Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GABIUBOGI -

אהלן גבי,

אכן, הרכב כבד.

כמו כולם, הייתי שמח אם צריכת הדלק הייתה חסכונית, אבל אנחנו נחייה עם זה.

זה או זה, או כלום. כי הביטוח לאומי מאשר לך את סוג הרכב שאותו אתה יכול לרכוש.

כתבת שאין פיקוח על הסולר, אתה צודק, אבל כתבת שאם אמצא תחנה זולה - האיכות תהיה בהתאם.

האם זה באמת נכון? כי אם כן, אז נעלם לו היתרון של לחפש סולר בזול. כי אם זה זול - האיכות בהתאם.

כמובן שחשוב שמירת הרכב, כי זה רכב שהולך ללוות אותנו 5 שנים אם לא יותר, אולי אפילו 7.

כרגע אני ממש מבולבל.

האם באמת סולר זול גורם לפחות סחיבה כפי שכתבת?

האם לא לחפש את הסולר הזול ביותר, אלא לתדלק סולר שהוא יקר יותר מהמחיר הכי זול שמצאתי?

או פשוט לשמור את רשימת התחנות שכתבת לי ולתדלק רק שם?

תודה גבי.

NINJMNKY -

תודה, אתה צודק.

ירדתי גם לקחת את הספר, כנראה שטעיתי בקשר לגולד דיזל, אבל ראיתי ציטוט שמחזק את מה שכתבת -

"לעולם אין לנסוע כאשר מיכל הדלק ריק. כתוצאה מאספקה לא סדירה של דלק עלולים להיגרם כשלים בהצתה ודלק שלא נשרף עלול להגיע למערכת הפליטה. הממיר הקטליטי וכן מסנן החלקיקים לדיזל עלולים להינזק"

אני אתדלק סולר חבר.

היה רשום שאסור סולר לחימום ואסור נפט או דלקים אחרים שאינם מתאימים לכלי רכב המונעים בעלי מנוע דיזל.

תודה.

ya_pl -

תודה על ההסבר, זה נראה פשוט לתדלק.

אעשה זאת לבד, מקווה בהצלחה. אבקש עזרה אם לא אסתדר.

Dirty -

תודה גם לך על ההסבר חבר.

m1011409 -

אכן, אני מקפיד לתדלק לבד.

בדרך כלל תמיד היו איתי חברי פורום. הדלק לא התבזבז כי כמו שכתבתי, אני לא נוסע. רק אם צריך להסיע את אחי.

כי אני לא רואה ברכב כשימוש עבורי, אלא להסיע את אחי אם יש צורך.

תודה על הטיפ של להריץ את שם התחנה בגוגל, אני אזכור זאת.

רוכב בודד -

תודה רוכב, אעשה זאת.

לא ידעתי שבראשון לחודש בדרך כלל מחירי הדלק יורדים. מעניין אם זה רק בנזין או גם סולר.

אזכור את הטיפ של לא למלא כאשר יש מיכלית.

אתה צודק חבר, לאט לאט הביטחון יגיע. בזכותכם.

אני בא לבוא מהסס, עם שאלות, עם מידע שלא הבנתי נכון, כמו שחשבתי שאסור גולד דיזל, בסוף היה כתוב

שאסור לתדלק סולר לחימום, אתם מסבירים לי ומלמדים אותי בכל פעם מחדש - תודה לכם חברים יקרים.

Eily -

אכן, אין מידע בקרית גת.

אבל לא נורא, זו עיר מאוד קטנה. אוכל לבדוק גם בסיבוב שאעשה בעיר את מחירי הסולר בתחנות.

בקשר לגולד דיזל, אכן צדקת.

כתבתי לחברים בתגובות למעלה, שהתבלבלתי, היה כתוב שאסור סולר לחימום, אסור נפט ואסור עוד כמה דברים.

גולד דיזל אין התייחסות, כנראה אמרו לי שעדיף שלא, מאז זה נישאר לי חקוק. אני אזכור שאין סכנה בתדלוק גולד דיזל.

קיבלתי המלצות על סד"ש, הבנתי שזה שם של תחנת דלק.

אולי יצא לי לבקר כשנהיה באשקלון, ביום רביעי. כי בקרית גת אין לנו.

תודה שלימדת אותי איך בודקים צריכת דלק.

למרות שאני מאמין שהצריכה שלנו היא 7 קילומטר לליטר. לא חושב שתהיה טובה יותר.

זה רכב כבד מאוד, גם אני לא נוהג בצורה האופטימלית ביותר. מקווה להשתפר בעתיד.

תודה לכם חברים!

אני מרגיש שיצאתי עם תשובות, שמח ששאלתי את השאלות ולא התביישתי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיר זול בסולר , לאו דווקא איכותי.

