Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחו"ל מאזדה 3 2 ליטר 120 כ"ס עם תיבה ידנית יותר מהירה מהגולף 1.4 טורבו עם שילוב TSI+DSG המהולל.

עד שיגיעו העליות, בהן האטמוספרי יפגין במהרה את חולשותיו, סקייעקטיו כסטנדרטי.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סקייאקטיב זה לא רק מנוע, זה גם תיבת הילוכים ומרכב קל יותר (אבל גם קשיח יותר). אם אתה מוריד משקל ושם מנוע יותר חזק (מה 1.6 הקודם), אז למה שתצא עגלה? אם רק היו מביאים לפה ידני.. בחו"ל מאזדה 3 2 ליטר 120 כ"ס עם תיבה ידנית יותר מהירה מהגולף 1.4 טורבו עם שילוב TSI+DSG המהולל. האוטומט מסרס מעט את הרכב, אבל עגלה זה לא.

ו-10.4 עם אוטו', חוץ מזה שנתוני הביצועים של מאזדה הם סלט אחד שלם שבבוא היום הם יאלצו לתקן.

פורסם

לי נראה שכמו שהיה כך יהיה, שני המנועים יוצעו בישראל, הדגם הבסיסי עם מנוע 1.5 ליטר יימכר במחיר מלאכותי מנופח לצרכן הפרטי על מנת לתת הנחות לליסינג, אני מניח ב- 128 אלף ש״ח, כמו הקורולה ואכן יימכר בפועלרק לליסינג, הדגם המפואר של אותו מנוע יימכר בכמה אלפי ש"ח מעליו וזו הגירסה שתימכר הכי הרבה לצרכן הפרטי בפועל.

בגיזרת מחיר של כ- 145 אלף ש"ח תוצע גירסת ה- 2 ליטר המחוזקת והמפוארת עם 165 כ״ס ועם מערכת עצור וסע, בדיוק כמו במאזדה 6 וה- cx5. אולי תוצע גירסה בסיסית של אותו מנוע במחיר זול יותר.

כך שמי שרוצה יותר ביצועים ועדיין חסכון יוכל לקבלם. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
סקייאקטיב זה לא רק מנוע, זה גם תיבת הילוכים ומרכב קל יותר (אבל גם קשיח יותר). אם אתה מוריד משקל ושם מנוע יותר חזק (מה 1.6 הקודם), אז למה שתצא עגלה? אם רק היו מביאים לפה ידני.. בחו"ל מאזדה 3 2 ליטר 120 כ"ס עם תיבה ידנית יותר מהירה מהגולף 1.4 טורבו עם שילוב TSI+DSG המהולל. האוטומט מסרס מעט את הרכב, אבל עגלה זה לא.

אבל זה בגלל גמישות של מנוע 2 ליטר אפילו אם הוא "מוחלש" ולא בגלל הסקייאקטיב. ה 6 החדשה עם הסקיאקטיב לא זריזה בהרבה מה 6 הקודמת, כך שניתן להניח שה 3 החדשה עם 1.5 ליטר לא גמיש, סקיאקטיב, תציע ביצועים דומים ל 3 היוצאת, רק שה-3 היוצאת כבר נחשבת בימינו לעגלה. 13 שניות 0-100 זה נתון מצויין ללפני 10 שנים.

לי נראה שכמו שהיה כך יהיה, שני המנועים יוצעו בישראל, הדגם הבסיסי עם מנוע 1.5 ליטר יימכר במחיר מלאכותי מנופח לצרכן הפרטי על מנת לתת הנחות לליסינג, אני מניח ב- 128 אלף ש״ח, כמו הקורולה ואכן יימכר בפועלרק לליסינג, הדגם המפואר של אותו מנוע יימכר בכמה אלפי ש"ח מעליו וזו הגירסה שתימכר הכי הרבה לצרכן הפרטי בפועל.

