Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלפו כבר אי אילו חודשים ואני כל הזמן חושב שהגיע הזמן לפתוח שרשור "ספורטאז היברידי – זה כדאי?"
אחד הרכבים הכי מיין סטרים בתחום המשפחתיות, עם תמחור סביר שמאחד חבילה מאוד פופולרית בארץ הקודש של גודל, אמינות, דלק, ביטוח וירידת ערך

סה"כ ה ASX עשתה עבודה טובה ברוב הפרמטרים, אבל הגידול בק"מ עקב החלפת מקום עבודה כבר די הרבה זמן גרמו לי להרהר בצורך ברכב יותר חדיש, יותר חסכוני ועם מערכות בטיחות מתקדמות יותר, קרוז אדפטיבי ומערכת שמירה על הנתיב (להל"ן אוטו-פיילוט לעניים)

המלחמה הארורה הזאת גבתה גם מאיתנו מחיר אישי קשה מאוד (פעם ראשונה שעושה לזה אוטינג בפורום) ולמרות שבדר"כ אני מעדיף לרכוש רכבים בני שנה או שנתיים שספגו כבר ירידת ערך ועדיין הנהנים מאחריות יצרן, מצאתי את עצמי עם צ'ק של משרד הביטחון לרכב חדש בלבד.

עשיתי סיבוב קצר אצל חלק מהמתחרים בסגמנט ובתקציב אבל מראש הייתי נעול על הספורטאז ההיברדית. בסוף 2025 לא היו מלאים וכולם חיכו בסבלנות ללונג. פחות רציתי את הלונג כי כולם יודעים על הקשר שבין גודל הרכב לאיבר הרבייה, לכן העדפתי את הקצרה...

אבל לא היה והעדפתי גם לחכות לצבע, ככה שהקוראנית המאורכת ירדה מהאוניה מתישהו בינואר ונמסרה בסופו.
רכשתי מהסוכנות ברעננה, שהיו ממש אחלה, משוכנע שברוב הסוכנויות התמונה זהה. מלבד המבצע של הוט לא נתנו אפילו חבילת טישו. אני יודע שהיום בגלל שאין מחסור אפשר לקבל עוד כמה תופינים במתנה.

במשלוחים הראשונים המלאי היה מוגבל וגם המבחר. ריפוד לבן בלבד ורמת גימור אחת "פרימיום" היום יש הרבה יותר מבחר של רמות גימור וצבע ריפודים. לגבי רמת הגימור אין תלונות, לא משוכנע שבאמת התוספת שווה את המחיר לרוב האנשים, אבל לי היה חשוב קירור במושבים וכיסאות עם זיכרונות. הגג הנפתח הוא נייס טו האב, למרות שאני פחות מתחבר לגג פנורמי וכל הגלילה המעצבנת. מה גם שבסוף גודל הפתח הוא ממש קטן. מה רע בסאנרוף של פעם? למה להתחכם וגם בתא המטען החשמלי, אין לי באמת צורך.

אז מה טוב? בגדול... כמעט הכל! חבילה מאוד מאוזנת בכל פרמטר.

פחות מתחבר לפנל המתחלף של המזגן ומערכת השמע, אבל זה נסבל. לפחות יש פקדים פיזים למזגן.

המנוע עם 230-235 כ"ס הוא די והותר לכל צורך. הרכב חזק, נוסע חזק וכוח לא חסר

הדלק... על פני 8000 ק"מ המונה המצטבר שמעולם לא אופס מראה על 1:17.9 נראה לי סביר פלוס
הביטוח – גם נסבל, לא זוכר מספרים, אבל ההפרש החלקי שהוספתי לאחר החלפת ה ASX היה ממש זניח. כן... התקינו לי קודנית מחורבנת. קיבלתי אותה עם איתורן במבצע של מועדון HOT (שאגב היה יופי של מבצע... פחות מ 206K מחיר על הכביש). אפשר לבטח גם ללא קודנית. חבל שלא ידעתי בזמנו. 

