Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדלי צריכת דלק מאזדה לקצ׳ורי vs פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני רכישה ורציתי לדעת כמה משמעותית צריכת הדלק מדגם הפרימיום 2.5 ל׳ לעומת דגם הלקצ׳ורי בעל מנוע 2.0. כיוון שאני מתכוון לנסוע על בסיס יומי כ 15קמ ליום (גן של הילד)

אני מתלבט ומפחד מצריכת דלק מוגזמת.

אשמח לעזרה!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רק שאלה - מה ההגיון לרכוש רכב פרימיום לנסיעות קצרות ולמען מטרה שכל רכב מיני יוכל לעשות על הצד הטוב ביותר?

ואם אתה רוכש רכב עם מנוע 2 ליטר ומעלה ושואל על צריכת הדלק אז כנראה שהוא לא בשבילך. בתנאי הנסיעה שציינת צריכת הדלק תהיה גבוהה - בכל רכב - ועל אחת כמה ברכב עם מנוע גדול.

אני מעריך שההבדל בצריכת הדלק בין ה 2.5 ל 2 ליטר הוא זניח, שניהם לא יהיו חסכוניים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, ציינתי את המרכיב הקבוע לנסיעות שזה גן. כמובן שלא אוסיף נסיעות של ימי חופש טיולים ואחרים.

מכרתי מאזדה 3 1.6 וממוצע הדלק שלה הוא 1:10 - 1:11

יש לי תחושה ששני הדגמים שציינתי למעלה לא שונים מצריכת הדלק הזו. לכן חשבתי לשאול בעלי רכב זהה שישתפו בצריכת הדלק שלהם לשני הדגמים.

תודה.

פורסם
איתמר, ציינתי את המרכיב הקבוע לנסיעות שזה גן. כמובן שלא אוסיף נסיעות של ימי חופש טיולים ואחרים.

מכרתי מאזדה 3 1.6 וממוצע הדלק שלה הוא 1:10 - 1:11

יש לי תחושה ששני הדגמים שציינתי למעלה לא שונים מצריכת הדלק הזו. לכן חשבתי לשאול בעלי רכב זהה שישתפו בצריכת הדלק שלהם לשני הדגמים.

תודה.

תן לי להבין, אתה טוען שמאזדה 3 עושה 11 קילומטר לליטר בנזין בנסיעה של 15 ק"מ בעיר?

פורסם

לא. דיברתי על ממוצע כללי של צריכת הדלק עירוני ובין עירוני בין 1:11 ל 1:10

אגב ה 15 קמ לגן מתחלקים לאולי 2 קמ בעיר ו 13 בין עירוני. למי שמכיר נהריה- ראש הנקרה

פורסם

אתה מדבר על מאזדה 6 החדשה 2013 או עד 2012? ( יש הבדל במנועים קצת ).

בכל מקרה, הינה אתר אמין מאוד לגבי צריכת דלק בפועל.

זה הדף של מאזדה 6 2.5 2012: http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_6_2008-%202012_10807

זה הדף עבור 2.0:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_6_2008-%202012_10808

ובכן, נראה הזוי נכון?

נראה שה 2.5 צריכת הדלק בפועל, קטנה במקצת מה 2.0, אני משער שזה ככל הנראה כי מי שנתן את הצריכת דלק, אלו אנשים שברשותם 2.5 ונוסעים ככל הנראה נסיעות מנהלתיות רוב הזמן מחוץ לעיר ככל הנראה, מכיוון שאם תסתכל, בבירור נתוני היצרן נמוכים מה 2.0 מן הסתם.

לגבי מאזדה 6 2013 עם מנועי ה "סקאיי - אקטיב" ניתן לבדוק באינטרנט בפועל, לרשום:

mazda 6 2013 skyactiv fuel consumption

שדרך אגב, רשום באתרים שהצריכה המשולבת לגרסאת ה 2.5 ליטר הינה 6.3-6.6 ליטר ל 100 ק"מ.

נתחיל מזה, זהו רכב לא זול, יקר, בעל מנוע מכובד ולכן, אם יש את הממון, בהחלט כיף ונעים יותר לנהוג בגרסא המאובזרת והחזקה יותר וללא ספק תחייך יותר. זה הכל. כל השאר כבר לא משנה, מי שמתלבט בין 160 או 185 אלף... ממש לא מעוניין במיני אז נראה לי קצת מצחיק להציע זאת אפילו. אלו מחירים של פרמיום ללא ספק.

פורסם

תודה על הנתונים.. סליחה שלא הבהרתי את עצמי מההתחלה.

מדובר על שנתונים 08-09 לדגמים שציינתי.

תודה.

פורסם

אם כך, אז הלינקים אשר שלחתי לך זה מ 08 עד 2012, לכן זה תקף עבורך, זה אותם המנועים ללא שינוי.

פורסם

לא נהגתי על ה2.5 ליטר,אך נהגתי די הרבה פעמים על ה2.0 ליטר,אני עם רגל כבדה,המנוע הרגיש לי די אנמי,מתאמץ כל הזמן,בידוד רעשים בינוני,הגיר מתפקד מצויין.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מנוע ה2.0 אכן אנמי למדי, ה2.5 נמרץ יותר בצורה מורגשת.

אם כך, אז הלינקים אשר שלחתי לך זה מ 08 עד 2012, לכן זה תקף עבורך, זה אותם המנועים ללא שינוי.

אם אני לא טועה עת הוצגה מתיחת הפנים בסוף 2009/תחילת 2010 מאזדה ערכו מספר שינויים קלים במנוע ה2.5 ל' המתבטאים בשיפור קל בצריכת הדלק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מנוע 2 ליטר מרגיש קצת "קטן" על האוטו אבל אם אתה נהג רגוע אז לא תהיה בעיה. 2.5 מרגיש טוב מאוד ונותן הרגשה נינוחה מאוד עם די הרבה כוח זמין. לשני חברים קרובים יש כאלה, האחד עם 2 ליטר והשני עם 2.5 (יש עוד אחד עם הדגם הישן 2.3, ממש מועדון מאזדה ומדגם מיצג מעולה :wink: ) ושניהם מדווחים על צריכה דומה של ליטר לכל 7-8 ק"מ בסביבה עירונית ושניהם נהגים רגועים יחסית. חשוב לציין שהבחור עם ה2 ליטר נוסע קבוע עם משקולת של איזה 100 ק"ג בדמות מערכת מפלצתית, לא יודע כמה זה משפיע.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אתה מבין שבנסועה של 15 ק"מ ליום מדובר בלא יותר מכמה עשרות שקלים בחודש הפרש בין שני הרכבים? אתה עדיין חושב שזה שיקול ברכישת הרכב????? אם כן, אז לך תקנה רכב אחר.

פורסם

^

כפי שציינתי ה 15 קמ הם נתון יומי קבוע (הבנויים ברובם על כביש בינעירוני),

יש להוסיף להם את שאר השימושים המשתנים ברכב, קניות,סידורים, בלויים וטיולים.

אני מופתע לשמוע שגרסת ה 2 ל׳ אנמית ומתאמצת וגם על הבידוד ברכב.

ביקורות רכב דווקא החמיאו לו באופן יחסי

ולא דרסו אותו כל כך.

• תוכן חדש...