Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
+1

ביחס למה אתה משווה את כל זה!?

מרווח עצום!? ביחס למה? לי צפוף בה.

בידוד רעשים? ביחס למה? לדעתי היא רועשת בפנים.

אני יודע שאתה ממש לא אובייקטיבי , אבל באמת שבסגמנט הזה היא מרווחות יותר מרוב המתחרות , אולי הכי מרווחת שבהן.

עם הרצפה השטוחה מאחורה יושבים שם 3 אנשים בלי בעיות.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבתי את חוות הדעת שלי מנסיעת מבחן של חצי שעה בערך בשרשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4039394#post4039394

ההתרשמות שלי קצת שונה בחלק גדול מהנושאים :

לקחתי היום קורולה SUN ממישהו שקיבל אותה בעבודה לסיבוב (לבד..).

הנסיעה הייתה בדרכים עקלקלות, וגם בכבישי עולם שלישי בחלקה.

מבחינה חיצונית - אהבתי בגדול, כמובן שהטסות בגירסת הליסינג זה אחד הדברים המכוערים, אבל זה מה יש.

תא נוסעים - רגשות מעורבים. כמו שאמרו - העיצוב של הדשבורד נראה מוזר מאד, לא מעודן, וקצת נותן הרגשה

של רכב מיושן.

שעון דיגיטלי שכאילו לקוח מסובארו DL, הזוי למדי.

איכות החומרים ברוב המקומות לא משהו בכלל, מרגיש די זול, הדלתות קלות מדי ונטרקות ברעש 'חלול'.

הפלסטיק של הכפתורים למשל ממש לא נעים, שלא לדבר על זה שיש אוטומט רק לחלון של הנהג, כל השאר יוק.

מחשב דרך בסיסי למדי, מציג נתון אחד נבחר בכל פעם. לפחות עכשיו הכפתור לבחירה הוא מההגה ולא מלוח השעונים..

תא כפפות גדול ועם גישה נוחה, אבל נפתח בבום בלי שיכוך. DETAILS.

יש תאורה במגני השמש, לא אוטומטית (לא הדלקה ולא כיבוי).

משענת יד נוחה עם המון חלל לאיחסון, תא למשקפי שמש מעל המראה (לא בדקתי אם נכנסים בו משקפי שמש גדולים יחסית).

המערכת בהחלט משדרגת את הלוק של כל תא הנוסעים ואת איכות החיים בו. מוזיקה בהזרמה מהאייפון דרך הבלוטות' עבדה

מצויין, והסאונד היה מספק מאד (עדיף על מה שיש בפוקוס, גם בטיטניום, ובטח בטרנד).

לא יצא לי לנסות שיחה בדיבורית. נראה לי שאפשר לתפעל את הכל מההגה, לא בדקתי לעומק, ואם כן אז החסרון הבטיחותי

של הטאץ' כבר לא מהווה פקטור, פשוט לא צריך להתעסק איתו רוב הזמן.

מאחור המרווח לרגליים גדול באופן באמת חריג, אין מה להשוות בכלל לפוקוס. אני 176, כשכיסא הנהג היה מכוון לגובה שלי,

ישבתי מאחור והיה לי מרווח של 20-25 ס"מ לברכיים. לא התקשיתי להגיע לתנוחת נהיגה נוחה, חוץ מהעניין של הדשבורד

שקצת מפריע בעין, אבל זה שולי.

הבגאז' גדול למדי, אבל שוב רמת החומרים והגימור לא מלהיבה, מרגישים קצת 'חיסכון'.

המזגן, כמו בכל הקורולות - מעולה, מקפיא גם בצהרי יום באוגוסט במצב 2.

צופר עם רעש של קטנוע - דומה לקורולה הקודמת, מגוחך למדי.

בורר ההילוכים עם מצב ידני בכיון הנכון (אל הנהג), אבל להפתעתי הם הפכו את הכיוון של הפלוס/מינוס מהקורולה הרובוטית -

עכשיו המינוס זה אחורה והפלוס קדימה, כמו באירופאיות ובניגוד לאינסטינקט, שלי לפחות.

יצאתי לדרך, במצב אוטומט ספורט. פול גז, המנוע מגיע לסל"ד מירבי, אני מחכה להחלפת הילוך ו - כלום.

