Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיבה נוספת (שקשורה פחות להינע/היגוי) היא איחוד תיכנון וייצור.

עד לפני מספר שנים מערכות ההנעה הקדמית היו מוגבלות בהספק שיכלו להעביר (כ 200 כ"ס פחות או יותר) במחיר המתקבל על הדעת, חברות המייצרות מגוון דגמים שחלקם בעלי הספק גבוה (מרצדס וב.מ.וו. לדוגמה) החליטו לחסוך בתיכנון השלדות השונות ולאחד את התכנון סביב שילדה אחת לרכבים בעלי הספק גבוה שבאופן טבעי הייתה מתוכננת למערכות ההנעה האחורית.

סתם לדוגמה, בסדרת ה C-Class של מרצדס ישנם מגוון תת-הדגמים נע בין ה C180 בעלת 150 כ"ס עד ה C350 בעלת 300 כ"ס (ואולי גם C450 בעלת 400 כ"ס בזמן הקרוב:wink:) שכולם מבוססים על W204.

עוד דבר קטן, הנעה אחורית מאפשרת קוטר סיבוב קטן יותר.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוד דבר קטן, הנעה אחורית מאפשרת קוטר סיבוב קטן יותר.

בדיוק היה על זה דיון - לא ההנעה האחורית מאפשרת את זה, אלא מנוע אורכי. מנוע אורכי קיים גם עם הנעה קדמית (אודי).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נניח שקונה הרכב מעונין במרווח סביר ללנוסעים + מטען. רכב מתאים בעל הנעה קדמית יהיה קצר יותר וקל יותר מאשר רכב עם הנעה אחורית. רכב קל יותר מתורגם לרכב שצורך פחות דלק.

בראשית שנות ה80 , מחירי הדלק היו גבוהים, הקונים דרשו רכבים יותר חסכונים ובתגובה היצרנים האירופאים והאמריקאים עברו להנעה קדמית.

יהודה

פורסם
בדיוק היה על זה דיון - לא ההנעה האחורית מאפשרת את זה, אלא מנוע אורכי. מנוע אורכי קיים גם עם הנעה קדמית (אודי).

הנעה אחורית היא זו שמאפשרת את זה ביחד עם מנוע אורכי. בגלל שאין ציריות אפשר לצודד את הגלגלים בזויות שלא ניתן עם ציריות. ברכבים בעלי הנעה אחורית כמו מרצדס/במוו בסיבוב הגה עד לנעילה ניראה כאילו גלגלים שבורים, מרוב שהם קיבלו זוית. רכבים האלו צריכים פחות מקום לעשות פרסה בין מדרכות מאשר רכב סופר מיני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יתרון חשוב נוסף להנעה קדמית זוהי המודולריות הרבה שלה. יתרון חשוב בעידן שבו לדוג' אחוז ניכר מדגמי קונצרן VAG מבוסס על פלטפורמה זהה (MQB).

לכן BMW מפתחת לראשונה דגמי הנעה קדמית על מנת להרחיב את ההיצע לסגמנטים נוספים.

פורסם
לא חסיד גדול של סמיילים.

106GTI מכונית משעממת? לא לפי דעתם של 95% מכתבי הרכב האירופאים. יש מכוניות הנעה קדמית מצוינות ויש מכוניות הנעה אחורית משמימות ואף נוראיות.

לא רק שהייתה קליאו עם הנעה אחורית, אלא אפילו רנו 5 עם מנוע מרכזי והנעה אחורית.

באופן כללי לא חסרו מכוניות הנעה אחורית קטנטנות לאורך היסטוריה. לוטוס 7 הייתה עם בסיס גלגלים של פחות מ-2.3 מטרים. פורשה 356 הסתפקה בבסיס גלגלים של 2.1 מטרים (אבל עם מנוע אחורי זה סיפור קצת שונה).

אם מחשיבים גם עם מנוע אחורי אז גם אפשר להכניס את פיאט 500 עם 2.97 מטר אורך כולל

Fiat_500_Brooklands_auto_italia_2006.jpg

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
וללא קשר ישיר - ESP זה חולירע.

צודק,

זה חתיכת חולירע שמרסנת את הרכב וגורמת לרכב של מעל 500 סוסים עם הנעה אחורית להיות מתורבת ו"נהיג" מספיק עבור אישתי עם הילדים וכמובן מצילה חיים.

בא לך להשתולל?

יש כפתור שמבטל את זה.

אחת ההמצאות הכי טובות וחשובות שיצאו בענף הרכב ב-20 שנה האחרונות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואיך זה רלוונטי ללוחמת מומנט ו"תקרת הזכוכית" של כ-200 כ"ס להנעה קדמית?

לא מבין מה אתה שואל.

רשמת שאין לוחמת מומנט בקו ישר, שזה לא נכון...

פורסם

Esp זה באמת אחת ההמצאות

במקרה אישי שלי עליתי על המדרכה בסיבוב שעם המערכת הנל זה לא היה קורה. והייתי חוסך לביטוח 15k :-)

החיים הם כמו....

פורסם
לא מבין מה אתה שואל.

רשמת שאין לוחמת מומנט בקו ישר, שזה לא נכון...

מבנה א-סימטרי יכול לגרום לכל מיני דברים (סבסוב גלגלים, זיהוי של חוסר משיכה ועוד), ללוחמת מומנט הוא לא יכול לגרום.

על ההגה מאת רוני שטרן, במיוחד עבור קארספורום,

תקרא תחת הכותרת "לוחמת מומנט" בעמוד השלישי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מבנה א-סימטרי יכול לגרום לכל מיני דברים (סבסוב גלגלים, זיהוי של חוסר משיכה ועוד), ללוחמת מומנט הוא לא יכול לגרום.

על ההגה מאת רוני שטרן, במיוחד עבור קארספורום,

תקרא תחת הכותרת "לוחמת מומנט" בעמוד השלישי.

ממש נהנתי לקרוא את המאמר, יש עוד מאמרים בסגנון זה על הרכב?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נראה לי שהכתובת הנכונה לשאלות היא רוני שטרן בעצמו (או בשם המשתמש Sronis).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...