Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון שמתי לב הרבה יותר מאי פעם בעבר ל-2 תופעות מרגיזות נורא אצל הנהג הישראלי.

תופעות שלא רק מטמטות אותי אלא גם מסוכנות נורא ואני פשוט שואל את עצמי האם זה רק אני שמתעצבן מזה או שיש עוד כאלה ש"סובלים" מזה?

1. תופעת האי איתות - התחושה היא שרק 1 מתוך 10 ישראלים מאותת. מדי בוקר אני עומד בפקקים של כביש 1 בכניסה לת"א ואני מאמין שלפחות 5 פעמים בכל בוקר מישהו חותך אותי בלי לאותת בכלל. כמובן שזה קורה גם בכיכרות, ברמזורים ואיפה לא.

לפעמים אתה מתקרב לכיכר בירידה ובא לך מישהו משמאל, אם רק הוא היה מאותת שהוא לוקח ימינה זה היה חוסך לך את העצירה המיותרת - אבל זה עוד מילא - אני כאן מדבר על תופעה שממש מסכנת כשאנשים לא מאותתים כשהם עוברים נתיבים (אגב אצל השוטרים מצב האיתותים יותר גרוע).

אני יכול לומר על עצמי שגם אם מדי פעם אני עובר טיפה את המהירות המותרת או אם עניתי לSMS ברמזור פעם אחת לאחרונה, אני תמיד אבל תמיד מאותת - גם אם הכביש ריק באמצע הלילה.

2. תופעת האי יכולת לשמור על הנתיב. עוד תופעה שבחיים לא אבין, בכל פעם שאני נכנס לכיכר עם 2 נתיבים, ברור לי שאם לא אהיה עם הרגל על הברקס, הנהג שלידי פשוט יכנס בי.

בכניסה למודיעין למשל למי שמכיר, בסוף של כביש 431 יש 2 נתיבים שפונים שמאלה לכיוון העיר -> מתוך ה5 פעמים האחרונות ששמתי לזה לב, ב4 פעמים הנהג שלידי כמעט ונכנס בי כי הוא לא הצליח לשמור על הנתיב שלו.

האם מדובר במדינה של דיסלקטים או שזה אני פשוט לוקח את זה קשה מדי?

מה דעתכם?

ות'אמת, האם גם אתם לא מאותתים? :?

אלו שגרים בחו"ל, נכון שאצלכם זה פחות מורגש?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי האיתות-אתה מסכים,לאף אחד לא מזיז,כל עוד לנהג הישראלי בסדר הוא סבבה עם זה,מה אכפת לו שנהגים אחרים דופקים ברקסים וחוטפים עצבים ללא סוף?

לגבי הכיכרות-רוב הנהגים בכלל לא יודעים איך להתנהג בכיכר וזו הסיבה,לדוגמא חבר שלי ממעלות,אין להם במעלות כיכר אחת עם 2 נתיבים ולכן גם המורה שלו לא לימד אותו איך להתנהג בכיכר כזו ובגלל זה עכשיו הוא נוהג בכיכרות כאלה כמו בהמה ופונה שמאלה מהנתיב הימני בכיכר וכל מיני שטויות כאלה אפילו שהוא חובב רכב ונהיגה מושבע.

ולגבי השאלה שבסוף-תמיד תמיד תמיד אני מאותת,גם אם אני בחניון ריק לגמרי ב4 בבוקר.

ואני רציני ולא מתייפיף.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

תאמין לי אנשים כמוך זה ברכה על הכבישים! גם אני מאותת כל הזמן ומקפיד מאוד לשמור על הנתיב ושאני רואה נהגים שמזלזלים הזה אני פשוט עוקף או מתרחק מהם כי הם פשוט בלתי צפויים. שים לב שאם אתה מעיר להם הם יחשבו שאתה לא בסדר. בקשר לניידות משטרה אתה צודק בהחלט לא רק שלא מאותתים הם גם לא חוגרים חגורות (מודה גם אני לא חוגר) ומדברים הרבה בפאלפון בזמן נהיגה. אבל זו התרבות והיא לא תשתנה במיוחד בגלל שזה החינוך בבית.

פורסם

כבר אמרתי לא פעם,מאוד מעצבן שמחכים בכיכר למשל לרכב שמגיע ואז הוא פונה בלי לאותת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי האיתות, זה לא כזה נכון ש1 מתוך 10 מאותת.. סתם הגזמה

אמרת שבפקקים אתה רואה שהרבה לא מאותתים וחותכים, זה פשוט אותם הנהגים שנוהגים חרא - ובגלל זה גם לא מאותתים וכנראה גם לא מקפידים על עוד כמה דברים ועוברים על עוד חוקים.

לגבי מה שאמרת עם הכיכר, כמה שזה מעצבן!!

לא רק בכיכרות. גם בפניות..

