Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההגיון גבר על הרגש.

עכשיו אני אתרגם את המשפט הזה למשהו יותר פרקטי.

חלקכם מכירים אותי (אני אחד מזקני המועדון) כאחד שאוהב את יצרן מאזדה מתחילת שנות ה-2000 (המון פרמטרים נכנסים במשוואה הזו, אין צורך להיכנס אליהם). תמיד היו לי מאזדות, תמיד המלצתי על דגמי מאזדה כעל דגמים מעולים, כעל דגמים שיודעים לבטא בצורה מעולה את הפילוסופיה והתרבות המסרותית היפנית שעל פיה מאזדה מייצרת את רכביה.

לא רק, לא מזמן קנינו מיאטה נוספת למשפחה (הזדמנות כי זו הייתה עסקת טרייד אין והיא נורא רצתה), הפעם לחברה שלי שלעתיד תהיה אשתי (אם היא לא תפסיק לעשות לי צרות :-o ). לא מזמן התקבלתי לעבודה בחברת היי-טק ידועה ואני נותן שירותים למשרד ממשלתי גדול. הדרישות של המשרד היו שיהיה לי רכב צמוד למקרה שאני אצטרך לבצע פרוייקטים מחוץ לירושלים. מיד קפצתי על ההזדמנות וביקשתי מאזדה 3. לצערי נכפה עליי לקחת רכב, אחרת הייתי מעדיף להגיע עם המיאטה שלי ואולי לחסוך מעט כסף, או שלא.

במשך כל התקופה האחרונה, בדקתי יום יום באינטרנט על המאזדה 3 החדשה שצפויה להגיע אלינו בקרוב. כל-כך התרגשתי מהמחשבה שאני אדרוש אותה בליסינג ואז אני אקבל אותה חדשה מהניילון, וכולם יודעים איזו הרגשה טובה זו. מעולם לא קניתי רכב חדש, וגם לא חושב שאי פעם יצא לי (בגלל שיקולים כלכליים) לרכוש רכב חדש לכן המחשבה הזו גרמה לי להמתין לה בציפיה יום יום.

הבשורה המרה. :cry:

נמסר לי שאם ארצה את המאזדה 3 החדשה, אני אצטרך לשלם אקסטרא מאני על מנת שאוכל לקבל אותה כיוון שאין הסכם בין החברה לבין דלק-מוטורס. המון התלבטויות היו לי, אך לבסוף ההיגיון והשיקול הכלכלי גברו על הרגש והחלטתי לקחת רכב קטן יותר, סוזוקי סוויפט (לצערי לא היו כמעט מכוניות קטנות בהיצע).

עכשיו אני הולך להיות עם רכב 3 שנים, רכב שלא כל-כך רציתי, אבל מה שבטוח הוא שאני הולך לחסוך כסף, ואולי גם הרבה (בחישוב השנתי אני גם אמור לקבל החזרים לפי הסכם של המשרד הממשלתי עם החברה שבה אני עובד) ואני מקווה שבעוד 3 שנים אוכל לקחת את ה-3 החדשה, שבטח תהיה מעודכנת יותר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש מיאטה בבית? יופי. את המנהלתיות תעשה במקסימום חסכון, וכאשר תרצה ליהנות יש לך רודסטרית מגניבה בבית.

תתחדש על האלטו, ואל תרגיש רע. חוץ מזה, למאזדה לקח 9 שנים כדי להגיע לשינוי משמעותי ב-3, ככה שלא בטוח שבעוד 3 שנים תהיה מאזדה שונה בהרבה ממה שתהיה בעוד כמה חודשים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שמוליק אל תתבאס.

גם אני ביום יום נוסע ברכב חברה שהצמידו לי (אופל קורסה 2012).

אבל בסופ"ש, זה רק אני והמאזדה.:twisted:

זה גורם לך להעריך יותר את הנהיגה ברכב האישי (מאזדה) ולהוריד ממנו את העומס היום יומי.

מצד שני לי לפחות זה גרם לנהיגה יותר "אגרסיבית" בסופ"ש.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תתחדש,

המאזדה 3 הנוכחית מעאפנה ואולי הסויפט הקטנה עדיפה עליה(חיסכון בדלק וקלות חנייה).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תתחדש על האלטו, ואל תרגיש רע.

עם האלטו הוא באמת יכול היה להרגיש רע, מאחר וזו סוויפט, זה ישתנה לטובה.

