Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היצרן יפנה את התלונה שלך בחזרה להילה.

בכלל לא בטוח. וגם אם כן, הוא לא מפסיד כלום.

דני

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדכון מצב.

לאחר שיחה מהילה משירות לקוחות ולאחר בדיקה נוספת של המקרה תשובת החברה היא :

מבחינתנו הבלאי הוא בלאי סביר, הוצעה לך הצעה של 30 אחוז הנחה עבור החלק בלבד, במידה והקלאץ' יפורק והוא יהיה שחוק משמע אתה אשם, במידה והחלק ימצא לא תקין הוא יוחלף במסגרת האחריות.

לאחר הבהרה שגם קלאץ' "שחוק" זה לא משהו הגיוני לאור ההסטוריה שלי בקונצרן ושמעולם לא הוחלף קלאץ' באף רכב נאמר לי שזה לא מדד ואי אפשר להסיק מזה כלום ו20 אלף ק"מ לקלאץ' זה בלאי סביר.

לאחר הסבר להילה שישנם המון תלונות ברחבי הרשת ולכן הדבר לא הגיוני שזאת בעיה אישית שלי או אצלי (ובנוסף שישנם רכבים שהוחלף להם כן במסגרת אחריות המצמד) נאמר לי שהם לא מכירים דבר כזה ומעולם לא שמעו על זה (תעשי לי טובה, להכנס לגוגל ולקרוא כל אחד יכול).

שוקל את צעדי הלאה (כנראה שגם מכתב לייצרן לא יזיז את היבואן ה"גרזן" מההחלטה שלו).

תבקש שתשלח לך את ההצעה בכתב כולל ההסבר המנומק על כך שעמדתם היא כי 20K זה סביר .

פורסם

קלאץ' יכול ללכת גם אחרי 3000 ק"מ אם "יודעים" איך לעשות את זה ותן לי לצאת מנקודת הנחה שלא קנית GTI כדי לצאת אחרון ברמזור.

אחד "המחירים" של נהיגה ספורטיבית (או שטח) זה בלאי מואץ וכולם יודעים את זה ולפי דעתי אתה מכניס את עצמך למערבולת יקרה של תלונות ותביעות שממש לא בטוח שתוציא מהם בסופו של דבר יותר ממה שהם באים לקראתך כרגע. להזכירך, הרכב לא באחריות ולא מדובר בקלאץ' חדש ככה שאם הציעו לך הנחה, שווה לך לקחת אותה בפרט שהם אומרים שאם החלק ימצא פגום הוא יוחלף במסגרת אחריות. נשמע סביר לחלוטין.

פורסם
מה הבעיה לשחוק קלאץ תן לי נסיעה של כמה דקות ואני חוזר עם מצמד גמור ואולי על גרר

הבעיה עם המצמד זה דווקא לא נסיעה אגרסיבית אלא נסיעה לא נכונה כמו למשל להרים סלד מאוד גבוה כל פעם שמתחילים לנסוע להשעין רגל על הדוושה שלא צריך וכדומה

צודק, אח שלי הצליח לשרוף קלאצ' של רכב חדש מהניילון בפחות מחצי שנה, אבל זה היה בוודאות נטו אשמתו, ידני זה כנראה לא בשבילו.

כבר חתמתי...

פורסם
קלאץ' יכול ללכת גם אחרי 3000 ק"מ אם "יודעים" איך לעשות את זה ותן לי לצאת מנקודת הנחה שלא קנית GTI כדי לצאת אחרון ברמזור.

אחד "המחירים" של נהיגה ספורטיבית (או שטח) זה בלאי מואץ וכולם יודעים את זה ולפי דעתי אתה מכניס את עצמך למערבולת יקרה של תלונות ותביעות שממש לא בטוח שתוציא מהם בסופו של דבר יותר ממה שהם באים לקראתך כרגע. להזכירך, הרכב לא באחריות ולא מדובר בקלאץ' חדש ככה שאם הציעו לך הנחה, שווה לך לקחת אותה בפרט שהם אומרים שאם החלק ימצא פגום הוא יוחלף במסגרת אחריות. נשמע סביר לחלוטין.

הרכב לא באחריות? הוא עשרה חודשים על הכביש.

חבר, זאת Gti וזה מה שזה לא מעבר. מזה לא לצאת אחרון מהרמזור? אף אחד לא קונה Gti בשביל לנסוע 50, זה מוגדר כרכב ספורטיבי ולא כרכב ספורט, צריך לזכור את זה.

שמתכננים מכלול כמו רכב צריך לדאוג שכל התתי מכלולים ידעו להתמודד עם הכוח שמועבר אליהם/דרכם. הקלאץ הוא אחד מהם. היום התכנון של הרכבים הוא לא לחיות לנצח, דואגים שיש דברים שיצטרכו החלפה לעיתים גבוהות יותר על מנת לתת לייצרן רווח נוסף חוץ מהרכב. זה תופס להרבה חלקים ומכלולים. 20 אלף למצמד (להזכירך התלוננתי כבר ב12 אלף על החלקה!) זה לא בלאי סביר.

