Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים שהם לא משלמים מספיק אבל גם מסכים עם ההחמרה של התנאים.

הרעיון הוא לעשות שלא יהיה כדאי לאנשים להחזיק את הרכבים האלו עד לגריטה, ואת זה הם עושים טוב.

ככה מי שאומר לעצמו "אני אקנה רכב בזול עם טסט, לא אטפל בו ואז אקבל כסף מהממשלה" בעצם עושה עסקה נוראית.

ככה גם לא יעמדו כל מני מכוניות ישנות ויירקבו, אלא ברגע שהאוטו עושה בעיות או נהיה יקר מדי לתחזוקה, ישר גורטים אותו ולא מחכים שנה שלמה שיעבור שני טסטים.

מה שכן, היה יכול להיות רעיון יותר טוב או לתת 3000 ש"ח על גריטה סתם, או 10000 ש"ח לקניית רכב חדש.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכן, היה יכול להיות רעיון יותר טוב או לתת 3000 ש"ח על גריטה סתם, או 10000 ש"ח לקניית רכב חדש.

האנשים שמחזיקים מכוניות בנות גריטה הם בד"כ לא אלו שיכולים (או רוצים) לקנות רכב חדש, ולכן חלקם ואולי רובם לא יגרוט תמורת אפילו 10000 ש"ח הנחה ברכב חדש. רכב חדש, מלבד המחיר הקנייה, הוא גם הוצאות שוטפות גבוהות יותר (ביטוח) מגרוטאה בת גריטה.

:turn-l:
פורסם

הביטוח חובה +צד ג' לוולוו ישנה הוא יותר יקר מביטוח חובה +מקיף לקליאו חדשה, ובמהלך השנה הרכב החדש יעלה פחות בתיקונים מאשר רכב בן 20.

לא אמרתי שצריך להתנות את הגריטה בקניית חדש, אבל אם היו מאפשרים את זה, היה לי רכב חדש כבר לפני 3 שנים כשגרטתי את הפיאט ולא רק לפני חודש.

פורסם

כמו שאחד המגיבים פה כתב. לחכות עד לקראת סוף סיום הטסט ואז לגרוט שהטסט עדיין בתוקף. מצד שני אם הרכב תקין ומצליח לעבור טסט למה לגרוט? איפה צער בעליי רכבים?

Peugeot 306 XR 1998

Hyundai I30 2008

פורסם

הם הבינו מזמן שהתקציב הנמוך (מאוד) שהוקצה למטרה הזאת פשוט לא מספיק כי יש המון אנשים שקונים רכבים במצב של "אוטוטו גריטה", ולכן ההגבלות החדשות נועדו לתעדף את אלה שבאמת משתמשים ברכבים הישנים האלה על פני אנשים שקונים "גרוטאה" ל3 חודשים וגורטים.

אני רואה בזה איזשהו "צדק חברתי", אבל מצד שני לא מבין כל כך למה הם משחקים בקקי במקום לדאוג לתקציב יותר גדול ולהמשיך להפוך את הכבישים שלנו לקצת יותר בטוחים וקצת פחות מזוהמים.

(מישהו פה אמר שיגדילו את התשלום.. גם עם 3000שח יש המוני נוהרים והתקציב תמיד נגמר מוקדם, אז להגדיל? לכל הפחות שיידאגו להפעיל את התוכנית נונ-סטופ, כשיירד הביקוש אז יגידלו..)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הביטוח חובה +צד ג' לוולוו ישנה הוא יותר יקר מביטוח חובה +מקיף לקליאו חדשה, ובמהלך השנה הרכב החדש יעלה פחות בתיקונים מאשר רכב בן 20.

לא אמרתי שצריך להתנות את הגריטה בקניית חדש, אבל אם היו מאפשרים את זה, היה לי רכב חדש כבר לפני 3 שנים כשגרטתי את הפיאט ולא רק לפני חודש.

מה עם ירידת הערך ומה עם ההון הראשוני הנדרש על מנת לקנות את הרכב החדש. הפכת קנייה של רכב חדש לקלי קלות, מה הבעיה יש מימון. ואפרופו מימון מה עם עלות המימון ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

העיניין הוא שכבר לא נותרו הרבה מכוניות לגרוט.

רובן ירד מהכביש בצורה טבעית, השאר רכבי אספנות ומיעוטן מכוניות במצב מעולה שלא כדאי לגרוט אותן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אפשר לקבל מימון בלי בעיה.

ורוב הסיכויים שלשלם 15000 לשנה על רכב (100% מימון בלי מקדמה) זה יותר זול מאשר לשלם על מליון תיקונים לרכב בן 20.

מן הסתם זה לא 100% בטוח ולי היו רכבים ישנים שעלו לי בתחזוקה 3000 ש"ח בשנה אבל היו לי גם רכבים שעלו 22000 בשנה אחת (אחרי שאתה מחליף גיר בהמון כסף והולך לך המנוע, אתה לא הולך לגרוט את האוטו אלא תחליף את המנוע ותקווה שיהיה טוב).

פורסם

אתה מדבר שטויות.

החובה של וולבו ישנה עשוי להיות קצת יותר זול (נפח מנוע גדול=הוזלה בביטוח חובה בכמה גרושים) או קצת יותר יקר (איו כריות אוויר), בכל מקרה ההבדלים זניחים (עבור אותו נהג).

צד ג' בכלל לא תלוי בסוג הרכב. אותו דבר לוולבו 90, לקליאו '13 או לפורשה 911 בת 5.