ממשיך להיות באותו סל"ד, חשבתי שאני על ידני לרגע. ואז אני קולט שהמהירות ממשיכה לעלות.

רק אז נזכרתי שמדובר בגיר רציף..

אז בנוגע לעניין הזה, אני ברגשות מעורבים. מצד אחד - מה יותר טוב מגיר עם אינסוף יחסי העברה, שבעת הצורך

(פול גז) מאפשר לך להיות בסל"ד שבו ההספק הוא מירבי, ולהשאר בו באופן קבוע ? לכאורה פתרון מעולה לניצול מירבי

של הכוח.

מצד שני - זה די מעצבן. אולי זה עניין של הרגל, אבל הרעש (גם מהמנוע, אבל בנוסף יש מעין יבבה של הגיר) גורם לאי נוחות

לנהג ולנוסעים. הבידוד של תא הנוסעים בסה"כ סביר, כשנוסעים בסל"ד בינוני, הכל שקט, אבל המולת המנוע בהחלט מורגשת.

למי שנוהג רגוע רוב הזמן זה כנראה לא ממש יפריע ביום יום.

ביחס לרכב 1.6 ממוצע התאוצה מספקת, אבל עם היתרון של הגיר הרציף שמאפשר לסחוט יותר מהמנוע הייתי מצפה לקצת יותר

מחץ.

ניסיתי לנהוג גם במצב הידני, ומהר מאד חזרתי לאוטומט. היתרון שלו אולי מתבטא בנסיעה בירידות, מאפשר בלימת מנוע או סתם

שמירה על הילוך נמוך לצורך האצה מהירה ביציאה מסיבוב.

מבחינה דינמית - ההגה בסדר גמור, הרכב הרגיש לי קצת רך מדי בסיבובים, זויות גלגול גדולות מדי ושיכוך לא מספיק מהיר.

אין מה להשוות את זה לפוקוס 2.0 שלי, פשוט עולם אחר מהבחינה הזאת. מול ה1.6 ליסינג - ההגה של הקורולה עדיף בעיניי,

וההתנהגות של הפוקוס.

מצד שני - בכביש משובש מאד המתלים עשו עבודה מצויינת, ורוב השיבושים נבלעו בלי להגיע למרכב.

יש כפתור ניתוק לבקרת אחיזה, לא יצא לי לבדוק אותו.

מנסיוני יש דברים שההתרשמות לגביהם משתנה קצת כשעוברים עם הרכב קצת יותר מאשר נסיעה חד פעמית של חצי שעה,

אבל זה מה שגיבשתי נכון לעכשיו.

בסה"כ מבין האופציות שיש בליסינג היום, לנהג הממוצע זו יכולה להיות בחירה סבירה, אבל היא בהחלט לא קלף מנצח בעיניי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ואתה מדבר ביחס למה?

למכונית מנהלים היא כן מרווחת תפסיק לדבר שטויות.

היא לא עצלה בכלל (שוב מכונית מנהלים 1600)

בידוד רעשים גם מוצלח יחסית לפרמטר .

אם תשווה את כל זה לפריוס שלך היא לא נופלת בכלום.

אז שוב ביחס למה....

היא נופלת מהפריוס במרווח פנים ובתאוצה מכל מצב, זה רק מהדברים שצוינו.

כשבן אדם רושם מרווח עצום או מערכת סופר איכותית הוא צריך להבין שהכל יחסי ולרשום מה המדד שלו.

אני רק שאלה,

תוך כדי הנסיעה יצאת לבדוק את זה? כלומר האוטו התגלגל ואתה עמדת לידו וראית שהוא במקום? :lol::lol::lol::lol:

שמח שאהבת :wink:

אני יודע שאתה ממש לא אובייקטיבי

למה אני לא אובייקטיבי?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בפלוסים של הרכב,המרווח פנים,וטויוטה בהחלט שיפרו את עבודת המתלים,יפה.

המינוסים של הרכב זה התא נוסעים המאד מיושן למראה ולהרגשה,אכזבה גדולה.

