Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לי שאלה קצת מוזרה,

אבל נראה לי שתעניין הרבה אנשים.

השאלה שבכותרת היא מבחינה כלכלית נטו, ולא עניין של נוחות, פוזה וכל היוצא בזה.

ובשביל להיות יותר ברור אתן את הדוגמא שלי.

יש לי רכב בשווה בערך 10K, שוקל לשדרג לרכב ב- 25K.

השאלה היא האם זה משתלם כלכלית ?

1. פחת - ידוע שככל שהרכב יותר יקר הוא נוטה לאבד מהערך שלו יותר כל שנה.

2. עלות תיקונים - מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש עלות התיקונים שיש להשקיע בו בשנה יותר נמוכה.

3. ביטוח - ככל שהרכב יותר חדש גם הביטוח שלו יותר יקר (שכן, לא נעשה מקיף לרכב ששווה 5K).

4. דלק - שוב מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש הצריכה שלו לדלק היא יותר טובה.

מה דעתכם ?

פורסם

רכב משדרגים כשהנוכחי כבר לא עונה על הצרכים, כשהוא עושה יותר מדי בעיות או שמתחשק להחליף, אין סיבה אחת ומוחלטת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה מתכוון מבחינה כלכלית נטו, בלי ענייני נוחות או פוזה, העצה שלי היא למכור את הרכב.

כמו שאמר איתמר, הסיבה הכי הגיונית להחליף רכב היא כי הוא לא עונה על הצרכים שלך, בין אם זה מבחינת גודל/ צריכת דלק/ התעסקות בטיפולים/ רצון לחדש/ פוזה ועוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שאלה כלכלית גם היא אינדיבידואלית. נניח יש לי מרצדס AMG מדגם 63 עם 550 סוסים וקולגה שיש פורשה עם 400 סוסים. אבל הוא שידרג למרצדס AMG מדגם 65 עם איזה 650 סוסים.

יוצאים לפגישה עיסקית עם לקוחות במסעדה יוקרתית שכל חתיכת סלק עולה סכום מטורף. ואז מדברים על עסקים וכרגיל איך שהוא זה תמיד נגמר בדיון על רכבים. לקוחות חושבים איזה נציג לקחת לעיסקה, את זה עם מרצדס 63 ואת זה עם מרצדס 65.

אז אני לא רוצה שהם יחשבו בכלל וקונה בוגאטי. :lol: ככה אני יודע שהם יבחרו בי.

ככה שפוזה זה גם שיקול כלכלי.

ועכשיו ברצינות.

1. כל רכב מאבד ערך מידי שנה, רכב זול וישן כימעט ולא מאבד ערך או לא מאבד בכלל כאשר מחירו מגיחע ל3000ש"ח. כלומר מבחינת ירידת ערך זה הרכב המשתלם ביותר - כמו סכום בבנק, כל עוד יש טסט בתוקף ורכב נוסע זה אולי משתלם.

2. כמה שרכב ישן יותר ככה כמות התיקנונים תיהיה גדולה ויקרה יותר. מצד השני רכב טרי יחסית לא אומר שלא יהיו תיקונים יקרים מאוד. זה היתרון של רכב חדש שהוא באחריות, אבל כאן ירידת ערך גבוהה.

3. ביטוח חובה וצד ג למרות קרובים בעלות למרבית הרכבים מאותה קטגורייה. לרכב חדש כמובן תשלם מקיף.

4. זה לא אומר הרבה, אבל כן: רכב חדש לרוב חסכוני יותר.

יש גם שיקולים לא כלכליים, על רכב חדש פשוט יותר כיף לנסוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סנופי יקר, ההשערות שלך בבסיסן הן נכונות, אבל לא רלוונטיות בהתלבטות שלך.

גם רכב ב10 א' וגם ב25 א' הם רכבים משומשים-משומשים מאוד, לכן לא ניתן לקבוע שיהיה הבדל בעלויות התחזוקה בינהם.

בנוסף עניין צריכת הדלק הוא גם לא מוחלט, הוא תלוי בסוג הרכב, נפח, גיר, מצב הרכב ועוד. מה גם שבתור דוגמא אם ניקח לנטיס שנת 2000 1.6 אוטומט ומאזדה 3 שנת 2005 1.6 אוטומט צריכת הדלק תהיה דומה למדי.

בנושא הביטוח, על אף אחד מהם לא הייתי עושה מקיף.

השיפור המשמעותי ביותר יהיה בנושא הבטיחות, וגם אז זה תלוי בסוג הרכבים.