חפש תחנה שמתדלקים בה הרבה סולר , זה אומר שתראה בה הרבה משאיות ופיית הסולר לא מלאה אבק או לכלוך (זה סימן שאני שמתי לב אליו שעבדתי בתחנת דלק).

להזהר מתחנות פרטיות , יש כמה תחנות פרטיות שמוכרות סולר בזול שנפלו בבדיקות של משרד הלא חשוב שמות (לא זוכר יותר נכון) באיכות הסולר שלהם,כמו יעד בראשל"צ.

חוץ מזה רשמו לך הכל, ברגע שאתה ננעל על תחנה מסויימת, אתה רואה שהמחיר טוב ואין בעיות ושינוי בצריכת הדלק,תנעל עליה ואפילו על אותה משאבה שתדלקת.

Miata ND2

פורסם

שים לב שבכל ראשון לחודש המחיר לא בהכרח יורד,

המחיר מתעדכן ולכן לעיתים כדאי לך למלא מיכל מלא

לפני סוף החודש (אם המחיר צפוי לעלות) ולעיתים בתחילת חודש הבא (אם המחיר צפוי לרדת).

פורסם

שלום סופרמן,

אוסיף עוד דבר לגבי התדלוק עצמו.

כמו שאמרו, בד"כ יש אינטרקום על המשאבה ואתה יכול לבקש שיפתחו את המשאבה לסכום מסויים או מלא (אני תמיד הולך על מלא- אבל לי יש כרטיס אשראי שנמצא עלי תמיד למקרה שיגמר המזומן). עוד לא נתקלתי בתחנה שבה צריך לשלם מראש, אבל אני מניח שזה כבר תלוי בתחנה עצמה. בכל אופן, במידה ויש לך כמות כסף מוגבלת ואתה רואה שהמחיר על המשאבה הולך לעבור את מה שיש לך אתה תמיד יכול להפסיק את התדלוק באמצע (ללחוץ על הידית ב"אקדח"). אתה לא חייב לחכות עד שהמשאבה תפסיק את התדלוק אוטומטית.

אמנם זה משהו יחסית ברור אבל אני אכתוב את זה בכל זאת, לכל מקרה (לפעמים משהו ברור מאוד חומק ממני פשוט כי אף אחד לא טרח להגיד לי).

"ai motoare capul doare"

פורסם

רכב עם תו נכה מקבל שירות מלא גם בעמדת שירות עצמי.אז שתגיע לתחנה תעמוד בשרות עצמי ובקש מהמתדלק לעזור לך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

שכחת עם מי אתה מדבר? רחמים בחיים לא ישתמש ב"פריבילגיות" של תו הנכה בלי אחיו ברכב, וגם אז זה יהיה אחרי המון 'תודה' ו'סליחה' למתדלק.. :wink::lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

היי חברים,

תודה שאתם ממשיכים להגיב.

Or05230 -

אמרו לי לחפש גם תחנות שיש בהן הרבה מוניות, או לשאול נהג מונית.

אבל כמעט אף פעם לא יוצא לי לראות, לצערי.

גם לא יוצא לי לשאול נהגי מונית, כי אז נצטרך לנסוע במונית, זה עולה 15 שקל לכיוון אחד אצלנו :oops:

עזרת לי עם הטיפ שיכול לעזור - לשים לב שאין אבק או לכלוך על הפיה של משאבת הסולר, ככה אדע שתדלקו שם לאחרונה.

אני יכול לשאול מדוע אנשים ממליצים לתדלק באותה משאבה? תודה רבה.

m1011409 -

הבנתי, תודה חבר.

חבל שאנו לא יכולים לדעת מה ילד יום.

האם המחיר ירד, או יעלה. אני מבין שצריך פשוט לסמוך על ההרגשה, או לקרוא בפורומים כמו קארספורום.

locomotive -

אני עוד לא יודע חבר.

הרכב אצלנו מראש השנה, חודש 9.

אנחנו תכף מתקרבים לחודש 11. הרכב יהיה אצלנו חודשיים.

בינתיים יש 1640 קילומטרים על הצג. זה עם כל הלימודים שעשיתי ותרגולים באוטו שעזרו לי האנשים הטובים.

זה לא הנסיעות שאנחנו נעשה, כי עוד לא יצא לנו לנסוע. אני אמי ואחי.

בינתיים אני מסיע את אחי לאבחונים, כי לשם מזמנים אותו. לאשקלון.

כל מה שכתבתי שארצה לעשות למען אמי ואחי בנושא הקודם, עוד לא יצא לנו לנסוע לשם.