בהצלחה בעבודה ועם הרכב.

פורסם

בוא נקווה שהמאזדה 3 שתגיע לארץ תגיע עם המנוע 2000 של 160 כח סוס ולא של 120 שנאמר שהוא מעט חלש.

הנוכחית הכי יפה, לא יצא לי לנהוג בה וזה בוער בי כי טוענים שהיא לא זזה בניגוד למה שאני רואה...

אתם באמת משווים מאזדה 3 לאלטו ?

פורסם

הבחור בחר בסויפט, לא באלטו.

איני מכיר את ה-3 החדשה. אבל אשתי החזירה לחברת הליסינג את המאזדה 3 1600 לפני שבועיים. הרכב המחליף הוא סוזוקי סויפט, אוטומטית.

אני חייב לומר שמבחינתי המאזדה 3 היתה נפילה רצינית, בחירה שגויה של רכב ליסינג. הסויפט לא פחות נוחה, סוחבת לא פחות טוב (אני מדבר על נסיעה לבד בתנאים של חיפה), והחשוב ביותר - צורכת שליש פחות דלק. היתרון היחיד שמצאתי במזדה הוא תחושה יותר יציב העל הכביש. מבחינת פות"ש ההבדל בצריכת הדלק + ההבדל במיסים יהיו משמעותיים ביותר להכנסתו החודשית.

ברכותי ותהנה מהרכב החדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי לא היה היצע ראוי.

היו מס. דגמי סוזוקי (SX4, סוויפט וספלאש), קיה פורטה, שברולט קרוז, ורנו פלואנס ועוד מס. דגמים ששכחתי.

בחרתי במה שנראה לי הכי שפוי.

במקום מסויים אני דיי שמח שאני נפטר מהמאזדה 3 הנוכחית שקיבלתי (למרות שהיא מכונית מצויינת, חוץ מתצרוכת הדלק המעט גבוהה). קיבלתי מכונית משנת 2010, מלאה שריטות, קצת מכות פח ואפילו חלודה. דיי מבאס לשלם סכום חודשי גבוה על משהו שהוא לא חדש.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
יש מיאטה בבית? יופי.

יש 2 :-P

פורסם

בחירה ב-SX4 היתה יכולה להיות מצויינת מבחינתך - היא עדיפה על המאזדה (הקודמת) מבחינת נוחות, כוח, מקום למטען וצריכת דלק. אבל אם מרבית אתה נוסע לבד הרי שהיתרון הכלכלי של הסויפט מנצח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת ה-SX4 (אני מדבר על ה-OUTDOOR, הדגם שנראה כמו ג'יפון), חשבתי עליה. אבל ההפרש בינה ובין המאזדה 3 לא היה כזה גדול. אמרתי יאללה, עד הסוף. ניקח משהו שבאמת יגרום לי לצמצם את ההוצאה ולבסוף לקבל את ההחזרים.

מקווה שיהיה בסדר והסוזוקי לא תאכזב. אגב, לקחתי צבע אפור מטאלי כי לא היה לא אדום ולא כחול במלאי. רק צבעים משעממים.

פורסם

הסוויפט רכב מצוין, סובל בעיקר מתא מטען זעיר.

המנוע מרגיש זריז ואוהב לנשום עמוק אך בו בזמן מדובר ברכב חסכוני ובעל עלויות אחזקה נמוכות, נוסף על כך ההתנהגות שלו די שובבה במיוחד בחלקו האחורי.

אחלה בחירה, מהמיאטה תהנה בסופ''ש כפי שצויין כאן.

בהצלחה!

נ.ב

ה3 החדשה עתידה להיות מוצלחת בפער ניכר מהנוכחית, בעיקר בנוחות,צריכת דלק עיצוב שמיישר קו עם הדגמים החדשים אשר לדעתי מרשימים ונאים מאוד, מקווה שהיא עדיין שומרת על הכיוון הדינאמי ותהיה כיפית לנהיגה כמו הדורות הראשונים.

השקה בחודש הבא!

פורסם

לא רואה על מה יש לך להתלונן, יש לך 2 מיאטות בבית.

אני נאלצתי להתפשר על הגרסה הבסיסית ביותר של הרכב בסמלון כשלקחתי ליסינג :(

Leasingfahrzeug oder nichts

• תוכן חדש...