Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כמו שאמרתי, זה תלוי ברכבים.

אם אתה לוקח את הקיצוניות של הוולוו, שיצאה ממש יקרה, ורכב כמו פיקנטו שיחסית זול מלכתחילה, הערכים יכולים להגיע לאותו דבר.

מן הסתם מאזדה 3 תאבד יותר, כי היא גם עלתה יותר.

מה שאני מנסה להגיד זה שאם אתה מקזז את כל העלויות של רכב ישן שעושה בעיות וצורך המון דלק, מול רכב קטן וחדש שאתה קונה עם מימון חודשי שעולה לך נגיד 1000 ש"ח לחודש, ויש לו תצרוכת דלק ממש נמוכה, שווה יותר לקנות רכב חדש.

אצלי יש את זה עם האלפא.

היא אמנם לא עושה בעיות אבל אם אני נוסע בה ובאלפא את אותה כמות קילומטרים, אפשר לראות שגם עם המחיר של המימון והכל, יותר זול לי לחודש לנסוע על הקליאו.

ההבדל הוא שכשאני אסיים את התשלומים החודשיים (שעולים פחות מהדלק של האלפא), יהיה לי רכב ששווה 30-40K ואני יכול למכור אותו או לתת אותו בטרייד-אין ולקבל שוב רכב חדש.

כשזה יקרה, הערך של האלפא יהיה אולי 9000 אבל סביר להניח שאני אפטר ממנה לפני זה.

יותר נכון לעשות את ההשוואה עם 2 המכוניות מאותה קטגוריה, כי למי שקליאו עונה על כל הצרכים שלו אין סיבה להחזיק וולבו ישנה או אלפא לאותן מטרות.

אם היתה לך איזו סוייפט או פיאט אונו בגיל גריטה אני לא חושב שכלכלית היה לך יותר משתלם לקנות קליאו חדשה ל3 שנים.

אל תחשב עם כמה כסף תישאר ביד אחרי 3 שנים, תחשב כמה הוצאת ב3 שנים האלה.

ד"א הסתכלתי שוב ביד2, רוב המוכרים מבקשים הרבה מתחת ל85K על מכונית מ2010.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. 24 אלף בתיקונים זה חריג ביותר גם לרכב בן עשרים ואתה יודע את זה.

2. ירידת ערך מוגדרת בתור ההפרש בין מחיר קניה ומכירה. אז העובדהנ שהרכב נמכר בכמה עשרות אלפים כבר מובאת בחשבון.

ירידת ערך זה כסף שהתאדה לך מהכיס בדיוק כמו החלפת גיר.

3. כתבתי שהחובה+ג' דומים עבור אותו נהג.

ברור שעבור נהג מבוגר יותר ב3 שנים (במיוחד אם חצית את גיל 21 או 24 או 30) הביטוח יוזל!

חריג? ברור!

יכול לקרות? בהחלט יכול לקרות.

את האלפא קניתי בגיל 27. את הקליאו בגיל 29.

יותר נכון לעשות את ההשוואה עם 2 המכוניות מאותה קטגוריה, כי למי שקליאו עונה על כל הצרכים שלו אין סיבה להחזיק וולבו ישנה או אלפא לאותן מטרות.

אם היתה לך איזו סוייפט או פיאט אונו בגיל גריטה אני לא חושב שכלכלית היה לך יותר משתלם לקנות קליאו חדשה ל3 שנים.

כעקרון אתה צודק, אם לוקחים בחשבון רק אלמנטים כלכליים, בלי להחשיב ימי עבודה אבודים במוסך, סיכוי נמוך יותר להגיע לאנשהו עם הרכב (בכל רגע משהו יכול להתקלקל) ועוד גורמים.

אצלי האלפא לא הייתה ביומיום אצלי, אלא ביומיום נהגתי בטווינגו.

מה שלא הבנתי באותה תקופה זה שאם לוקחים בחשבון עוד אלמנטים, הקליאו יוצאת יותר זולה כי היא נותנת אמינות שרכב ישן לא יכול לתת, ולא משנה באיזה מצב הוא.

הערך המוסף שיש לאמינות ביומיום בשביל אדם עצמאי זה משהו ששווה המון כסף ואיכות חיים.

פורסם

ורוב הסיכויים שלשלם 15000 לשנה על רכב (100% מימון בלי מקדמה) זה יותר זול מאשר לשלם על מליון תיקונים לרכב בן 20.

אתה מכליל את ה"נפילות" שלך על הכלל.

ב-2005 קניתי סאני 1993 עם 200K ב-17K ש"ח (מוזנחת, מחירון היה 23K). בינואר השנה מכרתי אותה עם 330K ב-2300 ש"ח. במהלך כל התקופה נדרשו רק טיפולים שוטפים, צמיגים פעם אחת ומצבר פעמיים, שיפוץ אלטרנטור ושיפוץ סטרטר.

את המחליפה, כריזמה 99 עם 104K על השעון קניתי ביוקר, 10K. לא הייתי מסוגל להתמקח אפילו :oops: . בשנה האחרונה היא ביקרה במוסך פעם אחת, לטיפול וטסט. לא רואה סיבה שהמגמה תשתנה בקרוב, אבל אפילו אם מחר האוטו יפול לתוך בולען, את ה-15000 לשה שלך כבר ניצחתי. וזה עוד בלי לספור את הביטוח המקיף שחסכתי במהלך כל השנים.

מכוניות זולות וישנות זו לא דוקא בחירה של דלפונים, אלא בהחלט בחירה כלכלית הגיונית.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
חריג? ברור!

יכול לקרות? בהחלט יכול לקרות.

את האלפא קניתי בגיל 27. את הקליאו בגיל 29.

כעקרון אתה צודק, אם לוקחים בחשבון רק אלמנטים כלכליים, בלי להחשיב ימי עבודה אבודים במוסך, סיכוי נמוך יותר להגיע לאנשהו עם הרכב (בכל רגע משהו יכול להתקלקל) ועוד גורמים.

אצלי האלפא לא הייתה ביומיום אצלי, אלא ביומיום נהגתי בטווינגו.

מה שלא הבנתי באותה תקופה זה שאם לוקחים בחשבון עוד אלמנטים, הקליאו יוצאת יותר זולה כי היא נותנת אמינות שרכב ישן לא יכול לתת, ולא משנה באיזה מצב הוא.

הערך המוסף שיש לאמינות ביומיום בשביל אדם עצמאי זה משהו ששווה המון כסף ואיכות חיים.

כמובן שההסתכלות היא כלכלית. בגדול, ניתן גם להביא רכב ישן ופשוט לרמת אמינות גבוהה מאד בהשקעה שאמנם לא תהיה זולה אבל לא תתקרב לירידת הערך של המכונית החדשה באותה קטגוריה וכנראה תחזיק יותר מ3 שנים על הכביש. ברוב המקרים זה גם לא יהיה נחוץ. מצד שני אי אפשר להסתכל רק על זה וצריך להתחשב בכל הצרכים של המשתמש ואלה דברים ששונים אצל כל אחד, כמו שלא קנית אלפא רק בשביל צרכי עבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קצת גלשתם מהנושא המקורי הייתי אומר :lol:

טסט ראשון בדיוק עשו כתבה מעניינת בנושא שיפוץ רכבים ישנים, ממליץ לקרוא: http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=/4699/2685627

השיפוץ מצולם כאן: http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=/4696/2683976 החל מ13:03

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...