Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנה שעברה הוצאתי רישיון C1 (משא קל עד 12 טון) ומאז אני שם יותר לב למשאיות על הכביש. יש לי כמה שאלות שטרם זכו למענה ואולי כאן אמצע תשובה?

1. שמתי לב שבזמן האחרון עלו לכביש הרבה מערבלי בטון בתצורת סמי-טריילר, כלומר שהמערבל יושב על נגרר תמוך ולא כחלק אחד של המשאית. למה בעצם? מה זה נותן? על פניו נראה שזה רק עולה יותר לרכישה ולאחזקה וגם מקטין את הגמישות של המשאית.

2. עוד משהו מוזר - שמתי לב שיש בזמן האחרון הרבה משאיות שהם שילוב של פול-טריילר עם סמי-טריילר. אני מתכוון למשאיות רגילות, קלות יחסית, שמחברים להן נגרר שיש לו רק סרן אחד והוא לא עגלה מלאה כמו בפול טריילר. מה זה הדבר הזה? זה רישיון C+E כמו בסמי או שאפשר לנהוג על זה עם רישיון C כמו במשאית רגילה?

3. למה בארץ יש יותר פול טריילרים ופחות סמי-טריילרים? נראה לי שסמי טריילר הרבה יותר שימושי מפול טריילר - תמיד אפשר להחליף את הנגרר והראש הופך לכלי רב שימושי. היום מערבל בטון, מחר מוביל מכוניות מהנמל וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אנסה לענות.

1. לא שמתי לב ליותר מידי אבל הדבר היחיד שזה נותן זה יותר בטון.

(דרך אגב, הסיבה שאין פול טריילר מערבל בטון זה בגלל שהרבה יותר קשה לעשות רוורס עם פול מאשר עם סמי).

2. לא הבנתי, סוס של סמי טריילר עם נגרר קצר ? או משאית C1 עם נגרר ? אני לא מכיר את זה.

3. שאלה שגם אני שואל את עצמי מידי פעם, פול טריילר יכול לשמש לנסוע גם בלי העגלה ועדיין להוביל דברים (מה שאי אפשר לעשות עם סוס של סמי טריילר), ככה אתה יכול לחסוך את הדלק שהמשאית מבזבזת (עגלות אמבטיה עם שלושה סרנים מורשות ל27 טון).

לא בדקתי אבל אני מאמין שכל נגרר לסמי טריילר עולה יותר, אני חושב שרוב הנהגים בארץ משתמשים במשאית לדבר ספציפי (או הובלות עפר, או מכולות, או רמסע וכו')

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לגבי 2 נראה לי אתה מדבר על זה:

NEW-pic1.jpg

למיטב ידיעתי המשאיות האלה גם שוקלות מעל 12 טון, כך שגם להם צריך רשיון מעל 12 טון.

מה ששוקל מ-12 אז אין להם בארץ עגלות (איסוזו סומ, מיצובישי קאנטר)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כן, אני מדבר על זה. השאלה היא אם מדובר ברישיון C+E של סמי טריילר או ברישיון C של משאית רגילה מעל 12 טון?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

3. למה בארץ יש יותר פול טריילרים ופחות סמי-טריילרים? נראה לי שסמי טריילר הרבה יותר שימושי מפול טריילר - תמיד אפשר להחליף את הנגרר והראש הופך לכלי רב שימושי. היום מערבל בטון, מחר מוביל מכוניות מהנמל וכו'.

הוצאות אחסנה גבוהות, כל נגרר צריך את הטיפולים/ביטוח/הכשרה שלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חונה לי בדיוק משאית כזו (רק הראש) מחוץ לבית. מי זה הצדוק הזה, ואיזה שירות הוא נותן לחקלאים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כאחד שעובד הרבה עם מערבלי בטוו אני יכול להגיד לך שכימעט ואין מערבלי בטון סמי טריילר.

בסמי טריילר ניכנס 2 מערבלי בטון רגילים וליציקות יחסיץ לא גדולות זה נותן זמן אספקת בטון מהירה.