לסיכום, כמו שאמרו קודמיי, אם הרכב עונה על צרכיך ולא עושה הרבה בעיות, אז מבחינה כלכלית אין הצדקה להחלפה.

פורסם

תודה על התגובות.

הסיבה ששאלתי מבחינה כלכלית היא שהרכב הנוכחי אכן מתאים לצרכיי, אני משלם עליו ביטוח זול, מצד שני - לפני חודשיים תיקנתי בעייה ברכב ב- 800 ש"ח ואחרי 3 שבועות בעייה נוספת ב- 900 ש"ח.

לכן זה גרם לי לחשוב האם באמת תחזוקת הרכב הזה היא באמת זולה.

למרות שמה שאמרתם נכון, ואכן יש עוד שיקולים מלבד כלכליים (כגון חווית נסיעה, צרכים אישיים וכדומה).

פורסם

רכב אשר היה מתוחזק ברמה טובה כל הזמן ישמור אמונים.

יהיו דברים שהולכים עקב בלאי טבעי, אבל בטווח הארוך זה כדאי.

לדוגמא, הרכב שלי נרכש ב 13.5K לפני 3 שנים כמעט, השקעתי עליו לא מעט, החלפתי חלפים יקרים שהיו לקראת סוף חייהם עקב בלאי טבעי. בחישוב מהיר עד היום הוצאתי עליו בטיפולים כ 5000 שח, אתה יכול להגיד שזה הרבה וזה יהיה נכון, מצד שני למאזדה 3 2006 במשפחה עשו טיפול השנה בלבד בשווי 3000 שקל.

אז נכון שבטיחות גדולה יותר יש שם, ורכב נוח יותר ושקט יותר ויפה יותר.

אבל כלכלית, לדעתי שלי משתלם יותר.

שאלת השאלות היא האם השיקול שלך הוא כלכלי נטו, או שמצטרפים לזה שאר השיקולים שהעלו כאן.

תבדוק האם הרכב שלך שעלה בחודש 800 + 900 שח, תקין עכשיו ולמה הוא התקלקל מלכתחילה, יש גם רכבים (והיו לנו כאלו) שהיו פשוט צרות בצרורות, מכאלו גם אם מקבלים עליהם 5K כדאי להפטר.

אם אתה יכול להשקיע גם עוד 4K ולדעת שהרכב עכשיו במצב מצוין, לדעתי זה שווה. גם אם תקנה רכב ב 25K יצא שהוספת 15K על הרכב ואז כנראה שעוד כמה אלפים ביישור קו.

הבדיקה הכי פשוטה היא לבדוק מה עוד צריך לתקן ברכב אם בכלל, לתקן הכוונה גם מבחינת מניעה, נאמר צריך לעשות טיימינג ומשאבת מים ואתה דוחה, אם תדחה תגיע למצב פוטנציאלי בו אתה יכול להרוס מנוע מהתחממות או קריעת רצועה - ואז תגיד - בטח שהרכב יקר לתחזוקה.

פורסם
היי לכולם,

יש לי שאלה קצת מוזרה,

אבל נראה לי שתעניין הרבה אנשים.

השאלה שבכותרת היא מבחינה כלכלית נטו, ולא עניין של נוחות, פוזה וכל היוצא בזה.

ובשביל להיות יותר ברור אתן את הדוגמא שלי.

יש לי רכב בשווה בערך 10K, שוקל לשדרג לרכב ב- 25K.

השאלה היא האם זה משתלם כלכלית ?

1. פחת - ידוע שככל שהרכב יותר יקר הוא נוטה לאבד מהערך שלו יותר כל שנה.

2. עלות תיקונים - מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש עלות התיקונים שיש להשקיע בו בשנה יותר נמוכה.

3. ביטוח - ככל שהרכב יותר חדש גם הביטוח שלו יותר יקר (שכן, לא נעשה מקיף לרכב ששווה 5K).

4. דלק - שוב מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש הצריכה שלו לדלק היא יותר טובה.

מה דעתכם ?

1. זה נכון, אבל בסכומים כאלה ההבדלים יהיו ממש מזעריים. רכב שהמחירון שלו כרגע הוא 25 , בעוד כ-3 שנים יהיה בערך 12-15 אלף שקל. רכב שעולם כיום 10 אלף, קשה לדעת מה יהיה איתו. הוא יכול להמכר גם ב-5 אלף, גם ב-3 אלף והוא יכול גם לא להמכר בכלל(ללכת לפירוק ב-800 שקל). בחישוב כללי יוצא שאתה תשלם אקסטרה של 200 שקל בערך על ירידת ערך של רכב ב-25 אלף

2. ב-25 אלף אתה יכול לקנות מספיק רכבים שמורים בשנתון 06-08. לא אמורה להיות בעיה של אמינות כלל.

