Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה רוצה לומר לי שלאוטו שלך אין APR STAGE1??

שואל אותי? אז לא.

נסעתי בכמעט כל גולף אפשרית כמו שלי (החל מסטנדרטית עד למפלצת עם 380 כ"ס), מספיק לי הסטנדרטי.

Got To love It

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסברתי לך שיש בלאי אז תפסיק לטעון דברים לא נכונים

דורקי, צר לי אבל חד משמעי וללא שום צל של ספק, אתה טועה!

אכן טיעונים עמוקים ומנומקים.

אותי שכנעתם... :shock:

פורסם

אני לא בטוח שאני זוכר את שלל ההסברים והנוסחאות משנה א' בדינמיקה, בחיכוחים וערכי מיו אבל אני בהחלט זוכר שאלות בדיוק על הנושא הזה וזוכר בוודאות שיש חיכוך ובלאי.

אני אשאל אותך שאלה, פתחנו מכסה בגיר, סימנו שתי נקודות צמודות, אחת על הקלאצ ואחת על גלגל התנופה.

התחלנו לנסוע ללא נגיעה בקלאצ כלל והגענו לאילת, נפתח שוב את המכסה, אתה חושב ששתי הנקודות עדיין צמודות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, אני זוכר שדיברנו על חיכוך בקינמטיקה ודינמיקה אבל ממש לא זכרתי אם דיברנו על קלא'ץ בתור דוגמא, אחרת היתי מקשיב באדיקות.

עדכון:

היתי ביום ראשון אצל המנהל מוסך, סיפרתי לו את הסיפור מההתחלה ועד התשובה שקיבלתי מהשירות לקוחות, אמר שזה לא מקובל והוא יפנה לגורמים בכירים יותר לאור העובדה שהוא מכיר אותי ואת ההסטוריה שלי במוסך והבטיח שיעדכן עד הסוף השבוע הקרוב, מחכה לשיחה ממנו.

Got To love It

פורסם

ברור שהנקודות יזוזו וזה כי הייתה החלקה-ואז יש שחיקה.

גם לא נטען פה שקלאצ' לא נשחק כלל אפילו בשילוב. אם כחלק ממנגנון ריסון הרעידות יש דיסקיות חיכוך, אז הם נשחקות גם בהילוך סרק, וגם כאשר רפידות החיכוך לא מחליקות, וזה התפקיד שלהן. אבל דובר על קלאצ' שהטענה לגביו הייתה שהוא לא מחליק.

הרעיון היה שבשביל שחיקה צריכה להיות החלקה, על העניין הזה אתה מסכים?

פורסם

בכל נגיעה בדוושת הגז, יש חיכוך ושחיקה בקלאצ', היא אולי מינורית, היא אולי נמדדת במילי-מיקרונים, היא בטוח כלל לא מורגשת לנהג כהחלקה של הקלאצ אבל ללא ספק, ברמה של חוזק חומרים ואנליזת חומרים בכל שינוי של הסל"ד יש שחיקה של החומרים.

פורסם

נכון, שחיקה מינורית שנוצרת בגלל החלקה מינורית. אז לדעתי אין פה בכלל וויכוח. בפועל גם קלאצ' שלא "מחליק" (החלקה כזו שמורגשת למשתמש בכל אופן-לפי הגדרתך) נשחק.

וגם אם תיאורטית לא הייתה כלל החלקה ברפידות, עדיין הייתה שחיקה בדיסקיות החיכוך שעובדות ביחד עם הקפיצים לשיכוך הרעידות- אבל כאן ההחלקה רחוקה ממינורית.

פורסם

אין תזוזה יחסית בין הלוחות = אין שפשוף = אין שחיקה.

לעצם העניין: מצמד נעול = אין בלאי.

לא אפסי, לא שואף לאפס - אלא אין בלאי.

גם לא נטען פה שקלאצ' לא נשחק כלל אפילו בשילוב.

אז לדעתי אין פה בכלל וויכוח. בפועל גם קלאצ' שלא "מחליק" (החלקה כזו שמורגשת למשתמש בכל אופן-לפי הגדרתך) נשחק..

אין כלל ויכוח, יש דיון.

ויש בהחלט מקום לדיון כי כמו שאתה רואה, יש מי שטוען שאין כלל שום בלאי ושום חיכוח אפילו לא כזה ששואף לאפס.

פורסם

זה תלוי בהגדרה שלך למצמד נעול והחלקה.

אם dorki התיחס למצמד נעול ואי החלקה, כמצב תיאורטי של חוסר תנועה יחסית מוחלטת, אז זה בסדר.

אתה לפי הבנתי, הגדרת חוסר החלקה ככזה שהנהג לא שם לב אליו- ואז ברור שבמקרה כזה יכולה להתרחש תנועה יחסית קטנה בין שני החלקים.

פורסם
בכל נגיעה בדוושת הגז, יש חיכוך ושחיקה בקלאצ', היא אולי מינורית, היא אולי נמדדת במילי-מיקרונים, היא בטוח כלל לא מורגשת לנהג כהחלקה של הקלאצ אבל ללא ספק, ברמה של חוזק חומרים ואנליזת חומרים בכל שינוי של הסל"ד יש שחיקה של החומרים.

בסדר, אבל אין לזה השלכות מעשיות. זה כמו שתגיד שהגג של הרכב נשחק בנסיעה רגילה - מבחינה טכנית זה בודאי נכון, מבחינה מעשית זה זניח ולכן לא שייך לכאן.

