Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר התאונה:

אני נוסע בעיר בכביש דו סטרי, מלפני נוסע רכב שפונה שמאלה. הרכב פנה שמאלה ואני ממשיך ישר כאשר בכביש הנגדי רכב שחנה בצד עושה פרסה ואני נכנס בו.

כלמור הוא חיכה שהרכב שהיה מלפני יפנה שמאלה ובלי להסתכל אם הכביש פנוי או לא פשוט התחיל לעשות פרסה ואני נכנסתי בו.

בהתחלה הוא טען שאני אשם כי נסעתי מהר,אמרתי שאין שום בעיה אתה טוען שאני אשם ואני טוען שאתה אשם בוא נעביר פרטים ובית המשפט יקבע מי אשם מאיתנו.

דרך אגב איך שקרתה התאונה ישר צילמתי את המקרה עם הוידאו של האייפון שלי.

כעבור כחצי שעה שאנחנו בודקים מה עושים במצב כזה, הוא בא אליי ואומר לי ״שמע אחי, בוא מחר בבוקר ניקח את הרכב שלך ואני יסדר לך את כל הנזק״... מבחינתי זה כאילו שהוא אמר שהוא אשם, תקנו אותי אם אני טועה?

ד.א את כל השיחה הזאת הקלטתי בסתר בוידאו של האייפון,לא רואים אותו אבל שומעים את הקול שלו מצויין.

הסכמתי להצעה שלו,והלכנו לשלום(ברגל,כי הרכב שלי ושלו לא היה ניתן להניע)

למחרת בבוקר לקחנו את הרכב שלי על גרר למוסך הנחשב ליחסית טוב. הנזק:

פנס אנג׳ל אייז שמאלי נשבר

פנס ערפל שמאלי נשבר

תיקון טמבון קדמי

תיקון קנף שמאלי

תיקון/החלפה מחסה מנוע

תיקון כנף ימני(נפגע מהמחסה מנוע)

הרכב שלי לא נסע עקב זה שנישבר מיכל שמן הגה והגה לא הסתובב.

הנזק סביבות 4-5 אלף.

כעבור יום שהרכב עמד במוסך הפחחות הבחור הפוגע ואפשר גם להגיד הקומבינטור מתקשר אליי ואומר לי שאת הרכב שלי הוא מעביר למוסך אחר, מוסך של חבר.

זרמתי איתו והעברנו את הרכב, המוסך נתן לי רושם פשוט זוועה,בעל המוסך שהוא גם העובד היחידי שם התנהל בצורה פשוט לא מקצועית ואפשר להגיד חובבנית, שאלתי גם חבר שהוא פחח באזור והוא אמר ״פחח על הפנים, אתה לא תזהה את הרכב שלך שהוא יצא משם..״

השארתי את הרכב שם והוא אמור להיות מוכן מחר.

מה עליי לעשות אם הרכב לא יצא כמו שצריך?

לתבועה את הפוגע בבית משפט לתביעות קטנות?

תודה רבה מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט אם הוא אמר שהוא יתקן לך את הרכב, לדעתי זה כאילו הודה שהוא אשם. יצא לכם להחתים אחד את השני על זכרון דברים כלשהו?

היית צריך לא לאשר את העבודה ברגע שראית את התנהלות המוסך, ולדרוש מוסך אחר שאתה מכיר וסומך עליו.

פורסם

אם המוסך שאליו נלקחת לא נראה לך, לא היית צריך להסכים להשאיר את הרכב שם, אך לא בוכים על חלב שנשפך, ואת הנעשה אין להשיב.

אולי מחר תופתע לטובה וכן התיקון יהיה טוב ויפה, לפי תיאורך הייתי מחר לוקח את הרכב למוסך שאני כן סומך עליו ואף משלם לו כסף כדי שיבדוק את ביצוע התיקון.

אל תחתום על שום מסמך כגון שהעבודה בוצעה לשביעות רצונך, עד שבעל מקצוע לא ייאשר שהעבודה טובה.

פורסם
נשמח לעדכונים חדשים בעניין, אגב למה לא להפעיל ביטוח וזהו?

בכיף נעדכן אם יהיה משהו חדש,יש לי רק ביטוח חובה וצד ג׳, אין לי מקיף. לגבי הפוגע יש לי תחושה חזקה שאין לו בכלל ביטוח לרכב שלו .

אולי מחר תופתע לטובה וכן התיקון יהיה טוב ויפה, לפי תיאורך הייתי מחר לוקח את הרכב למוסך שאני כן סומך עליו ואף משלם לו כסף כדי שיבדוק את ביצוע התיקון.

אל תחתום על שום מסמך כגון שהעבודה בוצעה לשביעות רצונך, עד שבעל מקצוע לא ייאשר שהעבודה טובה.

בעזרת השם, מקווה שיצא טוב.אולי גם ניקח את הרכב למוסך של חבר שיבדוק.

בהחלט אם הוא אמר שהוא יתקן לך את הרכב, לדעתי זה כאילו הודה שהוא אשם. יצא לכם להחתים אחד את השני על זכרון דברים כלשהו?

היית צריך לא לאשר את העבודה ברגע שראית את התנהלות המוסך, ולדרוש מוסך אחר שאתה מכיר וסומך עליו.

