות, בכל זאת מדובר ביצרן השני בגודלו בעולם בכמות המכירות הנושף בעורפה של טויוטה ויכול באותה מידה לחזור ולהיות הראשון בגודלו. הגודל שלה סינוור אותה לאורך השנים ומה שדפק אותה היו בעיקר הסדרי הפנסיה והסכמי עבודה (ביטוחי בריאות וכו') מכבידים. הרבה מותגים ללא בידול אמיתי ושימוש נרחב ב- Rebadge לכמה דגמים (קאדילק סימרון למשל היתה נקודת שפל שבחטיבת קאדילק רוצים לשכוח ...) וזה לא צלח.

דווקא לסאאב היו את כל הכלים להצליח: היו לה פלטפורמות ורכיבים "מהמדף" הגדול של GM ולמותג היה ערך מוסף ובידול ייחודי. הבעיה היתה שהחבר'ה בסאאב קצת "עפו על עצמם" כך שבסאאב 9-3 למשל השתמשו בפלטפורמת הווקטרה המוצלחת אבל רכשו מערכות ורכיבים שונים מספקים עצמאיים, כגון מערכת מיזוג יקרה, במקום להשתמש ברכיבים שניתן היה לקחת מהווקטרה. תכל'ס יכלו לחסוך ולהשתמש באותם רכיבים בכל המערכות המצויות "מתחת לפח" אבל הם היו סנובים, לא טוב היה להם ... כך עלויות הייצור עלו שלא לצורך, הרווח נשחק, מה שהכתיב עליית מחיר הרכב ובריחת לקוחות.

בניגוד אליך אני דווקא חושב שישנם יצרנים שיכולים להיבנות מיצרנים איזוטריים: ראה דוגמת טאטא שרכשה את יגואר ולנד-רובר, ראה את רכישת רובר בידי SAIC, ראה את רכישת לנד-רובר בגלגול הקודם ע"י ב.מ.וו או רכישת מיני ע"י ב.מ.וו - בחלק מהמקרים מדובר ביצרנים מקומיים, סינים והודים למשל, שמבקשים דריסת רגל בשוק האירופי או האמריקאי לקראת שיווק עתידי של כלי רכב מתוצרתם, במקרים אחרים יצרנים מבקשים "למצוץ את הטכנולוגיה" כפי שעשו ב.מ.וו עם לנד-רובר ודיימלר עם קרייזלר (מה שאיפשר את ה-X5 וה-ML מוצלחים יותר). כפי שאמרת, משקל הכובד עובר בשווקים הבינלאומיים לשברולט וקאדילק אבל נשאלת השאלה האם לקוחות של ביואיק יסכימו לשלם את אותו המחיר על שברולט ??? (אפילו שהאימפאלה היא קאדילק XTS מתחת לפח ...) ימים יגידו. בכל מקרה זה פחות מותג אחד ללקוח הישראלי וחבל.

פורסם

כל יצרן שעוזב את הארץ זה עצוב. גם ככה אין לנו מגוון רחב מי יודע מה. אני לא הכי מתחבר לרכבים שלהם, אולם זה עדיין מצער אותי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא יצרן, זה בסך הכל מותג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שיהיה גם דגם. עדיין, כמה שיותר דגמים וכמה שיותר גרסאות רק יעשו טוב לשוק הרכב הישראלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חן, אני מסכים איתך לגבי ההיצע הגדול של GM והמכירות הטובות, בכל זאת מדובר ביצרן השני בגודלו בעולם בכמות המכירות הנושף בעורפה של טויוטה ויכול באותה מידה לחזור ולהיות הראשון בגודלו. הגודל שלה סינוור אותה לאורך השנים ומה שדפק אותה היו בעיקר הסדרי הפנסיה והסכמי עבודה (ביטוחי בריאות וכו') מכבידים. הרבה מותגים ללא בידול אמיתי ושימוש נרחב ב- Rebadge לכמה דגמים (קאדילק סימרון למשל היתה נקודת שפל שבחטיבת קאדילק רוצים לשכוח ...) וזה לא צלח.

דווקא לסאאב היו את כל הכלים להצליח: היו לה פלטפורמות ורכיבים "מהמדף" הגדול של GM ולמותג היה ערך מוסף ובידול ייחודי. הבעיה היתה שהחבר'ה בסאאב קצת "עפו על עצמם" כך שבסאאב 9-3 למשל השתמשו בפלטפורמת הווקטרה המוצלחת אבל רכשו מערכות ורכיבים שונים מספקים עצמאיים, כגון מערכת מיזוג יקרה, במקום להשתמש ברכיבים שניתן היה לקחת מהווקטרה. תכל'ס יכלו לחסוך ולהשתמש באותם רכיבים בכל המערכות המצויות "מתחת לפח" אבל הם היו סנובים, לא טוב היה להם ... כך עלויות הייצור עלו שלא לצורך, הרווח נשחק, מה שהכתיב עליית מחיר הרכב ובריחת לקוחות.

