Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעובד יכול להגרם הרעת תנאי העסקה, סתם ככה כי יש הרבה תלונות וזה לא נראה למישהו כסביר ?

איפה אתה עובד ?

בחברת הייטק.

רכב ליסינג איננה הטבה בחוזה העבודה, והחברה רשאית לשלול מעובד את הזכות הזו. בפועל זה קרה פעם אחת בשנים האחרונות (כ-100 רכבי ליסינג בחברה).

כמו שכתב קודמי, שלילת בונוס היא גם סוג של ענישה שמתחמקת מ"הרעת תנאי העסקה", כי קנס אסור למעסיק כנראה לתת.

הנושא אכן "אפור". לפני שביצעתי את שיחת הנזיפה ביררתי עם ההנהלה את הנושא. המדינה מטילה על המעסיק תפקיד של שוטר, שופט ותליין, אבל הסמכויות והזכויות לא ברורים. האם למעסיק יש זכות לפטר עובד מצטיין כיוון שהוא נהג מתפרע?

:turn-l:
פורסם

ההתלהמות סביב הנושא היא מכיוון שאפשר לנצל את הפרצה הזאת כדי לפגוע במישהו שאתה לא מחבב בלשון המעטה:

אני שונא מישהו כי הוא חתך אותי/ אכל לי/ שתה לי ====> אני מתקשר להתלונן עליו מספר פעמים במשך תקופה של כמה שבועות ====> הבן אדם מקבל נזיפות על לא עוול בכפו במשך תקופה ארוכה ויכול להווצר לו נזק כלכלי כגון הרעת תנאי העסקה ועד איסור השימוש ברכב ליסינג.

מכאן מגיעה השאלה האם ניתן לתבוע אדם אשר מתלונן באופן סדרתי על רכבי.

כמו ש-m1011409 סיפר ברגע שהחוצפן ראה שהוא לא בלתי פגיע והבומרנג יכול לחזור אליו הוא הפסיק עם ההתנהגות הילדותית שלו.

האם אני בתור בעל רכב עם מדבקה מאחורה יכול לגונן על עצמי מפני הישראלי הנקמן?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
. האם למעסיק יש זכות לפטר עובד מצטיין כיוון שהוא נהג מתפרע?

במידה והעובד נוהג ברכב עם מדבקות החברה - הרי שהוא מייצג את החברה - נהיגה פרועה פוגעת בחברה בגלל הדרך בה העובד מייצג אותה באופן שגוי - כך שהוא מספיק להיות מצטיין (מצטיין מייצג התיחסות לעבר ולמידע שהיה בידי החברה בעת הגדרתו למצטיין - זה אינו תואר של הווה או עתיד) ובקלות ניתן לפטרו (בעיקר אם זאת לא העברה הראשונה שלו).

פורסם
אצלנו אין בונוס "נהג זהיר".

מה זה הורדת הצמדה של הרכב? אם לפי חוזה ההעסקה מגיע לי רכב צמוד איך ישללו אותו מבלי הרעת תנאי העסקה?

בחוזה העבודה מצויין שאמנם העובד יבצע שימוש ברכבי החברה תוך שמירה על חוקי התנועה והבטיחות.

במידה ויועלו כנגדו תלונות / דוחות תנועה או כל דבר הקשור בעבירה משמעתית, לזכותה של החברה יש את האפשרות להוריד אותו מרכבי החברה גם אם הוא מוצמד. מעבר לכך שהם משלמים לו את נסיעות התח"צ ע"פ חוק, כך שלא מדובר בהרעה ממשית.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
במידה והעובד נוהג ברכב עם מדבקות החברה - הרי שהוא מייצג את החברה - נהיגה פרועה פוגעת בחברה בגלל הדרך בה העובד מייצג אותה באופן שגוי - כך שהוא מספיק להיות מצטיין (מצטיין מייצג התיחסות לעבר ולמידע שהיה בידי החברה בעת הגדרתו למצטיין - זה אינו תואר של הווה או עתיד) ובקלות ניתן לפטרו (בעיקר אם זאת לא העברה הראשונה שלו).

ברוב החברות הגדולות זה נחשב כעבירת משמעת.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
רכב ליסינג איננה הטבה בחוזה העבודה

אצלנו זה כן הטבה בחוזה העבודה, ולא סתם הטבה, אלא כזאת שעולה לך 4000 שקלים לחודש מהברוטו.

