Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגדול זה נכון. הילוך אחרון+סל"ד מינמלי = צריכת דלק מינימלית.

אבל קח בחשבון שיש גם חשיבות לזמן שאתה נמצא על הכביש. זאת משוואה.

אם אתה מוסיף למהירות 30% והצריכה גדולה רק באחוזים בודדים, שיפרת את התוצאה.

אין שום קשר לזמן, מספיק להביט ביחידות המדידה שהן קילומטר לליטר שאין בהם שום מדד של זמן.

הנקודה היחידה שכן מתייחסת לזמן היא בעת עמידה בסרק, אז הצריכה נמדדת בליטרים לשעה. זה כמובן משתקלל בתוך הצריכה הממוצעת לאותה מדידה.

למדידת צריכה אמיתית צריך לבדוק מספר קילומטרים עבור מספר מיכלים מלאים לחלוטין ולחלק את מספר הליטרים במספר הקילומרים. ככל שמספר המיכלים ומרחק הנסיעה גדול יותר כך המדידה תהיה מדויקת יותר.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין שום קשר לזמן, מספיק להביט ביחידות המדידה שהן קילומטר לליטר שאין בהם שום מדד של זמן.

הנקודה היחידה שכן מתייחסת לזמן היא בעת עמידה בסרק, אז הצריכה נמדדת בליטרים לשעה. זה כמובן משתקלל בתוך הצריכה הממוצעת לאותה מדידה.

למדידת צריכה אמיתית צריך לבדוק מספר קילומטרים עבור מספר מיכלים מלאים לחלוטין ולחלק את מספר הליטרים במספר הקילומרים. ככל שמספר המיכלים ומרחק הנסיעה גדול יותר כך המדידה תהיה מדויקת יותר.

בגלל זה מחשב חכם מוריד את המספרים(אם מדובר בליטר לק''מ)בזמן עמידה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
אני לא מבין איזו משמעות יש לצריכת דלק על פי מחשב הדרך בכביש מהיר ובמהירות קבועה.

על פי זה, הפיז'ו 3008 1.6THP אוט' שלי חסכונית כמעט כמו פיקנטו כי היא מציגה נתון של 1:18.5...:roll:

לא דיברתי על צריכה רגעת. דיברתי על צריכה ממוצעת. עם עצירות, האצות, האטות, בלימות, כל הסלט. כן כן, גם עמידה בצמתים, והאצה לכלום ל90 בקצב של שאר המכוניות. וכאשר אתה יודע בכמה המחשב דרך מזייף, בערך, אתה יכול לתת הערכה גסה לפי מה שהוא מכתיב לך.

זרוק טווח סטייה קצת גבוהה, ויש לך פחות או יותר נתון אמיתי, ואולי גרוע יותר ממה שיש לך באמת.

מה שנקרא בתחום, Conservative Estimate

כמו שציינתי, המחשב דרך שלי עושה סטייה של 0.4 לטובתו. אז אני מפצה. אפשר אפילו לפצות ב0.6 אם יש חשד שככל שהצריכה טובה יותר, ככה הוא יותר פוזל. עדיין נתון דיי טוב.

ואולי תספר לנו בכמה מחשב הדרך שלך סוטה? :lol:

פורסם

כמו שהבטחתי הנה מצב הק״מ והליטרים שנכנסו.

אבל יש פה בעיה, נסעתי כ60 ק״מ מאז שנדלקה המנורה ונכנסתי לתדלק בתחנת דלק שאני לא רגיל לתדלק בה (דור אלון צומת רעים).

נכנס לי 32 ליטר וסחטתי את הידית תדלוק.

בתחנת דלק שאני מתדלק בה קבוע (סונול שדרות) נכנס לי במצב כזה 34-45 ליטר אחרי סחיטת הידית.

יש 3 אפשרויות:

1. בתחנת דלק של סונול המשאבה מבלפת ורושמת יותר ממה שנכנס.

2. בתחנת דלק של דור אלון המשאבה מבלפת ורושמת פחות ממה שנכנס.

3. המחשב דרך הטעה אותי כי הוא מחשב את כמות הק״מ שנשאר לרכב לנסוע לפי צריכה ממוצעת כוללת שעומדת כרגע על 6.2, כשרק תדלקתי בתדלוק האחרון הוא רשם לי שיש לי לנסוע בערך 500 ק״מ על המיכל הזה למרות שהוא עבר קרוב ל700. למרות שהמנורה נדלקה והמחוג היה ממש לקראת ה0. מי יודע אולי שניהם מסתמכים לפי מחשב הרכב.

בכל מקרה-אני מבסוט :)

image.jpg

פורסם

מגניב וחסכוני.

סתם טיפ לתדלוק שעובד עבורי וביותר ממשאבה אחת - ישנן בד"כ שלוש מהירויות תדלוק הנתנות לבחירה באמצעות תפסן הידית. אני תמיד מתדלק במהירות הנמוכה ביותר בכדי למנוע/לצמצם היווצרות של קצף והקפצה מוקדמת של הידית. כמו כן אני גם לא סוחט את הידית עד שדלק מתחיל להשפך החוצה. ברגע שהיא קופצת, אני יודע שאמא פיזיקה עשתה את שלה ולראיה, כמעט בכל התדלוקים שלי המשאבה קופצת ב 37 ליטרים (כפי שכבר ציינתי, אני נכנס לתדלק איך שנדלקת הנורה).

פורסם

ובכדי למנוע בדיוק את התופעה הזו, אני מתדלק במהירות הנמוכה ביותר. זה אולי יגרום לאלו שאחריכם לחשוב שיש לכם טנק דלק של אוטובוס ברכב (באמת שההבדל בזמן ההמתנה לא כזה משנה), אבל יפחית את הצורך לפמפם את הידית.

• תוכן חדש...