Got To love It

פורסם

די עם הקשקוש הזה של קנית GTI אכלת אותה. מי שקונה GTI קונה גם קלאץ' מקורי שאמור לסחוב את כל כוחות הסוס שבאים עם המנוע. התחלת החלקת הקלאץ' לאחר 12K קילומטר איננה סבירה לכול הדעות שאינן בעלי אינטרס. אם היה מדובר ב-80/90K קילומטר הדעות היו שונות לחלוטין.

במידה והיצרן לא יתן מענה נורמלי (במצבו של פותח השרשור) אני הייתי מתקן את הרכב ומוכר. היבואן כנראה הפסיד לפחות לקוח אחד בעקבות הפרשה הזו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אז מה שאתה בעצם אומר זה שאם רכשת רכב ספורטיבי ואתה נוסע איתו חזק דינך להחליף מצמד כל 20K ק"מ?

זה נשמע לך הגיוני?

זה מצמד, לא פילטר שמן.

וזה רכב ליום יום, לא למרוצים.

אני בטוח שבן לא עבר את כל ה20K ק"מ במסלולים ונהיגת מרוץ, למען האמת אני בטוח שלא עבר אפילו 5 אחוז מהם באופן הנ"ל.

במידה והוא יודע לנהוג על ידני ולא שרף את המצמד כמו נהג חדש עם אפס ניסיון והדרכה, זה לא בלאי סביר לרכב ספורטיבי.

כמו כן, צויין שהרכב עדיין באחריות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אם הרכב התחיל לעשות בעיות ב- 12K, מדוע לא פנית אליהם ישר? הרי 12K זה הרבה פחות סביר...

בכל מקרה, ראשית הייתי מסדר את הרכב; אח"כ הייתי מוצא הוכחות שזו בעיה סדרתית ותובע אותם בתביעות קטנות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מבחינתנו הבלאי הוא בלאי סביר, הוצעה לך הצעה של 30 אחוז הנחה עבור החלק בלבד, במידה והקלאץ' יפורק והוא יהיה שחוק משמע אתה אשם, במידה והחלק ימצא לא תקין הוא יוחלף במסגרת האחריות.

בעיני זו תשובה סבירה והוגנת, בתנאי אחד - שתהיה רשאי להיות נוכח במוסך בעת הפירוק, לתעד אותו וגם להביא מומחה מטעמך.

אם הדיסק לא נשחק וההחלקה מקורה בסיבה אחרת (כתבתי לך בפוסטים קודמים על מגוון אפשרויות), אז תקבל תיקון חינמי, אם התקלה תתמקד בדיסק - שפורק ובהנחה שהוא מתאים לדגם - אז רוב הסיכויים שזו בעיה שמקורה בסגנון הנהיגה שלך או של מי שקיבל ממך את הרכב לנסיעת התרשמות.

פורסם

אתה יכול לנסות אולי ללכת לאיגוד המוסכים או מי שמטפל בזה, ולבקש בדיקה של מוסך נייטרלי?

(במידה ולאחר הבדיקה של המוסך שלך, הוא יקבע שהקלאץ' שחוק וזה אשמתך).

לפי מה שהבנתי, יצא לך לקרוא על הנושא באינטרנט, וזה בעיה סדרתית.

השאלה אם מחליפים לקלאץ' משופר (לא מקורי), האם הבעיה הזאת תחזור? (אם לא תחזור, אולי שתשקיע חד פעמי ותהנה לטווח הארוך?)

פורסם

בן ה,

אתה יכול לבקש שהיבואן יבדוק מול היצרן: יכול להיות שנפלת לסידרה פגומה של הקלאצ'ים. אז הם יכולים לקבל אישור החלפה באחריות. אך הסיכוי הוא מאוד קטן למקרה שכזה.

ואם תחליף קלאצ' שלא באחריות, מומלץ להתקין קלאצ' מחוזק. הוא לא יקר בהרבה מהמקורי אך ייתן לך שקט נפשי להרבה זמן יחסית.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם
אם הרכב התחיל לעשות בעיות ב- 12K, מדוע לא פנית אליהם ישר? הרי 12K זה הרבה פחות סביר...

בכל מקרה, ראשית הייתי מסדר את הרכב; אח"כ הייתי מוצא הוכחות שזו בעיה סדרתית ותובע אותם בתביעות קטנות.

נכנסתי למוסך ב12 והתלוננתי על החלקה (לא אגרסיבית כמו עכשיו) ונאמר לי שאם המצב יחמיר לחזור, אז חזרתי.

לגבי קלאץ מחוזק. מקורי עולה 2500 לעומת 7000 למחוזק. אני לא רואה סיבה למה אני אמור להחליף על חשבוני קלאץ לאחד משופר/מקורי בהתחשב במקרה. הקלאץ לא עומד בעומס המקורי שלו? שצמפיון מוטורס יממנו לי קלאץ מחוזק, כזה שידע להחזיק 28 קג״מ.

Got To love It

• תוכן חדש...