Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת שמוכרים לכם בצ'מפיון היא לא יותר מאשר מערכת סינית פשוטה.

תמצאו אותה ב-Aliexpress במחירים האמיתיים שלה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
על מערכת חליפית כוללת GPS, בשביל סקודה ייטי, רצו ממני לפני שנה לא פחות מאשר 11 אלף שקל. ויש עוד שלל דוגמאות של תוספות (אם כי מקוריות) שמגיעות לסכומים של רכב קטן. אבל אין מה לעשות, רוצה תקנה, לא רוצה אל תקנה. לצערנו זה המצב בארץ ונכון לעכשיו, אין חלופה.

יש חלופה, לא קונה, ואז עושה את זה באופן פרטי אצל מישהו מקצועי שיקח חצי מהמחיר הזה ועם סחורה איכותית יותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

חברים הבחור מדבר על תוספות שהיצרן מציע לא משהו שמותקן כאן בארץ.

אז על איזה מיסים אתם מדברים שמגיע ליבואן/מדינת ישראל?

אם כל הכבוד רוצים להרוויח תקחו 300 שקל ולא מחיר כפול.

למה שאתה קונה אוטו שמיוצר במדינה אחרת אתה צריך לשלם מס כזה מנופח על תוספת ,אני מבין שהמדינה לוקחת מס על רכב ולמה החזירות לקחת עוד ועוד ועוד??

פורסם

המדינה לוקחת מס על עלות הרכב. אם הוא מגיע עם התוספות, אז גם על התוספות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל יש להפריד בין תוספות מקוריות לבין התקנות מקומיות.

תוספת מקורית שמוזמנת עם הרכב מהיבואן בעצם נכנסת לעלות הרכב ומכאן שיש לשלם עליה מיסים מלאים (116%). המקרה זה היבואן כמובן עושה איזשהו רווח אך הוא בגבולות הסביר.

כך לדוגמא אם פלוני מייבא רכב באופן עצמאי, ומעוניין להוסיף פנסי קסנון, הוא נאלץ להוסיף למחיר הרכב את אותם 900 דולר. על הרכב ישנו מס של 116%, ומכאן ש-900$ הופכים ל-1944$ = 7,000 ש"ח!

*לא כללתי את הפחתת המס הירוק ואביזרי בטיחות בחישוב מאחר ואת אלו מקבלים גם ללא התוספות והם אינם באחוזים אלא בסכומים קבועים מראש.

כלומר, יוצא שהיבואן במקרה זה ממש לא חזיר ואף המחיר יוצא זול יותר מאשר ייבוא עצמי (אני מניח שזה עקב כך שהמחיר ליבואן זול משמעותית מהמחיר לצרכן).

לעומת זאת, במקרה של התקנות מקומיות עלות המיסים היא שונה ואינה קשורה למיסוי רכבים.

במקרה זה בדר"כ המיסוי הוא 30% פלוס מינוס לאביזרים כמו חיישניי רוורס, דיבורית, מסיטי רוח, קודן ועוד.

כלומר, אם היבואן דורש 750 ש"ח על חיישני רוורס לחיישנים שעלו לו 50 ש"ח + 100 ש"ח למתקין, כאן הוא עושה את הרווח.

ועדיין, יש לא מעט אנשים שמסכימים למחירי הגזל הנ"ל רק בגלל הנוחות ודעות קדומות כי מדובר בתוספות מקוריות (כמו אמא שלי לדוגמא ששילמה סכום עתק על חיישנים אחורי+קדמי, ולא עזר כל מסע השכנועים שלי).

בקיצור, על תוספות מקוריות אין מה להתלהם על היבואנים, האשמה מונחת על הממשלה.

במקרה של תופסות לא מקוריות, תעשו לעצמכם טובה ותתקינו לבד, זה חוסך אלפי שקלים!

• תוכן חדש...