Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

שאלה אולי מעט מצחיקה :oops:

איך אפשר לדעת כשמתדלקים, שהדלק בתחנת דלק בסדר לתדלוק?

במיוחד כשמתדלקים מיכל מלא, איך אפשר לדעת שלא לוקחים סיכון? או שאי אפשר ופשוט צריך לנסות ולבדוק?

למען האמת חברים, אני אפילו לא יודע מה אני אמור להרגיש אם הדלק לא טוב.

האם האוטו יכבה? למרות שנראה לי שזה לא קשור, אם תעזוב את הקלאץ' - הוא יכבה, אם לא - הוא לא יכבה.

זה יהיה תדלוק ראשון שלי לבד, כל התדלוקים היו עם חברי פורום שעזרו לי.

אפשר גם לשאול בנוסף איך מתדלקים? קצת שכחתי :oops:

חשבנו לנסות פעם אחת לתדלק מיכל מלא, אבל איך עושים דבר כזה?

אין לנו כרטיס אשראי. איך אדע כמה לשלם במזומן? איך אדע גם כמה ליטרים לתדלק שלא יהיה יותר מדי?

בספר רכב כתוב מיכל דלק - 80 ליטר. כרגע זה אצלנו ב 1/4.

תודה רבה, זה שאלות של מתחיל, מקווה שזה בסדר שאני שואל.

אם תרצו לתת לי עוד טיפים או דגשים בתדלוק, אשמח.

אני יודע שאצלנו זה סולר בטרנספורטר, אז לא לתדלק סוג אחר.

תמיד להסתכל במחיר, כי אמרו לי שזה לא בפיקוח. יכול להיות הפרשים גדולים מאוד.

לא לתדלק גולד דיזל, כי ככה כתוב בספר רכב. רק סולר רגיל.

האם יש תחנות שעדיף לא לתדלק בהן?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה אולי מעט מצחיקה :oops:

איך אפשר לדעת כשמתדלקים, שהדלק בתחנת דלק בסדר לתדלוק?

לצפות ברכב שתדלק לפניך נעלם באופק. אם משום מה הוא

, ככל הנראה שהתחנה לא בטוחה.
פורסם

לא חשבתי שדבר כזה יכול לקרות.

מסכנים הנהגים. מקווה שבסוף לא נגרם להם נזק חמור לאוטו.

בגלל זה שאלתי, זה קצת מפחיד.

במיוחד שאם נתקע, אני לא חושב שישלחו לנו הסעה מיוחדת עם מעלית לנכים.

אני חדש בכל התחום של רכב והכל, לכן אני שואל פה לפני חברים, בכדי ללמוד ולהיזהר לפני.

עכשיו אדע מאיזו תחנת דלק להיזהר, למרות שלימדו אותי שאף פעם אסור להכליל. אבל אני רק אנקוט במשנה זהירות.

אני אשמח לעוד תגובות שילמדו אותי בבקשה, תודה לכם.

אם מי מהגולשים גם מתדלק סולר ורוצה ללמד אותי טיפ שיעזור לי, אני אשמח.

ראיתי ש locomotive הגיב, באמת עצה טובה חבר.

רק שאצלנו המחירים כל פעם משתנים מתחנה לתחנה. אני חייב לחסוך כמה שיותר כסף למשפחה.

אני פעם ראיתי אצלנו סולר קרוב ל 9 שקלים, כשתחנה אחרת הסולר נמכר שם ב 7.30 שקלים.

קצת חבל שאין מחיר גבולי כמו הבנזין, אבל זה לא נורא. אני מוכן לבדוק אם צריך מה המחירים בתחנות.

פורסם

היי ערן, נעים מאוד :-P

אני לא יודע מהי הצריכה.

אני רק יודע שאמרו לנו כשרכשנו את הרכב, שלא לצפות לצריכה מדהימה.

כי זה רכב גדול, הוא יאכל הרבה דלק. ככה אמרו לנו.

אם אני זוכר נכון הוא צריך לעשות 7/8 לקילומטר.

מקווה שאני לא טועה ולא מטעה.

האם זהו נתון שאני אמור לדעת אותו חבר?

פורסם

קודם כל תכיר - http://fulltank.co.il

שנית - יש שתי פילוסופיות לתדלוקים (רלוונטיות במיוחד כי אתה משלם רק מזומן)

1 - "מה אכפת לי שהדלק עלה, אני בכל מקרה מתדלק רק 100 שקל" (זה עושים אנשים עם ראסטות ומכנסי דייגים)

2 - לנסוע עד מיכל כמעט ריק ולמלא עד הסוף (זה מה שאני עושה)

אם תבחר באופציה מספר 2 פשוט תדאג שיש עליך מספיק מזומן כדי לתדלק מיכל מלא (אמרת 80 ליטר? תדאג ל650שח בארנק)

אם הדלק יהיה מהול בדרעק אתה תשים לב לזה מהר מאוד, למעשה כל מנוע עם טורבו מגיב בצורה חריפה לדלק מהול (רעידות\רעשים מאוד חזקים)

לגבי גולדיזל - רשום במפורש לא לתדלק סולר מתוסף / 10PPM?

