Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התערבות על צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לא סביר להשיג מהרכב הנ"ל 20 ק"מ/ל (קצת יותר) - בטח שלא בנסיעה שכוללת טיפוסים בדרך ובוודאי שלא עם מטען נוסף.

למרות היות הרכב ידני, הוא עדין לא חסכוני.

פורסם

הרכב יעשה לך מקסימום של המקסימום 1\13.

זה רכב יחסית ישן, טכנולוגיה ישנה, קוריאניות זוללות דלת יחסית לאירופאיות באותם שנים.

עם רכבי מיני חדשים אתה לא תוציא 10L על נסיעה כזאת.

פורסם
הרכב יעשה לך מקסימום של המקסימום 1\13.

זה רכב יחסית ישן, טכנולוגיה ישנה, קוריאניות זוללות דלת יחסית לאירופאיות באותם שנים.

עם רכבי מיני חדשים אתה לא תוציא 10L על נסיעה כזאת.

כאן הגזמת,

בטיול לצפון שעשיתי לפני חצי שנה עם אקסנט ידנית 1998 הוצאתי 1/14.2.

אני מאמין שבימיה הטובים היא היתה עושה גם 1/15 אך רחוק מ1/20 כפי שחברנו רוצה.

פורסם

גילוי נאות, ההתערבות כבר נערכה, ורק רציתי לראות מה תהינה התגובות... אגב, תודה על התמיכה...

גילוי נאות(2)- הפסדתי בהתערבות. אבל לא בכזה הרבה... הוצאתי 10.3 ליטר. חבל, כי הייתי אמור להגיע לטכניון וניסיתי להיכנס משער נשר ולא נתנו לי... הייתי צריך ליסוע לנו"ש, אז יכול להיות שזה היה הקש..

הנסיעה נערכה ללא מזגן, במהירות קבועה של 95, בכבישים מאוד נוחים, ללא פקקים אבל עם כמה האצות לא מכבדות ברמזורים..

אבל עדיין אני שמח שעשיתי את ההתערבות כי זה לימד אותי שצורת הנהיגה מאוד משפיעה על הדלק- מאוטו שלוקח 1:12 +- הוצאתי 1:20, למרות שאני (לפחות משתדל) לא נהג אגרסיבי, עדיין קצת יותר זהירות והכיס פחות יכאיב...

פורסם
גילוי נאות, ההתערבות כבר נערכה, ורק רציתי לראות מה תהינה התגובות... אגב, תודה על התמיכה...

גילוי נאות(2)- הפסדתי בהתערבות. אבל לא בכזה הרבה... הוצאתי 10.3 ליטר. חבל, כי הייתי אמור להגיע לטכניון וניסיתי להיכנס משער נשר ולא נתנו לי... הייתי צריך ליסוע לנו"ש, אז יכול להיות שזה היה הקש..

הנסיעה נערכה ללא מזגן, במהירות קבועה של 95, בכבישים מאוד נוחים, ללא פקקים אבל עם כמה האצות לא מכבדות ברמזורים..

אבל עדיין אני שמח שעשיתי את ההתערבות כי זה לימד אותי שצורת הנהיגה מאוד משפיעה על הדלק- מאוטו שלוקח 1:12 +- הוצאתי 1:20, למרות שאני (לפחות משתדל) לא נהג אגרסיבי, עדיין קצת יותר זהירות והכיס פחות יכאיב...

מדוע 95?

אני מהמר שאילו נסעת מעט לאט יותר, היית מצליח ללשפר את התוצאה. סביב ה 80-85...

כמו כן, יש מספר הכנות נוספות שיכלו לסייע לך. למשל לחץ אוויר גבוה בצמיגים.

לגבי התוצאה שחישבת, היא מפתיעה מאוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כדאי לבדוק את סטיית מד הקילומטרים לעומת GPS.במהירות 95 ברכב הנל התוצאה בעייתית.כמו שנאמר מהירות 80 תוך מעקב על סיבובי המנוע.

פורסם
עוד לא נולדה היונדאי שתצרוך 20 ק״מ/ ליטר.

אתה לא היחיד.. סיפור מצחיק, אבל המתדלקת בסונול בק"ש זיהתה אותי שבאתי לתדלק פעם שנייה בהפרש די קצר, אז היא שאלה אותי אם זה אני מהבוקר, עניתי שכן ושאני מתדלק כמות קטנה יחסית בגלל שאני מודד צריכה, אז היא שאלה לאיפה נסעתי, ולא האמינה שאמרתי חיפה..

דווקא נראה לי שאפשר להוציא בנסיעה קצת מקסימום 1 ל 17-18. איך בדקת?

old fashion- תידלוק לפני נסיעה, איפוס קילומטראז', תידלוק אחרי חזרה וחישוב.

מדוע 95?

תאמת לא בדקתי לחץ אוויר, אבל אני ממילא בודק פעם פעמיים בחודש. ואין סיבה למה בדיוק 95.. אין לרכב טורים אז הערכתי לפי שמיעה והרגשה שזה בערך המהירות האופטימלית.. פחות מ90 בחמישי הרכב כבר מגמגם..

כדאי לבדוק את סטיית מד הקילומטרים לעומת GPS.במהירות 95 ברכב הנל התוצאה בעייתית.כמו שנאמר מהירות 80 תוך מעקב על סיבובי המנוע.

אין לי GPS ולא טורים.. חחח אז העיצות שלך בהחלט טובות, רק לא רלוונטיות..

פורסם
מדוע 95?

+1 מהירות נמוכה יותר, הכי נמוכה שההילוך הגבוה ביותר מאפשר.

נוסף ללחץ האוויר בצמיגים, אני מקווה שהגעת עם מנוע שהגיע לטמפ' העבודה מראש.

אני חושב שהסטייה האפשרית באופן המדידה (ללא מדיד) היא מאוד בעייתית בכמות כזאת!

עוד יותר בעייתי יהיה למלא כמות רבה מדי במכל.

• תוכן חדש...