בגיזרת מחיר של כ- 145 אלף ש"ח תוצע גירסת ה- 2 ליטר המחוזקת והמפוארת עם 165 כ״ס ועם מערכת עצור וסע, בדיוק כמו במאזדה 6 וה- cx5. אולי תוצע גירסה בסיסית של אותו מנוע במחיר זול יותר.

כך שמי שרוצה יותר ביצועים ועדיין חסכון יוכל לקבלם. 

אני מסכים איתך רק לפי דעתי השיטה הזאת לא תעבוד כמו שזה לא עבד ל B3 וללאנסר 1.5 ליטר(מילא על היבואן של סובארו עוד אפשר להגיד שהוא לא היה מסוגל למכור מעילי בבון לניקול ראידמן, אבל כלמוביל יודעים למכור לליסינג כשהם רוצים). הליסינג לא טיפשים, הם יודעים שיהיה להם קשה להפטר מהרכבים האלה(שזו היום הבעיה העיקרית של חברות הליסינג) וסביר להניח שיסכימו לשלם יותר עבור טויוטה שתהיה הרבה יותר קלה למכירה. אפילו יונדאי/קיה עם מנוע עדיף ומחירים נוחים יהיו מועדפות עליהם, וכל זה עוד לפני שמדברים על תחרות המכירה מול שוק פרטי שישחרר את אותן מכוניות רק עם 2 ליטר, כפי שאתה הצעת. סביר להניח שיקנו כמה מאזדות כדי לגוון את המבחר בליסינג ובגלל המחירים האטרקיביים אבל זו לא תהיה ההתנפלות של פעם.

פורסם
רשמו שם שיש בזה טכנולוגיית skyactive.

מה זה בכלל ומה זה עושה?

עיקר ההשפעה באה מהעלאת יחס הדחיסה. זה מאפשר, מצד אחד, יעילות גבוהה יותר ולכן חסכון אבל מצד שני דורש דלק בעל אוקטן גבוה למקסימום אפקט ועלול לפגוע באמינות המנוע לאורך זמן.

פורסם
איזה יצרנים תפרו גרסאות מיוחדות לשוק פצפון כמו השוק הישראלי?

חברת וולבו ייצרה בשנת 1977 מנוע מיוחד בנפח 1.7 ליטר ששווק אך ורק בישראל וניגריה מטעמי מיסוי.

דני

פורסם
לא יודע מה עדיף בעיניך, אבל טורבו נותן בשימוש יום יומי מומנט גבוה מסל"ד נמוך מאוד, וזה מה שהופך מכוניות לנמרצות יותר. גרסת ה100 כ"ס של ה1.5 SKYACTIV בחו"ל מוציאה 16 קג"מ ב4000 סל"ד, בעוד ש1.2TSI של פולקסווגן מוציא 17.8 קג"מ ב1400 סל"ד. מה היית מעדיף?

באמת שאלתי את עצמי, כאשר ראיתי את ההסברים (באנגלית כמובן, בעברית אין שום הסברים) לכל ענין ה-SKYACTIVE הזה, למה חברה שהחליטה באמת לעשות מאמץ לתכנן מחדש כמה רכיבים, לא מרכיבה מגדש. וזה לא שהם לא מבינים מה זה - בדיזל הם שמים מגדש כפול (גדול+קטן), מה שמראה שהם בהחלט מבינים את הענין היטב.

לדעתי התשובה היא שהם החליטו לא להתחרות ב-VAG במגרש שלהם (כמו שפיאט מנסים לעשות), אלא ללכת לכיוון אחר - מנוע יותר פשוט ושמרני ולכן יותר אמין וזול לתחזוקה. ימים יגידו אם צדקו.

נראה לי שלא הבנתי אותי. התכוונתי שזה ה1.5 סקייאקטיב עם ה-100 כ"ס שמציעים באירופה, רק עם ניהול מנוע שונה. אלא אם אתה אומר שזה לא. אם זה לא, אז אשמח לשמוע איך בדיוק הוציאו עוד 20 כ"ס מבלי לפגוע בצריכת הדלק. האם באמת ייצרו מנוע שונה בשביל ישראל?