הכי חשוב לבדוק איפה התחנה הכי זולה באזור לפני שאתה מגיע לטיפה האחרונה ומוגבל טווח, שהרי בסולר ההפרש יכול להגיע לשני שקל בין תחנה לתחנה (ואפילו יותר) - במקרה של מיכל ענק כמו שלך זה יותר ממאה ש"ח לתדלוק, בהחלט שווה את ה5 דקות שייקח לך למצוא תחנה זולה.

בהצלחה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

NINJMNKY, תודה על האתר.

האם אפשר לתדלק גם כשהנורה לא דולקת? אנחנו כרגע ב 4 קווים במד דלק. זה דיגיטלי. 1/4

יש לנו נסיעה מתוכננת ביום רביעי, מקרית גת לאשקלון, אני צריך לקחת את אחי, בטח זה ירד ל 1/2 אם אני לא טועה.

זה בסדר אם אתדלק ב 1/2 ולא אחכה לנורה של הדלק?

כתבת שצריך 650 שח.

אתה בטוח שצריך 650? זה הרבה כסף, לא חשבתי שככה זה יעלה.

אז כנראה שאנחנו לא נתדלק מלא. כי יהיה קשה אחר כך כל החודש. נתדלק חצי.

בספר כתוב לא לתדלק בתוספים אם אני לא טועה היה כתוב גולד דיזל. הספר נמצא ברכב.

אם תרצה אני יכול לצלם את העמוד שבו זה כתוב.

אבל אני אשתדל לתדלק רק סולר רגיל.

תודה חבר

פורסם

אהלן רחמים.

הרכב אכן כבד,כנראה בסביבות ה 2.2 טון או יותר. אל תצפה לצריכת דלק נמוכה, אני חושב שהצריכה שציינת הגיונית מאוד.

לגבי תחנת הדלק,באמת אין פיקוח על סולר ולכן תעשה סיבוב בעיר כדי למצוא את התחנה הכי זולה שיש. ברוב המקרים אתה תמצא סולר קצת יותר זול בתחנות פחות מוכרות ואיכות הסולר בהתאם...

אבא שלי מתדלק בסולר זול והרכב נוסע בסדר גמור, הוא אמר לי שכשהוא מתדלק בסולר של פז/דלק/אלונית (הרשתות המוכרות) הוא מרגיש סחיבה טובה יותר אז כנראה הדלק בתחנה שלנו קצת מהול אבל הוא מוכן להסתכן תמורת החסכון.

אתה כבר תחליט לעצמך מה יותר חשוב לך,חיסכון מידי בכסף או שמירת הרכב במצב טוב לטווח ארוך.

ראיתי גם שמדאיג אותך עיניין התשלום,אני בעצמי אפילו לא יודע איך משלמים על מיכל מלא במזומן בשירות עצמי. כל הזמן אני מעביר כרטיס וזהו. אז תחכה למישהו שעושה זאת ביום-יום.

אל תיבהל מהעלות של הדלק,בכל זאת (75-80) ליטר נכנסים אצלך שזה יותר מ600 ש''ח לתדלוק :-D

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה יכול לתדלק מתי שאתה רוצה, אף אחד לא יגיד לך לא, זה לא גורם לשום נזק.

כמובן שאתה קצת מגביל את עצמך במבחר התחנות אם תגיע למצב שאתה נוסע על אדים וצריך להיכנס לתחנה הכי קרובה.

(קח בחשבון שכשהנורה נדלקת יש לך עוד 10 ליטר בערך..)

650 זה 80 ליטר עם מחיר 8שח בערך. תתדלק פחות - ייצא פחות, תמצא תחנה יותר זולה - ייצא פחות.

worst case scenario אתה תגיע ל650שח.

לגבי הסולר - אמרת רשום אז רשום, תתדלק סולר רגיל וזהו :)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אין שום בעיה לתדלק גם אם יש עוד דלק במכל. אפשר לתדלק גם עכשיו אם אתה רוצה.

יותר מזה, גם אם יש לך מכל כמעט מלא ואתה רוצה למלא עד הסוף עוד הפעם (נניח לפני נסיעה ארוכה כמו לאילת), אתה יכול למלא שוב וללא חשש.

לגבי תשלום, אני גם מאלה שמשלמים במזומן. אני פשוט הולך למתדלק או לקופה שבחנות הנוחות שיש בתחנה ומשלם מראש. במצב כזה התדלוק מוגבל לסכום ששילמת. לחלופין במרבית המשאבות על המסך רשום "להגבלת הסכום הקש X" לפני כל תהליך התדלוק, אתה לוחץ על המקש הנדרש ואז רושם את מגבלת הסכום ולוחץ אישור, ומשם עוקב אחרי ההוראות על המסך, כגון הרמת משאבה מתאימה או פרטי רכב וכדו' (כל זה נכון בתשלום באשראי).