וכך גם מצמד שאינו מחליק.

דני

פורסם

נשאל אותכם שאלה אחרת.

נניח הרכב על דיינו,ואפשר לראות דרך החלון בגיר מתחת רכב,גם את הגלגל תנופה וגם את הרפידה של הקלאץ'.

נניח וסימנו עם טוש פס גם על הקלאץ' וגם על הגלגל תנופה.

נניע את הרכב,ונכניס הילוך רביעי בלי ללחוץ על הקלאץ, עם קצת גז ביניים.

עכשיו נלחץ במשך חצי שעה בדיינו,פעם אחרי פעם,וכל זאת מבלי ללחוץ כלל על הקלאץ'.

אחרי החצי שעה,נכבה את האוטו,נבדוק את הסימון,עדיין,בלי ללחוץ על הקלאץ'.

אתם באמת חושבים והסימון ישאר באותו המקום בדיוק?

הוא לא.:arrow:

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
נשאל אותכם שאלה אחרת.

נניח הרכב על דיינו,ואפשר לראות דרך החלון בגיר מתחת רכב,גם את הגלגל תנופה וגם את הרפידה של הקלאץ'.

למה לא ? מה הקלאצ' החליק בחצי שעה הזו ?

פורסם
למה קנית את ה- gti, יכולת להסתפק בגירסת ה- 1.2?

סגנון הנהיגה שאתה מתאר הוא של זקנה גריאטרית ולא של מישהו שרוכש gti. מישהו כאן כתב שרכשת את ה- gti רק בגלל המראה שלוה, גם זה לא מתקבל על הדעת, המראה שלה משעמם כמו כל גולף אחרת וזאת כל המהות של הגולף, זאב בעור של כבש.

בקיצור אותי לא שכנעת בתיאור צורת הנהיגה שלך, אבל אני לא צד לעניין ולא אותי אתה צריך לשכנע, מה שחשוב הוא שגם את צ'מפיון גירסה כנ״ל לא היתה יכולה לשכנע, גם אם היה רצון טוב מצידם וגם את ביהמ״ש לצורך העניין לא היית משכנע, אם היית מגיש תביעה (היסטורית הרכבים הקודמת רק עוזרת).

על אותו עקרון , צעירה שהאבא העשיר רכש לה ריינג' רובר- היא חובבת שטח ותקח את הרכב להרי יהודה (לא בקיא במסלולי שטח)?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני אשאל אותך שאלה, פתחנו מכסה בגיר, סימנו שתי נקודות צמודות, אחת על הקלאצ ואחת על גלגל התנופה.

התחלנו לנסוע ללא נגיעה בקלאצ כלל והגענו לאילת, נפתח שוב את המכסה, אתה חושב ששתי הנקודות עדיין צמודות?

לדעתי, אם לא נגעת המצמד אז דיסקיות החיכוך וגלגל התנופה יישארו בדיוק באותו המקום אחד ביחס לשני.

אין תזוזה בין הדסקיות לבין גלגל התנופה ופלטת הלחץ - ולכן אין שחיקה ברפידות החיכוך.

גם לא נטען פה שקלאצ' לא נשחק כלל אפילו בשילוב. אם כחלק ממנגנון ריסון הרעידות יש דיסקיות חיכוך, אז הם נשחקות גם בהילוך סרק, וגם כאשר רפידות החיכוך לא מחליקות, וזה התפקיד שלהן. אבל דובר על קלאצ' שהטענה לגביו הייתה שהוא לא מחליק.

כאן אני כבר לא מסכים.

מרכז הדיסק שמחובר לגיר מורכב מפלטה נפרדת מהפלטה ההיקפית שעליה מורכבות רפידות החיכוך שמחוברות לצד המנוע.

הלוחות האלה מוצמדות אחת לשנייה עם אפשרות לתנועה יחסית בניהן שמרוסנת בידי קפיצים בריאים.

אם תטענו שהמנגנון הזה נשחק, אז זה נכון כי התנועה היחסית בין הלוחות שוחקת אותן ובשלב כלשהו גם הקפיץ ימות.

העניין הוא שדסקיות מצמד לא מוחלפות בשל כשל במנגנון הזה, אלא בשל שחיקה ברפידות החיכוך.

מבחינה הזו זה מנגנון בעל אורך חיים נצחי.

וגם אם תיאורטית לא הייתה כלל החלקה ברפידות, עדיין הייתה שחיקה בדיסקיות החיכוך שעובדות ביחד עם הקפיצים לשיכוך הרעידות- אבל כאן ההחלקה רחוקה ממינורית.

כנ"ל למיטב ידיעתי אין שום החלקה במצמד נעול, לא כזו מורגשת ולא כזו שלא מורגשת.

אם dorki התיחס למצמד נעול ואי החלקה, כמצב תיאורטי של חוסר תנועה יחסית מוחלטת, אז זה בסדר.

אתה לפי הבנתי, הגדרת חוסר החלקה ככזה שהנהג לא שם לב אליו- ואז ברור שבמקרה כזה יכולה להתרחש תנועה יחסית קטנה בין שני החלקים.

הנקודה הובהרה למעלה

נשאל אותכם שאלה אחרת.

אני חושב שכן.

• תוכן חדש...