Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם חושב שהקשר צריך להיות עם היצרן.

צריך לזכור שכך הגיעה הרכב מהיצרן.

הבעיה שהיבואן לא עושה את מה שצריך מול היצרן, לכן מה שנותר לך זה לעקוף אותו ולשלוח ישירות ליצרן.

היבואן אולי לא עושה את עבודתו כמו שצריך, אך חשוב לזכור שהבעיה פה היא בייצור.

ולא בגלל השרות של היבואן הקלאצ' נשחק בטרם עת.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שאתה צריך לכתוב להם משהו כזה:

אל: שירות הלקוחות של VAG

הנדון: שחיקה לא רגילה של המצמד, גולף GTI 2012, VIN XXXX

שלום,

אני לקוח של חברתכם כבר מספר שנים, והיו ברשותי דגמי.... ומעולם לא נתקלתי בבעיות מיוחדות, ולכן לפני כשנה שבתי ורכשתי מכונית חדשה מתוצרתכם.

לאחרונה נשחק המצמד במכוניתי למרות שנסעתי 20KKM בלבד.

פניתי ליבואן VAG בישראל, אבל הוא טען שמדובר בשחיקה טבעית שאינה מכוסה ע"י האחריות.

הופתעתי מאד מתגובת היבואן, מפני שאני לקוח וותיק וכבר קניתי ממנו X מכוניות, וטיפלתי בהן אצלו, והוא יודע היטב שאין לי שום נטיה לשחיקה מוגזמת של מצמדים. יש לציין שאני נוהג כבר X שנים, ומעולם לא נתקלתי בבעיה זו.

במקום לפרסם את המקרה ברשת, העדפתי לפנות אליכם, בתקוה שתוכלו לסייע לי להגיע לפתרון מוסכם עם היבואן.

בתודה מראש,

מי קבע שהמצמד שחוק ?!?!?!

החלקה לא חייבת להיות עקב שחיקה .

פורסם

החלקה יכולה להגרם משתי סיבות, או שחיקה או בעיה בייצור. ככה ככה שניהם לא אמורים להיות בטווח של 20k.

חיפשתי באתר היצרן בגרמניה את המייל של שירות הלקוחות אך ללא הצלחה. יש מישהו ששלח מייל בעבר ויכול לתת את הכתובת?

Got To love It

פורסם

בן, החלקה יכולה להיות מארבע סיבות:

1. דיסק מצמד שחוק (כפי שכתבת).

2. פלטת לחץ שאיננה מפעילה לחץ מספק על הדיסק (לסעיף זה אני מניח דיסק במצב תקין) דבר שיגרום לו להחלקה.

3. נזילת שמן מהמנוע/גיר שהרטיבה את הדיסק והורידה את מקדם החיכוך שלו.

4. מיסב לחץ שאיננו נע בחופשיות, דבר שגורם לו לשחרר את פלטת הלחץ בתנועה גסה (לפי האופציה הזו דוושת המצמד לא תהיה לחוצה, אבל המיסב יישאר תקוע במצב שבו המצמד חצי מחליק).

פורסם

הבעיה מדווחת גם בפורומים בניו-זילנד ואוסטרליה, שם גם אחרי 8K אפילו.

יש שם מיני-סערה :

אישה עם GTI VI נהרגה באוסטרליה לאחר שמשאית נכנסה בה מאחור בכביש מהיר. טוענים שהיא איבדה כח מנוע כתוצאה מההחלקה. VW אוסטרליה מכחישים שיש בעיה עם הקלאץ' הבודד ולא מתכוונים לבדוק את הנושא.

מישהו העלה טענה חשובה- אם הנהג התעלל בקלאץ' צריכים להיות סימני שריפה. כלומר, אם החברה טוענת לשימוש לא סביר, אז צריך להיות לה קל להוכיח.

כמו כן, טענו שנסיעה במהירות נמוכה בהילוך גבוהה, במיוחד בעליות, גורמת למומנט גבוה על הקלאץ' ומגבירה את השחיקה.

פורסם

כמו כן, טענו שנסיעה במהירות נמוכה בהילוך גבוהה, במיוחד בעליות, גורמת למומנט גבוה על הקלאץ' ומגבירה את השחיקה.

מי שטוען דבר כזה איננו מבין דבר וחצי דבר בתחום, בולשיט מוחלט.

פורסם
מי קבע שהמצמד שחוק ?!?!?! החלקה לא חייבת להיות עקב שחיקה .

אתה צודק. אם כן יש להחליף "שחוק" ב"מחליק".

ובאמת עדיף לפרק, לבדוק ולצלם - לא במוסך היבואן, לדעתי - השאלה היא אם בן רוצה לעשות את זה.

דני

פורסם

אני שלחתי מייל למשרדים בחו"ל על ריקול ששמעתי עליו מלפני כמה שנים,

לאחר כמה ימים התחלתי לקבל שיחות מצ"מפיון.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

זה בארץ ובאוסטרליה כי המזג אויר דיי דומה אני חושב.

והdsg הכי טוב. עד שהולכים שם קלאצים (10 אלף אחרי הנחה). עדיין קונה ידני בכל יום :wink:

היכן ניתן למצוא את התלונות שמופיעות גם באוסטרליה?

יכול לעזור בהוכחה שאכן מדובר בכשל של המכלול ולא בצורת הנהיגה.

Got To love It

פורסם

זה לא הוכחה, זה תלונות של משתמשים בפורומים.

נדמה לי מילות החיפוש שהשתמשתי היו

GTI VI slipping clutch

מלבד זה ראיתי כמו שרשמתי מקודם הודעה של VW אוסטרליה שהם אומרים שאין בעיה ולא יהיה ריקול..

פורסם

עדכון מצב.

לאחר שיחה מהילה משירות לקוחות ולאחר בדיקה נוספת של המקרה תשובת החברה היא :

מבחינתנו הבלאי הוא בלאי סביר, הוצעה לך הצעה של 30 אחוז הנחה עבור החלק בלבד, במידה והקלאץ' יפורק והוא יהיה שחוק משמע אתה אשם, במידה והחלק ימצא לא תקין הוא יוחלף במסגרת האחריות.

לאחר הבהרה שגם קלאץ' "שחוק" זה לא משהו הגיוני לאור ההסטוריה שלי בקונצרן ושמעולם לא הוחלף קלאץ' באף רכב נאמר לי שזה לא מדד ואי אפשר להסיק מזה כלום ו20 אלף ק"מ לקלאץ' זה בלאי סביר.

לאחר הסבר להילה שישנם המון תלונות ברחבי הרשת ולכן הדבר לא הגיוני שזאת בעיה אישית שלי או אצלי (ובנוסף שישנם רכבים שהוחלף להם כן במסגרת אחריות המצמד) נאמר לי שהם לא מכירים דבר כזה ומעולם לא שמעו על זה (תעשי לי טובה, להכנס לגוגל ולקרוא כל אחד יכול).

שוקל את צעדי הלאה (כנראה שגם מכתב לייצרן לא יזיז את היבואן ה"גרזן" מההחלטה שלו).

Got To love It

• תוכן חדש...