רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ז"א החל מ 2009 ועד היום עוד לא יצא לי להיתקל במאזדה 3 בצבע אדום. אפילו בזמנו רשמתי על כך הודעה כאן. יכול להיות הרכב נצבע עצמאית או שגם לכם כבר יצא להיתקל בגירסה האדומה? אפילו צילמתי, נראה לי זה היה ספיריט בגלל הגלגלי מגנזיום והסאן רוף
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
מאחר ומרדפי מכוניות ומכוניות עצמן, היוו חלק נכבד מהסרט הגדול ביותר בכל הזמנים, המקום ראוי. הצילום מתוך מוסטנג חדישה ושחורה קצת נראה מוזר, אבל השאר די מרתק, הקניון שההפקה הרסה בחדווה גדולה כבר בתחילת הסרט לא התאושש מהנזק, נסגר ועומד בשממונו עד היום שאר האתרים די דומים למה שהיה לפני 33 שנים רק יותר נקיים 5_SbLi-X8JI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
יום ראשון, 29/9, 09:00, בית המשפט לתעבורה, רח' שוקן 25, תל אביב, בפני כבוד השופט נהרי. כל הפרטים באירוע בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/1405587416326284/ חשוב לנו לשמור על התנהגות תרבותית ומכובדת גם בנוכחות הנהג (למרות שזה לא תמיד קל), ושההתנהלות הזו מצדנו תישמר בכל מקרה, בכל הכרעה ובכל התנהגות של הנהג. נתראה שם.
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום רציתי להתיעץ וגם לחלוק סיפור מבעס שקרה לי.... רכשתי דימקס 4*4 לפני כחצי שנה יד ראשונה מהניילון והיא הייתה בבעלותי בלבד לפני כמה ימיים אני נוסף פתאום יוצא לי עשן לבן חזק מהאגזוז ופתאום אין לי גז התקשרתי למוסך אמרו לי תביא את הרכב על גרר . הגעתי לשם החליפו לי שמן במנוע לחדש ואמרו לי שהיצרן עכשיו רק עלה על הבעיה שהשמן מתערבב עם הסולר ולכן צריך לבוא כל 10 אלף להחלפת השמן עד שימצאו פתרון לבעיה הזו כמובן טיפלו בי . למחרת בבוקר באתי להניע את הרכב ושוב פעם מלא עשן לבן ואין גז, התקשרתי למוסך אמרו לי לבוא דחוף מתברר שהלך מנוע ברכב "דימקס החדשה " והבעיה כמובן של החברה עכשיו שאלתי היא מה לעשות אני לא רוצה לקבל את הרכב היות וכל הרכב מפורק הגיר הטורבו הדרישפט …
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
חברים שלום, לפני יומיים קרוב שלי חזר מאירופה אחרי חודש שהיה שם. את הרכב הוא השאיר בחניון "טסים" באזור כפר טרומן תמורת סכום מחיר עם 3 אפסים (עד כאן הכל בסדר). הרכב מסוג אלפא 159 בת שלוש הגיעה מצוחצחת ועם מצבר בן פחות משנה שכבר הוחלף. כאשר ראיתי היום את הרכב חשכו עייני. הרכב חזר מטונף עם חול ואבק מבפנים ומבחוץ , שריטות לא מוסברות שנראה כאלו ירדו בשטיפה אבל רק מחר נוכל לוודא. בנוסף במהלך השטיפה נעשה שימוש של 5 דק' עם שואב אבק כאשר הרכב כבוי (לא מומלץ , אבל אף פעם לא גרם לבעיה). ניסינו להתניע את הרכב וניחשתם נכון -מת. לאחר עזרה עם כבלים הצלחנו להניע את האוטו , נסענו למוסך ושם נודע לנו שהמבצר מת. כרגע הבחור במוסך (שלמזלנו עליו אפשר לסמוך) אמר לנו לנסות לה…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://jalopnik.com/2015-subaru-wrx-will-offer-a-cvt-transmission-1464515115 שלא לדבר על העיצוב המרהיב...