הנדסת אנוש – זה רכב לא מתחכם. הכל ברור, פשוט, נגיש, בלי אוברחוכם סיני.

נכנסת? התיישבת? אתה תרגיש בבית מהר מאוד.

מערכות הבטיחות, לא מציקות. מערכת השמירה על הנתיב נותנת מספיק מרחב נשימה עד שהיא מתחילה לבקש שאגע בהגה וסה"כ ברוב הזמן עושה עבודה מצוינת
הבלימה הרגנרטיבית נשלטת מהמנופים ויש לה מצב AUTO מעולה, חבל שהוא מתאפס בכל הנעה. בתפריט יש אפשרות להגדיר אותו קבוע, אבל תכלס זה לא נשמר... מוזר
המערכת ההיברידית מתפקדת לתפארת, לא מורגשת, חלקה ויעילה. סוללה גדולה יותר היתה משפרת את תצרוכת הדלק ואני מרגיש שמנוע הבנזין נכנס לפעולה לפעמים שלא לצורך בגלל שנגמר המיץ לסוללה או בירידות ארוכות, שהסוללה מתמלאת מהר מאוד ואז יש אובדן אנרגיה מבלי להזכיר שאין בלימה רגנרטיבית וחראם על הבלמים.

מערכת השמע, לדעתי טובה מאוד, הקישוריות האלחואית לקאר פליי מעולה, המערכת יודעת לצמד מכשיר לפרופיל נהג ולעבור בין מכשירים בקלות רבה. אנשים מתלוננים על איכות קליטת תחנות רדיו! לא יודע, אני קולט רדיו דרך אפליקציית Rlive מאז שגיליתי את הקאר פליילפני 7-8 שנים.

המזגן בסדר, לדעתי ב ASX הוא היה יותר חזק, ברירת המחדל שלו מנהלת את מערכת המיזוג והאיוורור כמו בנאדם שיכור. צריך לבטל בתפריטים כל מיני הגדרות שאני אפילו כבר לא זוכר אותם כדי שהמערכת לא תעשה מה שהיא רוצה. השילוב עם הקירור במושבים מצוין וזה לא פחות ממאסט במושבי עור (או אלאקי עור... במקרה הזה)

מערכת זיהוי תמרורים – אין ואיזה יופי (יש בקצר)

התקנות נוספות

מצלמת דרך כפולה של 70Mai דגם 510 עם קיט המשך צילום בחניה לצרכי אבטחה – התקנתי לבד וכל הסיפור עלה חצי מהמצלמה מהדראק שהיבואן מנסה לדחוף
מפריד תא בקונסולה המרכזית – הרכב מגיע עם ג'ורה בקונסולה ובמשענת היד, אלי אקספרס מלא בפתרונות זולים וטובים

מה דורש שיפור או פחות מוצלח

מגני הפלסטיק החיצונים מגיעים בצבע מט ולא מבריק כמו בדגמי הפרמיום הקצרים. זה גם פחות יפה וגם לא ניתן לניקוי כמו שצריך

אין תא למשקפי שמש!

דאשבורד עם עיצוב מזעזע של מסע בין כוכבים של שנות ה 70.... מאיפה הגיע לכם הרעיון הזה? מה רע בתצוגה "אנלוגית" של פעם כמו שהיה בדגמים הקודמים? 
בחו"ל אפשר דרך האפליקציה של KIA להחליף, פה האפליקציה לא עובדת, כמו האפשרות לפתיחה וסגירה של הרכב עם הטלפון.