לא, לא חתמתי איתו על כלום. אמרתי לפוגע שהמוסך הזה נראה על הפנים, והוא ענה לי שאם זה לא נראה לי אז אנחנו לא נכניס את הרכב ושאני יתבע אותו. אבל לפי מה שהבנתי מהסוכן שלי שאם אני מתקן את הרכב על חשבוני ואחרי זה הולך ותובע אותו אני יראה את הכסף בעוד כמה שנים כי זה תהליכים, ומכיוון שאין לי כרגע את הסכום של התקין אז הסכמתי למוסך החאפר הזה ואמרתי לעצמי מקסימום אם התיקון לא יצא כמו שצריך העיקר שהרכב יסע ואז נתבע אותו.

ד.א הפנס הראשי השמאלי שהתפרק לי מהתאונה היה אנג׳ל אייז כלמור זה פנס לא מקורי אלה פנס שאני קניתי ומחירו הרבה יותר מהמקורי. כעיקרון הוא אמור לשים לי את אותו הפנס נכון?

ותודה שוב על העזרה.

פורסם

לא היית צריך להסכים לעבודה במוסך שאתה לא מרוצה ממנו, לפעמים עדיף להפעיל ביטוח מאשר להסתבך אח"כ עם נוכלים.

יש לך תחושה חזקה שאין לו ביטוח ברכב שלו? לא החלפתם פרטים בסיסיים?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לא היית צריך להסכים לעבודה במוסך שאתה לא מרוצה ממנו, לפעמים עדיף להפעיל ביטוח מאשר להסתבך אח"כ עם נוכלים.

יש לך תחושה חזקה שאין לו ביטוח ברכב שלו? לא החלפתם פרטים בסיסיים?

לקחתי ממנו את השם ושם משפחה ות.ז (לגבי השם אני יודע שזה נכון, לגבי הת.ז רוב הסיכויים שהוא חירטט)

לגבי פרטי הביטוח שלו הוא אמר לאחר התאונה שזה לא עליו כרגע.

פורסם

עידכון קטן:

הרכב היה אמור להיות מוכן היום,כצפוי הוא עדיין לא מוכן.

דיברתי איתו היום והוא מתחיל לערבב אותי אומר לי מחר-מחרותיים יהיה מוכן.

מה עליי לעשות להגיד כל פעם בסדר,או שיש דרך אחרת?

ד.א עבר כבר שבוע מאז התאונה.

פורסם

אני לא מבין למה אתה נכנס לזה.

אני היתי ניגש עכשיו למוסך, מזמין גרר ומוציא משם את הרכב.

סביר מאוד להניח שהוא בכלל לא התחיל לעבוד על הרכב.

מפעיל את הביטוח ונגמר הסיפור, אין ביטוח- פונה למשטרה בעיה שלו שאין לו ביטוח.

אתה נכנס לעניינים שהם לא שלך.

גם ככה נגררת הרבה מעבר למה שהיתי צריך ולא נראה שזה הולך לכיוון טוב.

פורסם

מסכים עם פלג.

סע, קח את הרכב ותגיד שאתה רוצה לתקן רק במוסך שלך. ושמצדך שיפעיל את הביטוח. אם אין לו הגש את פרטיו למשטרה.

בסוף עוד יתקנו לך את הרכב בצורה חאפרית שבמקרה הטוב לא תעבור טסט ובמקרה הרע הרכב יהיה מסוכן לנהיגה.

פורסם
בכיף נעדכן אם יהיה משהו חדש,יש לי רק ביטוח חובה וצד ג׳, אין לי מקיף. לגבי הפוגע יש לי תחושה חזקה שאין לו בכלל ביטוח לרכב שלו .

לפני שאתה ממהר להוציא את הרכב מהמוסך תבדוק אם תחושתך נכונה. אם התחושה נכונה אזי הבן אדם קומבינטור לא קטן וכל מה שתוציא ממנו זה מבחינת "עדיף ציפור אחד ביד משתיים על העץ".

לא בטוח באיזה קצב יתוקן הרכב שלך, לא בטוח באיזה איכות. אך נראה לי שמירב הסיכויים שאם תוציא את הרכב לא תראה גרוש מהבחור והכל יהיה על חשבונך.

בסופו של יום, רק אתה יכול לעשות את החשבון ולהחליט.

פורסם

אבל אם אני הוציא עכשיו את הרכב מהמוסך שהוא נמצא בו,ויכניס למוסך שלי אני אצטרך לשלם את כל התיקון(אין לי מקיף,אלה רק צד ג' וחובה),כ5 אלף שח שאין לי כרגע את הסכום הזה, ואז לתבוע את הפוגע ולראות את הכסף רק בעוד כמה שנים.

פורסם

זאת בדיוק הייתה כוונתי, עצוב שזה כך וחבל, אך לצערנו המדינה מאפשרת גם לכאלה שהורשעו ונפתחו נגדם תיקים בהוצאה לפועל, להתחמק מתשלום חובם.

פורסם

עידכון:

קפצתי למוסך לראות מה קורה,כצפוי הרכב לא מוכן.

הפחח החאפר מיום רביעי שהרכב אצלו החליף רק מחסה מנוע לחדש(עדיין לא צבע אותו),פירק את הטמבון הקדמי ועשה רק הלחמה חאפרית איפה שהיה השבר בטמבון.

בקיצור המצב לא נראה מעודד.

שאלתי אותה מתי הצפי שהכל יהיה מוכן,ענה לי בטון דיבור כאילו אני חייב לו משהו שרוב הסיכויים ביום ראשון. שבועיים אחרי התאונה!!

:x

• תוכן חדש...