אפשר גם סתם לפטר עובד בלי קשר לליסינג, תוך כדי תשלום פיצויים וכו'.

בחוזה העבודה מצויין שאמנם העובד יבצע שימוש ברכבי החברה תוך שמירה על חוקי התנועה והבטיחות.

במידה ויועלו כנגדו תלונות / דוחות תנועה או כל דבר הקשור בעבירה משמעתית, לזכותה של החברה יש את האפשרות להוריד אותו מרכבי החברה גם אם הוא מוצמד. מעבר לכך שהם משלמים לו את נסיעות התח"צ ע"פ חוק, כך שלא מדובר בהרעה ממשית.

לגבי דו"חות - מקובל ואפילו לא רלוונטי למקרה הזה.

לגבי תלונות - תלונה היא עדיין לא עבירה על תקנות התעבורה, אי אפשר לבסס עבירה על תקנות התעבורה (או למעשה אף עבירה) על בסיס תלונה וללא הוכחה.

לא רק זה אלא שהמשטרה מתעלמת באלגנטיות גם מסרטונים DVR ששולחים (גם לגבי רכבי ליסינג) אליה.

אז לדעתי אתה טועה ואם עניין זה יגיע לפתחו של בית המשפט ישאלו את השאלה הבסיסית ביותר במשפטים - איזה הוכחה יש?

לי לא משלמים תח"צ מכיוון שאני עם רכב ליסינג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
טוקבאקים זה חארטה , פשוט לקחת אתה בנאדם שהתלונן עליך למשפט לבקש שיציג הוכחה ואם אין לו לטעון שהוא משקר ופוגע בשמך ובכיסך ואתה מנצח במשפט

אין לו שום הוכחה סתם המילה שלו ולקחו אותה ברצינות מידי בלי הוכחה? זאת עילה למשפט

עם זה מלשינון עם מצלמה אז יש להתייחס אליו [ככה זה גם בעולם]

כי כולם "מלשינים" כדי לסגור חשבון או לדפוק מישהו שעקף אותך וכו

גם טוקבאקים בפורומים זה "חארטה".... כל יתר הדברים שכתבת, תסלח לי מראש, הם גם "חארטה" מבחינה משפטית, אלא אם באמת תוכיח שאותו אדם "מחפש" אותך ספציפית והגיש כנגדך מספר תלונות (בלתי מוצדקות). ושוב - "לסגור" חשבון איתך, מעיד שאתה "פתחת" אותו, לא?

לעובד יכול להגרם הרעת תנאי העסקה, סתם ככה כי יש הרבה תלונות וזה לא נראה למישהו כסביר ?

איפה אתה עובד ?

אם לחברה יש עו"ד טוב, הוא הכין לכל עובד שמקבל רכב car use policy.

ההתלהמות סביב הנושא היא מכיוון שאפשר לנצל את הפרצה הזאת כדי לפגוע במישהו שאתה לא מחבב בלשון המעטה:

אני שונא מישהו כי הוא חתך אותי/ אכל לי/ שתה לי ====> אני מתקשר להתלונן עליו מספר פעמים במשך תקופה של כמה שבועות ====> הבן אדם מקבל נזיפות על לא עוול בכפו במשך תקופה ארוכה ויכול להווצר לו נזק כלכלי כגון הרעת תנאי העסקה ועד איסור השימוש ברכב ליסינג.

אם חתכת מישהו, כדבריך - בצדק יתלוננו עליך. אם אכלת לו או שתית לו (על הכביש), אז כנ"ל.

אם הוא מתקשר להתלונן סתם, אזי די בקלות תוכל להראות בחברה שבאותם ימים כלל לא היית באזור/בכלל היית בעבודה ואל ברכב/ וכו'. הרי לא הגיוני שהוא נוסע אחריך כל היום רק כדי לראות היכן אתה ואז מדווח, נכון?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם לחברה יש עו"ד טוב, הוא הכין לכל עובד שמקבל רכב car use policy.

אם יש עו"ד טוב הוא ימליץ לחברה לא להכנס לנושא בכלל.

