Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני היחיד שדווקא כן אוהב רעש מנועים? כמובן שהכל בפרופורציות והרעש הקטן שהיום המכוניות מספקות זה המינימום שאני אוהב

רעש של מנועים בסל"ד גבוה זה נחמד, גם אני אוהב את זה. אבל בקורולה על אף שהביצועים טובים בתאוצות חזקות המנוע נתקע על סל"ד גבוה (גיר רציף) ומשמיע יבבה צורמת לאורך כל התאוצה. במקרה הזה הרעש הזה מיותר לגמרי. לא מעורר, ובטח שלא במובן הטוב... הקורולה החדשה בדומה לרוב המכוניות שמצוידות בגיר רציף, מעדיפה תאוצה רגועה ולינארית. בתאוצות כאלה, הגיר בהחלט נעים מאוד.

בכללי קורולה החדשה בהחלט זריזה יחסית למכוניות עם מנוע 1.6 אטמוספרי, המרווח מאחורה טוב למדי ביחס לקטגוריה, מערכת השמע באיכות סבירה מינוס, איכות החומרים בחלק העליון טובה מאוד, אבל בחלק התחתון החומרים הם אותם חומרים שמוכרים לנו מיפניות שהוצגו לפני עשור. לא שזה רע, זה כבר הוכיח עמידות טובה.

מה שבאמת נחמד זה המסך ותפעולו. בהחלט מהיותר טובים והנוחים בקטגוריה. בנוסף הוא גם משדרג את תא הנוסעים, שלדעתי נחמד לגמרי (חוץ מזה שהדשבורד גבוה מדי). גם בידוד הרעשים די נחמד למעט רעשי רוח במהירות גבוהה ורעש מנוע בלחיצה חזקה.

בכללי, זאת עדיין קורולה. היא טובה מקודמתה בהרבה, אך בכל זאת שומרת על מסורת הקורולה - מכונית אמינה (ככל הנראה), שימושית ומשעממת שייעודה לשנע את הנוסעים מנקודה לנקודה ולהביא תמורה טובה למחיר. נהגים שמחליפים קורולה בקורולה, בהחלט ייהנו בחדשה ועל הדרך גם כמה לקוחות לא מסורתיים למותג.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהמומנט בסלד נמוך, אבל אני לא מאמין שאין פה אנשים שנהנים יותר מהסאונד של האוטמוספרי גדול יותר.
מומנט בסל"ד נמוך דווקא מועיל לנהגים רגועים ולאו דווקא לחובבי "התגרזנות". אפשר להתנייד רוב הזמן על 2000-3000 סל"ד, המנוע לא מתאמץ, פחות העברות הילוכים וכל זה עם צריכת דלק דומה (או מעט טובה) לזאת של מנוע 1.6 "רגיל".

המעבר מקורולה 1.6 לפיאט 1.4 טורבו גרם לי להכיר ולהוקיר את המונחים "מומנט בסל"ד נמוך" ו-"זמינות כוח בטווח סל"ד רחב" גם בנסיעות מנהלתיות לחלוטין.

לגבי האוריס ההיברידית - זאת אכן אלטרנטיבה מעניינת, אך לא זולה, למנועי הטורבו האירופאים (במחיר של משקל וסיבוכיות). אבל לציין שבחו"ל (בלי הטבות המס שיש פה למכוניות האלו) היא פחות אטרקטיבית, במיוחד ששם גם יש דיזלים במחירים שפויים.

ד"א - לפי דעתי עדיין האוריס תהיה זריזה פחות מהבראבו של אשתי (או מגאן 1.4 טורבו לצורך העניין). לפחות "על הנייר" המיאוץ 0-100 באוריס נמשך 1.3 שניות יותר מאשר בבראבו.

