Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Great News Everyone, The Dacia Duster Is Renault’s Best Seller

Despite being one of the most antiquated vehicles in Renault’s lineup (at least from a technology standpoint), the Dacia Duster is still its most popular. Through the first 5 months of the year, the Duster sold 155,729 units in Europe, besting the Clio (139,397 units) Megane (133,116 units) and Sandero (124,918).

....

Dacia is now making up as much as 40 percent of Renault’s sales, and the Duster, sold under both nameplates, is riding a wave of popularity around the world as consumers embrace crossovers like never before. But the growth of Dacia is a double-edged sword. Now that it’s no longer seen as a car brand for the underclass, middle-class professionals are embracing vehicles like the Duster as a frugal transportation option – and that’s eating into sales of Renault’s own vehicles.

מנקודת המבט של קרסו אני לא רואה פה שום דבר פסול, מה אכפת להם אם להעלות על הכביש 200 דאסטרים או 20 קשקאי+20 ג'וק+20 קפטור.

הכסף זורם בין כה וכה.

שיביאו אותה כבר !!!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון: האלטו עולה 1200 פאונד אנגלי יותר מהסנדרו! אם האלטו נמכרת ב-55K, אפשר למכור את הסנדרו גם בפחות מ-50K. אבל, אפילו אם הסנדרו הבסיסית שמגיעה עם אותו מנוע שיש לפרנקוס בקליאו הייתה מוצעת בזמנו - כשעמדתי בפניה קניה - ב-49,990, הייתי בוחר בה במקום בפנדה.

הסנדרו היא עדיין מכונית שתוכננה לשווקים מתפתחים וניכר בה, בניגוד לפנדה, שחסכו עליך (למשל, סף ההטענה מאחור חשוף וזאת בניגוד למקובל אפילו בקטגוריית המיני); אבל אם הטרייד-אוף הוא שאני זוכה לשמור על 10K בכיס, אין לי שום בעיה לנסוע בדאצ'יה.

כשנפשתי ברומניה גיליתי מדינה מפוצצת בדאצ'יות וגם נסעתי בהן (אתה לא יכול לתפוס שם מונית ולא למצוא את עצמך בתוך דאצ'יה). אפילו במעבר הרי הקרפטים - אותו כביש שטופ גיר העלו על המפה כשביקרו אז במדינה - מצאתי את הדאצ'יות מטפסות להן בגאון.

:idea:
פורסם
את זה גם אמרו על האלטו.

הפחון של סוזוקי עולה 1000 פאונד יותר מהסנדרו בבריטניה, כמדומני. מה גם שבשל ההטייה המותגית החזקה בשוק שמרני כמו השוק שלנו, לא כדאי לדאצ'יה "לקפוץ מעל לפופיק" ואחת היא איכות הרכב (שהיא גבוהה ובוודאי עולה על האלטו שנמצאת בקטגוריה אחת מתחת).

ישנו הבדל "קטן" שחמק ממך: על הדאצ'יה לוגאן יש סמל של רנו בעוד על הדאצ'יה סנדרו יש סמל של דאצ'יה. עם כל הסטיגמה שיש לרנו בארץ, היא מרגישה כמו טויוטה ליד דאצ'יה...

אותה שאלה אתה יכול להפנות אל צ'מפיון. עובדה שזה עובד.

אחד שנתפס השבוע בפתח תקווה בעדשת המצלמה ניתן לראות בפורטל "אתר מוסך", בפורום כללי.

מדובר אגב ב: " דאצ'יה דאסטר"

מכיוון שעבדתי עד לפני מספר חודשים בצלב האדום , אז קודם כל הרכבים שלהם הם רכבים בעלי רישוי מקומי של גנבה, (והם נוסעים פה עם המספר של גנבה עד להחזרתם בחזרה כעבור כמה שנים ועם קילומטרז גבוה מאד שכן הצלב האדום מחליף רכבים בממוצע כל 6-8 שנים) ולמרות מה שנאמר פה אין למשטרה\עירייה כל יכולת לרשום להם דו"ח מאחר ולא ניתן להקליד את מספר הרישוי שלהם במחשבי המשטרה (פשוט כי המספר לא נמצא בשום מאגר שלמשטרה\עירייה יש גישה אליה).

דבר שני יש מספר קטן מאד של רכבים בארגון הצלב האדום בישראל שקיבלו מספר "דיפלומטי רגיל" , אך מאחר והם לא ארגון דיפלומטי הם קיבלו מספרי רישוי מסדרה שייכת לאו"ם אך בתחילת מספר הרישוי יש את האותיות ICRC (ראשי התיבות של הצלב האדום באנגלית) ואז מספר דיפלומטי שמסתיים ב 22 ו 21. וברשיון הרכב מצויינת הערה : "מספר רישוי מסדרת האו"ם"

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

מנקודת המבט של קרסו אני לא רואה פה שום דבר פסול, מה אכפת להם אם להעלות על הכביש 200 דאסטרים או 20 קשקאי+20 ג'וק+20 קפטור.

