Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחות של אבי נהרגה בתאונה ב 61'.

.....

לבסוף הגיעו לדיון האחרון, וביקשו מהשופט שלא יחמיר עם הנהג, סה"כ גם לו נהרסו החיים.

כלום לא יחזיר את בתם, ועוד שנה שהנהג יישב בכלא לא ישנה עבורם כלום.

קודם אני מצטער לשמוע, אפילו שזה היה הרבה לפני שנולדתי.

השאלה שלי היא מאיפה אתה יודע שהחיים שלו נהרסו? .......

כי "פעם" היתה כאן במדינה דרך ארץ, התחשבות הדדית, עזרה, בימים ההם יכולת להשאיר את הדלת בבית לא נעולה כאשר כולם ישנים. בכלל - המושג "כל אחד לביתו" לא היה מוכר בימים ההם.

גם אם אין קשר ורק מקריות בציטוט הבא, זה לא משנה את שכתבתי.

נהג האוטובוס שפגע בה חלה בסוכרת קשה בעקבות הטראומה שעבר, לא שב לנהוג באוטובוס ונפטר צעיר יחסית.

.......

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התלבטתי אם להגיב או לא, ואני מקווה שאני לא עושה טעות.

כרוכב אופנוע וכקורא נלהב של טל ז"ל, קשה לי שלא להזדהות עם תחושת הכעס והרצון לעשיית צדק שעולה מהפניה. כשאתה על אופנוע כולם מנסים להרוג אותך, או לפחות כך זה מרגיש. התנהגות אלימה, ילדותית או סתם מטומטמת של נהגים גורמת למוות של אופנוענים ומשתמשי כביש אחרים כל שבוע.

אבל.....את בני האדם קשה מאוד לשנות. הסיבה לירידה במספר ההרוגים בכבישים בארץ ובעולם היא לא חינוך הנהגים ולא אכיפה משטרתית אלא השיפורים הטכנולוגים בכלי הרכב ובתשתיות. גם אם נשלח כל נהג פוגע לכלא לשארית ימיו, לא תימנע התאונה הבאה, כי כל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו בכביש פוגע באחרים. לא בכוונה רעה - סתם מטיפשות, חוסר ערנות, חוסר מיומנות, חוסר תשומת לב, הגררות רגעית לשטות, רשלנות, עייפות או אלף סיבות אחרות.

הפניה שלך ורד מעידה בעיני בעיקר על בעיה אישית שלך בהתמודדות עם האבל. הצורך בגיוס קהל לא נועד (כך אני מבין מלשון הפניה) לתמוך בך ברגע קשה, אלא להפעיל לחץ על השופט. אני דווקא הייתי רוצה שישקול בראש שקט את המקרה, ויפסוק בהגינות ובצדק וללא לחץ.

אם את לא מכירה, אני מציע לך לקרוא על שלבי האבל לפי מודל קובלר-רוס , ומאחל לך להגיע להשלמה. בשלב זה, בדיוק כמו שחן כתב, לא תרגישי צורך בנקמה בנהג הפוגע.

איתך,

נמרוד

פורסם
אנשים פה זורקים סיסמאות חופשי..

איזה צדק? אתה יודע מה ההגדרה ל"תאונה"?

תחשוב שוב פעם מה היה קורה אילו אתה היית מאחורי ההגה ומחוסר ריכוז של רגע הורג מישהו...

אל תסחף בבקשה.

אני מקווה שיקבל את העונש הכתוב בחוק ולא מעבר בגלל איזה באז תקשורתי.

מה שקרה לו יכול לקרות לכל אחד... הוא בטח לא עשה זאת בכוונה תחילה...

ואם כן שימות!

גם המשפט "אנשים פה זורקים סיסמאות" זה סיסמא...

הגדרה לתאונה? האמת שבמקרה אני יודע. וזה לא משנה בכלל. עשה טעות? על טעויות משלמים.

אם תקרא שוב את התגובות שלי, תראה שהייתי מאוד ברור שעד שלא הוחלט שהוא אשם אני לא אומר שהוא אשם, והוספתי שאם וכאשר יוחלט שהוא אשם, אז אני מקווה שעונשו יהיה ראוי. מה זה ראוי? (כבר שאלו אותי), מה שהשופט יחליט באותו רגע. ואם השופט לא מחליט במסגרת החוק אז אני לא יודע מי כן. אפילו שלפעמים החלטות של שופטים מרגישות קצת בלי עוקץ...