באופן כללי כשמשלמים במזומן אני לא מכיר תחנה שתפתח לך את המשאבה לתדלוק מבלי שתשלם מראש בקופה או למתדלק שיפתח לך את המשאבה, כך שממילא יגבילו לך את התדלוק לפי הסכום ששילמת. המשאבה תפסיק אוטומטית, כמובן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני תמיד מתדלק עם מזומן אז התהליך הוא פשוט, הולך למשאבה, מוציא את האקדח הזה שם באוטו, איפה שמעבירים ויזה, יש אינטרקום כזה, לוחץ עליו ומבקש שיפתח לי 50/100/200/פול במזומן.

הוא פותח, לוחץ על האקדח ונועל עם המחזיק, שזה מגיע לסוף וקופץ, מחזירים את האקדח למשאבה והולכים לשלם (או שבורחים)

פורסם

תקפיד על תדלוק עצמי בלבד ועדיף לשלם במזומן.

בסולר פעמים רבות ניתן לראות גם הפרשים של פי 2 בין תדלוק עצמי לשירות מלא.

כמו כן, על תדלוק עבור מזומן ניתן בחלק גדול מהתחנות לקבל מחיר טוב יותר לליטר.

כפי שהוצע לך קודם, כנס לאתר פולטנק ומצא את התחנה הכי אטרקטיבית עבורך.

אחרי שתמצא, תוכל להריץ את שם התחנה בגוגל ולחפש אם ישנם איזכורים שליליים בנושא

איכות הסולר או הדלק.

פורסם

הכי כדאי בפעמים הראשונות לבקש סיוע מצוות התחנה. גם בעמדת שרות עצמי (שהיא זולה יותר) הם יגיעו להדריך ולסייע. ותשאל כל מה שאתה רוצה - על מחיר, על איך למלא, על הכל. הם שם בשביל לשרת אותך וגם להסביר. עניין של דקה או שתיים.

שים לב טוב טוב לקחת את משאבת הסולר ולא סוג אחר. צבע כחול הוא לסולר, אבל שוב, תוודא עם הצוות.

כמעט כל התחנות בסדר. אני מחפש לפי המחיר, ואחר כך מגגל קצת לראות אם היה לתחנה סיפור רע בעבר הקרוב.

אחרי חיפוש באתר, ואלי גם משאל בין שכנים וחברים - מצא תחנה מומלצת או שתיים בסביבה הקרובה.

אי אפשר לסמוך על הבדיקות באתר של משרד האנרגיה. הן מעטות וגם אם מוצאים בעיה - בדרך כלל לא עושים כלום לתחנה או ממסמסים משהו.

תן דעתך כי בראשון לכל חודש יש שינוי של מחיר הדלק. בנובמבר הוא צפוי לרדת בכ-10 אגורות לליטר. עקוב כדי לדעת אם למלא מיכל מלא כאשר המחיר קופץ חזק למעלה, או לנסות לדחות את המילוי לאחר ירידת מחיר. בכל מקרה כאשר הנורה דולקת אל תסע יותר מ-30 ק"מ מרחק והזדרז למלא משהו.

רצוי לא למלא כאשר יש מיכלית שממלאת בתחנה - אבל איני יודע מה נכון בשמועות האלו על משקעים שמתערבבים כי בדרך כלל לא אמורים להיות.

רצוי לא למלא בשעות חמות.

לאט לאט הבטחון יגיע. תאמין בעצמך!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לצערי פול-טאנק התחיל לזייף לאחרונה בסולר (גם התחנות, למען האמת!) ובאזור שלך אין כמעט מידע.

גולד-דיזל זה הסולר שנמכר בכל תחנות דלק וסונול, זה מותג שלהם, ואני לא בטוח אם הוא נחשב מתוסף או לא.

נשמח לראות את העמוד הרלוונטי, לא נשמע לי סביר כל כך להגביל מלתדלק בשתי חברות גדולות.

אני וכמה מכרים מתדלקים את הסולר בעלות די נמוכה של סד"ש ואין בעיות מיוחדות (יש תחנה אחרי צומת גבעתי אם אני זוכר נכון, גובים כיום 7.15 לפי פולטאנק, גם בניר-בנים). אני לא חושב שיש קשר בין מחיר הסולר לאיכותו, כך שייתכן סולר מדולל גם בתחנות היקרות יותר (וכמובן גם טעויות של בנזין במקום סולר, שכבר היו בעבר, אבל זה נדיר!).

השיטה היותר מומלצת לתדלק היא מכל מלא, ככה פחות פעמים צריך לנסוע במיוחד לתחנת דלק. גם אפשר לחשב את צריכת הדלק (טנק מלא, איפוס ק"מ, שוב למלא X ליטר אחרי Y ק"מ. הצריכה היא Y/X ק"מ לליטר)

אלא אם אין לך מספיק כסף באותו רגע. העלות של הדלק היא לפי כמות הנסיעות כמובן, ולא לפי כמות התדלוקים.

• תוכן חדש...