הכסף זורם בין כה וכה.

שיביאו אותה כבר !!!

אתה באמת לא מבין?

יש להם רכב (קשקאי/ ג'וק) עם תקינה, עם מחסן חלפים, עם מוסכים ומכונאים שכבר הוכשרו על הרכבים ועם מכירות מצוינות ומוניטין מצוינים.

הם צריכים להביא את הדאסטר, להוציא כסף על תקינה, על לפרסם את הרכב, על מלאי חלקים נוסף, על הכשרת עובדים ומוסכים לרכב, על אין ספור הוצאות כספיות גדולות מאוד והכל בשביל מה? בשביל לגנוב מעצמם לקוחות?

ואם הדאסטר יכשל? ואם יגלה אמינות מפוקפקת? מי קבע שהלקוחות המאוכזבים יחליטו לחזור לניסן? אולי פתאום ילכו למתחרים?

בקיצור, בפריזמה הצרה של היבואן, מדובר, מבחינה כלכלית גרידא, בהימור מסוכן ומיותר.

הרי בדיוק מסיבה זו ועדת זליכה המליצה שכל יבואן רכב יוכל לייבא אך ורק מותג אחד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

די נו, אתה מדבר כאילו הדאסטר לא מורכבת כולה מחלקי מדף של רנו\ניסאן (היא כן), אין שום בעיה לטפל בה בכל מוסך שלהם.

בין אם זה עם מנוע ה1.6 של ניסאן או ה1.5dCi של רנו.

מחסן חלפים? אולי חוץ מהבודי, יש להם כבר הכל במלאי.

הם אפילו יכולים לחסוך על מיתוג ולשווק אותה בתור רנו, ובהמון ארצות הם באמת עושים את זה.

בכל מקרה סמנכ"ל השיווק של קרסו אמר במפורש שהדאסטר תנחת כאן ב2014, אני מקווה שלא שיקר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

1. לא אמרתי ששיקר, לא אמרתי שלא תגיע.

מה שאני כן אומר הוא שמבנה שוק הרכב הוא כזה שאין להם שום תמריץ לרוץ ולהביא את הדאסטר לעומת אם היו יבואן של מותג בודד (דאציה) וזו גם בדיוק הסיבה שעד היום לא יובא לארץ.

2. אם אתה חושב שאם בגלל שהדאציה מורכבת מחלקים של רנו, לא צריך לעשות לה תקינה, לא צריך להכשיר מכונאים על הדגם הזה ולא צריך להחזיק מלאי חלקים יעודי של הרכב (וזה עוד לפני שדיברנו על פרסום) אתה לא רק טועה, אלא אתה גם לא מבין כמה מליונים עולה לעשות את כל זה.

3. כזכור לך, אופל כמעט ולא יובאה כלל לישראל במשך כ 20 שנה אך ורק בגלל כשל השוק הזה, אז אל תחשוב שאני ממציא, יש עוד דגמים רבים שלא יובאו לישראל בדיוק מהסיבה הזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המכוניות של דאציה באיכות ירודה ומיועדות לשווקים עניים.

אוטומט לא תמצאו ברוב הדגמים.

בעיקר תמצאו רמת בטיחות מאוד נמוכה

הגיפון לא רע יחסית אבל להביא מותג חדש בשביל דגם אחד קצת בעייתי לקרסו.

מי רצה תמונות?

אין לכם גוגל במחשב?

http://www.youtube.com/watch?v=bCxPThfikWc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אייל

פורסם

אז ככה, קבוצת רנו-ניסאן בהנהלת קרלוס גוהן ויד ימינו עד לאחרונה קרלוס טבארס (אני מהמר שבקרוב יתמנה למנכ"ל פורד במקום אלן מולאלי ... 8) ) בנתה את הקבוצה ומיתגה את התוצרים שלה בהתאם: אינפיניטי כפרימיום, ניסאן ורנו כמותגי מיינסטרים ופיזור לפי שווקים (רנו חזקה בדרום אמריקה וצפון אפריקה למשל ובארה"ב אין רנו אבל ניסאן יש גם יש והרבה), סמסונג אוטו כמותג domestic לשוק הקוריאני וכקבלן משנה של רנו המייצר עבורה (קוליאוס ולאטיטיוד, גם הפלואנס מבוססת על דגם של סמסונג ומיוצרת במפעל רנו בטורקיה), AvtoVaz בעלת המותג "לאדה" גם היא בבעלות רנו ומיועדת בעיקר לשוק הרוסי, דאצ'יה ולאחרונה גם דאטסן שהוחזרה מן הנפטלין הן מותגי Low Cost שהדגמים שלהם מיועדים למדינות מתפתחות וכדגמים זולים לשוק האירופי הצולע מאוד בימים אלה.

