Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זיכרוני אינו מטענה אותי, על הפולו קלאסיק דיזל (2001) שלי לשעבר הייתי משלם קצת פחות מ-1000 ש"ח.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעבר כשהייתה לי פנוטו ספייס, אני זוכר שדווקא כן הייתה הנחה קטנה באגרת הרישוי של הרכב.

אבל כרגע עם הבורה, ההנחה לא באה לידי ביטוי כלל.

דווקא את ההנחה באגרת רישיון הנהיגה קיבלתי. חידוש רישיון נהיגה ל10 שנים עלה לי 10 שקלים במקום כ450.

אני עדיין לא ידוע איפה לחפש תשובות לעניין הזה. אפילו שבפועל מדובר בהנחה קטנה יחסית, זה נורא מעצבן שגם אותה לא נותנים, אבל בפועל רשום ברשיון כאילו היא באמת ניתנת. ממש מעצבן!

אני אנסה לפנות ביום ראשון למשרד הרישוי לשמוע את תגובתם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
ההנחה לרשיון נהיגה היא אכן משמעותית, ושוויה מאות שקלים.

ההנחה לרשיון רכב אצלי עומדת על 0 שקלים חדשים.

סך העלות של אגרת רישיון הנהיגה היא כ-400 שקלים ל10 שנים, ההנחה קרובה לעלות מלוא האגרה. ההנחה ברשיון הרכב אמורה להיות בין 50-170 ש"ח, אמורה להיות יותר משמעותית מההנחה באגרת רישיון הנהיגה.

בכל מקרה באתר משרד התחבורה מצויין טלפון לפניות הציבור בנושא: 03-7379500

פורסם

טוב, התקשרתי למספר שEILY נתן פה, אמרו לי לשלוח בפקס את הרישיונות רכב בצירוף עם מספר פלאפון, מספר אישי ומספר ת"ז. אמרו שיחזרו אליי עם תשובה.

בנוסף אמרו לי לשלם בכל מקרה את הרישיון ושאם באמת יראו שנפלה טעות, אני אקבל החזר, לא פירטו לי איך.

כתבתי מכתב יפה, צירפתי את הרישיונות, ושלחתי.

עכשיו מחכים ומקווים לטוב.

בהתאם לתשובה שלהם אני אדע איך להמשיך להתנהל.

Always go sideways

פורסם
לפחות התייחסו!

כרגע לפחות עושה רושם שבאמת מתייחסים, נראה מי יגיד העתיד.

בכל אופן, התקשרתי היום לוודא שהם קיבלו את הפקס (הם אומרים להתקשר 24 שעות אחרי השליחה לצורך וידוא הגעה, כמה זמן כבר לוקח להסתכל על הפקס?), אכן קיבלתי תשובה שהפקס הגיע, ונמסר לי כי הנושא בטיפול.

לשאלתי ענה המוקדן שהטיפול בנושא ייקח כחודש.

נראה מה יהיה עוד חודש.

בינתיים התייעצתי עם אבא שלי בעניין (הוא עו"ד במקצועו), והוא אומר שאפשר לטפל בזה בצורה חוקית גם דרך בית משפט במידת הצורך אם לא נקבל תשובות נורמליות ממוקד המילואים, ואפילו תביעה ייצוגית במקרה יותר קיצוני. אבל כמו שהוא אמר לי, הדרך מפה ועד לייצוגית ארוכה...

אני אעדכן פה עם התפתחויות.

אגב, מאתמול להיום השתנה המספר של פניות הציבור.

מעכשיו המספר הוא 6535* (כוכבית 6535).

Always go sideways

פורסם

חייל מילואים זכאי להנחה על רכב אחד בשנה. שניכם החלפתם רכב השנה ויתכן שההנחה השנה כבר נוצלה ברכב שהחלפתם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נראה לי שמדובר בטעות בהזנת הנתונים, או שבאמת ניצלת כבר את ההטבה שלך השנה.

גם אני משרת מילואים פעיל וקיבלתי הנחה על רישיון רכב של גרנדה פונטו.

במקום בערך 1300 ש"ח, שילמתי 980 ש"ח והופיע לי "משרת מילואים פעיל" ברישיון רכב.

פורסם
^

ומה לגבי רכב הרשום על שם בן משפחה של משרת המילואים (הפעיל)?

(כאשר על משרת המילואים עצמו לא רשום רכב)

הרכב חייב להיות רשום גם על שם הזכאי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הרכב אכן חייב להיות רשום על שם הזכאי להנחה.

לא השתמשתי בהנחה השנה. פעם אחרונה שהייתי בטסט הייתה עוד עם הרכב הקודם, הפונטו, וזה היה בשנה שעברה.

מה שמעצבן אותי זה שגם ככה ההנחה הזאת קטנה ולא כזאת משמעותית וגם בשביל זה צריך לעבוד קשה.

שלא תטעו, כל סכום כסף הוא משמעותי, אבל משום מה אני מרגיש שההנחה הזאת בטלה בשישים לעומת התשלום השנתי.

האמת שאני עושה את המהלך הזה רק בשבילך העיקרון ובשביל לתקן עוול שאולי נעשה לעוד הרבה אנשים חוץ ממני.

T-Maxximum, ההנחה הזאת שקיבלת נשמעת לי מאוד מאוד גבוהה. למיטב ידיעתי ההנחה המקסימלית עומדת על 15% ובחישוב גס נראה כאילו קיבלת הנחה של בערך 25%. אתה יכול בבקשה לוודא את זה? זה מסקרן...

Always go sideways

פורסם

ההנחה נקובה שקלים חדשים ואיננה אחוז מסויים מהאגרה.

נקודת זיכוי אחת: 58 ש"ח הנחה.

נקודה וחצי: 117 ש"ח הנחה.

שתי נקודות: 175 ש"ח הנחה.

מס' נקודות הזיכוי נקבע ע"פ מס' ימי המילואים שהמילואימניק ביצע שנה קודם. (לא מצאתי כמה ימי שמ"פ שווה נקודת זיכוי)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

טוב ביצעתי חיפוש ארוך ובסוף מצאתי. מצד אחד רשום שההנחה היא באחוזים, מצד שני רשומה הנחה נקובה בשקלים.

תעזרו לי לפענח את זה...

באתר המילואים של צה"ל כתוב הנחה באחוזים יחד עם הנחה נקובה בשקלים. לא הבנתי איך זה עובד...

בכתבה הזאת מYNET משנת 2010, בסמוך לאישור ההטבה, רשום גם את מספר ימי המילואים הנדרשים לצורך קבלת ההטבה, וההנחה שם נקובה באחוזים.

בקיצור, מאוד מבלבל.

יש למישהו רעיון?

Always go sideways

• תוכן חדש...