אל תתחיל לצאת פה על אנשים כאילו אתה זה שיודע הכל. קצת כבוד גם לאנשים אחרים.

כי "פעם" היתה כאן במדינה דרך ארץ, התחשבות הדדית, עזרה, בימים ההם יכולת להשאיר את הדלת בבית לא נעולה כאשר כולם ישנים. בכלל - המושג "כל אחד לביתו" לא היה מוכר בימים ההם.

גם אם אין קשר ורק מקריות בציטוט הבא, זה לא משנה את שכתבתי.

השאלה שלי הייתה מכוונת על הנהג שהרג את טל ז"ל ולא על נהג האוטובוס.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כרוכב אופנוע וכקורא נלהב של טל ז"ל, קשה לי שלא להזדהות עם תחושת הכעס והרצון לעשיית צדק שעולה מהפניה. כשאתה על אופנוע כולם מנסים להרוג אותך, או לפחות כך זה מרגיש. התנהגות אלימה, ילדותית או סתם מטומטמת של נהגים גורמת למוות של אופנוענים ומשתמשי כביש אחרים כל שבוע.

אבל.....את בני האדם קשה מאוד לשנות. הסיבה לירידה במספר ההרוגים בכבישים בארץ ובעולם היא לא חינוך הנהגים ולא אכיפה משטרתית אלא השיפורים הטכנולוגים בכלי הרכב ובתשתיות. גם אם נשלח כל נהג פוגע לכלא לשארית ימיו, לא תימנע התאונה הבאה, כי כל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו בכביש פוגע באחרים. לא בכוונה רעה - סתם מטיפשות, חוסר ערנות, חוסר מיומנות, חוסר תשומת לב, הגררות רגעית לשטות, רשלנות, עייפות או אלף סיבות אחרות.

הפניה שלך ורד מעידה בעיני בעיקר על בעיה אישית שלך בהתמודדות עם האבל. הצורך בגיוס קהל לא נועד (כך אני מבין מלשון הפניה) לתמוך בך ברגע קשה, אלא להפעיל לחץ על השופט. אני דווקא הייתי רוצה שישקול בראש שקט את המקרה, ויפסוק בהגינות ובצדק וללא לחץ.

אם את לא מכירה, אני מציע לך לקרוא על שלבי האבל לפי מודל קובלר-רוס , ומאחל לך להגיע להשלמה. בשלב זה, בדיוק כמו שחן כתב, לא תרגישי צורך בנקמה בנהג הפוגע.

איתך,

נמרוד

או קיי, הצלחת להפיל לי את הלסת ולשכנע אותי לא לפרסם כאן יותר דברים שקשורים לטל.

עד היום הקפדתי לפרסם גם מחוץ לפייסבוק: בפורומים של תפוז ובפורום של פול גז ובפורום כאן ובפורום של שירוקו, מידע שקשור לטל, רק כי חשבתי שזה יעניין את האנשים הרבים שאוהבים אותו ושהם ירצו לדעת, אבל מעכשיו לא אעשה את זה כאן שוב, למרות שמאד התרגשנו מכל מה שכתבתם כאן אחרי שטל נהרג.

אתה מוזמן לאירוע בפייסבוק, בו כתבתי בפירוש את מה שכתבתי בפורום שירוקו ואני כותבת עכשיו כאן שוב:

אנחנו לא מזמינים אנשים לבוא ולהיות איתנו ביום הזה מתוך מחשבה ש"כך ימוצה איתו הדין יותר" (עם הנאשם) - אנחנו מזמינים אנשים משתי סיבות:

1. בשבילנו, כדי שאנחנו לא נהיה לבד במעמד הקשה הזה, וכדי שנהיה עטופים באנשים שאוהבים את טל גם בדיון כמו שאנחנו עטופים בהם מאז מותו,

2. בשבילם, כי אנחנו יודעים שיש אנשים שטל חשוב להם ויקר להם והם עוקבים מרחוק, והיו רוצים לדעת, ואולי אפילו להגיע.

אנחנו לא מזמינים אנשים *נגד* אף אחד. אנחנו מזמינים אנשים *בעד*נו.

איפה ראית כעס? איפה ראית רצון לנקמה? איפה ראית רצון להשפיע על השופט ולהפעיל עליו לחץ?

האם עקבת אחרי התנהלות המשפחה שלנו מאז שטל נהרג ועד היום, כולל בדיונים בבית המשפט?

