Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה כל העניין, שאין אחריות על מצמדים (למיטב ידיעתי אצל כל היבואנים).

היות והמצמד מוגדר כחלק מתכלה, בדומה לבלמים.

לדעתי, החברה צריכה ללכת לקראת פות"ש בהשתתפות מסוימת בעלויות.

אם כי לדעתי, אין כאן תקלה סדרתית היות והמצמד עבר כ 20K ק"מ.

והיות ומנגנון המצמד, (פלטה, דיסק, מיסב לחץ) בגיר ידני, הוא מאוד פשוט ואפילו פרימיטיבי בכל הרכבים

לכן הסיכוי לכשל סדרתי נמוך מאוד.

אם אין מדובר על כשל סדרתי, מרבית הסיכויים כי מדובר על פגם ייצור.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בן, אם תרשה לי, אני אנצל את הנושא לעוד שאלה נוספת -

על המצמד כתבו שאין אחריות, איך אפשר לדעת על מה כן יש אחריות?

האם כשרוכשים רכב חדש מצ'מפיון מוטורוס, אמורים לקבל דף שמסביר על האחריות?

או שזה כתוב בספר? אם אני לא טועה, בזמנו עברתי על כל הספרים, ממש הכל.

יש חוברת שבה יש התייחסות לאחריות, זו חוברת הטיפולים אם אני לא טועה - שם אמצא את התשובה לשאלה שלי?

תודה רבה.

פורסם

אין לי מושג מה האחריות כוללת בפרטי פרטים.

נשמע לי תמוהה שמצמד זה בלאי טבעי ולא מחליפים אבל אם יש תקלה במנוע הוא מוחלף כן במסגרת אחריות.

גם הוא תלוי בנהג, בצורת הנהיגה ובצורת הטיפול בו.

Got To love It

פורסם

כשיש פגם, החברה מבינה שעדיף לקחת אחריות גם על "חלק מתבלה".

אפילו אם זה דיסקיות מצמד, אפילו אם זה VW, אפילו אם זה גולף. מישהו מכיר DSG?

בסופו של דבר זה לא שונה בהרבה. אפשר להאשים את הנהג גם ב DSG...

אבל יש סבירות לכל דבר.

כאן, אם הנתונים שפורטו נכונים, זה לא סביר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אין לי מושג מה האחריות כוללת בפרטי פרטים.

נשמע לי תמוהה שמצמד זה בלאי טבעי ולא מחליפים אבל אם יש תקלה במנוע הוא מוחלף כן במסגרת אחריות.

גם הוא תלוי בנהג, בצורת הנהיגה ובצורת הטיפול בו.

מנוע מאוד קשה להרוס בגלל שימוש לא סביר כי יש לו מנגנוני הגנה כמו ניתוק הצתה מעבר לסל"ד מסויים (קו אדום) ולכן באמת לא סביר מבחינת היצרן שמנוע ילך אחרי 20,000 ק"מ.

מצמד אפשר לשרוף מהר מאוד בנהיגה לא נכונה או פרועה (לא אומר שזה המקרה פה) ולכן היצרן לא לוקח אחריות על זה. אני מניח שאם זה היה קורה אחרי 4000 ק"מ ההתייחסות היתה קצת שונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כל חלק הוא חלק מתכלה. לפי ההגיון הזה אין אחראיות על כלום.

כולל מצמדי DSG.

וכולל צמיגים , אבל אם תגיע ען צמיגים שחוקים בחלק החיצוני או הפנימי אחרי 5000 קמ צריכים לטפל בהם במסגרת אחראיות בנוסף לכל דבר אחר שצריך כדי לפתור את הבעיה.

אם נראה להם סביר שמצמד בגיר ידני ישחק אחרי 20,000 קמ ברכב חדש בן פחות משנה שיתנו את זה בכתב,למען כולם יראו ויש לציין גם יראו.

פורסם
כשיש פגם, החברה מבינה שעדיף לקחת אחריות גם על "חלק מתבלה".

אפילו אם זה דיסקיות מצמד, אפילו אם זה VW, אפילו אם זה גולף. מישהו מכיר DSG?

בסופו של דבר זה לא שונה בהרבה. אפשר להאשים את הנהג גם ב DSG...

אבל יש סבירות לכל דבר.

כאן, אם הנתונים שפורטו נכונים, זה לא סביר.

זה לא בדיוק מה שצ'מפיון עשו בתחילת התקלות?!

מדיווחים ברשת עולה הרושם כי זה עניין של מסורת אצלם להאשים את הנהג.. (זמזומים מהמנוע, רעשים מהגיר, רעידות בתחילת נסיעה, ידית פלסטיק בין הנהג לנוסע שנשברת ועוד, בכל אלו האשימו בתחילה את המשתמש, לא?)

בכל מקרה, לכל מי שטוען שאולי הבחור נוהג "אגרסיבי" ולכן המצמד נגמר אחרי 20K ק"מ, תסבירו לי בבקשה איך אמורים לנהוג עם גולף GTI? האם צריך לנהוג כמו חברי הפורום בעלי האלטו למיניהם (בלי לפגוע)?

אתם פשוט מצחיקים, לפני שיש תקלות הרכב הוא ספורטיבי מדהים ובלה בלה בלה, אך ברגע שמתחילות התקלות אז פותח השרשור כנראה נוהג עליו לא רגוע מספיק (רכב ספורטיבי או לא?).

יש כאן מספר חברים בעלי GTI, אפילו כמה ידניות, איך הם נוהגים ברכב? גם כמו סבתות?

אם לא, אז גם הם נדרשים להחליף מצמד כל 20K ק"מ?

לא סביר.

פורסם
זה דברים שאני לא יכול לבדוק אלא רק במוסך, זה מצריך פירוק של הגיר והקלאץ.