הודעה אחרונה מאת daniel_sh, -
-
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש דבר שמעצבן אותי בזמן אחרון ואני פשוט חייב לפרוק את זה נמאס לי שמסנוורים אותי כל המכוניות עם אורות הכחולות (קסנון), למה שמים אותם זה ממש מציק בעין גם שזה מקורי באודי ובב.מ.וו אני נגד זה,ולמה לכל מי שיש גרמניות חדשות מותרת להדליק פנסי ערפל באופן קבוע כי זה נדלק לבד בעת הדלקת אורות חניה, למה לי אסור ולמה אני שונה מהם? טוב זה הייתה פריקה שמזמן רציתי לפרוק את זה מרגיש לי מוזר אבל הייתי חייב.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 23.2 אלף צפיות
אשתו של חבר קנתה רכב חדש בגוון אפור. לאחר הקנייה החליטה שהיא לא אוהבת את הצבע, רוצה מכונית אדומה. היצרן אינו משווק את הדגם הזה באדום. היא לא רוצה למכור ולקנות רכב מדגם אחר הקיים באדום. האם זה חוקי לצבוע את הרכב הנוכחי בצבע שאינו מסקלת הצבעים המקורית של היצרן? מה ההשלכות של צביעת רכב חדש (מפרקים ומרכיבים אותו? ירידת ערך?)
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
שלום לכולם, יש מכון מומלץ באיזור רמת - גן תל- אביב לבדיקת רכב לפני קנייה? יש מכון שנותן הנחה לחברי הפורום ? שבוע טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת Momo1111, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
קראתי כתבה מעניינת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4453096,00.html ותהיתי: אילו רכבים יקבלו הטבות מס בעיקבות מערכות בטיחות שמותקנות בהם? לרכבים יקרים במיוחד יש מערכות בטיחות הכי מתקדמות (סטייה מנתיב, התרעה על מעבר לנתיב לא פנוי, מערכות ראיית לילה, מערכות בלימה אוטומטית במכשול, מערכות בקרת אחיזה סופר מתקדמות, הרבה יותר כריות אויר ועוד) ולרכבים פשוטים מערכות די בסיסיות (מערכת בקרת יציבות, ABS וכמה כריות אויר). או אולי דווקא בזכות זה רכבים שהיום זולים יחסית ישארו כאלה ויתווספו להם מערכות בטיחות? מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת kubi, -
- 1 תגובות
- 586 צפיות
ערב טוב לחברי הפורום! רציתי לשאול שאלה אם מי שהוא מכיר אני רוצה להחליף שני זרועות באוטו וכשבאתי לקנות יש שני דגים. מי שהוא יודע על איזה דגם מדובר?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
http://mashable.com/2013/11/14/jean-claude-van-damme-volvo/ פשוט מדהים!
הודעה אחרונה מאת סהר#, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אולי נתחיל לנסוע בתחבורה הציבורית ? http://finance.walla.co.il/?w=//2695065
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 506 צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1391/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%AA%D7%A7%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%956-%D7%99%D7%99%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%A3 ההפחתה היא של PM (חלקיקי פיח) ולא של HC (פחמימנים) .
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
לפי מוסף ממון בידיעות אחרונות מחירה של הסקודה פאביה 1.2 טורבו הוזל ל90 אלף שקלים. הגיע הזמן שיהיו מבצעים על המנועים מהדור ה"חדש"
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום אתמול ראיתי בדרך מנתבג סיטרואן C4 חדשה מונית אם לוחית רישוי שהבוף שלה הוא 26 ולא 25 , האם הגיוני ? נגמרו המספרים אם הסיומת 25 לכן עברו ל26 או מה ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת. ברכבי כרגע 2 לוחיות הרישוי צהובות פשוטות ללא כיתוב ה-IL הכחול. שאלתי היא מתי התחילו להוסיף את הסממן הישראלי והאם עדיין ניתן להשיג את הלוחיות הישנות.
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 885 צפיות
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
טוב, לא היה מקום בכותרת, מדובר בSLS AMG. לדעתי חבל, תמיד רציתי כזו, Black Edition, אך מוכן להסתפק בC63 AMG סטיישן כתבה בעניין (וגם פה).