האם שמת לב לניסוח באירוע בפייסבוק ובהזמנה כאן, בו כתבתי במפורש שאנחנו מבקשים ממי שמגיע לשמור על התנהגות תרבותית ומכובדת גם בנוכחות הנהג (למרות שזה לא תמיד קל), ושההתנהלות הזו מצדנו תישמר בכל מקרה, בכל הכרעה ובכל התנהגות של הנהג?

המשפחה שלנו מעולם לא חיפשה נקמה.

הקפדנו להתנהג באופן תרבותי לכל אורך הדרך: גם מול הדוח השקרי של אור ירוק וגם מול הנהג והסניגור שלו - למרות שלפעמים זה לא קל, לראות את האדם שהרג את אח שלך צוחק לך מול הפרצוף.

ולגבי - אין לך שום מושג מי אני, ומה עברתי, ומה אני עושה, ואיך אני מתמודדת, ואם היית טורח לקרוא משהו מהדברים שאני כותבת ועושה, היית מבין שאין שחר למה שכתבת.

ודרך אגב, אתה לא מעודכן, המודל הזה נחשב מיושן. מתחיל קורס טנטולוגיה באוניברסיטת חיפה בקרוב, אתה מוזמן, תתעדכן קצת.

פורסם
לדעתי אתם פותחים דיון שבפוטנציה עלול לפגוע בפותחת השרשור. אני חושב שאת הנושא לגבי עונשים ראויים במדינת ישראל, או "חברה ומוסר" אפשר לנהל מחוץ לשרשור הזה, באוף טופיק או משהו. ברור לי שזה פורום ציבורי וכיו"ב, אך בכל זאת, לא מן הנמנע שנתחשב בפותחת השרשור. כמו כן, אני לא טוען שאין לדון בנושא, אלא לעשות זאת במקום אחר. זו דעתי.

בברכת חג סוכות שמח,

אישדבחזיר.

+ 1.

ולמר רחמימוב הנכבד, עדיף היה שתמשיך להתלבט.

מי שמך למאבחן בעיותיה האישיות של פותחת השרשור, ועוד על גבי הפורום הפתוח? יש לך רצון עז להביע אבחון זה או אחר, עשה זאת מולה בהודעה פרטית.

גם אם כל רצונך הוא לעזור לפותחת השרשור בהתמודדות עם טרגדיה קשה מנשוא, שלבטח מקיפה אותה מדי יום ביומו - יש דרך אחרת לעשות זאת מאשר להצהיר בריש גלי כי "יש לה בעיה אישית בהתמודדות עם האבל" ו"רצון נקם".

"בעיה אישית בהתמודדות עם האבל" - פשוט מזעזע שיש אנשים שמסוגלים לכתוב את המשפט הזה בקרירות עצומה שכזו, לצרף לינק שטחי בוויקפידה לטיפול "בבעיה" ועוד בפורום פתוח..

SPL - 143.6DB

"

פורסם
גם המשפט "אנשים פה זורקים סיסמאות" זה סיסמא...

הגדרה לתאונה? האמת שבמקרה אני יודע. וזה לא משנה בכלל. עשה טעות? על טעויות משלמים.

אם תקרא שוב את התגובות שלי, תראה שהייתי מאוד ברור שעד שלא הוחלט שהוא אשם אני לא אומר שהוא אשם, והוספתי שאם וכאשר יוחלט שהוא אשם, אז אני מקווה שעונשו יהיה ראוי. מה זה ראוי? (כבר שאלו אותי), מה שהשופט יחליט באותו רגע. ואם השופט לא מחליט במסגרת החוק אז אני לא יודע מי כן. אפילו שלפעמים החלטות של שופטים מרגישות קצת בלי עוקץ...

אל תתחיל לצאת פה על אנשים כאילו אתה זה שיודע הכל. קצת כבוד גם לאנשים אחרים.

השאלה שלי הייתה מכוונת על הנהג שהרג את טל ז"ל ולא על נהג האוטובוס.

אם אנשים זורקים פה סיסמאות אז חכה אני אמצא משפט דומה עם מילים נרדפות שלא תרגיש מאויים - "הצדק חייב להעשות".

