Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום של 11,000קמ עם סקודה ייטי 1.2TSI ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל במספרים העסיסיים; הייתה אצלי 7 חודשים, נקנתה ב112,7K ונמכרה ב96,5K (בחיי שאני מתבייש לרשום את המספר הזה).

צריכת הדלק הייתה יציבה לאורך כל התקופה - 1/12.5, עם חלוקה של 40% עירוני ו-60% בין עירוני, כאשר בבין עירוני ביליתי את רוב זמני קצת מעל המהירות החוקית.

מזגן - החל ממרץ ועד רגע המכירה לא כיביתי אותו כלל, קבוע על 21 מעלות. (אני רוסי, חם לי, תתבעו אותי)

אני בטוח ש"הנהג הטיפוסי" שלא מתרגש מחום ונוסע על 100קמש או פחות ישיג נתוני צריכת דלק טובים בהרבה.

בעיות - כלום. לדעתי מכיוון שההתקנה המקומית היחידה הייתה איתוראן אצל Class-A, ובהמשך דאבל דין אצל יוסי. כלומר "המתקינים ההם" כלל לא נגעו ברכב, וטוב שכך. שום פלסטיק לא רישרש\קישקש\ציקצק מעולם, ולא משנה כמה משובש הכביש שעליו עברתי.

אהבתי:

תנוחת ישיבה גבוהה (ואפילו גבוהה מאוד אם מרימים את המושב עד הסוף, חשוב לציין שגם מושב הנוסע עולה בהתאם)

תא מטען שאפשר להרחיב כמעט עד מצב שאפשר להכניס עוד ייטי פנימה :lol: (בזכות מערכת הVarioFlex)

חיישני אורות אוטומטיים - נשמע כמו שטות אבל לא תאמינו כמה הדבר הזה חסר ברגע שעוברים לרכב נטול חיישנים כאלה

רעשי נסיעה - פשוט אין, הרכב חרישי לגמרי, בידוד פשוט מעולה

המנוע - זה בעצם רכב הטורבו הראשון שלי, ואני חייב להגיד שהתמכרתי. זמינות המומנט בכל מצב פשוט משכרת, ויש אפילו מי שיתלהב משריקת הטורבו ורעשי הפריקה :)

מה שכן צריך להיזהר לא לרדת מתחת לטווח הטורבו (בלימה בהילוך גבוה -> ניסיון האצה) כי מתחת ל1100סל"ד פשוט אין כלום, מרגיש כמו פול גז בניוטרל. כמובן ברגע שמורידים להילוך מתאים הדבר הזה פשוט מזנק קדימה. (אולי לא כמו הקורולה של אושריקו, אבל בכל זאת, מזנק)

פחות אהבתי:

ביטוח יקר. השנה התעריף עלה משום מה וההצעה הכי זולה שמצאתי הייתה 6100שח למקיף וחובה. ביחס לג'ימני שבוטח ב3900שח - זה הרבה. אני מבין שזה תפוחים ותפוזים, אבל יש די הרבה רכבים חדשים שהביטוח שלהם לא יקר כמו רכבי קבוצת VAG. כמו כן יש לזכור עלות איתוראן (1400שח שנה ראשונה, 400שח כל שנה אחר כך)

סף דלת קדמית מעט לא נוח; לסבתי היה קצת קשה להיכנס למושבים הקדמיים מכיוון שיש מין מדרגה בסף הדלת, בהשוואה לג'ימני ששם זה כמעט שטוח. אבל זה משהו פרטני שבספק אם יש עוד בנאדם בכדור הארץ שזה יפריע לו, לרוב האנשים אין בעיה להרים את הרגל קצת יותר, בניגוד לסבתי.

איבזור - בעידן של כונני פלאש ושאר שטויות, ממש מפריע לי שקניתי רכב בכל כך הרבה כסף (בשבילי) והוא הגיע בלי המינימום של כניסת USB במערכת המקורית, ואני אפילו לא מדבר על דיבורית או ניווט מקורי שהפכו לסטנדרט אפילו בסופרמיניז היום.

אז נכון אפשר להוסיף איזה מערכת סינית מחורבנת שתעשה את העבודה, אבל אני רוצה מקורי שיותקן במפעל. זו בקשה גדולה מדי? מתי VAG יפנימו שדיסקים צרובים זה passé?

מה גרם לי להחליף ייטי חדשה בג'ימני עתיקה?

אני נמנה על הקונים שחשבו שג'יפון ניחן ביכולת שטח כלשהי, אפילו מינימלית, וחלמתי לטייל אתו.

ובשבילים הבודדים שאליהם העזתי לרדת עם הייטי - הייתי עסוק יותר באיך להתחמק ממכשולים מאשר הנאה מהטיול עצמו, זה פשוט היה עינוי. לפחד מכל ענף, אבן שאולי תגרד את הג'אנט מהצד, לצאת כל דקה מהרכב ולפנות אבנים שאולי ייגעו בגחון..

