Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' הבהרות בנוגע לאגרת נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש פה.. לא מצאתי אזכור מפורש לנושא טסטים אגרות וכו' אז אני משער שהנושא שלי שייך לכאן - אם טעיתי אני מקווה שזה יתקבל בהבנה, תודה :)

אוקיי אז ככה

קניתי רכב לפני כחודשיים רנו קליאו 98 - אמא שלי בעלת יותר מ60 אחוזי נכות

שמעתי לפני כמה ימים שנכה משלם על הטסט 24 ש''ח... יש לי טסט עוד שבוע.. ואין לי עדיין תו נכה.. נניח ואני מוציא תו נכה אני יכול לקבל זיכוי?? זה אפשרי?? ואיך בדיוק מוצאים תו נכה?? למי לפנותת?? הנושא חשוב מאוד מכיוון ש1000 על הכף פה :)

תודה רבה, ואחלה פורום ממה שראיתי..

פורסם

ניתן לקבל החזר.

בשנה אחרונה אין צורך באישור של רופא מחוזי ממשרד הבריאות ויש להגיש את המסמכים ישירות למשרד הרישוי בחולון.

תבדוק באתר משרד התחבורה.

בכל מקרה תו נכה מגיע רק למי שמוגדר שהתניידות ללא רכב עלולה לסכן את בריאותו או מסכנת את מצבו.

בשנים אחרונות החמירו מאוד את כל העניין של תוים ירוקים עקב מחאת הנכים "הכחולים".

ברצוני להזכיר ששימוש בתו נכה לצורך חניה כאשר הנכה עצמו לא נמצא ברכב הינו עבירה פלילית.

פורסם

האוטו על שמי, וההברקה לבצע חיפוש בגוגל נעשתה כבר. תודה על הרעיון המהפכני :)

ותודה לכול המגיבים..

פורסם

אין לי מושג על מה יש לאמך 60 אחוז אבל לא נראה לי שתוכל לנצל את זה.

אתה לא אופוטרופוס טבעי על אמך. תצטרך להוכיח שהרכב משמש את אמך לרוב ולכן אתה מבקש להוציא עליו תו נכה.

בקיצור, לאור המדיניות היום הבל על הזמן.

לגבי פרוצדורת הוצאת תו נכה אני בהחלט מסכים עם אמירה שלגוגל תשובות. אם לא מצאת שם, כנראה שגם לך מגיעה משהוא על לקות מסויימת:wink:

פורסם

אגרת רישוי מופחתת של נכה ניתן לשלם רק אם הרכב רשום על שם הנכה.

ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי על אגרת הרישוי רק על השנה האחרונה בה הוכר הנכה ע"י משרד התחבורה, לא לגבי שנים קודמות.

מהנסיון שלי, אגרת הרישוי מוחזרת רטרואקטיבית בלי כל בקשה, כנראה שהפרוצדורה מבוצעת אוטומטית לאחר הגעת כל הטפסים הרלוונטיים למשרד הרישוי (בקשה לתו נכה).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אגרת רישוי מופחתת של נכה ניתן לשלם רק אם הרכב רשום על שם הנכה.

לא נכון. לא חובה לרשום רכב על שם נכה. יש להוכיח שהרכב משמש את הנכה למטרות התניידות.

אבל זה הרבה יותר מסובך.

פורסם
האוטו על שמי, וההברקה לבצע חיפוש בגוגל נעשתה כבר. תודה על הרעיון המהפכני :)

ותודה לכול המגיבים..

לילד עם הקליאו שלום.

תודה על המחמאה,אבל,למה לבלבל את המוח?חיפוש בגוגל לא עשית.

אכן עבורך,הרעיון באמת נראה כמהפכני.

ולעניין.

שלבי הטיפול בבקשה: המסמכים שנתקבלו במשרד התחבורה מועברים לרופא אגף הרישוי במשרד התחבורה. לאחר עיון במסמכים הרופא שולח לבית המשפחה את תו החניה ואישור לתשלום אגרת רישוי מופחתת או מכתב תשובה אחר. משך טיפול בכל בקשה אמור להמשך כחודש ימים.

תשלום רטרואקטיבי :

במקרים בהם אושרה הפחתה בתשלום אגרת רישוי, ניתן לקבל החזר של החלק היחסי של אגרת הרישוי. יש למלא ולהגיש טופס בקשה להחזר אגרת רישיון נהיגה (אותו ניתן להוריד מאתר האינטרנט של משרד התחבורה) בצירוף צילום המחאה ריקה, ליחידה לטיפול במוגבלי ניידות במרכז עדכון ובקרה של משרד התחבורה ת.ד. 72 חולון, מיקוד 58100

הבנת חמוד?יש תופס הנקרא,החזר אגרת רישוי.ברר עליו במשרד הרישוי,(כן זה מהרשת דרך גוגל אם שאלת את עצמך)

תהליך לא פשוט ולא ובטח מהיר.

לילה טוב.

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...