Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

'וואלה רכב'' VS מאזדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ועוד תגובה...

בחייך, 150K ש"ח על מאזדה3 עם מנוע 1.6? למה?

8) גדול.

זה היה צורת ביטוי, התכוונתי שלא היה מפריע לי לשלם עליה מחיר מלא מהחבר'ה אם היה לה מנוע חזק כמו של טויוטה או יונדאי I30 וכו'.

לגבי המנוע 2 החדש, אין לה לא פנסי קסנון, לא גג שמש ואפילו לא חישוקים קלים.

רק בגרסאת ספיריט שעולה 142 אם אני לא טועה.

פורסם

בקיצור, התקטננות. מי שמתלונן על הדברים האלה בד"כ לא יודע כמה עולה להחליף נורה בפנס קסנון וכמה עולה להחליף צמיגים במידות הגדולות. המנוע של הטויוטה לא בדיוק P&W F100, באותה מידה המנועים של יתר המשפחתיות.

מריבות של ארגז חול.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק בארץ אפשר לנהל כ"כ הרבה דיונים על הבדלי ביצועים של מנועי 1.6 ליטר רגילים. מה זה פאקינג משנה אם זה 105 כ"ס, 115, 125 או 140? כולם עגלות באותה המידה. ההפרשים הרי כל-כך גדולים ביחס למנועים נורמליים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, שוב לחופשת מולדת. "מנוע נורמלי" בארץ הקודש זה 1600 ורבי טרפון גם מוסיף ואומר שאין מברכים על המוגמר אם אין פול-אוטומט ומסיים בברכת שמירת הערך.

לכן בארה"ק יש רבים המתפלפלים על הביצועים של קורולה מול מאזדה3 ולכן מדפדוף בין דפי הפורום עולה הרושם שהונדה סיוויק היא השקולה המקומית לניסאן GT-R.

ועוד משהו לגבי מנועי 1600 והיותם "עגלות" - זה לא תלוי רק בסוסים אלא גם במשקל העגלה -- שים מנוע 1.6 "רגיל" בחרטום של קייטרהם 7...

פורסם
לכן מדפדוף בין דפי הפורום עולה הרושם שהונדה סיוויק היא השקולה המקומית לניסאן GT-R.

שכחת פאביה שפורט? לוקחת את כולם ברוורס בלי למצמץ בכלל :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
גם במכירות, שעולות לכבישי ארצנו יותר מאזדות ויונדאי מסקודה לדוגמא, גם אותם קונים הם מגיבים בתשלום? כי אם נסתכל על המצב בחוץ, יש יותר אהבה למאזדה ויונדאי מאשר לסקודה. אז איך זה הגיוני שסקודה תקבל אחוזי הצבעה יותר גבוהים? להם אין מגיבים בתשלום? הם לא מזייפים הצבעות?

מסריח, מסריח מאוד הסקרים האלה.

זה שיש יותר ממש לא אומר שזה מה שאוהבים.

מאזדה שולטת יחד עם פורד בגלל מדיניות שווק מבריקה של דלק מוטורס לא בגלל טיב הרכב.

במקרה, ממש במקרה כל דורות המאזדה 3 היו טובות יחסית למתחרות המשפחתומטיות שלהם אבל שים לב שדלק מוטורס לא השתמשו בנתון הזה אף פעם. כי זה פשוט לא מעניין אותם!!

עריכה:

הכוונה כמובן לטובות יותר מבחינת ניהוג.

פורסם
רק בארץ אפשר לנהל כ"כ הרבה דיונים על הבדלי ביצועים של מנועי 1.6 ליטר רגילים. מה זה פאקינג משנה אם זה 105 כ"ס, 115, 125 או 140? כולם עגלות באותה המידה. ההפרשים הרי כל-כך גדולים ביחס למנועים נורמליים...