כי זה נכון שאנחנו גם ככה באשקלון, בשביל האבחון, אבל לאחי קשה לשבת הרבה.

אז אנחנו חוזרים לבית. פשוט את האבחון חייבים לעשות, כי זה יפתח לו דרך חדשה.

כתבתי על זה פעם, תחת פרופיל המשתמש שלי, בנושאים שפתחתי יש שם נושא שאחי עבר תאונת דרכים,

הוא התהפך עם הרגליים קדימה בהסעה בבלימה פתאומית ושבר את 2 רגליו, מאז קשה לו מאוד לשבת.

RedLabel -

שלום חבר,

זה באמת חשוב, תודה שציינת זאת.

אני חושב שאעדיף לשלם לפני, ככה תהיה הגבלה על סכום הכסף.

אני פשוט אכבה את האוטו, אצא ממנו, אנעל ואגש אל המתדלק לשלם לו ואז הוא יפתח לי את המשאבה שליד הרכב שלנו.

תודה חבר.

ran -

תודה רן,

אני שמעתי על זה.

זה אם הנכה נמצא באוטו, הוא יכול להגיע, לצפור פעם אחת או פעמיים ואז יגיע המתדלק לעזור לו.

אני רוצה להגיד כל הכבוד למי שחשב על זה. זה פשוט נפלא לראות שעוזרים ככה לבעלי מוגבלויות.

אבל אני אשתדל שלא לתדלק כשאחי איתי באוטו.

כי גם הריח לא נעים.

גם אסור שיהיה מישהו באוטו כשמתדלקים, אז יהיה חבל כל פעם לגרום לו להשתחרר מהעיגונים, להוציא אותו

לאזור של תחנת דלק, להחזיר אותו. זה סתם יהיה טרחה עבורו.

הוא יעשה בינתיים את העיסוקים שלו, אני אנצל את הזמן לתדלק שהרכב יהיה מלא בדלק.

הוא בכלל לא ירגיש שנגמר הדלק ברכב :-P

פורסם
שכחת עם מי אתה מדבר? רחמים בחיים לא ישתמש ב"פריבילגיות" של תו הנכה בלי אחיו ברכב, וגם אז זה יהיה אחרי המון 'תודה' ו'סליחה' למתדלק.. :wink::lol:

מדוייק! :wink:

באשר לסד"ש (לא בטוח אם זה סד"ש או סדש בלי גרשיים) זה שם של חברה קטנה.

הגדולות הן: פז, סונול, דלק, דור-אלון. יש עוד 7-8 חברות קטנות (סדש הגדולה בהן לדעתי) ועוד כמה תחנות שלא שייכות לרשת.

סדש נמצאת בעיקר סביב אשדוד ומושבים בדרום (עם עוד כמה תחנות צפונה מת"א) ובגלל שהיא רשת קטנה ולא ידועה היא מתמחרת את הדלק והסולר אצלה נמוך יחסית, לפעמים גם בשירות מלא.

הטענה שחוזרת על עצמה כאן: מחיר הדלק לא מעיד על טיב הדלק, כלומר לרוב הדלק בארץ הוא באיכות טובה. לפעמים יש מקרים של רמאויות או טעויות. טעויות כמובן יכולות לקרות בכל התחנות (זולות ויקרות יותר). רמאויות יותר נחקקות בזיכרון כאשר מדובר בתחנה זולה במיוחד (היתה בחיפה איזו תחנה כזאת לפני שנה אם אני זוכר נכון) אבל יכולות לקרות בכל תחנה (בעיקר תחנות פרטיות, שהן לא של הרשת אלא של זכיין פרטי) אבל לא רק. אלה מקרים נדירים יחסית!

פורסם

תודה על ההסבר Eily.

אז תחנת דלק סד"ש זו תחנה חדשה וקטנה.

כל הכבוד להם שהם מוכרים דלק וסולר בזול. אם כל תחנות הדלק היו נוהגות כך.

למרות שאולי כשהם יהיו מוכרים, אז הם גם יעלו את המחירים. אבל ככה עובד השוק אם אני לא טועה.

בקשר לרמאויות חבר, אני לא מפחד כל כך.

כי זה מקרים נדירים מאוד ממה שהבנתי.

גם הבנתי שיש כמה נורות אזהרות - להסתכל עם יש רכבים שעצרו ליד תחנת הדלק עם 4 אורות.

להסתכל על הפיה של המשאבה, אם יש אבק /לכלוך מה שאומר בדרך כלל שלא תדלקו שם הרבה זמן.

אם אני לא טועה, אולי אפילו אפשר לומר שברוב תחנות הדלק בטוח מאוד לתדלק.

אולי יש בודדים מאוד שצריך להתרחק ולהיזהר, אבל את זה יודעים רק בדיעבד. מקווה שלא נדע חברים.