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
פולקסווגן תשיק בקרוב גרסת כלאיים נטענת של האפ!, מכונית המיני שמשווקת בישראל תחת לוגו סקודה (סיטיגו) וסיאט (מי). http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4451799,00.html יש לי שאלה על הציטוט הבא מהכתבה: "אם כי בישראל לא תזכה להטבת המס השמורה למכוניות כלאיים. זאת, מכיוון שהיא עושה שימוש במנוע דיזל במקום בנזין. פירוש הדבר כי תידרש בתשלום מס קניה מלא, ולא מופחת ל-30% כמו דגמי כלאיים אחרים. עובדה זו אף עשויה להוביל לכך שלא תשווק בישראל". אני מצליח לעשות 27 ק"מ לליטר בנהיגה חסכונית בטויוטה פריוס דור שלישי (שנת 2010). מדובר על מנוע 1.8 בנזין. תמיד חשבתי שאם היה לי מנוע של 1.1-1.3 טורבו דיזל הייתי מצליח להוציא 40 ק"מ לליטר וגם הרבה יותר מומנט זמין בסל…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
תקציר התאונה: אני נוסע בעיר בכביש דו סטרי, מלפני נוסע רכב שפונה שמאלה. הרכב פנה שמאלה ואני ממשיך ישר כאשר בכביש הנגדי רכב שחנה בצד עושה פרסה ואני נכנס בו. כלמור הוא חיכה שהרכב שהיה מלפני יפנה שמאלה ובלי להסתכל אם הכביש פנוי או לא פשוט התחיל לעשות פרסה ואני נכנסתי בו. בהתחלה הוא טען שאני אשם כי נסעתי מהר,אמרתי שאין שום בעיה אתה טוען שאני אשם ואני טוען שאתה אשם בוא נעביר פרטים ובית המשפט יקבע מי אשם מאיתנו. דרך אגב איך שקרתה התאונה ישר צילמתי את המקרה עם הוידאו של האייפון שלי. כעבור כחצי שעה שאנחנו בודקים מה עושים במצב כזה, הוא בא אליי ואומר לי ״שמע אחי, בוא מחר בבוקר ניקח את הרכב שלך ואני יסדר לך את כל הנזק״... מבחינתי זה כאילו שהוא אמר שהוא אשם, תקנו…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ושוב שמואל אבואב, מנכ"ל אור ירוק, צריך להצדיק את המשכורת שלו ולהזכיר שהוא קיים. תוכיח. תן מספרים. אל תזבל ת'שכל בכותרת. שוב - תן מספרים, לינק למחקר, משהו. המחקר שאני מצאתי על צרפת הוא מ-2006. הוא מדבר על הקטנת מספר ההרוגים ב-30% לאורך 3 שנים, כאשר 75% מהירידה הזאת משויכת למצלמות. בפרויקט דומה בהולנד מדובר על 21% הקטנה במספר התאונות הקשות. במחקר אחר נכתב 19% ובמקרה הכי קיצוני דובר על 41% במחקר אוסטרלי. אלו מספרים יפים, נכון, אבל מאיפה הגיע ה-75%? ופעם נוספת - מאיפה הנתון. האם במקרה הוא מתבלבל עם נהיגה במהירות ממוצעת גדולה ב-10 קמ"ש (ראה ה-power model של נילסון)? כי אם המהירות המותרת היא 100 וכולם יסעו 110, אני מבטיח לו שהסיכוי להקלע …
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני להוסיף וו גרירה לרכב פרטי. האם קיימות הגבלות לסוג רכב? (משקל עצמי, מרכב וכו) היכן אפשרי לבצע? עלות? תודה! אורי
הודעה אחרונה מאת oriporat, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
בשנה שעברה הוצאתי רישיון C1 (משא קל עד 12 טון) ומאז אני שם יותר לב למשאיות על הכביש. יש לי כמה שאלות שטרם זכו למענה ואולי כאן אמצע תשובה? 1. שמתי לב שבזמן האחרון עלו לכביש הרבה מערבלי בטון בתצורת סמי-טריילר, כלומר שהמערבל יושב על נגרר תמוך ולא כחלק אחד של המשאית. למה בעצם? מה זה נותן? על פניו נראה שזה רק עולה יותר לרכישה ולאחזקה וגם מקטין את הגמישות של המשאית. 2. עוד משהו מוזר - שמתי לב שיש בזמן האחרון הרבה משאיות שהם שילוב של פול-טריילר עם סמי-טריילר. אני מתכוון למשאיות רגילות, קלות יחסית, שמחברים להן נגרר שיש לו רק סרן אחד והוא לא עגלה מלאה כמו בפול טריילר. מה זה הדבר הזה? זה רישיון C+E כמו בסמי או שאפשר לנהוג על זה עם רישיון C כמו במשאית רגילה? 3. ל…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אם מנתקים לי את הקודן ברכב כי זה ממש מעיק כל פעם להכניס את הקוד ולהתניע... חברת הביטוח יכולה לראות את זה?