אתה נוהג על מטוס יפני (על פי מה שהבנתי), זה לא בר השוואה. לדעתי הסוסים והיכולת כן משפיעה:יכולת לעקוף בזריזות יותר, סחיבה בעליות יותר טוב, סחיבה נורמלית גם בעומס וככה פחות צריך ואפשר לקרוע את המנוע. לדעתי יש הבדלים. אם צריך לאנוס מנוע ולבקש ממנו בצעקות להגיע לקו האדום או מעט לפניכ די לזוז בתזוזה זריזה זה נראה לי מוגזם. אם צריך לבקש ממנוע מסויים להגיע רק עד 3000 סל"ד כדי להאיץ יפה, זה עדיף.

פורסם

הכל יחסי, גם 330 כ"ס זו עגלה לעומת ה-740 כ"ס שתמצא ב-F12.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אושריקו, אני רק שאלה כנה ברשותך. התיאור של המאזדה3 שנתת בהודעה הראשונה שלך בשרשור, מאיפה הוא מגיע? אתה אומר "ראיתי", "שמעתי" וחותם ב"נראה לי". יש לך איזשהו ניסיון עם ה3 או שאתה כותב תוך אהבה עיוורת או מה שזה לא יהיה לכל מוצר מייד עין ג'אפאן?

אני שואל כי אני רוצה לדעת, לא קוטל אותך או פוסל את מה שאתה חושב.

לכל שאר המגיבים, קודם כל כמו שאמר rk הידוע בכינויו רומן, grow the F up... אתם באמת נשמעים כמו חבורה של ילדות שרבות על מי הערפד הכי סקסי בדמדומים. אני גם שם לב שכל מי ש"נהג" על המאזדה3, נהג בכלל על הדורות הקודמים שלה ומשווה אותם לרכבים לא רלוונטיים בכלל, מה נסגר?

Can't you all just get along?

אה, ודרך אגב, צרפתיות זה בכלל הכי טוב ואייפון זה חרא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה ורומן מגזימים.

מה לעשות שלא כל דיון יכול להיות על מגה-שיפוץ של אלפא GT או על הפרארי החדשה.

מה לעשות שבשביל ישראלי ממוצע מכונית משפחתית אפרורית שעלתה לו 10 משכורות ויותר זה נושא מאוד אמוציונלי.

לכן דיון על יחס של אתר מדיה גדול במדינה למכונית מאוד נפוצה הוא דיון לגיטימי. גם אם האתר הוא לא בדיוק Auto motor und sport וגם אם המכונית היא לא ממש יגואר. אנחנו בישראל.

ציינתי את הדור הקודם של המאזדה3 כדוגמא כללית למכונית עם שלדה טובה ומערכת הנעה לא תואמת - נתתי השוואה לשתי משפחתיות עם יומרות דינמיות מעל הממוצע על מנת לחדד את המסר הזה ולא כמבחן השוואתי. אני לא חושב שהמאזדה3 החדשה עם מנוע 1.5 חורגת מהעניין הזה. בארה"ב יחידת המנוע הזאת אפילו לא קיימת, בעוד שדגם ה-2.0 מוצע שם במחיר שמתחיל מ-120 אלף ש"ח (אחרי המיסים וכולל הרווח של הסוכנות - וזה כבר צריך להיות נושא לדיון עצבני אחר).

פורסם

במחילה, לא אני ו-spire הם אלה שמגזימים. כמו שאמר רוני, כולן אותו חרא, +/-. אין באמת הבדלים מוחשיים בסחיבה (אלא אם מכניסים למשוואה את הגודשות האירופאיות והטורבו-דיזלים), אין באמת הבדל במהירות וההבדל היחיד בהתנהגות לא מעניין 99% מהבעלים שלהן.

הדיון הוא אולי לגיטימי, אבל מצחיק ובטל בשישים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוני, שוב לחופשת מולדת. "מנוע נורמלי" בארץ הקודש זה 1600 ורבי טרפון גם מוסיף ואומר שאין מברכים על המוגמר אם אין פול-אוטומט ומסיים בברכת שמירת הערך.

לכן בארה"ק יש רבים המתפלפלים על הביצועים של קורולה מול מאזדה3 ולכן מדפדוף בין דפי הפורום עולה הרושם שהונדה סיוויק היא השקולה המקומית לניסאן GT-R.