מתחנת הדלק השנייה שכתבת, אני אשתדל להיזהר.

כי ראינו את הכתבה שהביא החבר פה בתגובתו הראשונה.

מה שכן, אם רואים סולר במחיר פחות מ 7 שקלים, אז אני חושב שזה גם אמור להדליק נורת אזהרה.

כל עוד זה לא באילת כמובן.

כי זה כבר אולי מחיר נמוך מדי וצריך לבדוק מה מסתתר פה. או שאני סתם מדבר שטויות.

פורסם

כמה הערות:

1. יש כמה חברות חדשות לא כל כך קטנות - כגון טן (מספר תחנות זולות, אחרות לא), סדש ועוד כמה. יש גם תחנות עם שלט כחול "דיסקאונט" - זה המותג המוזל של "דלק" ומדובר בדיוק באותה חברה. כמו אורנג' ו-012.

2. פיות המילוי לסולר יכולות להיות כחולות, שחורות או צהובות. הירוקות הן בנזין. בעבר היו אדומות לבנזין עם עופרת, איני יודע אם היום נעשה שימוש בצבע זה. שים לב שפיות המילוי לסולר עבות יותר מאלה של הבנזין.

3. איני מבין מה הבעיה בשימוש בכרטיס אשראי. אני מתדלק כך כבר מל 25 שנה ועף פעלם לא היתה בעיה.

4. אם אתה רוצה לעקוב אחר צריכת הדלק עליך למלא תמיד עד שהזרימה מופסקת על ידי המנגנון - בדרך כלל לא סכום עגול. עוד יתרון לשימוש בכרטיס אשראי. יש גם חבירה של חברות דלק וחברות אשראי להנחה נוספת שיכולה להגיע ל-1.5% (במחירי היום מדובר בכ-10 אג' לליטר).

5. יש חברות שמשווקות כרטיסי תדלוק גם ללקוחות פרטיים. בדוק אפשרות זו והתאמתה לצרכיך.

6. אישית אני ממלא דלק כל פעם שהמחוג מגיע בין חצי לשליש מיכל ולעתים קודם. תלוי גם בצפי המעבר בסמוך לתחנה מוזלת. המצבים היחידעם שבהם אני הני מתדלק כאשר יש פחות דלק במיכל הם לאחר הוספת תוסף דלק (לא להכנס לויכוח כעת) או כאשר אשתי נוהגת ולא שמה לב שהמיכל מתקרב ל-E :twisted: .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Eily, נחמד מאוד, אם הדלק בתחנה טוב - תמשיך לתדלק בה כשיצא לך.

sperial -

תודה על ההערות.

שאלת מדוע לא כרטיס אשראי - כי אין לנו בבית.

אנחנו דואגים לשלם הכל במזומן.

לאחרונה ראיתי שיש בדואר כרטיס אשראי נטען, אבל אני חושב שזה רק בשביל הזמנות דברים מחו"ל.

לפני שאני מתדלק חבר, אני מסתכל אם רשום "סולר".

כי אני יודע שזה מסוכן לתדלק סוג דלק שלא מתאים לרכב, אז אני מוודא פעמיים.

כתבת על תוסף דלק, ביקשת שלא להיכנס לוויכוח, לא שאני מבין על מה יש להתווכח חבר.

אם מישהו רוצה להוסיף תוסף דלק, אולי זה באמת יכול לעזור.

אני רק מבין הגיונית שזה משהו שאמור לעזור לדלק. אולי לחסוך יותר דלק, או להעשיר את התערובת אולי. להטיב עם המנוע.

מתגובתך אני רואה שאתה מתנהל כלכלית בצורה טובה מאוד, כל הכבוד לך. המשך כך.

פורסם

אין בעיה לתדלק במזומן, גם אני מעדיף ככה. רק חשוב לדאוג לקבל את הקבלה כדי שיהיה תיעוד במקרה ח"ו של תקלה/דלק מהול.

הרכבים שנתקעו בכביש החוף לא נתקעו בגלל דלק מהול, אלא בגלל טעות אנוש (היה סולר במצבור של הבנזין).

פורסם

אין צורך שאחיך ייצא מהרכב על מנת לתדלק, אתה יכול לתדלק בזמן שהוא ברכב.

תחנות דלק נוהגות לסמן כי יש לדומם את המנוע לפני התדלוק, אבל זה למיטב הבנתי בעיקר מחשש שאנשים ישכחו ויסעו כשהצינור תדלוק מחובר.

לא ידועה לי על שום סיבה שבעולם שבגללה אחיך צריך לצאת מהרכב בזמן תדלוק (או כל נוסע אחר).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...