בניגוד אליך אני דווקא חושב שישנם יצרנים שיכולים להיבנות מיצרנים איזוטריים: ראה דוגמת טאטא שרכשה את יגואר ולנד-רובר, ראה את רכישת רובר בידי SAIC, ראה את רכישת לנד-רובר בגלגול הקודם ע"י ב.מ.וו או רכישת מיני ע"י ב.מ.וו - בחלק מהמקרים מדובר ביצרנים מקומיים, סינים והודים למשל, שמבקשים דריסת רגל בשוק האירופי או האמריקאי לקראת שיווק עתידי של כלי רכב מתוצרתם, במקרים אחרים יצרנים מבקשים "למצוץ את הטכנולוגיה" כפי שעשו ב.מ.וו עם לנד-רובר ודיימלר עם קרייזלר (מה שאיפשר את ה-X5 וה-ML מוצלחים יותר). כפי שאמרת, משקל הכובד עובר בשווקים הבינלאומיים לשברולט וקאדילק אבל נשאלת השאלה האם לקוחות של ביואיק יסכימו לשלם את אותו המחיר על שברולט ??? (אפילו שהאימפאלה היא קאדילק XTS מתחת לפח ...) ימים יגידו. בכל מקרה זה פחות מותג אחד ללקוח הישראלי וחבל.

מסכים איתך.

דבר אחד, שאומרים כמות "מכירות" מתכוונים לכל השנים (משנות ה50 נגיד)?

כי כמו שאני רואה וראיתי, עד לשנות ה90, GM היו הכי חזקים במכירות, גם בארץ אפשר לראות את זה שהיו יותר אמריקאיות מאשר כל מותג אחר.

אם מסתכלים על השנים האחרונות, מה לעשות, טויוטה מפציצים.

כל אלה שמגיבים בשלילה כלפי GM, שכחתם מה היה פעם, שכחתם מי הביא את רוב הנוסטלגיות של עולם האספנות של היום, בארץ ובחו"ל.

וכמו שהבחור בציטוט אמר, השתן עלה להם למוח, אם הם היו מתפתחים ולא נתקעים, היום הם היו מספר 1.

פורסם
כי כמו שאני רואה וראיתי, עד לשנות ה90, GM היו הכי חזקים במכירות, גם בארץ אפשר לראות את זה שהיו יותר אמריקאיות מאשר כל מותג אחר.

מעניין מאיפה אתה מוציא את זה שעד שנות ה - 90 בארץ האמריקאיות היו הכי נפוצות. זה לא היה אף פעם. אם כבר בשנות ה - 50/60/70 האמריקאיות היו הכי גדולות והכי יקרות ולכן הכי פחות נמכרו עקב מחירן היקר. פעם - עד שנות ה - 90 נמכרו הכי הרבה אירופאיות , אח"כ הכי הרבה יפאניות.

פורסם

חבל שהם עוזבים.

רק אתמול ראיתי 3 ביואיק לה קרוס בחיפה.

נסעתי בלה קרוס לא מזמן, יחסית לרכב שנקנה לפני כשנתיים וקצת במחיר של 210,000 ש''ח, זה אוטו מצוין.

צריכת הדלק לא משהו, אבל האוטו מאוד מרווח, יפה, גדול, טכנולוגי ונוח !

יש מושבי עור, חיישני רווקס, מצלמה אחורית, שיחות טלפון מהמסך, וכל מיני פיצ'רים נוספים.

האוטו מרגיש גדול ובטוח, תא מטען רחב והמושבים מאוד נוחים.

הייתה תקופה קצרה שחשבתי לקנות אחת, אבל עבר לי.

פורסם

לפני כמה שנים היה לאבי לה קרוס 2006 3.8 ליטר רכב תענוג.

הצריכת דלק אגב לא היתה גבוהה במיוחד 1/11-12 בנסיעה רגועה.

היה אצלנו 4 שנים היה אמין מאוד! אני בטוח אם ביואיק תתחיל להבין את השוק העולמי (גיפונים ,סופר מיני) יכול להיות שילוב מוצלח ולהקפיץ את המוניטין שלהם בארץ ובעולם.

פורסם

לדעתי האמריקאים בחיים לא יצליחו לייצר סופר מיני (ולא דייהולט).

לא מזמן דיברתי עם אמריקאי, הוא אמר לי שהוא קנה את הלקרוס (צורה של 2006) בעיקר בגלל שהידית הילוכים היא ליד ההגה, כמו באמריקאיות הישנות.

פורסם

יאללה.........ביי.

:wink:

זה לא מותג שהחזיק בנתח שוק משמעותי מספיק שיעורר תחושות כאלה או אחרות מעצם עזיבתו.

אני חושב שמבחינת היצרן זה מהלך נבון שכן ייצוא המכוניות לישראל מוליד צורך להחזיק מערך תומך, כלומר הוצאה כלכלית גבוהה מאוד עבור מעט מאוד מכירות.

בסין רכבי ביואיק (במיוחד לה קרוס) מאוד נפוצים, כנראה הצבע השחור או הצבע הלבן בשילוב עם נגיעות הכרום סביב הרכב עושים את העבודה עבור הסינים שידועים כ"ערסים" שאוהבים את כל הבלינג בלינג.

בישראל בכל אופן אני לא חושב שזה מותג שיחסר בנוף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...