כי למעסיק אין זכות לפגוע בתנאי העסקה של העובד גם אם יש לו חשד מבוסס שהעובד גנב 4000 שח אין למעסיק זכות להוריד לעובד 4000 ש"ח מהמשכורת.

פורסם

אין שום חובה לנסוע עם הלוגו של החברה.

זו טענה לבית המשפט. עובד יכול לטעון בצדק מסויים שהתנהגותו מחוץ למקום העבודה ושעות העבודה לא רלוונטית לעבודתו ואיננה עילה לפיטורין. האם מעסיק יכול לפטר עובד שמכה את אשתו? מקלל קללות גזעניות במגרש כדורגל? זורק זבל ברחוב? אם התשובה לא, אז למה נהיגה פרועה היא כן עילה לפיטורין?

:turn-l:
פורסם
הנילון לא יכול להתגונן. לפחות אצלי בחברה, הוא לא מקבל את פרטי המתלוננים. עומדת לו הגנה של הסבירות. סביר שאחת לכמה זמן תעצבן נהג אחר עד כדי שיתלונן עליך - אולי אפילו שלא בצדק. אבל עובד שבזמן קצר זכה לקבל כמה תלונות (מזוהות) נקרא לשיחת נזיפה/איום, ובהמשך, אם יגיעו תלונות נוספות, רכב הליסינג יכול להשלל ממנו.

לפי המצב בחברה שלי - כמות התלונות היא זעומה, והטיפול בתלונות הוא רציני ביותר (אני הופתעתי לטובה).

איפה אתה עובד ?

גם לי נשמע בלתי סביר שהמעסיק יכול לקחת רכב שמגיע לעובד כחלק מהתנאים בחוזה.

אפילו אם העובד מקבל 5 דוחות כל יום ועשרות הלשנות - זה לא הוכחה לכלום ולא נותן לחברה היתר להרע תנאים.

כל זה לגבי רכב שהוא חלק מהתנאים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם יש עו"ד טוב הוא ימליץ לחברה לא להכנס לנושא בכלל.

כי למעסיק אין זכות לפגוע בתנאי העסקה של העובד גם אם יש לו חשד מבוסס שהעובד גנב 4000 שח אין למעסיק זכות להוריד לעובד 4000 ש"ח מהמשכורת.

אוסיף ואומר שלפי מה שנמסר לאבא שלי מנציג ההסתדרות (הוא בצד המעסיק), אפילו אם יש צילום וידאו (והיה צילום וידאו) זה לא מקנה למעביד אפשרות לקזז את הגניבה מהשכר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כלומר, יש "חשבון" פתוח לפי גרסתך - ואז בעיני זה מאוד בסדר "לסגור" אותו.

לכשעצמי אני לא מאמין בכלי הזה, אבל שמח שעושים בו שימוש. לו המשטרה היתה מקבלת תצלומים ופועלת לפיהם, הייתי מזמן מתקין מצלמה ברכב ומעלה אליה לאתר.

ההפחדה על תביעות היא שטות גמורה ואינטרסנטית.

צודק, אך ה״חשבון הפתוח״ יכול להיות מצב שבו סוף סוף אחרי שאתה עומד בפקק אתה מגיע לראש

הטור ואז מגיע החוצפן שלא רק רוצה להדחף ממש 2 מטר מהצומת, הוא גם יוציא יד ויורה לך לעצור ולאפשר לו.

במקרה שיש לי ספק כלשהו, אני מאפשר להדחף. למרות זאת, אם יש אפשרות בטוחה לא לתת לו - לא אתן.

אותו אחד נדחף מאחוריך ורואה את המדבקה עם המספר. כמה שמח הנהג - עכשיו יש לו אפשרות ״לנקנק״ את החוצפן

שהעיז לא להישמע להוראתו ונתן לו להכנס.

פורסם

לכל הנקנקים שנוסעים בליסינג ומפחדים מהמדבקה, גשו לקצין הרכב שלכם ותשאלו אותו את השאלות האלה ועדיף גם לקבל עותק מודפס. ובנושא המלשינון, ברור שהמדינה לא עושה את העבודה שלה ומעבירה את האחריות לאזרח שבתורו אין לו שום אינטרס לעשות זאת כי הרי קיים גוף ש"מטפל" בנושא , המשטרה ובתי המשפט.

בהצלחה וסעו....

• תוכן חדש...