קרא את תגובותי הקודמות בשרשור. הם העלו יחס דחיסה, וזה נותן את שני הדברים האלה. זה גם גורם לכל מיני בעיות, ויש להם הסברים כיצד הם פתרו את הבעיות הללו בעזרת מזרקים מסוג חדש ועוד כמה רעיונות.

אפשר להבין למה הם לא נפטרים מהאוטומטית? חלאס, עבר זמנה.

לטענתם, חלק מהלקוחות עדיין מעדיפים אוטומט ולכן הם מציעים את זה. קשה להתווכח עם ההגיון הזה.

דני

פורסם

הבנתי דני. תודה. אני חייב לציין שאני חושב שזה גם קטע חישובי, קצת ללכת נגד העדר (ואני לא מאמין שזה בא ממאזדה). הרי כולם היום דוחפים טורבו למנוע קטן ושלום על העולם. זו כביכול הדרך הקלה. מאזדה החליטו להראות שהם לא בוחרים ב"דרך הקלה", אלא מראים שיש להם יכולת לייצר מנוע אטמוספרי ותיבה חד מצמדית שלא ממש נופלים ממנועים מוגדשים של מתחרות. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. כמה זה היה נכון להישאר אטמוספרי ימים יגידו. גם ההישרדות של רכבים מוגדים ללא אחריות, וגם ההישרדות של המאזדה החדשה. נראה מה יהיה בשנת 2020 :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נחשפו נתוני הביצועים של המאזדה 3 החדשה עם מנוע 1.5 ליטר:

סדאן: 11.6 שניות ו- 191 קמ״ש

האצ׳בק: 11.7 שניות ו- 186 קמ״ש

לא משהו ונראה שמדובר גם במנוע ״רזה״, המומנט רק 15.3 קג״מ.

צריך לחכות למנוע 2 הליטר כדי לגרות את בלוטות הרוק.

דרך אגב השיווק בישראל יחל בעוד שבוע.

http://www.cartube.co.il/נחשפו-נתוני-הביצועים-של-מאזדה-3-החדשה

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

את האמת צפיתי שזה בערך מה שיהיו הביצועים. בסך הכל לא מחדש דבר בסגמנט מבחינת כוח, אבל ממוצע. עדיין יש פחות מהירים, וכמובן שיש גם יותר מהירים. השאלה איך היא מרגישה על הכביש, מפני שמדובר במכונית די קלה יחסית למתחרות. בחו"ל ד"א הביקורות מאוד טובות, אבל אצלם המנוע החלש הוא ה-2L (או 1.5 ידני בסיסי).

אותי מעניין יותר מה היא צריכת הדלק, מה האבזור יציע ומה יהיה המחיר של גרסת ה-2.0 ליטר.

{אגב בכתבה כתוב שאלו הנתונים ל"גרסה הרוסית" של הרכב, ויתכן שלגרסה המכוונת לישראל יהיו נתונים שונים. אני לא בטוח שישתנה משהו...}

פורסם

לא מבין למה אתם מתבכיינים, מנוע 1.5 עם 120 כח סוס שמגיע ל190 קמ"ש ומאיץ ל100 בפחות 12 שניות?אתה לא מצא את זה גם היום ברכבים משפחתיים 1.6 עממיים.

גם המומנט סביר, כבר יותר גבוה מהמאזדה הקודמת+טויוטה קורולה2098- אולי עוד כמה.

אבל באמת נתונים לחוד ומציאות לחוד.

אם זה באמת ירגיש כמו 12 ל100 ו190 קמ"ש ,לדעתי זה לא גרוע ולא מושלם, באמצע, אבל עם דגם חדיש ביותר...

פורסם

היום הנתון של 0-100, בדיוק כמו כוחות סוס, הוא לא יותר מאשר לקטלוג. מה שחשוב הוא המומנט, ובאיזה סל"ד. זה הכח האמיתי שמרגישים. בתאוצות הביניים תיבחן המאזדה.

• תוכן חדש...