בקיצור לא קונים ג'יפון אם יש איזושהי שאיפה לרדת מהכביש, פשוט לא.

עם הג'ימני זה פשוט עולם אחר. אבן? bring it. עשבים שוטים? ענפים? לא רואה בעיניים בכלל. ועוד לא התחלתי לדבר על מכשולים שעם הייטי לא הייתי חולם לעבור בכלל בשום מצב, והג'ימני מגהץ כאילו הם בכלל לא שם. (אני עוד פעם משווה תפוחים לתפוזים, אבל אני מקווה שהבנתם את הרעיון)

ושורת המחץ: אני פשוט לא "אהבתי" את הייטי.

מי שקרא את הודעת הסיכום שלי עם הפאביה ראה שרשמתי שזה רכב שבאמת אהבתי. אני עדיין מתגעגע.

הייטי - פשוט לא. לא יודע להגדיר למה, הרי היא טובה מהפאביה בכל היבט שיש, אין בכלל מה להשוות בין השתיים. ועדיין - איש השלג לא הצליח למלא בלב את הריק שהשאירה האקסית.

תודה שקראתם :-)

יאללה, להרפתקה המוטורית הבאה..

IMG_20130325_102514_085 (Small).jpg

IMG_20130412_154847_313 (Small).jpg

IMG_20130412_154857_536 (Small).jpg

IMG_20130412_154928_279 (Small).jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סקירה נחמדה מאוד.

לגבי אושריקו, חכה, הוא עוד יפתיע את כולנו ויביא קורולה TS.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ETAA שכחתי לציין, אני עובר לגור עם החברה בקרוב, לשנינו יש רכבים וצריך לצמצם אחד מהם. הפור נפל על שלי כי הוא ידני ועולה יותר משלה (גטס אוטומטית). בתור רכב שני חבל שהייטי סתם תעמוד בחנייה ותמשיך לאבד ערך. עדיף להחזיק ג'ימני לטיולים.

מעבר לזה, רכב זה לא מניה, הערך שלו יורד עם הזמן ואין מה לעשות עם זה.

כסף בא וכסף הולך, אני באמת מאחל לעצמי שהבעיה הכי גדולה שלי בחיים תהיה ה16,2K האלה שאיבדתי ב7 חודשים :wink:

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לדעתי עוד מכרת במחיר טוב.

צריכת דלק די מאכזבת למנוע הזה ועוד בידני.

בהצלחה ברכב הנוכחי!!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לדעתי עוד מכרת במחיר טוב.

צריכת דלק די מאכזבת למנוע הזה ועוד בידני.

בהצלחה ברכב הנוכחי!!

אחרי המון פאביות (ואיביזה), היטי היא קפיצת מדרגה מורגשת בכל סעיף (איכות, מרחב, נוחות נסיעה, התנהגות) - וזה די מובן.

למרבה ההפתעה, בבינעירוני צריכת הדלק ביטי טובה יותר מזאת של הפאביה - כנראה בזכות סידור הילוכים עדיף והילוך נוסף (6).

ה-1.2TSI די בסדר בעיר. בשילוב עם DSG זה פחות מחמיא. בביניערוני הצריכת דלק נהדרת. דבר נוסף, היטי (הידנית) מגרדת את ה-1400 ק"ג, כך שקלילה היא לא (בערך 130 ק"ג יותר מלאון / גולף).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
סקירה נחמדה מאוד.

לגבי אושריקו, חכה, הוא עוד יפתיע את כולנו ויביא קורולה TS.

מה אתם הייתם עושים בלעדיי בפורום ?! :-D ולא משנה מה הסיבה.

אגב, יש בקורולה שלי טורבו (אגזוז סופית עם משרוקית). כמות הראשים שאני מסובב ברחוב היא אדירה:king:

(אני צוחק).

לנושא, האוטו נראה טוב ושמור...איך הגיר תפקד?

פורסם

למרבה ההפתעה, בבינעירוני צריכת הדלק ביטי טובה יותר מזאת של הפאביה - כנראה בזכות סידור הילוכים עדיף והילוך נוסף (6).

צריכת הדלק מאוד מאכזבת, משום שאני, עם מנוע 2.0T, ב- 60% בינעירוני, מתקרב אליו מאוד. צריכה ממוצעת אצלנו היא 1:10 בערך, כאשר יחס העירוני/בינעירוני הפוך. וזה כשאני נוהג, עם רגל קצת כבדה... למעשה, אפילו ה- 1.4T שהיה לי היה חסכוני לפחות (ולפעמים יותר) מה- 1.2T הזה... אולי זה תלוי רכב.

