Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין מצב, קרא בכתב האחריות. אף אחד לא נותן אחריות על מתכלים וקלאץ' הוא רכיב מתכלה.

הסיבה היחידה שהחליפו קלאצי'ם בDSG היא שהתגלה פגם סידרתי.

אתה כמובן צודק, אבל מצד שני אני בטוח שתסכים שמצמד שמתחיל להחליק אחרי 20,000 ק"מ בלבד, ברכב חדש, זה לא תקין.

הנהג צריך להיות Total maniac כדי לגמור קלאץ' כל כך מהר (מה גם שלפי פותח השרשור, הוא הרגיש שיש בעיה כבר ב12,000 ק"מ) ואני לא מאמין שזה המקרה כאן.

נניח שהעניין יגיע לביהמ"ש. להבנתי, צ'מפיון יכולים לבחור ב-1 מ-2:

1. הם יטענו שהמצמד נהרס בעקבות חוסר הבנה בסיסי של הנהג כיצד יש לתפעל רכב ידני. כיצד זה יוכח?

2. הם יטענו שמצמד אשר מתחיל להראות סימני החלקה כעבור 12,000 ק"מ זה תקין ומכיוון שמדובר על רכיב מתכלה, אין עליו ואחריות וכתוצאה מכך על הלקוח לשאת בעלות התיקון (בהתאם להצעת המחיר של צ'מפיון). במקרה כזה, הם בעצם יודו בפרהסיה שמצמד שהולך אחרי כלום ק"מ בגולף GTI זה תקין. לא בדיוק צעד נבון לדעתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כבר נושא לדיון אחר.

כאן זה מאוד ממוקד, כדי לדעת אם יש פגם ביצור צריך לפרק ולראות.

הציעו לו לפרק, אם יש פגם, יוחלף. אם אין פגם (מבחינתם ברגע זה הכשל הופך להיות בגללו) עדיין באים לקראתו בהנחה יפה. בספר שלי זה הוגן מאוד.

פורסם

בספר שלי זה יוצא שהלקוח בסוף יפסיד. בכל המצבים המצב לא תקין, גם אם מדובר על כשל מכני וגם אם מדובר על שחיקה של הקלאץ' (שלא אמור להשחק בשימוש סביר בכל כך מעט ק"מ).

אייל (bar72), לי נאמר גם בקניה של השירוקו וגם בקניה של הגולף "האחריות הינה לשנתיים מפגוש לפגוש".

Got To love It

פורסם

לא הבנתי למה אתה חושב שאתה מפסיד כאן.

אם זה פגם, יוחלף קלאץ' על חשבונם שזה כשלעצמו לפנים משורת הדין כי החלק לא מכוסה באחריות.

אם זה באשמתך אז ודאי שלא מגיע לך כלום ועדיין תקבל הנחה מכובדת.

פורסם

נראה לי שכדאי לפנות לרון, שיבדוק את המצמד אם זה משחיקה או פגם בייצור ואז תדע אם פשוט לבוא לצ'מפיון להחלפה על חשבונם, או להכנס איתם למלחמות.

נ.ב.

בפאביה (לימון) הראשונה, אחרי חצי שנה (סביב ה15,000) החליפו לי (גם) את הבלמים, בלי להגיד חצי מילה על זה.

אז כן יש יוצאים מן הכלל.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

תמיד יש יוצאים מהכלל , אצלי בv5 החליפו מצבר על חשבונם למרות שהרכב היה בן 4

מצד שני בקופרה המצבר מת כמה ימים אחרי סוף האחריות והם ביקשו מחיר גבוה כמעט פי 2 ממחיר השוק (וזה אחרי הנחה)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

לדעתי במצב של מצמד מחליק אי אפשר לדעת את הסיבה וכל ממצא שיופק בפירוק אפשר לפרש לכל כיוון.

המצב היחיד שייתכן שיהיה חד משמעי הוא פריצת מחזיר שמן והחלקה כתוצאה מרטיבות.

בכל אופן יכול להיות מצב שיחליפו מצמד ואחרי מספר חודשים הבעיה תחזור על עצמה כיוון שבמקור היתה בעיה עם אחד הרכיבים מסביב ,כמו אותו מחזיר שמן שעולה שקלים בודדים.