ומקיף תמיד יותר יקר מצד ג' כמובן כי הוא כולל אותו.

לגבי עלויות שוטפות - ירידת ערך של רכב חדש מגמדת את כל שאר העלויות ברכב ישן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ותוסיף על זה שהסיכוי שיעשו לוולבו ששווה מקסימום 10K ביטוח מקיף שואף ל 0.

מה שכן, אגרת הרישוי לטסט כנראה תהיה גבוהה יותר בגלל שהוולבו בקבוצה גבוהה מהקליאו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה מדבר שטויות.

החובה של וולבו ישנה עשוי להיות קצת יותר זול (נפח מנוע גדול=הוזלה בביטוח חובה בכמה גרושים) או קצת יותר יקר (איו כריות אוויר), בכל מקרה ההבדלים זניחים (עבור אותו נהג).

צד ג' בכלל לא תלוי בסוג הרכב. אותו דבר לוולבו 90, לקליאו '13 או לפורשה 911 בת 5.

ומקיף תמיד יותר יקר מצד ג' כמובן כי הוא כולל אותו.

לגבי עלויות שוטפות - ירידת ערך של רכב חדש מגמדת את כל שאר העלויות ברכב ישן.

הייתה לי וולוו 740 לפני שנתיים (נגרטה לטובת אלפא 156)

הייתי משלם עליה חובה+צד ג' של כמעט 4000 לשנה.

כיום על הקליאו החדשה שלי אני משלם פחות מזה וזה כולל גם מקיף.

העלות של ירידת מחיר של רכב חדש אם אתה שומר עליו יותר מ3 שנים זה לא רלוונטי כי גם אם אתה מאבד את הערך, בסוף, כשאתה מוכר אותו אתה מקבל חזרה כמה עשרות אלפים, בזמן שעל וולוו כזו לא תקבל כלום, למרות כל הכסף שהשקעת באחזקה.

אצלי הלך הגיר ואחד חדש עלה לי 5000, אחרי זה הלך המנוע והעלויות הכוללות של החלפה ועוד המון שיפוצים היו יותר מ14000.

בכלליות באותה שנה האוטו עלה לי 24000 ש"ח רק בתיקונים, לא כולל דלק וביטוחים.

כשרכב בן 20 מתקלקל, הוא מתקלקל!

תהיה בטוח שרכב חדש ובסיסי (נגיד שעולה 55000) לא יאבד 24000 לשנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העלות של ירידת מחיר של רכב חדש אם אתה שומר עליו יותר מ3 שנים זה לא רלוונטי כי גם אם אתה מאבד את הערך, בסוף, כשאתה מוכר אותו אתה מקבל חזרה כמה עשרות אלפים, בזמן שעל וולוו כזו לא תקבל כלום, למרות כל הכסף שהשקעת באחזקה.

גם זה לא הכי נכון. נגיד מאזדה 3 שעולה 114K ואחרי 3 שנים נמכרת בסביבות 85K? (ממוצע מאתר יד2) רק על זה הפסדת 29K.

קנית רכב משפחתי בן 20 ב5K? גם אם החלפת מנוע, גיר ועוד אלפי תקלות ב10K אתה יוצא בחצי מהנזק של רכב חדש אחרי 3 שנים וזה עוד בלי למכור. כמובן שהתקלות זה משהו שיכול גם לא לקרות, תלוי מה קנית.

ברור שזה לא הופך את המכונית ישנה ליותר טובה, אבל ברכב חדש ירידת הערך זה דבר משמעותי מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרתי, זה תלוי ברכבים.

אם אתה לוקח את הקיצוניות של הוולוו, שיצאה ממש יקרה, ורכב כמו פיקנטו שיחסית זול מלכתחילה, הערכים יכולים להגיע לאותו דבר.

מן הסתם מאזדה 3 תאבד יותר, כי היא גם עלתה יותר.

מה שאני מנסה להגיד זה שאם אתה מקזז את כל העלויות של רכב ישן שעושה בעיות וצורך המון דלק, מול רכב קטן וחדש שאתה קונה עם מימון חודשי שעולה לך נגיד 1000 ש"ח לחודש, ויש לו תצרוכת דלק ממש נמוכה, שווה יותר לקנות רכב חדש.

אצלי יש את זה עם האלפא.

היא אמנם לא עושה בעיות אבל אם אני נוסע בה ובאלפא את אותה כמות קילומטרים, אפשר לראות שגם עם המחיר של המימון והכל, יותר זול לי לחודש לנסוע על הקליאו.

ההבדל הוא שכשאני אסיים את התשלומים החודשיים (שעולים פחות מהדלק של האלפא), יהיה לי רכב ששווה 30-40K ואני יכול למכור אותו או לתת אותו בטרייד-אין ולקבל שוב רכב חדש.

כשזה יקרה, הערך של האלפא יהיה אולי 9000 אבל סביר להניח שאני אפטר ממנה לפני זה.

פורסם

1. 24 אלף בתיקונים זה חריג ביותר גם לרכב בן עשרים ואתה יודע את זה.

2. ירידת ערך מוגדרת בתור ההפרש בין מחיר קניה ומכירה. אז העובדהנ שהרכב נמכר בכמה עשרות אלפים כבר מובאת בחשבון.

ירידת ערך זה כסף שהתאדה לך מהכיס בדיוק כמו החלפת גיר.

3. כתבתי שהחובה+ג' דומים עבור אותו נהג.

ברור שעבור נהג מבוגר יותר ב3 שנים (במיוחד אם חצית את גיל 21 או 24 או 30) הביטוח יוזל!

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...