לפעמים אני פונה שמאלה, ממתין שהאוטו ממול יעבור אותי כדי לא לחתוך אותו ופתאום הוא פונה ימינה (לאותה פנייה שהייתי אמור להיכנס)

שאם מראש הוא היה מאותת כבר הייתי ממשיך בנסיעה ולא עוצר.

התרבות הישראלית מעצבנת אותי יותר בחניות, ששם יש לי סיפורים מכאן ועד להודעה חדשה

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

תופעות מעצבנות ומסוכנות, גם כשאני נכנס לכיכר דו נתיבית עם עוד רכב אני מתכונן מראש לסטייה שלו, לפעמים אנשים נוסעים מהר ו"חותכים" את כל הכיכר כדי לא להאט את המהירות, לפעמים הן סתם נוסעות לאט באמצע הכיכר.

לגבי האיתותים, הדבר לא קיים ברוב הרכבים בארץ, אפשר להוריד את הידית הזאת מאחורי ההגה, במילא האיתות היחיד שאני רואה בכבישים זה משולש כשמישהו עוצר על הכביש מול פיצוציה כדי לקנות סיגריות, יש כאלה שאפילו איתות אזהרה לא שמים.

תאמין לי שאם היו אוכפים את הדברים ה"קטנים" האלה היתה משתרשת פה תרבות נהיגה נורמלית ואוטומטית גם התופעות ה"כבדות" על הכביש היא נעלמות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לגבי האיתות-אתה מסכים,לאף אחד לא מזיז,כל עוד לנהג הישראלי בסדר הוא סבבה עם זה,מה אכפת לו שנהגים אחרים דופקים ברקסים וחוטפים עצבים ללא סוף?

לגבי הכיכרות-רוב הנהגים בכלל לא יודעים איך להתנהג בכיכר וזו הסיבה,לדוגמא חבר שלי ממעלות,אין להם במעלות כיכר אחת עם 2 נתיבים ולכן גם המורה שלו לא לימד אותו איך להתנהג בכיכר כזו ובגלל זה עכשיו הוא נוהג בכיכרות כאלה כמו בהמה ופונה שמאלה מהנתיב הימני בכיכר וכל מיני שטויות כאלה אפילו שהוא חובב רכב ונהיגה מושבע.

ולגבי השאלה שבסוף-תמיד תמיד תמיד אני מאותת,גם אם אני בחניון ריק לגמרי ב4 בבוקר.

ואני רציני ולא מתייפיף.

ואני חשבתי שבכיכרות יש רק פניה ימינה כדי לצאת מהכיכר.:-o

האם פספסתי משהו ?

פורסם

מסכים לגמרה. בוא נוסיף לזה את הדיבור בטלפון ושליחת הודעות.

את החוסר בהסתכלות במראות לפני מעבר נתיב. את העובדה שלא מדליקים איתות, וכשמדליקים אז לא מכבים.

את אלה שעוצרים באמצע כביש כדי לומר שלום לחבר שלהם מהתיכון. את כל אלה שנוסעים 80 בנתיב השמאלי. את אלה שמאטים 150 מטר לפני כיכר ומתגנבים אליו כמו משימה בלתי אפשרית 4. ואת אלה שנכנסים לכיכר בטיסה כאילו הם במהיר ועצבני 3.

גם את אלה שגולשים לתוך הצומת כשהרמזור אדום. ואת אלה שרמזור צהוב בשבילם זה: "שים גז אתה מפסיד אותו!"

איך אפשר לשכוח את אלה שחותכים את כל התור ומשתלבים בדיוק בפניה, ואת אלה שיעשו הכל כדי לא לתת לך להשתלב.

כשחושבים על כל זה ואללה אין חשק לצאת מהבית.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

אם אתה מסתמך על איתות של נהג בשביל להכנס לכיכר\לא להיכנס או לקחת את הפניה\לא לקחת אז דווקא אתה יכול לגרום פה לבעיה. אני עוד בשיעורי נהיגה שעשיתי לפני 6 שנים הפסקתי להסתכל על האיתות בכניסה לכיכרות מהסיבה הפשוטה ש- כן כן - יש אנשים שמאותתים ובכלל לא פונים, או שסתם מדליקים איתות כמו שכתבו פה כבר. אני מכיר נהגות שבטעות מדליקות איתות ועד שהוא לא נכבה לבד עם יישור של ההגה עם פשוט ממשיכות לנסוע. אז חביבי אתה נמצא במדינת ישראל ותפסיק להתבכיין על שטויות.

ואגב גם כש"חותכים" אותך בלי לאותת אף אחד לא באמת מתכוון לפגוע בך או להסב לך נזק. פשוט תמשיך את היום שלך ואל תיקח קשה.

פורסם
תופעת האי יכולת לשמור על הנתיב. עוד תופעה שבחיים לא אבין, בכל פעם שאני נכנס לכיכר עם 2 נתיבים, ברור לי שאם לא אהיה עם הרגל על הברקס, הנהג שלידי פשוט יכנס בי.