פורסם

שרות לחקלאי צדוק לא באמת נותן שירות לחקלאים,

והמניע דרך הים מניע רק דרך היבשה (משאיות).

כזה הוא שוק השינוע בארץ, יצרתי.

אגב, למי שאוהב משאיות והסטוריה, מומלץ לבקר במוזיאון תעבורה ברמלה.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם
שרות לחקלאי צדוק לא באמת נותן שירות לחקלאים,

והמניע דרך הים מניע רק דרך היבשה (משאיות).

כזה הוא שוק השינוע בארץ, יצרתי.

אגב, למי שאוהב משאיות והסטוריה, מומלץ לבקר במוזיאון תעבורה ברמלה.

קודם כל שנון ביותר. קלעת יפה להומור שלי :-)

מה זו החברה הזו? חברת שינוע בלבד? או שהיא מתעסקת בתחום ספציפי?

סיפור מעשעמח: אני זוכר שהבת של פרידנזון (ההוא מהמשאיות שרואים הרבה בצפון) שירתה איתי בצבא. רק קינאתי בה שיש לה גישה לשחק עם משאיות מכל הסוגים. אני אוהב משאיות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בשנה שעברה הוצאתי רישיון C1 (משא קל עד 12 טון) ומאז אני שם יותר לב למשאיות על הכביש. יש לי כמה שאלות שטרם זכו למענה ואולי כאן אמצע תשובה?

1. שמתי לב שבזמן האחרון עלו לכביש הרבה מערבלי בטון בתצורת סמי-טריילר, כלומר שהמערבל יושב על נגרר תמוך ולא כחלק אחד של המשאית. למה בעצם? מה זה נותן? על פניו נראה שזה רק עולה יותר לרכישה ולאחזקה וגם מקטין את הגמישות של המשאית.

בגלל מחיר הסולר מביאים יותר בטון בפחות סבבים.

2. עוד משהו מוזר - שמתי לב שיש בזמן האחרון הרבה משאיות שהם שילוב של פול-טריילר עם סמי-טריילר. אני מתכוון למשאיות רגילות, קלות יחסית, שמחברים להן נגרר שיש לו רק סרן אחד והוא לא עגלה מלאה כמו בפול טריילר. מה זה הדבר הזה? זה רישיון C+E כמו בסמי או שאפשר לנהוג על זה עם רישיון C כמו במשאית רגילה?

בגלל שהמשקל הכולל המורשה של פולטרילר גבוה יותר משל סמי. נתמך 3 סרנים מורשה 50 טון וגורר עם נגרר מורשה 59 טון.

ראה טבלאות בקישור הבא:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_CARGO/appendix_c.pdf

ל2 אין לי תשובה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בארץ לא מקובל להשתמש "בסוס" לדברים שונים. בארה"ב למשל ככה זה עובד, בארץ לרוב המשאית מיועדת לעבודה ספציפית.

בקשר לקושי ברוורסים בפול טריילר לעומת סמי - קשה יותר ללמוד לשלוט בצורה מדוייקת בפול טריילר אבל כשמגיעים לרמה גבוהה של שליטה, פול טריילר יכנס ברוורס למקומות שסמי רק יכול לחלום עליהם.

בנוסף, פול טריילר מורשה למשקל גבוהה יותר מסמי.

וגם בנגרר יש במה לטפל. יש נגררים בעלי כריות אוויר, בלמים, חשמל, הידראוליקה, צמיגים ועוד.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
לא ברור לי איך יותר קשה לעשות רוורס בפול טריילר גוף אחוד מאשר בסמי עם עגלת מפרק?

אולי בפול עם נגרר

בסמי טריילר יש רק מפרק אחד בין הראש לעגלה (בדיוק כמו רכב עם נגרר לצורך העניין)

בפול טריילר יש לך שני מפרקים אחד בין הראש לעגלה והשני זה הציר של של הגלגלים הקדמיים של העגלה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...