Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נחשב החלקה,זה אופן הפעולה,החלקים לא מרותכים אחד לשני ויהיו תזוזות למינהם,אומנם מינוריות אבל יהיו.

כשהמצמד לא מחליק אז הוא לא יחליק אם אחרי חצי שעה בדינמומטר וגם אחרי שעה של נסיעה , ואם הוא לא מחליק אז הוא לא נשחק.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיונית מה שמחזיק את הפלטות ביחד זה הלחץ שמופעל עליהן.

אם העומס המופעל גבוה יותר מהלחץ שהן יכולות ליצור תווצר החלקה (כמו במקרה שלי).

Got To love It

פורסם

מרכז הדיסק שמחובר לגיר מורכב מפלטה נפרדת מהפלטה ההיקפית שעליה מורכבות רפידות החיכוך שמחוברות לצד המנוע.

הלוחות האלה מוצמדות אחת לשנייה עם אפשרות לתנועה יחסית בניהן שמרוסנת בידי קפיצים בריאים.

אם תטענו שהמנגנון הזה נשחק, אז זה נכון כי התנועה היחסית בין הלוחות שוחקת אותן ובשלב כלשהו גם הקפיץ ימות.

העניין הוא שדסקיות מצמד לא מוחלפות בשל כשל במנגנון הזה, אלא בשל שחיקה ברפידות החיכוך.

מבחינה הזו זה מנגנון בעל אורך חיים נצחי.

הבנת הנקרא ידידי.

פורסם

כתבת שאין שחיקה ואחר כך טענת שיש שחיקה ועוד הוספת שלא בגלל זה מחליפים קלצ'ים.

אז יש שחיקה וכן גם בגלל זה מחליפים קלצ'ים

הבנת המכלול שנקרא מצמד חביבי

פורסם

נכנסתי היום למוסך לאחר שמנהל המוסך לא חזר אלי עם תשובה (הובטח שאקבל תשובה על הסופש).

אמר לי שאתמול הוא דיבר עם שי, המנהל הטכני האיזורי והוחלט לפרק את הגיר ולבדוק את מצב הדיסק.

במידה ועובי הדיסק זהה לנתוני היצרן סימן שיש תקלה עם הפלטה והמכלול כולו יוחלף במסגרת אחריות, במידה והדיסק פחות מהעובי שהיצרן מצהיר סימן שהוא "שחוק" ועלי לשאת בעלות ההחלפה.

עכשיו למי שמבין בקלאצ'ים, השאלה היא כזאת:

האם יכול להיות מצב כזה שעובי הדיסק אכן פחות ממה שהיצרן הצהיר אך זה לא באשמת הנהג?

לפי מה שאומר מנהל המוסך נאמר לי שבמידה והדיסק בעובי נמוך יותר מאשר מה שהצהיר היצרן חד משמעית מדובר באשמתי.

מאז שנרשמה התלונה ב20 אלף עברתי עוד כמעט 2000 ק"מ, האם לאור ההחלקה בטווח קילומטר הזה יכול להיות שהדיסק נשחק בצורה כזו שהאצבע המאשימה תהיה מופנת כלפי? (בנוסף לעבודה שכבר ב12 אלף נכנסתי למוסך להתלונן).

Got To love It

פורסם

מהרגע שמתחילה תופעת ההחלקה, ההגיון אומר שקצב השחיקה אינו לינארי אלא מואץ.

יחד עם זאת, אתה כבר 10,000 ק"מ עם תחושת החלקה, ככה שהתופעה שלך די מוזרה.

האם מיתנת את הנהיגה שלך מאז שהתחלת להרגיש בהחלקה? האם הקלאצ' מחליק היום יותר ממה שהחליק לפני כמה אלפי ק"מ?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמו שכתבתי לך

כמעט לכל ממצא אפשר לתת משמעות לכל כיוון שרוצים כמו כן לכל ממצא יש אפשרות שהנהג גרם לה בזדון ולא בשימוש סביר.

אבל לפי הגיון זה אין משמעות לאחראיות כיוון שכל תקלה יש אפשרות שתגרם ע"י הנהג.

פורסם
כתבת שאין שחיקה ואחר כך טענת שיש שחיקה ועוד הוספת שלא בגלל זה מחליפים קלצ'ים.

אז יש שחיקה וכן גם בגלל זה מחליפים קלצ'ים

הבנת המכלול שנקרא מצמד חביבי

דן, אסכם לך עוד פעם את שכתבתי:

כשהמצמד נעול אין שחיקה בלוחות החיכוך כי אין תנועה יחסית בין הלוחות לגלגל התנופה ופלטת הלחץ.

במצב הזה בזמן נסיעה יש שחיקה במנגנון בלימת הזעזועים שבדיסק (הקפיצים שבין הפלטות).