אתה גם מוסיף וכותב שהעונשים ששופטים נותנים פה מרגישים בלי עוקץ מי סמך לקבוע מה טוב ומה לא? עם עוקץ או בלי.. חבוב כל מה שאתה כותב ומוסיף "מרגיש" הוא סובייקטיבי, אולי כשתבין את השיקולים תבין את העונש.

אגב לא יצאתי על האנשים ואני לא מבין למה בחרת לקחת את זה באופן אישי, אולי אתה סתם פלצפן אבל אני לא ממהר לשפוט ולכן אני כותב תגובה.

השירשור הינו הזמנה לבית המשפט ואתה מוזמן לאשר אבל תאונה כשמה היא וכשאתה כותב:

לצערי לא אוכל להגיע, אבל כולי תקווה שהדין ימוצה עימו.

תהיו חזקים, מחזיק אצבעות.

לא יודע כמה מילים בפורום יכולות לעזור לכם, אבל מבחינתי ביום הזה ובשעה הזאת, מחשבותיי יהיו איתכם.

בהצלחה.

אתה עושה משפט שדה משהו שקורה לעיתים קרובות מידי בשנים האחרונות. הנאשם הוא בחזקת חף מפשע עד שהוכחה אשמתו.

תחשוב מה היה קורה אילו הייתה במקומו... עושה טעות מרה, אבל בכל זאת טעות.

אני לא יכול להבין את גברת שביט מכוון שמעולם לא הייתי במצבה יש לציין שהתנהגות המשפחה עד כה מעוררת הערצה ומקור השראה.

באם הנהג אשם אני מקווה שיקבל עונש פרופורציונאלי ולא עונש פופוליסטי מצוץ מהאצבע כי אני מעדיף שבמקרה תאונה האדם שביצע אותה יעצור ולא יברח מהפחד שיקבל עונש של 20 שנה על טעות.

זה יכול

שבוע טוב!

פורסם

ורד היקרה

נבוא לתמוך ולחזק אותך ואת המשפחה.

כמי שעקב אחרי המשפט לכל אורכו ,ונחשף להתנהלות המבישה של ההגנה כולל ההסתמכות על הדו"ח השקרי של עמותת אור ירוק אני יכול להבטיח לך שלא נרפה עד שהצדק יצא לאור.

בתקווה שזה יכהה ולו במעט את הכאב על לכתו

פורסם

כרוכב אופנוע וכקורא נלהב של טל ז"ל, קשה לי שלא להזדהות עם תחושת הכעס והרצון לעשיית צדק שעולה מהפניה.

איתך,

נמרוד

האמת שקראתי לא מעט ממה שכתבת אבל הפעם טעית. הן כי טל היה מי שהרים כאן את תרבות הרכיבה והטיוח המכוער בעצם הוציא דיבתו ודיבת קוראיו רעה , והן כי הגברת שביט חוקרת ועוסקת בתופעות חברתיות הקשורות לאבל ואבל בחיים הדיגיטליים. למרות שאתה

דוקטור אם אני זוכר נכון, דווקא בתחום זה, שלא בטובתה התמחתה, ומהווה כותבת ומרצה מבוקשת.

תתנצל. קטן עליך

פורסם

Balakai, אתה כנראה מגיב לי בלי לקרוא את התגובות שלי.

לא מרגיש מאוים, פשוט שם לך מראה קטנה מול העיניים. הפתגמים האלה שאתה קורא להם סיסמאות, פשוט מתארים משפטים שלמים בכמה מילים בודדות. אז מה רע גם אם אנשים זורקים סיסמאות אם זה מתאר את מה שהם מרגישים?

כתבתי בעצמי פה בשרשור, "אם וכאשר יימצא אשם". מה זה אומר? שלא החלטתי שהוא אשם.

הוספתי וכתבתי שאם יוחלט שהוא אשם, אז אני מקווה שייקבל עונש ראוי. נשאלתי מה זה ראוי מבחינתי, עניתי שראוי זה מה שהשופט יחליט.

החלטות בלי עוקץ של השופטים? יבדוק בבקשה מכובדי את התיק של שחר גרינשפן. החלטה של שופט בלי עוקץ. למרות שמדובר בעסקה, לשופט סמכות לא לקבלה.

מצד אחד כדאי עונש פרופורציונאלי, מצד שני צריך ליצור הרתעה. בעיה. בשביל זה כתבתי שהעונש צריך להיות ראוי, ובשביל זה יש שופט, שרואה את ההיסטוריה של הנהג, את מצבו הנפשי, את הראיות בתיק, את ממצאי חקירת בוחן המשטרה, ואז מסתכל על תיקים קודמים בנושא דומה, על החוק במדינה, ועל עוד 1000 דברים שאני לא יודע פשוט כי אני לא שופט, ואז מחליט אם הוא אשם.