הגיר הרציף מעצבן,ובעקיפה או שסתם רוצים קצת ללחוץ,יש רעשים מאד לא נעימים מהמנוע[מכיוון שהוא נשאר על טורים גבוהים],האבזור לא ברמה של טובות בקבוצה.

פורסם

בגרסת ה GLI האבזור מכובד בהחלט.

בקרת שיוט - לדעתי מדובר באביזר די מיותר, שימושי רק בנסיעות ארוכות ורצופות, לא משהו שפוסלים מכונית בהיעדרו.

בחסרונות התיבה הרציפה מרגישים בעיקר בנהיגה אינטנסיבית, בנסיעה רגילה היא מתפקדת היטב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בגרסת ה GLI האבזור מכובד בהחלט.

בקרת שיוט - לדעתי מדובר באביזר די מיותר, שימושי רק בנסיעות ארוכות ורצופות, לא משהו שפוסלים מכונית בהיעדרו.

בחסרונות התיבה הרציפה מרגישים בעיקר בנהיגה אינטנסיבית, בנסיעה רגילה היא מתפקדת היטב.

תסתכל על הרשימת אבזור של המאזדה 3 החדשה,הC4 EXT,פוקוס טיטניום,האבזור של הטויוטה הוא בדיחה לעומת מה שיש ברכבים האלו,תבדוק!.

בכל עקיפה או בנהיגה קצת יותר ממוצעת שומעים את המנוע[שלא מבודד כל כך טוב] וזה ממש מציק,מעבר לזה שאי אפשר להשוות לביצועים של האירופאיות עם המנועי טורבו,הביצועים בליגה אחרת לגמרי.

פורסם
תסתכל על הרשימת אבזור של המאזדה 3 החדשה,הC4 EXT,פוקוס טיטניום,האבזור של הטויוטה הוא בדיחה לעומת מה שיש ברכבים האלו,תבדוק!.

בכל עקיפה או בנהיגה קצת יותר ממוצעת שומעים את המנוע[שלא מבודד כל כך טוב] וזה ממש מציק,מעבר לזה שאי אפשר להשוות לביצועים של האירופאיות עם המנועי טורבו,הביצועים בליגה אחרת לגמרי.

אני היחיד שדווקא כן אוהב רעש מנועים? כמובן שהכל בפרופורציות והרעש הקטן שהיום המכוניות מספקות זה המינימום שאני אוהב

פורסם

חברים,

תודה על התגובות.

כמובן שההתרשמות היא מנקודת מבטי ועל כן היא יחסית.

בשנים האחרונות היו ברשותי במסגרת ליסינג מאזדה 3, שברולט קרוז, ולאחרונה סיטרואן c4 החדשה. הסיטרואן הייתה מצויינת מבחינת נוחות, אבזור ואיכות כללית, אבל פחות טובה מבחינה דינאמית. אגב- הפגינה אמינות מופתית. טיפולים שוטפים בלבד, מצבר ונורה קדמית שהוחלפו במשך שנתיים וחצי.

ההתרשמות מהקורולה שהבאתי פה היא גם ביחס למתחרות הישירות אשר בכולן ביצעתי נסיעת מבחן לפני ההחלטה.

פורסם

אין מה לעשות, הרעש של מנוע עם תיבה רציפה בלחיצה הוא לא נעים שלא לומר מטריד וצריך להיות חובב S&M לא קטן בכדי לאהוב אותו. מצד שני העובדה שבלחיצה אתה מיד מתיישב על טורים גבוהים נטולי לינאריות, מביאה לנסיעת שיוט מאוד רגועה וחסכונית בלי קשר למהירות הרכב.

פורסם

בעידן של כל כך הרבה מצלמות מהירות יש לקרוז קונטרול יתרון גדול. אבל אין סיכוי שישימו את זה ברכב ליסינג פשוט כמו הקורולה. בסיטרואן C4 למשל יש לא רק קרוז אלא גם ליטימר שלא נותן לעבור את המהירות הקבועה גם אם לוחצים גז. מאוד יעיל כדי לא להתפתות ולעבור את המהירות המותרת בלי לשים לב.

