Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכנת התהפכות בהיגוי יתר!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לסיטרואן (נטולת ESP) שבסרטון

http://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ברגע שהנהג נכנס להיגוי יתר, אחד הגלגלים הקדמיים איבד אחיזה יחד עם הגלגלים האחוריים, מה שגרם להתהפכות!

בעלי המכניות ללא הESP, או אלה שסתם מבטלים, היזהרו בהיגוי יתר! :-(

פורסם

על מה המהומה הרבה?

הרי זה ברור ש-ESP מציל ממצבים כאלה בדיוק.

חוץ מזה, הסיטרואן הזאת צרה ובעלת מרכז כובד גבוה יחסית

אז יותר קל להפוך אותה בתנאים קיצוניים כאלה.

פורסם

עד כמה שאני יודע עודף אחיזה ומרכז כובד גבוהה בצירוף למרכב צר גורמים להתהפכות.

חוסר אחיזה לעולם לא יגרום לרכב להתהפך.

פורסם

החלקה או חוסר אחיזה (תת היגוי או היגוי יתר) הם ההפך מהתהפכות! רכב שמתהפך הוא למעשה רכב שהאחיזה הצדית שלו כל כך גבוהה שהיא יוצרת זוית גלגול גדולה מידי. רכב נוסעים סטנדרטי (שלא כמו הסיטרואן הגבוהה והצרה הזאת) לא אמור להתהפך כתוצאה מתמרון עצמי. אפילו הסיטרואן לא התהפכה כתוצאה מתמרון אחד אלא מהעברת משקל כפולה. אני מסייג את עצמי בכך שיש להביא בחשבון גם את מצב הבולמים, העמסת הרכב במטען ואת שיפוע הדרך. בנוסף, התנגדות רגעית של מהמורה או חול יכולים להפוך רכב ובזוויות החלקה מסוימות גם יכול להיווצר "עילוי" אווירודינמי שירים את הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמו שנאמר, מה הקשר להיגוי יתר? הדבר הזה בגובה 2 מטר, וצר כמו פיקאנטו. אם הוא היה ממשיך ב"היגוי יתר" (שהיה נגרם אם מרכז הכובד היה נמוך יותר) זה לא היה קורה.

פורסם
הסיטרואן הזאת צרה ובעלת מרכז כובד גבוה יחסית

אז יותר קל להפוך אותה בתנאים קיצוניים כאלה.

בדיוק!

החלקה או חוסר אחיזה (תת היגוי או היגוי יתר) הם ההפך מהתהפכות! רכב שמתהפך הוא למעשה רכב שהאחיזה הצדית שלו כל כך גבוהה שהיא יוצרת זוית גלגול גדולה מידי. רכב נוסעים סטנדרטי (שלא כמו הסיטרואן הגבוהה והצרה הזאת) לא אמור להתהפך כתוצאה מתמרון עצמי. אפילו הסיטרואן לא התהפכה כתוצאה מתמרון אחד אלא מהעברת משקל כפולה. אני מסייג את עצמי בכך שיש להביא בחשבון גם את מצב הבולמים, העמסת הרכב במטען ואת שיפוע הדרך. בנוסף, התנגדות רגעית של מהמורה או חול יכולים להפוך רכב ובזוויות החלקה מסוימות גם יכול להיווצר "עילוי" אווירודינמי שירים את הרכב.

המצב שמודגש באדום, הוא כמעט בלתי אפשרי! צריך להיות במהירות ממש גבוהה בשביל שזה יקרה.

בסרטון הנ"ל אפשר לראות שברגע שינוי הכיוון (ששם יש את ההתנגדות הצידית הגבוהה ביותר), הרכב מקפץ קלות ובכך בעצם נגרם האפקט שגורם לרכב להתהפך!

ככל שהרכב רך יותר, כך הסיכוי להתהפכות בעת שינוי כיוון מהירים גדולה יותר!

זאת גם אחת הסיבות ללמה כל כך חשוב לשמור על בולמי זעזועים תקינים, בעיקר ברכבים ישנים!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אם יש, להשאיר ESP דלוק. פה כיסית כבר 90% מהשטויות שאפשר לעשות עם הרכב.

אם אין, אז לא לעשות את ה90% שטויות להעיל. :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

העקרון הפשוט אומר שלפני שהרכב יתהפך, הצמיג יאבד אחיזה ו"ייכנס" להחלקה.

כמובן, שכמו שנאמר, ברגע שיש שילוב של מרכז כובד גבוה, יחד עם כיול רך, ועוד משתנים אז הסכנה להתהפכות עולה פלאים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אני לא יודע מה אתכם, אבל למה לעזאזל הביאו 3 טנדרונים מחברות שונות כמו פיג'ו-סיטרואן ופיאט שנראים בול אותו דבר?!

מילא השת"פ של פז'ו וסיטרואן שכבר הוציאו את הC1 וה107 הזהים, אבל גם פיאט מייצרים את אותו הרכב בדיוק? זה כאילו אותו הרכב אבל עם סמל אחר, מה הקטע?

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

זה לא קשור להיגוי יתר , התהפכות יכולה להיגרם ע"י כל דבר אחר , בד"כ מתהפכים הנהגים שלא יודעים לנהוג . :wink:

כמו אבא שלי שהתהפך עם רכבו

3930.jpg
  • תוכן חדש...