בכניסה למודיעין למשל למי שמכיר, בסוף של כביש 431 יש 2 נתיבים שפונים שמאלה לכיוון העיר -> מתוך ה5 פעמים האחרונות ששמתי לזה לב, ב4 פעמים הנהג שלידי כמעט ונכנס בי כי הוא לא הצליח לשמור על הנתיב שלו.

עם האי-איתות כבר השלמתי (ולמען האמת, גם עם אלו ששכחו את האיתות מופעל ופונים שמאלה כשהאיתות ימינה עדיין פעיל). אבל התופעה הזו מסוכנת ונפוצה ביותר, גם במקרים בהם ממשיכים ישר וישנו שינוי במיקום הנתיבים - רק היום בערב הזדמן לי להתגלגל מאחורי שחורדינית ב E 500 ששייטה לה ב"עבאדיות" מופגנת - פעם נצמדת לימין, פעם נוסעת על שני נתיבים וחוזר חלילה.

כשהגענו לצומת של הירקון פינת שד' נורדאו בת"א (לכיוון צפון), כשהיא בנתיב הימני ואני בשמאלי, היה ברור לי שהמזוהמת תמשיך אל תוך הנתיב שלי במקום להצמד לנתיב הבלעדי שלה בימין ותדחוף אותי לנתיב של הפונים שמאלה לחבקוק. צפיתי את המהלך, ותוך כדי שאני אומר לעצמי "ברור, נו..." אני מפרגן לצופר שלי בלטיפונת מתמשכת.

השחורדינית נבהלה אך הבינה את הטעות שלה. ברמזור טרחתי לשאול אותה אם המערכת לשמירה על נתיב/מניעת תאונה במרצדס החדשה שלה פעילה, כי לא נראה שכך הדבר. 8)

פורסם

צודק ושתי התופעות האלו מעצבנות אותי לא פחות מאותך.

עוד תופעות מרגיזות - להחנות באמצע הצומת ולנטוש את הרכב, לעצור באמצע הצומת ולהתחיל לדבר עם כל העולם ואשתו (ועל ה*** שנוצר מאחורה פקק ושיש מאחורייך נהגים שצריכים להתקדם בדרך), להתקע בנתיב השמאלי בלי סיבה, לחתוך נתיבים כשחותכים סיבוב בזמן שהכביש מתעקל.

אני בטוח שנמצא עוד. :evil:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ככה זה כשהזמן שלך חשוב יותר משל אחרים וחשוב שתגיע 0.2 שניות מוקדם יותר וחלילה תצא פראייר,תמיד תהייה ה-גבר.

פורסם

אני מאותת רק כשצריך, זאת אומרת כשיש רכב מאחורי, אלא אם כן הוא רחוק אז האיתות לא רלוונטי. או כשאני עומד בפקק בנתיב שפונה שמאלה או ימינה ברמזור ומאחורי מכוניות שממשיות ישר ואני האואו האחרון אז אני מאותת כדי להדגיש ולהראות להם שאני עומד ושיש כאן נתיב בפניה. בקשר לכיכר זה נכון, הנהגים פה על הפנים ותמים חותכים. אני תמיד נותן להם לעבור קודם ולא לנסוע איתם במקביל.

פורסם

בארץ יש רכבים שלפי סטטוס שלהם לא אמורים לאותת (ערסמובילים, רכבים עם מקדם פחד גבוה, רכבים בהם נהג עם קובע נייק לבן - בדרך כלל סיאט איביזה מקושט, רכבים חבוטים במיוחד טנדרים מסוג טויוטה הילוקס מתחילת שנות ה90, רכבים עם מוסיקה "בום בום בום" בפול ווליום, רכבים מחברה אחת עם מדבקה שהם נוהגים אחרת). :lol:

יש הרבה לא מאותתים, אבל יש גם הרבה מאותתים. אני אומר שאחד מכל 5 רכבים לא מאותת.

אין לי בעיה עם הלא מאותתים, יש לי בעיה אם נהגים עצבניים שלא שומרים מרחק, חותכים ונוסעים כאילו הכביש של אבא שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיד מאותת, גם בכניסה לחניה של הבית, למרות שלחלק זה אולי נראה מצחיק.

אם מישהו בנתיב לידי מאותת- תמיד אתן לו להיכנס לפני.

מה ששמתי לב אליו הרבה בתקופה שנסעתי באוטובוסים, הוא שהרבה נהגים משחקים\ מסמסים או גולשים בסלולרי בזמן שהרכב בתנועה. יש כאלו שגם מדברים בטלפון צמוד לאוזן. הרבה אוכלים תוך כדי נהיגה- את זה אני רואה הרבה.

מקרה שהצחיק אותי לא מזמן- ראיתי נהג אוכל גזר תוך כדי נהיגה. נראה לי מצחיק אז צילמתי כשעמדנו ברמזור.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...