Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאנסר 2006, שאלה על דוושת הגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי בסופ״ש לצפון במיצובישי לאנסר 2006, גיר אוטומטי.

חווית נסיעה מאוד שונה ממה שאני רגיל בפג׳ו 206 xt אוטומט שלי.

בפג׳ו אני מסוגל לשלוט בירידת המהירות באמצעות דוושת הגז. ברגע שאני משחרר המהירות נופלת. זה מקנה שליטה מאוד גבוהה. בלאנסר אני משחרר גז האוטו ממשיך באותה מהירות. כדי להאיט אני חייב ללחוץ על הברקס.

למה? זה מאוד הוריד מיכולת השליטה שלי ברכב.

הבדלים נוספים. לאנסר חזקה יותר בהילוכים הנמוכים. חלשה מאוד בגבוהים. בדיוק הפוך מהפג׳ו.

בלימת זעזועים הרבה יותר טובה בלאנסר.

ציר סיבוב הגלגלים גדול יותר מהפג׳ו.

נוחות תא הנהג טובה יותר מהפג׳ו. (טוב, לא אותו סגמנט)

בכל העליות של הגליל המערבי, הייתי חייב לעזור לגיר להעביר הילוכים וזה היה נוח שיש + / - יותר מאשר ה d2 / d3 בפג׳ו.

רק הקטע עם השליטה במהירות עם דוושת הגז ממש הפריע לי לחווית הנהיגה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

ניחוש,

בפיגו גיר al4 כמו שקיים ב406 שלנו? שלאחר עזיבת הגז נותן השהייה מסוימת ואז מתחיל בבלימת מנוע, ״חכם״ משהו?

אל מול תיבה אוטומטית רגילה שמתנהגת בצורה שתיארת?

פורסם

זה לא הגיר al4. אני מכיר את השליטה בו לעומק ויודע לשלוט עם הגז בו ברמה גבוה. הוא לא מוריד / או מעלה לי הילוך אם אני לא רוצה בזה. זאת תכונה בסיסית כנראה שקשורה בהספקת בדלק למנוע. גם אצל אחותי בפורד פיאסטה היתה התנהגות גז כמו בלאנסר.

פורסם

לא הבנתי האן אתה שואל משהו או רק משתף אותנו.

מה שתארת אלו הם הבדלים בגישה בין שני היצרנים.

לא כל הרכבים מתנהם זהה.

פורסם

בצרפתיות (חלקן לפחות) יש גיר ״חכם״ (צרפתי...) שעושה סוג של בלימת מנוע כשעוזבים את הגז.

בשאר העולם לא עושים את השטות הזו והרכב כאילו על ניוטראל כשעוזבים גז.

לגבי כוח בהילוכים- זה משהו שצריך להתרגל לשלוט עליו.

כל השאר- גודל המכוניות שונה, צרפתיות ידועות בתא נוסעים מפנק ובמצובישי תגיד תודה שיש לך הגה.

הלנסר היא משפחתומטית הכי נוחה וקלה לנהיגה שיש. בלימת זעזועים סבירה, לא רועשת, יציב, מנוע עצלן, קלה מאוד לתפעול. רכב שתפור על אמהות.

למרות שאחרי שלמדתי לשלוט על הכוח בהילוכים (זה בגדר בלתי אפשרי לעשות קיק דאון) הצלחתי גם להינות ממנו קצת

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

גם הגיר של מיצובישי הוא גיר חכם/לומד. למעשה הם היו מהראשונים בתחום (נהגתי בגאלאנט מאמצע שנות ה-90 עם גיר "לומד" שלהם שידע להוריד הילוך ולבצע בלמת מנוע בירידה - אבל גם שם המהירות לא פחתה, אלא נשארה אותו הדבר).

צרפתיות ידועות בתא נוסעים מפנק ובמצובישי תגיד תודה שיש לך הגה.

זה מצחיק. הזכיר לי את הסלוגן שלהם מלפני 20 שנה - "מיצובישי ויש בה הכל". בשלב מסוים היבואן כנראה עשה קומבינה עם איזה ספק מוצרי חשמל ויצא בקמפיין "מיצובישי ויש בה הכל - ועכשיו גם טלוויזיה!", כל מי שרכש אז סופר-לנסר (דודה שלי לדוגמא) קיבל גם טלוויזית שחור-לבן קטנטנה ומצ'וקמקת.

פורסם

הוא לא מדבר על בלימה בירידה

בצרפתיות הרכב בולם בכל הסרה של הרגל מהגז, גם במישור וגם כשאתה אפילו לא נוגע בבלמים.

פורסם

בדיוק! זה קטע של צרפתיות?

זה הרבה יותר נוח.