הכל יחסי, גם 330 כ"ס זו עגלה לעומת ה-740 כ"ס שתמצא ב-F12.

אל תהיו מצחיקים. לא אמרתי את מה שאמרתי ממרומי אירופה הקרה. נכון שכאן או באמריקה מגחכים למראה דיונים כאלה, אבל גם בארצנו הלבנטינית צריך ללמוד לשים דברים בפרופורציה. דיונים על איזה 1600 מהיר יותר הם כמו דיונים על איזה אוטו אמין יותר - הם אולי משעשעים ומלאים באמוציות, אבל חסרי משמעות כשמביטים על התמונה הגדולה.

אתה נוהג על מטוס יפני (על פי מה שהבנתי), זה לא בר השוואה. לדעתי הסוסים והיכולת כן משפיעה:יכולת לעקוף בזריזות יותר, סחיבה בעליות יותר טוב, סחיבה נורמלית גם בעומס וככה פחות צריך ואפשר לקרוע את המנוע. לדעתי יש הבדלים. אם צריך לאנוס מנוע ולבקש ממנו בצעקות להגיע לקו האדום או מעט לפניכ די לזוז בתזוזה זריזה זה נראה לי מוגזם. אם צריך לבקש ממנוע מסויים להגיע רק עד 3000 סל"ד כדי להאיץ יפה, זה עדיף.

שוב, לא השוויתי ל-370Z שלי. מכונית לא צריכה יותר מ-300 סוסים ונתון למאה של כ-5 שניות בשביל להחשב זריזה. יש המון דרגות ביניים ריאליות ביותר, במיוחד בימינו מוגדשי הטורבו.

ההבדל בכמות הסוסים והמומנט כשמדברים על משפחתית עם מנוע 1.6 לא מוגדש, הוא באמת זניח במרבית המקרים (למעט מכוניות בהן התיבה הורסת). ברגע שתחווה עקיפה או סחיבה בעלייה במכונית עם מנוע נורמלי (מוגדש או בעל נפח של יותר מבקבוק קולה) תבין עד כמה זה מצחיק להתדיין על היתרונות של הקורולה מעל 3000 סל"ד ביחס למזדה 3.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דוק, אני מניח שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אני לא חושב שהדיון הוא מיותר, כי הוא לא, כמו שאני חושב שאף דיון הוא לא מיותר. אם הייתי חושב ככה לא הייתי חבר בפורום, שלא לדבר על תקופה ממושכת של יותר מ5 שנים.

הנקודה שלי היא שאנשים לקחו את הדיון הזה רחוק מדיי וחלקם מתחייסים לאמירות כמו ”מאזדה 3 היא עגלה” או ”פלואנס דיזל נוחה יותר מטויוטה קורולה” או מה שזה לא יהיה שנאמר עליה, כעלבונות ישירים שמכוונים אליהם ואל האמ-אמא שלהם.

צ'יל אאוט, אז מישהו חושב שמאזדה3 לא סוחבת ומישהו אחר חושב שהן כולן אותו דבר. ביג דיל. לא כל דבר צריך לקחת ללב.

הדיון עצמו, בבסיסו, מאוד מעניין אותי, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, כן מעניין וטוב וחשוב לשמוע דעות של אנשים אחרים ובמיוחד של כאלה שחושבים אחרת ממך (או ממני לצורך העניין). הבעיה שלי, מעבר לאנשים שלוקחים את האמירות האלה כעלבונות כמו שציינתי קודם, היא אנשים שקובעים עובדות בצורה מאוד נחרצת וחד משמעית כשהן מבוססות על המון שום וכלום דבר (ראיתי, שמעתי, נדמה לי).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אנא נמק.

מבחינתי התנהגות זה איך רכב מתנהג בסיבובים, בפניות חדות וכו', ובקטע הזה הi30 נתנה לי יותר בטחון מאשר ה3.

dorsht,

כדאי גם להזכיר את מנועי הטורבו המתפגרים ותיבות ההילוכים הלא מתפקדות.טכנולוגיה צריכה גם לעבוד, במקרה של VW ועוד כמה, זה לא תמיד נכון. במקרה של מאזדה, אז אמנם הם לא הציגו שום דבר מהפכני, אבל אצלהם זה עובד. מה בסופו של דבר אתה רוצה? צריכת דלק טובה או לספר לכל השאר איזו טכנולוגיה מהפכנית שאמורה להציג נתונים יפים (על הנייר) יש ברכב שלך?