כמעט תמיד מצמדים מוחלפים בשל שחיקה בדסקיות החיכוך ולא בשל שחיקת הקפיצים - ולכן אין משמעות למשך הזמן שהרכב נסע בלי לחיצה על המצמד (כלומר - בנסיעה בלי ללחוץ על המצמד אין שחיקה בדסקיות אלא רק במנגנון שיכוך הרעידות ששם השחיקה זניחה עד לא קיימת).

קאפיש?

פורסם

עכשיו אתה מתחיל לדייק ולהראות הבנה כלשהי רק שתדע שמחליפים מצמדים בגלל מנגנון שיכוך שגורם לרעשים ול רעידות יותר מאשר אתה חושב

פורסם
עכשיו אתה מתחיל לדייק ולהראות הבנה כלשהי רק שתדע שמחליפים מצמדים בגלל מנגנון שיכוך שגורם לרעשים ול רעידות יותר מאשר אתה חושב

זה מה שנקרא שיפור עמדות בזמן תנועה :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

במידה ועובי הדיסק זהה לנתוני היצרן סימן שיש תקלה עם הפלטה והמכלול כולו יוחלף במסגרת אחריות, במידה והדיסק פחות מהעובי שהיצרן מצהיר סימן שהוא "שחוק" ועלי לשאת בעלות ההחלפה. - אבל אחרי נסיעה של 20K קיימת שחיקה של הקלא'צ לכן בכול מקרה אתה תצא מפסיד.

אני לא מצאתי נתוני ייצרן למידת עובי מקורי או מידת מינימום של דיסקת החיכוך לרכב שברשותך.

כנראה מנהל המוסך הצטרך להוריד מידות מקלא'צ חדש.

עכשיו למי שמבין בקלאצ'ים, השאלה היא כזאת:

האם יכול להיות מצב כזה שעובי הדיסק אכן פחות ממה שהיצרן הצהיר אך זה לא באשמת הנהג? - שאלה מוזרה שאינני יודע לענות עלייה.

לפי מה שאומר מנהל המוסך נאמר לי שבמידה והדיסק בעובי נמוך יותר מאשר מה שהצהיר היצרן חד משמעית מדובר באשמתי.

מאז שנרשמה התלונה ב20 אלף עברתי עוד כמעט 2000 ק"מ, האם לאור ההחלקה בטווח קילומטר הזה יכול להיות שהדיסק נשחק בצורה כזו שהאצבע המאשימה תהיה מופנת כלפי? (בנוסף לעבודה שכבר ב12 אלף נכנסתי למוסך להתלונן).

ההצעה של מנהל המוסך נשמעת לי מוזרה ביותר.

פורסם
ההצעה של מנהל המוסך נשמעת לי מוזרה ביותר.

מרק, בetka לא ניתן למצוא מידות יצרן?

ההצעה שלו הגיונית השאלה שוב, האם באמת ניתן להסיק אם הקלאץ אינו תקין אלא בכל מצב יפנו את האצבע המאשימה כלפי?

שי, ההחלקה היום מורגשת הרבה יותר מאשר הורגשה ב12 אלף שאז היא היתה ממש מינורית והופיעה לעיתים רחוקות (חשבתי בהתחלה שאני הוזה). בנוסף כאשר אני נוסע בלילה שהטמפ׳ סביב ה17 מעלות ההחלקה בלתי נסבלת.

הנהיגה זהה כפי שהיתה, והיא זהה כשהיתה עם השירוקו (הבהרתי למנהל מוסך ששם עברתי 120 אלף קמ ללא החלפת קלאץ), הנסיעות היומיות שלי זהות ככה שאני יכול להגיד שזה לא משהו ששיניתי בהרגלי הנהיגה.

Got To love It

פורסם

שי, ההחלקה היום מורגשת הרבה יותר מאשר הורגשה ב12 אלף שאז היא היתה ממש מינורית והופיעה לעיתים רחוקות (חשבתי בהתחלה שאני הוזה). בנוסף כאשר אני נוסע בלילה שהטמפ׳ סביב ה17 מעלות ההחלקה בלתי נסבלת.

בעיה - נסיעה עם מצמד מחליק שוחקת מאוד את משטחי החיכוך, עכשיו לך תוכיח מה מקור השחיקה - נהג שיצא חזק או מצמד מחליק...

אבל עדיין תהיה אופטימי, יתכן שבפירוק תתגלה נזילת שמן שהיא הגורם לכל זה - ואז לא תהיה שום מחלוקת.

פורסם
מרק, בetka לא ניתן למצוא מידות יצרן?

ההצעה שלו הגיונית השאלה שוב, האם באמת ניתן להסיק אם הקלאץ אינו תקין אלא בכל מצב יפנו את האצבע המאשימה כלפי?

לא ניתן למצוא מידות ייצרן ב-ETKA ולא ב-ELSA.

כנראה שבכול מקרה אתה תשלם על הקלאצ'.

• תוכן חדש...