פורסם

הכל תלוי במהירות, אם עובדים לפי מד הצריכה הממוצעת (לא רגעית) במחשב הרכב אז:

120 קמ"ש עם מזגן -> 8/100 (1:12.5)

מכבה מזגן, עדיין על 120קמ"ש -> 7.2/100 (1:13.8)

יורד ל100קמש -> 5.9/100 (1:16.94)

90קמ"ש -> 5.5/100 (1:18.18)

הבעיה היא בי, כמו שאמרתי, לא מסוגל לנסוע בלי מזגן ובמהירות פחות מ120קמש בכביש החוף. פשוט לא.

לנושא, האוטו נראה טוב ושמור...איך הגיר תפקד?

הגיר הידני הזה פשוט מעולה. התפעול שלו לגמרי זהה לזה שהיה בפאביה (אע"פ הילוך נוסף)

ממש התאכזבתי כשברכב של אחותי (סיאט Mii ידנית חדשה) הגיר והקלאץ' היו שונים באופן מאוד מובהק משלי (לרעה), אבל על הגיר בפאביה ובייטי יש לי רק דברים חיוביים לומר.

פורסם

יצא לך לעשות טיפול לרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לייטי? לא (15K או שנה, לא הגעתי לאף אחד מהם)

פורסם

הבעיה היא בי, כמו שאמרתי, לא מסוגל לנסוע בלי מזגן ובמהירות פחות מ120קמש בכביש החוף. פשוט לא.

גם אצלנו המזגן לא מפסיק לעבוד. ואתה יכול להבין לבד לפי הרכב שלי, לגבי מהירות נסיעה ;-)

פורסם

אחרי שהבאת הרבה מחמאות לרכב ובסוף אמרת שלא אהבת יצאת קצת מוזר, ויש כמה דברים שאני חולק עליך כמו תא מטען שהוא בגודל סביר מינוס(קניות מהסופר ונגמר המקום), ולסבים שלי נוח להם להיכנס לרכב מאשר רכב משפחה רגיל שהוא נמוך יותר וכמובן מקשה על העניין, בנוגע לאבזור אני מנחש שקנית את הגרסה הפחות מאובזרת אז אין פה דיון, בנוגע לשטח חשבתי שאתה מדבר על מאזדה 3, החסכון היחיד במנוע בנזין זו צריכת דלק...

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

התא מטען ביטי ממש קטן אני לא יודע איך הגעת למסקנה שהוא גדול.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

@minkin יש אנשים (בעיקר נשים) שאומרים שיש הבדל בין "אוהב" ל"מאוהב".

הייטי בהחלט רכב שגורף המון מחמאות על כל הדברים הטובים בו (ויש המון) אבל הוא פשוט לא מוציא ממך (ממני) את החיוך הזה בבוקר. אין לו "zing". לא יודע איך להסביר את זה אחרת.

תשאל אנשים שנוסעים באלפא - להם יש ניסיון של שנים בהסברים כאלה.

תא המטען במצב רגיל בהחלט קצת מצחיק (321 ליטר) אבל אם מסירים את הגלגל הרזרבי, המדף והמושבים האחוריים - הוא גדל ל1,760 (!!!) ליטר. לא מכיר הרבה רכבים משפחתיים שמכירים את הטריק הזה :lol:

לגבי הישישים - יחסית לכל שאר הרכבים (הנמוכים) שהיו לי הייטי כן הרבה יותר נגישה. יחסית לג'ימני (נטולת המדרגה בסף) היא נגישה פחות.. הכל יחסי בחיים.

באשר להערתך על האבזור - כמובן שקניתי את הגרסה הזולה יותר (אין רמות אבזור יותר גבוהות בידני), אבל שים לב, גם בגרסה הכי יקרה של הייטי (1.8TSI 4X4 Elegance) שעולה 178K אין כניסת USB, דיבורית או ניווט. (שלא יהיה ספק, הרכב נהדר גם בלי הדברים האלה, אבל בתור חובב גאדג'טים זה מאוד חסר לי, במיוחד בהשוואה לסופרמיניZ שצצו לאחרונה בטווח ה70K עם כל הדברים האלה מובנים, מקוריים, מהמפעל)

בקשר למאזדה 3, בטיול האחרון שעשיתי (יער שגב) יצא לי לראות שיירה של ג'יפאים הייטקיסטים. צירפתי תמונה שלהם.

בכלל, כמות רכבי הליסינג שיצא לי לראות בכל מיני טיולים היא פשוט פלילית. אנשים עולים על סלעים עם הרכב הצמוד כאילו כלום, אני מן הסתם פחדתי על הייטי קצת (הרבה) יותר.

@niv

כמו שאמרתי, הוא ניתן להרחבה עד פי 5 וחצי מגודלו המקורי ע"י הסרה של המושבים/גלגל ספייר.

ראה סרטון:

והאמת שגם בלי להסיר שום דבר - 321 ליטר זה לגמרי מספיק (בשבילי).

IMG_20131026_115716_522.jpg

• תוכן חדש...