בנוגע לחסכון בדלק, ראוי להזכיר כי אמנם ניתן להשיג צריכת דלק יפה בעזרת מנוע טורבו אך רק אם אתה נוהג בעדינות. מנועי טורבו הרבה יותר דו קוטביים מהבחינה הזו בהשוואה למנוע אטמוספרי. עיתוני רכב רבים מציינים לזכות את צריכת הדלק של דגמי ה-6 וה-3 החדשים וסביר להניח שקל יותר להגיע עמן לצריכת דלק טובה מאשר עם רכב בעל מנוע קטן ומוגדש.

מבחינת אבזור, דווקא דלק בחרו לייבא את הדורות החדשים של ה-3 וה-6 כשהם מאובזרים בצורה נדיבה.

מבחינת ניהוג, רנו מגאן ובעיקר פלואנס נחותות מה-3.

אני לא יודע על מה אתה מבסס את כל מה שאתה כותב, אבל זה לא ממש מדוייק.

אמנם לא מדובר על ב.מ.וו M3, אבל התואר הזה שמור לגולף או קורולה.

שוב, ההתרשמות שלך על 3 טובה יותר.

לא יצא לי לנהוג על הדגם החדש, אבל על הדגם הישן גם כן הייתה הילה מוגזמת שזה רכב נורא נוח (WTF? יפני נוח?), ושהוא מתנהג נורא טוב. הרכב סחב כמו עגלה עם מנוע 1.6 של 105 כ"ס. מאזדה אף פעם לא הייתה בחזית הטכנולוגיה! ואני? לא התרשמתי מכל ההתלהבות הזאת!

ובשבילי מנוע טורבו זה לא בעיה, אני לא הנהג הישראלי המצוי שלוחץ. אני הנהג החסכוני, זה שאיכשהו תמיד מוציא נתונים כמעט של היצרן. בקליאו שלי השגתי 1:18 מחוץ לעיר. בתוך העיר אין בעיה לעשות גם 1:14 אם נוהגים מאוד רגוע.

אגב, גם לא דיברתי על ה6 לרעה. דיברתי רק על ה3.

מבחינתי התנהגות, כפי שכבר ציינתי, הרכב צריך לתת לי בטחון ולהתנהג טוב בסיבובים ופניות חדות. זה משהו שהמגאן לדעתי עושה יותר טוב מה3 הישנה. את החדשה עוד לא ניסיתי.

כתבת נתונים יפים על הנייר? אז אצל האירופאים לפחות באמת הנתונים קרובים למציאות ולא מנותקים.

cars-@-lover

בעבורך אכתוב רק משהו אחד, הרבצת פה חפירה של החיים. אין לי שום יונדאי, לא קיה גם כן. אני לא מהלל יצרנים על סמך היה לי/לא היה לי.

אני גם מאוד שיבחתי בפורום את סובארו מבחינת אמינות כי הייתה אצל ההורים שלי 4 שנים ללא בעיה אחת, רכב של לתדלק, לטפל פעם בשנה ולנסוע.

אני גם שיבחתי את הקורולה הרובוטית כרכב חסכוני, אל תחפש אותי בקטע שלילי כל הזמן.

מה לעשות שיש אנשים שונים והרושם ביניהם שונה? אתה חושב שתוכל לשנות אותי?

אני יודע להלל מוצרים טובים כמו שאני יודע להגיד שהם גרועים.

אגב, כתבת טיפולים יקרים ברנו. טיפול אחרון עלה לי 457₪ בקליאו שלי. זה לא יקר. ביונדאי או בטויוטה טיפול זהה עולה 400₪ בערך. והדלק שחסכתי מהטיפול הקודם עד הטיפול הזה, עולה הרבה יותר מ57₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...