לדאצ'יה יש בהחלט מקום בארץ לדעתי כמותג Low Cost עם דגמים פשוטים וזולים יחסית, הדאסטר הוא דוגמא מצוינת ומחיר של 100,000 ש"ח לרכב הזה נראה לי סביר. הבעיה (או היתרון, תלוי את מי שואלים ...) היא שהוא מיוצר עם גיר ידני בלבד ולכן אולי לא לחוצים עליו בקרסו. דאצ'יה מייצר גם במפעל במרוקו (דאצ'יה לודג'י) ולאחרונה גם באלג'יריה (דאצ'יה לוגאן), הדאסטר והסנדרו המהווים את עיקר המכירות של המותג מיוצרים ברומניה ונמכרות גם באירופה כך שבטוח מתאימות לישראל.

השאלה היא האם עדיף לקרסו לדחוף סנדרו ב-70,000 ש"ח או קליאו 1.2 ב-75,000 ש"ח ?! התשובה ברורה לדעתי.

בגלל המיסוי הגבוה בארץ פערי המחיר מצטמצמים (באחוזים) ולכן עדיף להשקיע ברנו כמותג חזק יותר בארץ וכמובן גם בניסאן.

הדאסטר והלודג'י יתאימו לשיווק בארץ בגלל שהכלים שייכים לנישות ללא מתחרים (דאסטר כג'יפון זול שלא מפחדים לרדת איתו לשטח ואין מה שיתקלקל בו מרוב שהוא פשוט ... והלודג'י הוא מיניוואן חדיש וזול משמעותית מהסניק).

למי שהזכיר את הטווינגו, היא מיוצרת בצרפת ולכן יקרה יותר ליבוא אפילו מהקליאו החדשה בגרסת הבסיס ...

פורסם
אני זוכר שדיברו על הלוגאן ב-2007, דיברו על מחיר בסביבות 90,000.

אבל מאז הביאו ורסיות ידניות מוזלות של סופר מיני ב-70,000.

הסנדרו אמורה להיות מתומחרת מתחת לקליאו, בערך באותו מחיר כמו של מיצובישי ספייס סטאר.

אם היא תיובא אני מהמר על מחיר של 65,000 שקלים, רק כי אין ייבוא לטווינגו וככה הם יוכלו למצב אותה כמתחרה לדגמי מיני.

רק שלא יתמחרו אותה גבוה כמו הלוגאן mcv.

אם את הקליאו הקודמת לא ממש הצליחו למכור ב65k (בשנה האחרונה לשיווקה), אני לא מאמין שיצליחו למכור את זה באותו מחיר

.We apologise for the inconvenience

פורסם
ישנו הבדל "קטן" שחמק ממך: על הדאצ'יה לוגאן יש סמל של רנו בעוד על הדאצ'יה סנדרו יש סמל של דאצ'יה. עם כל הסטיגמה שיש לרנו בארץ, היא מרגישה כמו טויוטה ליד דאצ'יה...

דאצ'יה נמכרה בישראל ב-4 תקופות, כולן קצרות מאוד עקב בעיות איכות קשות.

לכן גם השתרשה הבדיחה באותה תקופה "למה יש שני חורים בגג של הדלתא? [דאצ'יה דלתא - מבוססת על רנו 12] בשביל האוזניים של החמור שקונה אותה".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם את הקליאו הקודמת לא ממש הצליחו למכור ב65k (בשנה האחרונה לשיווקה), אני לא מאמין שיצליחו למכור את זה באותו מחיר

הקליאו הקודמת הייתה זבל של רכב. בגלל זה היא לא נמכרה.

היה לה מנוע 1600 שלא התאים לקטגוריה ותיבה אוטומטית.

בקיצור, לא מתאים בכלל.

דווקא דאצ'ה לא אמורה להיות בעייתית למכירה.

פורסם

לדאצ'יה יש היסטוריה רעה מאוד בישראל מה שגרם לכל נסיונות הייבוא להכשל ולהפוך למותג נחות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היו נסיונות כושלים שהחברה עוד היתה חברה קומוניסטית.

לא חסר נסיונות של ייבוא מכוניות מזרח אירופאית שנוצרו בימי מסך הברזל שנכשלו (תריץ חיפוש על פולונז ב-93).

דוקא הלוגאן MCV לא היה כשלון כל כך, הסיבה להפסקת השיווק היה חוסר בקרת יציבות.

אם היו ממתגים אותו כדאצ'יה ומוכרים אותו במחיר פחות מופקע הם היו מצליחים להוריד את התדמית השלילית.

בנתייים מביקורות שאני שומע מאנשים, זה שהאמינות של הרכב היא בסדר גמור, הבעיה היא בעיקר בהנדסת האנוש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...