אם וכאשר הוחלט שהוא אשם, אז כבוד השופט מסתכל גם על עברו התעבורתי של הנהג ועוד כמה דברים ומחליט על גזר דין.

כתבתי בעצמי ואכתוב את זה שוב כדי שתבין, אם וכאשר יוחלט שהוא אשם, אני מקווה שייקבל עונש ראוי. ולמען הסר ספק, על העונש לשקף את הצורך בהרתעה, את מצבו של הנהג (למרות שאני לא כל כך בעד התחשבות, אבל אני מנסה לשים את עצמי במצבו ומבין שכנראה כדאי להתחשב), את הצורך בצדק כי צדק צריך לא רק להיעשות, אלא גם להיראות (אגב, בגלל זה כל הדיונים המשפטיים בישראל, מלבד ביטחוניים או כאלה ששופט החליט שהם בדלתיים סגורות מצרכי פרטיות למשל, הם בדלתיים פתוחות), וכן, העונש צריך להיות ראוי גם בעיני המשפחה. בשביל זה אגב, ובעקבות התיק של שחר גרינשפן, הוחלט שבמקרים מהסוג הזה המשפחות יהיו מעורבות בתיקים יותר מבעבר.

פלצפן? טוב, אין לי מה להגיד על זה...אתה פשוט לא מכיר אותי אז אין לך דרך לדעת מי אני, זכותך לחשוב כך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מעניין מה יקבל נהג רשלן כזה.

ומעניין עוד יותר מה יש לאנשי אור ירוק להגיד.

1+ לאור ירוק.

מוסיף אליהם גם את פרופ' אינג' (מה זה בכלל?) עוזי רז וכבוד השופט בדימוס אבינעם הדר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הגיע הזמן.

הנהג הזה לא רשלן - כשאדם מתרשל בכוונה כי לא אכפת לו מהסובבים אותו והכביש שייך לאבא שלו ושכל העולם יזוז מדרכו, האדם הזה ממש לא רשלן אלא סוציופת או גיבוב מילים אחר ברוסית שאני לא מרשה לעצמי לכתוב כאן.

אני רק מקווה שגזר הדין יהיה חמור - כי הרשעה אינה מספיקה.

פורסם

מה שעצוב הוא שיש עוד עשרות אלפי נהגים כמו אותו נהג, נהגים שאין לי ספק שטל עצמו חשב שאלו הם הנהגים המסוכנים באמת על הכביש. אותה נהגים שהם לכאורה נורמטיבים כי הם אולי תמיד נוסעים במהירות החוקית, אבל מבצעים את אותם תמרונים מסוכנים ולא צפויים על הכביש עם המחשבה בראשם שהם בסדר גמור.

השופט קבע כי גרסתו של ברעם מלאה סתירות: "לא רק שהנאשם בחר ללא הכרח לעשות את התמרון מסוכן, מפתיע, בלתי סביר לזולת וליעד אסור, לא רק שהנאשם גם ביצע את התמרון שלא בדרך הדרגתית, לא רק שהנאשם גם יצא לדרך לביצוע התמרון אגב מחדל חמור של אי התבוננות כנדרש, אלא אף גם לא התבונן במהלכו של התמרון. על הנאשם היה לצפות את שאירע בפועל".

מה שהשופט לא מבין ("בלתי סביר לזולת ") הוא שהכבישים שלנו מלאים בנהיגים כאלו בדיוק וכולי תקווה שלאחר משפט זה עם גזר דין ראוי, יבינו ברשויות שאלו הם הנהגים המסוכנים באמת.

פורסם
הגיע הזמן.

הנהג הזה לא רשלן - כשאדם מתרשל בכוונה כי לא אכפת לו מהסובבים אותו והכביש שייך לאבא שלו ושכל העולם יזוז מדרכו, האדם הזה ממש לא רשלן אלא סוציופת או גיבוב מילים אחר ברוסית שאני לא מרשה לעצמי לכתוב כאן.

מאגר הקללות insults.net גם לא יספיק

מי יתן והמקרה יהיה תקדים לענישה קשה, מצידי גם שתהיה לא פרופורציונלית למען יראו ויראו

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...