הודעה אחרונה מאת חופר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 936 צפיות
היי , השבוע התחדשתי בקורולה 2008 רובוטית אפשר לומר מהניילונים - מציאה מזוג פנסיונרים נחמדים מהמרכז . הרכב עשה 30 אלף קילומטר,הבדיקה עברה בהצלחה ואני מתרגל כעת לגיר הרובוטי, בנתיים אין תלונות . המחיר שהצלחתי להגיע איתם 62K ש"ח לא ירדו שקל מעבר - האם הרכב שווה את המחיר ??? הסיבה היחידה שרכשתי את הרכב זה בגלל שהוא שמור מאד עם קילומטראז נמוך מאד ולפי מיטב הבנתי מאד אמין וחסכוני - תקנו אותי אם אני טועה ... רציתי לשאול כשאני נוסע בתוך העיר נוח לי יותר לנסוע במצב ידני אך מישהו אמר לי שזה לא הכי בריא ושעדיף תמיד להישאר במצב הרובוטי גם בעל הרכב שרכשתי ממנו אמר זאת,האם זה נכון ? הם טענו שמצב ידני זה יותר לעליות וירידות ותנאי דרך קיצוניים ושלא רצוי להשתמש בו באופן קבוע …
הודעה אחרונה מאת ace2000, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 791 צפיות
שלום לכולם, אבי הוא ישראלי שירד מן הארץ (אזרח אמריקאי) לפני כמה שנים טובות. יש לו רשיון סמיטריילר ובזה הוא עוסק לפרנסתו. הוא חושב לחזור בקרוב לארץ וביקש ממני שאעזור לו לברר כיצד הוא יכול ל"המיר" את הרשיון האמריקאי לרשיון תקף בארץ. אם אני לא טועה בארץ מדובר על רשיון מסוג C+E. האם מישהו יודע איך עושים זאת? האם זה בכלל אפשרי? תודה!
הודעה אחרונה מאת talbensh1, -
היום הוגשה בקשה להכרה בתביעה כייצוגית, כנגד יבואן קיה, על הטעיית לקוחות בנוגע לצריכת הדלק בקיה פיקנטו. לפי כתב התביעה, צריכת הדלק הממוצעת בפועל הינה כ12-13 ק״מ לליטר, כ-40% יותר מנתוני היצרן. מאוד מעניין אם התביעה תוכר ותתקבל, כי ע״פ הנתונים היבשים, ייתכן ויש כאן קייס. מעניין לאן זה יתפתח.
הודעה אחרונה מאת sandersagiv, -
- 6 תגובות
- 996 צפיות
שלום , שמתי לב שאני מסיים לעבוד ב שעה 22:00 בערב הרכב מכוסה לחות מטורפת ולעומת זאת רכבים אחרים שחונים חלקם פשוט יבשים לחלוטין , אחת הבעיות שנוצרות זה שעד שמפשיר אדים מאחורה מוריד את הלחות אני מבזבז זמן וגם מסכן את הנהיגה לאחור . וכרגע יש לי פתרון זמני ש אני שם בתא מטען מגב קטן בשביל לנגב את השמשה האחורית . האם לחות קשורה לוואקס או אוטם צבע ? ואני חונה תחת כיפת הירח בעבודה . תודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים אני לא מבין את החזירות של היבואנים בארץ. כאשר אתה הולך להזמין רכב חדש ,כל תוספת קטנה מנופחת. למשל תוספת של פנסי הקסנון באתר של היצרן רשום 900 דולר,בארץ רוצים 5080שקל שזה 1752 דולר!,זה אומר רווח של 852 דולר . יוצא שעל כל תוספת אתה משלם בקירוב פי 2 מהמחיר המקורי אני לא רוצה לדבר על תוספת צבע זה פשוט הזוי והפרשים רק גדלים מתוספת לתוספת.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -