Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז - מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר היה למנוע 1400 של ההונדה ג'אז 8 פלגים.

האם בדגם של 2011 והלאה (הדגם המחודש) יש מנוע שונה עם 4 פלגים?

האם המנוע והגיר (רציף) נחשבים אמינים או שיש בעיות מאפיינות לדגם זה?

האם הרכב באמת חסכוני בדלק (מתייחס לדגם הרגיל (לא ההייברידי)?

אשמח לכל אינפורמציה בנידון.

תודה

פורסם
בעבר היה למנוע 1400 של ההונדה ג'אז 8 פלגים.

האם בדגם של 2011 והלאה (הדגם המחודש) יש מנוע שונה עם 4 פלגים?

האם המנוע והגיר (רציף) נחשבים אמינים או שיש בעיות מאפיינות לדגם זה?

האם הרכב באמת חסכוני בדלק (מתייחס לדגם הרגיל (לא ההייברידי)?

אשמח לכל אינפורמציה בנידון.

תודה

גם היום יש לג׳אז 8 פלאגים. הרכב אמין מאוד וחסכוני בדלק. העיצוב לא הכי יפה בעולם, אבל עם הזמן לומדים להעריך את הרכב. הוא מרווח מאוד, חסכוני, אמין ושומר על הערך שלו בצורה טובה.

פורסם

ההבדל בצריכת הדלק בין הגירסאות ההיברידיות לרגילות ממש קטנות, ומניסיוני בכביש המהיר (בנהיגה נורמלית ולא סבתא) דווקא הגירסא הרגילה תהיה חסכונית ביותר (במיוחד ב1.2 ידנית).

בקשר לאמינות הגיר, לי לא היה ניסיון עם מכוניות כאלו ישנות, אבל הגיר הרציף נמכר גם בדגם הקודם של הג'אז (רכב מאוד מבוקש כרכב משומש עם שמירת ערך פסיכית) וגם בכל הדגמים ההיברידיים של הונדה (סיביק, אינסייט, ג'אז), אני לא שמעתי על בעיות.

הג'אז חסכונית באופן כללי, במיוחד בהתחשב במרווח הפנימי העצום שהיא מציעה (אפילו הבגאז' כבר בגודל של משפחתיות קומפקטיות).

נוחות הנסיעה סבירה עד טובה מינוס, הישיבה גבוהה, המושבים לא רעים (בדגם טרום מתיחת הפנים מעט טובים יותר לטעמי), הכניסה והיציאה קלות, מראות הצד ענקיות ובשילוב על שטח חלונות גדול היא מכונית שמאוד קל לנהוג ולחנות באיזורים צפופים.

אני חושב שהיא הייתה יכול להיות פתרון נהדר למשפחות קטנות אילולא התמחור ההזוי של "מאיר", מה שהופך אותה למכונית טובה אך עסקה גרועה לעומת חיתוכי המחיר האגרסביים והמבצעים על מתחרותיה, מה שמשאיר אותה במקום בעייתי.

בנוסף, היא כבר מעט מבוגרת הג'אז (עיצוב פנים וחומרים מעט פשוטים, בטיחות טובה אך כבר יש טובות יותר) ויש שמועות על מחליפה.

הייתי קונה תחת שני תנאים:

1. זקוק למכונית קטנה וחסכונית אבל מרווחת

2. מקבל הנחה נאה

עוד אופציה למחפשי מכוניות קטנה מבחוץ-גדולה מבפנים וחסכונית ביותר, סיטרואן C3 פיקאסו דיזל.

פורסם
גם היום יש לג׳אז 8 פלאגים. הרכב אמין מאוד וחסכוני בדלק. העיצוב לא הכי יפה בעולם, אבל עם הזמן לומדים להעריך את הרכב. הוא מרווח מאוד, חסכוני, אמין ושומר על הערך שלו בצורה טובה.

המנוע החדש הוא ויטק בנפח צנום יותר ממה שיושב בסיויק, 4 פלאגים והכל כרגיל. מנוע ה8 פלאגים נקרא idsi והוא ישב בג'אז עד סוף 2008.

אחרי 2008 לרכב יש 4 פלאגים.

פורסם

תודה על התשובות.

המחיר אכן גבוהה, אבל אני מחפש משומשת שנת 2011 1400 לא הייברידית ( המחירים נעים סביב ה 85000 ש"ח או קצת יותר) לרכב פרטי.

במחיר הזה אפשר לקנות I20 חדשה 2013 עם 0 ק"מ מליסינג וכאן ההתלבטות שלי.

ההונדה יותר מרווחת וחסכונית. בסך הכל אני צריך רכב לאישה להתנהלות יומיומית (רכב שני בבית) וגם היונדאי תעשה את העבודה. מניח שלאורך זמן מחיר היונדאי ישחק יותר עקב ההצפה בשוק וריבויי רכבי ליסינג. מתעתד להחזיק את הרכב כ 6-8 שנים (מנסיון עבר).

מאד מתלבט......

פורסם
המנוע החדש הוא ויטק בנפח צנום יותר ממה שיושב בסיויק, 4 פלאגים והכל כרגיל. מנוע ה8 פלאגים נקרא idsi והוא ישב בג'אז עד סוף 2008.

אחרי 2008 לרכב יש 4 פלאגים.

טעות בידך. בג׳אז שלי (2010), יש 8 פלאגים בוודאות!

פורסם
טעות בידך. בג׳אז שלי (2010), יש 8 פלאגים בוודאות!

האם מנסיונך המנוע מורכב יותר או חשוף יותר לבעיות עקב שמונת המצתים? האם החלפת המצתים הופכת למאוד יקרה ביחס למקובל?

מה רמת האמינות של הרכב והאם הוא אכן חסכוני בדלק כפי שמקובל לחשוב?

האם הטיפולים של הונדה סבירים בעלותם?

שוקל לרכוש רכב כזה, אבל לא יודע עליו מספיק.

תודה

פורסם
האם מנסיונך המנוע מורכב יותר או חשוף יותר לבעיות עקב שמונת המצתים? האם החלפת המצתים הופכת למאוד יקרה ביחס למקובל?

מה רמת האמינות של הרכב והאם הוא אכן חסכוני בדלק כפי שמקובל לחשוב?

האם הטיפולים של הונדה סבירים בעלותם?

שוקל לרכוש רכב כזה, אבל לא יודע עליו מספיק.

תודה

מדובר במנוע אמין מאוד. אומרים שריבוי הפלאגים יכול לגרום לפגיעה בקוהלים.

את המצתים מחליפים כל 90000 ק״מ והם עולים 950 ₪ כמקוריים.

הטיפולים בהונדה טיפה יותר יקרים, אבל האמינות ושמירת הערך המצוינת מקזזים את זה.

צריכת הדלק אצלי במשך כ-70000 ק״מ נעה בין 17-20 ק״מ לליטר בממוצע.

ממליץ לך להיכנס לסניף של הונדה ולראות את הרכב. היתרון הגדול שלו הוא במרווח הפנימי הענק שלו. המחיר כחדשה לא זול ונתון לויכוח האם הוא כדאי (בגרסה הידנית).

פורסם
מדובר במנוע אמין מאוד. אומרים שריבוי הפלאגים יכול לגרום לפגיעה בקוהלים.

את המצתים מחליפים כל 90000 ק״מ והם עולים 950 ₪ כמקוריים.

הטיפולים בהונדה טיפה יותר יקרים, אבל האמינות ושמירת הערך המצוינת מקזזים את זה.

צריכת הדלק אצלי במשך כ-70000 ק״מ נעה בין 17-20 ק״מ לליטר בממוצע.

ממליץ לך להיכנס לסניף של הונדה ולראות את הרכב. היתרון הגדול שלו הוא במרווח הפנימי הענק שלו. המחיר כחדשה לא זול ונתון לויכוח האם הוא כדאי (בגרסה הידנית).

האם אצלך זה הדגם הרגיל מנוע 1400 (לא הייברידי )?

• תוכן חדש...