אף פעם לא הבנתי למה כל מיני רכבים באמצע כביש פתוח נותנים ברקסים קטנים ולא פשוט מרפים את הגז.

פורסם

לא צריך ברקסים קטנים ולא לצפות לבלימה בהרפיה מהגז.

בנסיעה נורמאלית צריך לשמור על מהירות קבועה והרפיה מהגז כדי לא לעבור מהירות רצויה- לא כדי לרדת במהירות

ואותי אישית זה ממש מעצבן כשהרכב לא ״מחליק״ כשאני עוזב את הגז. אם אני צריך להאיט אני יכול ללחוץ לבד על הבלמים

פורסם

וואלה? אז כנראה שאתה רגיל ללא-צרפתיות.

לי זה פתאום הרגיש כמו איבוד שליטה מסוים שאני רוצה להאט ואני צריך להסיט את הרגל לבלם ואיני יכול לבצע את הויסות רק עם דוושת הגז. גם בירידות, הלאנסר האיצה לי מבלי שאני עושה דבר. בפג'ו הרכב לרוב כמעט ולא מאיץ בירידה כאשר אני לא לוחץ.

יש איזו אינדקציה טכנית במפרט הרכב לעיניין הזה? או שרנו / פג'ו הוסיםו את הפיצ'ר הזה ושאר היצרנים הם עם הגז היציב?

אני לתומי חשבתי שזו הדרך שבה רכב נוסע באופן רגיל.

האם זה לא מבזבז דלק סתם? כי האוטו מוריד לי מהירות ואני כדי להשאר באותו מצב צריך להשקיע דלק.

או שמא ברכבים האחרים גם שאתה משחרר את הגז, אז עדיין מוזרם דלק למנוע?

ושאלת לגבי תכונת גיר, האם יש אינקציה במפרט האם לגיר האוטומטי יש + / - לשליטה ידנית או D2, D3 ? (פחות נוח לדעתי).

פורסם
נסעתי בסופ״ש לצפון במיצובישי לאנסר 2006, גיר אוטומטי.

חווית נסיעה מאוד שונה ממה שאני רגיל בפג׳ו 206 xt אוטומט שלי.

בפג׳ו אני מסוגל לשלוט בירידת המהירות באמצעות דוושת הגז. ברגע שאני משחרר המהירות נופלת. זה מקנה שליטה מאוד גבוהה. בלאנסר אני משחרר גז האוטו ממשיך באותה מהירות. כדי להאיט אני חייב ללחוץ על הברקס.

למה? זה מאוד הוריד מיכולת השליטה שלי ברכב.

הבדלים נוספים. לאנסר חזקה יותר בהילוכים הנמוכים. חלשה מאוד בגבוהים. בדיוק הפוך מהפג׳ו.

בלימת זעזועים הרבה יותר טובה בלאנסר.

ציר סיבוב הגלגלים גדול יותר מהפג׳ו.

נוחות תא הנהג טובה יותר מהפג׳ו. (טוב, לא אותו סגמנט)

בכל העליות של הגליל המערבי, הייתי חייב לעזור לגיר להעביר הילוכים וזה היה נוח שיש + / - יותר מאשר ה d2 / d3 בפג׳ו.

רק הקטע עם השליטה במהירות עם דוושת הגז ממש הפריע לי לחווית הנהיגה.

הכול תלוי למה אתה מתרגל. בעבר הייתי נוסע הרבה ברכב של המשפחה- פיזו 307 אוטומטית. לא חיבבתי את חווית הנסיעה אבל היא לא הייתה נוראית. מאז קניתי לנסר ובכול פעם שאני עולה על הרכב של ההורים, אני רק מתחנן שיגיע הרגע שאני ארד מהרכב. גיר פשוט מזעזע.

אבל אם כיף לך ואתה רגיל אליו, אז בכיף.

פורסם

בDSG 6 אני מניח שגם הוא בולם בעזיבת הדוושה, זה קצת מעצבן כי לפעמים אני משחרר את הגז כשאני רואה אדום מרחוק, והרכב נבלם הרבה לפניו לעומת בדימקס אני עוזב והרכב מתגלגל כאילו הוא ב N.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

כמו שדייב אמר, זה עיניין של הרגל.

ברמזור אדום רחוק אני יודע לתזמן את המרחק שבו אני צריך לשחרר את הגז כדי לבלום.

אני אנסה להעביר לניוטרל לראות מה קורה, אם יש גלישה באותה מהירות או בלימה.

לי זה נחמד שאת כל העבודה כמעט אני עושה עם דוושת הגז ומשחק איתה.

לי יש יותר תחושת שליטה במהירות עם המנגנון הזה.

עם הגלישות זה מרגיש לי כאילו אני משתמש בשיוט אוטומטי.

• תוכן חדש...