פורסם
אני היחיד שדווקא כן אוהב רעש מנועים? כמובן שהכל בפרופורציות והרעש הקטן שהיום המכוניות מספקות זה המינימום שאני אוהב

גם אני אוהב רעש של V8 אמריקאי ישן,לא של 1600 יפני עם רעש של מכונת תפירה על סטרואידים.

פורסם

מעניין המעבר הכמעט גורף של האירופאים למנועי טורבו קטנים, בזמן שהמזרח אסיאתיות עדיין מגיעות לארץ עם מנועים קונבנציונליים.

נכון שה-1.6 של טויוטה לא רע בכלל, אבל אין לו סיכוי מול המוגדשות הקטנות שנושמות היטב כבר ב-2000 סל"ד בזמן שהאטמוספרי היפני סובל מאסתמה עד 3000 ובכלל מעדיף לבלות את זמנו ב-4000 סל"ד.

טרם נהגתי בקורולה הנוכחית, אבל לפחות מול הקורולה הקודמת ופורד פוקוס 1.6 הנוכחית שעל שתיהן צברתי קילוטרז' נכבד - הפיאט עם מנוע 1.4 מוגדש (עם רק 120 כ"ס על הנייר) פשוט נמצאת בליגה אחרת ומגדירה מחדש את המונח "משפחתית זריזה". יעידו על כך כל מיני בעלי ליסינגטומטיות שניסו לחתוך את "הפונטו המשונה" בצומת ונותרו הרחק מאחור מלאי תמיהה. הבראבו לא רלוונטית לרוכש המשפחתית הממוצע (מעולם לא הייתה ועכשיו בכלל הייצור הופסק), אבל אמור הדבר גם לגבי מכוניות VAG עם מנוע ה-1.4 טורבו שלהם ולגבי רנו מגאן 1.4 טורבו.

ושוב פעם - נתונים אלו לא מזיזים לרוב הלקוחות. אם מבחינת רוב הישראלים מאזדה3 היא מטוס, אזי הקורולה החדשה היא בכלל טיל סאטורן. אני בטוח שהקורולה החדשה תככב בחודשים הקרובים בראש טבלאות המסירות. למתחרים אין ממש משהו שיכול לעמוד מולה, אני לא רואה למה קניין חברת הליסינג ואפילו רוב הלקוחות הפרטיים השמרנים, אפילו יעיפו מבט לכיוון הפוקוס, ה-I35 או הסקודה אוקטביה. אני בכלל לא מדבר על מכוניות "אקזוטיות" כגון רנו מגאן, סיטרואן C4 או אופל אסטרה שמעולם לא היוו איום על המקרר היפני.

פורסם
טרם נהגתי בקורולה הנוכחית, אבל לפחות מול הקורולה הקודמת ופורד פוקוס 1.6 הנוכחית שעל שתיהן צברתי קילוטרז' נכבד - הפיאט עם מנוע 1.4 מוגדש (עם רק 120 כ"ס על הנייר) פשוט נמצאת בליגה אחרת ומגדירה מחדש את המונח "משפחתית זריזה". יעידו על כך כל מיני בעלי ליסינגטומטיות שניסו לחתוך את "הפונטו המשונה" בצומת ונותרו הרחק מאחור מלאי תמיהה. הבראבו לא רלוונטית לרוכש המשפחתית הממוצע (מעולם לא הייתה ועכשיו בכלל הייצור הופסק), אבל אמור הדבר גם לגבי מכוניות VAG עם מנוע ה-1.4 טורבו שלהם ולגבי רנו מגאן 1.4 טורבו.

לטויוטה יש את אוריס ההברידית כדי לתת לך מומנט מרגע הלחיצה על הגז. וגם תהנה מחסכון משמעותי בדלק מול מנועי טורבו ואוטמוספר רגיל. והמחיר שלה לא רחוק ממחירי הליסינג. עכשיו מאזדה יצאו עם מנוע 2 ליטר שלא נופל מ1.4-TSI של VAG. חבל שעדיין לא בחנו אותה בארץ (שתגיע כבר), מעניין אותי איך הצליל של המנוע שלה. כולם פה עשו פטיש(fetish) מהמומנט בסלד נמוך, אבל אני לא מאמין שאין פה אנשים שנהנים יותר מהסאונד של האוטמוספרי גדול יותר.

• תוכן חדש...