ברור וידוע.

הכוונה היא שתהיה ליד הרכב כשמפרקים את המצמד והפלטה, אם אפשר תצלם את התהליך, תיקח לידך את החלקים האלה כשהם מסומנים היטב ותבדוק אותם.

ישנו הבדל גדול בין תובע שמראה ומוכיח שחלקים פגומים פורקו מרכבו, לבין אחד שמביא סטטיסטיקות מהאינטרנט.

בקיצור - תתחיל לתעד הכול, אם ישנו כשל בחלקים צריך לסמן ולתעד כך שצ'מפיון לא תוכל לטעון שהחלקים שבידך פגומים, אבל מקורם ברכב אחר... :twisted:

בהצלחה!

פורסם

דיברתי אתמול עם בחור שהחליפו לו מצמד ב7 אלף ק"מ, נאמר לי שיש אחריות על מצמד עד 10 אלף ק"מ.

לאחר שהחליפו לו את המצמד נאמר לו שהוא צריך לשלם עליו.

עדיין מחכה לתגובה מהשירות לקוחות (נשלחה הודעה פרטית ובה מסופר בקצרה על המקרה) והמוסך לגבי פגישה עם מנהל טכני.

אני יכול להוציא שלל דוגמאות מהאינטרנט על החלקות, רובם לא רכבים סטנדרטיים (סטייג' 1 או 2+).

האם גם דוגמאות כאלו יכולות להוכיח משהו?

דור, פירוק של הגיר והמצמד יתבצע רק לאחר שאדע לאן הסיפור מתקדם.

Got To love It

פורסם

פותח השרשור החל להתלונן שהקלאץ' מחליק כשהאוטו היה כבר ב-12K- לא סביר לכל הדעות וממש לא משנה איך האוטו ננהג, בטח ובטח כשמדובר ב-GTI.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר התלונה אכן הגיעה כבר ב12 אלף אך משום שזו היתה תקופה חמה מי שיודע רכבים מוגדשים מאוד עצלים. עכשיו שהטמפרטורה בלילות היא סביב ה17-20 מעלות ההחלקה מאוד מורגשת.

לצורך העניין סיפור מאתמול שקרה כמה וכמה פעמים במהלך החודש האחרון.

חוזר בשעות הלילה המאוחרות לכיוון הבית, מפעיל בקרת שיוט על מהירות 115 בעוקף קריות, בעת יציאה לעקיפה המהירות טיפה עולה ואז מגיע הקפיצה בסל״ד ובקרת השיוט נכבת.

למי שיש גולף ידנית עם בקרת שיוט יודע שבלחיצה על דוושת הגז הבקרה לא אמורה להכבות והרכב חוזר למהירות אליה היא כוונה. רק כאשר לוחצים על הברקס/קלאץ. זה רק מראה בנוסף שאכן יש החלקה (הבקרה ״חושבת״ שאני לוחץ על הקלאץ ונכבת).

Got To love It

פורסם

אני לא חושב שקיץ או חורף, 0 מעלות או 45 מעלות אמורים לשנות לקלאץ', קלאץ' לא אמור להתבלות בכל כך מעט קילומטרים.

התופעה של קלאץ' מחליק מתבטאת בדרך כלל בצורה הבאה. בנסיעה רגילה לדוגמא בהילוך 4 ב-80 קמ"ש לחיצה חזקה על דוושת הדלק גורמת לטורים לעלות בלי התגובה הרצויה בשעון המהירות, כלומר הטורים מטפסים ולא מרגישים את הסחיבה שצפויה להיות אלא הרבה יותר חלשה.

יש לך את התופעה הזו ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

השאלה האם מדובר בפגם בייצור, כזה שצריך להיות מכוסה ע"י האחריות או בלאי שהוא תוצאה של שימוש (אינטנסיבי/שגוי וכו') היא לא כזו שאפשר לענות עליה רק מהמקרה שלך.

אני סבור שלהפגש עם המוסך ולנסות להגיע לפשרה - זה טוב בעיקרון. כשיש חוסר בהירות, חותכים באמצע.

כמובן שלאסוף כמה שיותר חומר לפגישה, שמחזק את הטענה שלך, זה טוב, אם כי לא הייתי מביא מכוניות משופרות כמובאות. כאן בהחלט אפשר לטעון שהעמיסו על הקלאץ' יותר ממה שתוכנן ושרכבים כאלה ננהגים באופן יותר ברוטאלי, מן הסתם.

בנוסף, הייתי מנסה לפנות עם החומר שאספת ישירות ליצרן. ליצרן יש את כל הסטטיסטיקה של כל המדינות. יכול להיות שהישועה תבוא משם.

כמעט לבסוף, אם צריך לתקן במחיר מלא, תבדוק אפשרות לתקן אצל רון ולא במוסך מורשה. תחסוך כסף. לפחות, קח משם עוד חוות דעת. אין לי שום ניסיון אישי עם רון, אבל איך אמרו הגגש החיוור: "אם כולם אומרים, כנראה שזה נכון."

ולבסוף, לבסוף, תבדוק אולי באמת יש לך הרגלים ששוחקים את הקלאץ', כמו להשאיר עליו את הרגל בנסיעה, להחזיק אותו יותר מדי זמן בנקודת החיכוך בתחילת נסיעה וכו'. תבקש ממישהו שמבין קצת שייבחן אותך. לא יזיק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא ברור לי למה צ'מפיון בוחרים לנהוג כך עם לקוח סדרתי של רכבים ספורטיביים (שירוקו, GTI ולא יודע מה עוד). אם אמרו לו 5K, זה אומר שההחלפה תעלה להם 2K לכל היותר (וכנראה פחות). זה עניין של שירות לקוחות ותדמית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...