אצלי יש רעש של חדירת רוח מדלת הנהג. יש כאלו שטוענים שיש פגם יצור באחת הגומיות וההחלפה שלהם פותרת את הבעיה, יש כאלו שאין להם בעיה כזו ויש כאלו שטוענים שהרעש סביר, פשוט מורגש יותר בגלל שהרכב שקט מאוד. לא יודע! לדעתי לא תקין, דיברתי עם השרות, הם לא מכירים בעיה שכזו (כמו שלא הכירו את בעיות הפנסים את הסדקים בדש בורד של הדגמים הקודמים) זה השרות של היבואן, שהוא כנראה דראק כמו של רוב היבואנים, יבדקו מה ניתן לעשות (רמז... כנראה שכלום) בטיפול הראשון.
הגג הנפתח... כמו שכתבתי, בתצורה הנוכחית לא ממש שימושי
המושבים הלבנים, זוועה! מי המטומטם שחשב לשים מושבים לבנים? למזלי אין לי ילדים קטנים ואני ע"פ רוב נוהג לבד, ככה שאפשר לשמור, אבל למי שלא מקפיד או/ו עם ילדים קטנים, זה ביג נו נו!

צמיג ספייר – אין! קמצנת לשמה. נמכר ב 1100 ₪ דרך קבוצות הפייסבוק עם ערכה, בינתיים לא רכשתי, אני יודע שזה מתבקש ועדיין לא קרה.

פני ערפל... אין! ועוד בדגם הפרימיום... למה?

סיכום. חבילה מאוד מאוזנת ושפויה. יש חסכוניות ממנה או מהירות ממנה אבל כחבילה, זה אחלה רכב וגם חוות הדעת בקבוצות השונות הם של שביעות רצון מאוד גבוהה וכמעט מכולם המלצה גורפת לרכישה. האופציה לרמת גימור נמוכה יותר, הופכת את הרכישה אפילו ליותר אטרקטיבית.

גילוי נאות – הכותב היה "אורח" של חברת טלקאר באולם התצוגה וקיבל כוס קפה במעמד ההזמנה

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תתחדש ותהנה

איך בקרת השיוט האדפטיבית? נוחה/מתונה, או תזזיתית ומתנהגת כמו נהג מתחיל (בלימות/האצות אגרסיביות)?

פורסם (נערך)

אחרי 4000 ק״מ עם הרכב של אישתי, פרימיום לונג, ניתן לאמר שהקניה הייתה משתלמת.

אכן אין פנסי ערפל, אבל אלה כל כך חבויים בתחתית הפגוש (יש בדגם הקצר של השכן, בקושי ניתן להבחין אלא אם מתכופפים לחפש) כן השלמתי גלגל חליפי ,מגבה ומפתח גלגלים. כבר היה נקר שטופל ללא דרמה על ידי ניפוח ונסיעה קצרה לפנצ׳ריה.

השלמתי אבזור מעליאקס , מגיני בוץ ומגש חפצים לתא בין המושבים הקדמיים.

נסענו עם הרכב לאילת בפברואר ולצפת באפריל נסיעות ארוכות בתוואים מלאי עליות ומורדותֿ הרכב לא מראה אפילו צל של מאמץ ושומר על קצב נסיעה מהיר.

בנסיעה לאילת השגנו 19 ק״מ לליטר 95, בנסיעה לצפת 17.5בערך .

העליות לצפת דרך ראש פינה בכביש המתפתל לא היו אתגר וקצב הטיפוס היה מהיר .

אגב נתוני ההספק 230-235 כ״ס נובעים מחישוב שונה בין צפון אמריקה לאירופה. המנועים זהים, גם הבנזין וגם החשמלי.

גילוי נאות, גם אני הזמנתי ברעננה. זה אולם בבעלות ישירה של היבואן ולא סוכנות .

יכול להעיד שבפתח תקוה ונתניה שבהן קנו בנות המשפחה היחס היה אדיב וסביר לא יותר מכך.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תתחדש ותהנה, חבל שבלונג אין גלגל חלופי.

חוץ מזה זה אחד הרכבים ההיברידיים שמנוע הבנזין, טורבו 1.6 מספק בפני עצמו, כך שגם בעליות יש מספיק כוח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...