אני באופן אישי לא הייתי מנסה להמנע מלהגיע למצב בו הרכב מגיע למוסך יבואן מפורק ובכך בעצם נתון לחסדי אותם אלו שב 12,000 קילומטר אמרו לא נורא תבוא כשיהיה גרוע יותר.

פורסם

אם זה פגם, יוחלף קלאץ' על חשבונם שזה כשלעצמו לפנים משורת הדין כי החלק לא מכוסה באחריות.

זה בדיוק העניין, שגם שחיקה זה לא משהו הגיוני ב12 אלף ק״מ! אבל אז הם יטענו שזאת אשמתי.

אני מזכיר שהיתה לי שירוקו ידנית עם נתון מומנט דיי דומה ואיתה עברתי קרוב ח120 אלף קמ ללא סימני החלקה אפילו.

Got To love It

פורסם

אתה צודק, אבל רק בהנחה שישנה אפשרות אובייקטיבית לקבוע את הסיבה לעובדה שהצמד גמור. פגם בייצור או כשל בתכנון כנראה שאפשר יהיה לראות בעין מקצועית, גורם לשחיקה מואצת קצת פחות. ומבחינה זו מובן לגמרי חששו של הפותח לפתוח מין פתח שכזה עבור הצד השני.

פורסם

בן, לו כל טענותיך נכונות, לא שיפרת את הרכב ואני מניח כי לא התעללת במצמד.

אז אני לא מבין מה הבעיה, לבקש מראש את חלקי המצמד וללכת איתם למומחה בלתי תלוי שיבדוק.

אתה יכול, להתקשקש איתם עד מחר, כן בלאי טבעי לא בלאי טבעי יודע לנהוג לא יודע לנהוג.

אולם ברגע שתהיה לך, חוו"ד מסודרת ממומחה בעל שם, תוכל לעשות מהם שפטים בביהמ"ש.

אם כי, לדעתי זה בטוח לא יגיע לשם הם ישלמו לך הרבה קודם.

בלי חוו"ד, חבל על הזמן שלך אתה תלוי ברצונם הטוב, ולדעתי עדיף לקבל את הצעתם.

פורסם

לחלקנו אין את הזמן או הרצון להוציא כסף על חוות דעת של מומחה (שבטח תעלה כמו קלאץ). אני לא מבין למה אני צריך לעשות סיבובים ולהתרוצץ בשביל לקבל את מה שמגיע לי מלכתחילה.

פשוט בדיחה היבואן הזה (כנראה כמו כולם).

Got To love It

פורסם
לחלקנו אין את הזמן או הרצון להוציא כסף על חוות דעת של מומחה (שבטח תעלה כמו קלאץ). אני לא מבין למה אני צריך לעשות סיבובים ולהתרוצץ בשביל לקבל את מה שמגיע לי מלכתחילה.

פשוט בדיחה היבואן הזה (כנראה כמו כולם).

את עלות חוו"ד, תוכל לתבוע מהם בכל אופן אני מבין אותך.

פורסם

שוב זה להכנס לתהליך שלוקח המון זמן.

חיפשתי באתר של היצרן בגרמניה את המייל של שרות הלקוחות, מישהו יודע היכן עוד ניתן למצוא אותו?

Got To love It

פורסם
אייל אין טעם ללכת למוסך אחר, זאת הוראה מהמחלקה הטכנית (כל מוסך צריך לבקש אישור להחלפה במסגרת אחריות).

אצלך זה קלאץ' שונה מאשר אצלי.

בכל מקרה הם יכולים לתת אי אילו תירוצים למה אני אשם, והרי הסוף ידוע. המצמד יפורק והלקוח הוא זה שגרם לנזק.

בן אני לא מסכים איתך בנושא.

יועץ שרוצה לעזור לך ימכור את הבעיה שלך למחלקה הטכנית וישיג מימון.

בכל מקרה אני רואה את מצבך כך:

א. תחליף את הקלאץ' זה בלתי אפשרי לנסוע כך.

ב. תסכים להצעת היבואן, תן להם קודם כל לעבוד - אולי תופתע.

- תצלם את הקלאץ' החדש ואת הישן מכל הכיוונים.

ג. במועד התשלום אל תשלם עד שאתה לא מקבל חוו"ד מומחה ולא מטעם צ'מפיון - אל תשכח לדאוג שהרכב נמצא בחוץ והמפתח עליך.

• תוכן חדש...