3. גם על רכב ב-25 בדרך כלל לא עושים ביטוח מקיף. אבל תלוי מה הותק שלך. לפעמים זה יכול להסתכם בתוספת של 1500 שקל לעומת צד ג.

4. לא בהכרח. אבל כן, יהיו לפחות יותר אופציות בסגנון.

נקודה סופית, אני בכיף הייתי משקיע עוד 150-200 שקל בחודש בצורת ירידת ערך, עבור רכב חדש יותר, בטיחותי יותר, ואמין יותר.

פורסם

עם אתה רואה שהרכב שאתה מחזיק כעת נבלה ודבר אחד מתקלקל אחריי השני אז תמכור ותקנה אחר. לא חושב שבטווח המחירים הזה יש לך יותר מדיי משחק. אתה יכול לקנות רכב ב25 שקרעו אותו או רכב ב-15 שמור כמו חדש. ככה שפה מסתכם במה הוא התקציב שלך לרכב. ולנסות למצוא את רכב השמור ביותר בתקציב זה. חדש ישן לש משחק תפקיד בטווח הקטן הזה.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
עם אתה רואה שהרכב שאתה מחזיק כעת נבלה ודבר אחד מתקלקל אחריי השני אז תמכור ותקנה אחר.

גם זה שיקנה ממך - שידרג עכשיו את האוטו שהיה לו, ומה שאתה ״מעיף״ הוא בשבילו מטמון.

כנל זה שימכור לך, מבחינתו הוא ״מעיף את הנבלה שלו״.

כל מקרה לגופו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה לכל מי שענה ותרם לדיון.

ובמיוחד לך - davemustaine87 - ממש נכנסת לעומק שאלתי בנוגע להשוואה שבין 10 ל-25, ונראה שהבנת לאן ניסיתי לחתור.

בכל מקרה, אני אעשה חושבים בנוגע לכל זה.

שוב תודה :)

פורסם

השאלה פה היא האם שווה לך לתקן ולהשקיע. אם אתה משקיע ברכב שעונה לך על הצרכים במדויק המשך להשקיע בו. אם הוא גם ככה כבר לא לטעמך ההשקעה נראית כבזבוז ואתה תרצה להחליף

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אף אחד לא מציע לך עדיין גם את ה 10 אלף. היה לי רכב שהמחירון היה 17 והוא עבר צביעה כללית, רכב מלוקלק, עם קילומטראז' נמוך, והורדתי במודעות גם ל 12 , במשך חודש אפילו אחד לא צלצל.

לשדרג לרכב ב 25 בערך, לא משתלם. זו אותה מכונה שנוסעת וזקוקה לטיפולים ואפילו ב 25 אלף כנראה שהרכב יהיה זקוק ליותר טיפול וליישור קו.

בזמנו רציתי לשדרוג מנוקיה טרנטה, לנוקיה טרנטה אחר טיפה יותר משוכלל, אבל בסוף התחרטתי ברגע האחרון. ואספתי עוד קצת כסף, ואחרי חצי שנה שחיכתי, נפלה לי הצעה מעולה על אייפון 4אס וזה היה בתקופה שלא לכולם היו סמארטפונים. ובמחשבה לאחור אני אומר - איזה מזל שלא התפשרתי על הזבל. להחליף מזבל לזבל זה סתם כאב ראש. תחכה עוד קצת, כל עוד האוטו נוסע ודורש פה ושם טיפולים קטנים תטפל, אם יידרש תיקון גדול רק אז תשקול להעיף אותו וכמובן שגם אז לא תרוויח עליו כמעט.

פורסם

אם הרכב לא עושה בעיות ואין לך ילדים שנולדו וצריך רכב בטיחותי וגדול יותר,לא משדרגים. השוק במצב על הפנים גם ככה, למכור רכב במצב טוב בלי בעיות לא כדאי, עדיף לנסוע עליו ולסחוט ממנו הכל, אלא אם כן הגיע לגיל 15 ואז כדאי לשקול להחליף אותו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מי אמר שרכב חדש יותר אמין מ"ישן"?

שאתה קונה רכב נגיד 2005-6-7 הבלאי שלו גבוהה ולכן אתה תצטרך להחליף לא מעט חלקים ,ואם מדובר בגיר אוטומת אז אולי גם לשפץ גיר /להחליף ..

ברכב יחסית "ישן" הבעלים הקודמים החליפו את רוב המכלולים ככה שהקונה הבא מרוויח משקט של כמה שנים..

• תוכן חדש...