סאונד של מנוע גדול יותר? אצלי לפחות הסאונד מעולם לא היה שיקול עיקרי בבחירת רכב ואני משער שהדבר אמור לרוב רוכשי הרכב בכלל ולכל רוכשי הקורולה בפרט. אבל אני חייב לציין שה-1.4 טורבו שיש במכונית של אשתי נשמע טוב יותר מה-1.6 "העצום" שהיה בקורולה ובפוקוס. אפשר גם לחשוב שמדובר ב-V8 מגרגר בחרטום של צ'רג'ר R/T...

פורסם

עדכון לנושא צריכת הדלק:

בתדלוק האחרון של מיכל מלא איפסתי את מד הדרך. מאז עברתי 600 קילומטרים. הערב מלאתי שוב את מלוא המיכל. נכנסו 41 ליטרים. בחישוב זה צריכת הדלק עומדת על יותר מ 1:14. מאפייני הנסיעה: ירושלים לנהריה וחזרה, ירושלים לתל אביב בבוקר, נסיעה בתל אביב, נסיעה לרמלה ושוב לתל אביב, חזרה לירושלים ונסיעה עירונית בירושלים.

יש לזכור גם שהמנוע עדיין בתול וטרם נפתח.

אני אמנם נוהג במתינות, לא עולה על 120 קמ״ש בכבישים המהירים.

פורסם

וואו אתה נוסע הרבה :lol:

לגופו של ענין נראה שהחלק המכריע של הנסיעה הוא בין עירוני ומשכך צריכת הדלק טובה אבל לא מזהירה.

במבחן רכב של הקורולה החדשה מול היונדאי i35 צריכת הדלק של שתיהן היתה זהה למרות נתון צריכת דלק תיאורטי עדיף בהרבה של הקורולה. במבחן בין אוריס בעלת יחידת הנעה זה לקורולה מול גולף 1.2 והונדה סיביק 1.8 צריכת הדלק של האוריס היתה הפחות טובה.

יש לשים לב כי היונדאי והסיביק מוצעות עמ תיבה אוטומטית פלנטרית רגילה ולכאורה בזבזנית יותר מהתיבה הרציפה של טויוטה והסיביק כאמור גם עמ מנוע בנפח גדול יותר.

נראה שטויוטה הגזימו לטובה יותר מהנהוג בנתון צריכת הדלק של יחידת ההנעה הזאת.

http://www.themarker.com/mobile/1.2077234

http://www.auto.co.il/כתבה-30184-פולקסווגן-גולף-מול-טויוטה-אוריס-מ.aspx

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שמתי לב שהצריכת דלק של הקורולה הזו פחות טובה ממה שבאמת טויוטה פרסמה ולעומת זאת באוריס המצב קצת יותר טוב אם אני לא טועה וזוכר נכון.

לדעתי הטויוטה הישנה הייתה יותר יפה (08-12), כולם אמרו שהיא זריזה כי היא נתנה תחושה אמיתית עם גיר נורמלי ומנוע טוב ולדעתי גם תהיה אמינה יותר לטווח הארוך. אני בדעה שסוס מנצח לא מחליפים ואני לא נותן לגיר הרציף 160K ומעלה והוא כבר דורש שיפוץ.

גם הקורולה הקודמת נחשבה למרווחת.

כשאני מסתכל מהצד על הקורולה החדשה אין בה שום דבר צעיר או מדליק, לעומת זאת הקודמת עם חישוקי מגנזיום נראית הרבה יותר טוב.

מה גם שטויוטה תוצרת טורקיה? לא תודה.

פורסם
האם גם במרווח ראש בספסל האחורי?

יהודה

תראה, אני 1.95 מטר גובה.

אני פחות שם לב לזה, כי אם יש לי מרווח ראש של 3 ס"מ או של 10 ס"מ זה לא משנה לי כל עוד הראש לא נוגע בתקרה.

בדר"כ אין לי בעיה עם מרווח ראש מאחור ברכב משפחתי ומעלה (חוץ מפסאט CC, מרצדס CLS, ב.מ.וו X6 ודומיהן...).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...