Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שרשור הקלאץ שנגמר טרם זמנו בגולף gti, שבו פותח השרשור טען בניגוד למצופה כי הוא נוסע באופן מתון ומתוך מחשבה תמידית, מקדמת דנא, שרצה אצלי ברקע (כמו במחשב :-)) לרכוש רכב ספורטיבי ו/או לפחות בעל ביצועים מכובדים, אני רוצה לשאול אותכם את השאלה הפשוטה:

כיצד אתם נוהגים ברכב שלכם? או במילים אחרות האם הנהיגה שלכם ספורטיבית? נמקו ופרטו הכיצד אפשר בכלל לנהוג ספורטיבי בארצנו הקטנטונת והעמוסה?

את אופי הנהיגה שלי כרגע הייתי מגדיר ספורטיבי לייט מאד :shock: אין לי גם את הרכב המתאים ואין לי גם את הכבישים המתאימים וגם משיקולים של שמירת הרכב (ברכבים קודמים הנהיגה שלי הייתה ספורטיבית ביחס הפוך לגילי, כלומר ״תקופת הזוהר״ :-) שלי היתה בשנים לאחר קבלת הרישיון, שאז הנהיגה שלי הייתה ספורטיבית ״כבדה״, אז נהגתי ברכבים יותר מתאימים לכך והכבישים היו הרבה יותר פנויים וזה הלך והתדרדר עם השנים, לא סתם יש הנחה בביטוח עם עליית הגיל).

אני בדרך כלל מהיר מהתנועה הזורמת אבל לא יותר מזה (בבינעירוני אני דווקא איטי יותר עקב בקרת השיוט) עוקף כשאפשר ומדי פעם מזגזג אבל בביטחה (לא להתעצבן עלי) ברמזור משתדל לתת זינוק ראשוני מהיר מאלו שלידיי ואחר כך נח (משתדל משום שב- cx5 הזינוק הראשוני בעייתי), סיבובים לוקח בקו הנכון הספורטיבי אבל במהירות די איטית (גם כך באופן תמוה הלכו לי צמיגים קדמיים תוך שנה בלבד, לא רוצה לגמור אותם כל כמה חודשים).

למעשה לא נראה לי שאפשר לנהוג הרבה יותר ״ספורטיבי״ ממני בארצנו בכל מקרה?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלתי אפשרי בכביש לנהוג נהיגה סופרטיבית טהורה ונכונה מכמה סיבות:

1. אתה נדרש לבלום בחוזקה וכמה שיותר מאוחר - סכנת הפתעת הנהג שמאחוריך ויכולת לגרימת תאונת שרשרת.

2. בנהיגה ספורטיבית אמיתית אין שיוט - או גז או ברקס. שיוט נחשב בזבוז זמן - מבחינת מהירות מותרת, מהירות התנועה שלצידך, מצב הכבישים וחוקי תנועה עירוניים אין אפשרות בכלל לחשוב בכיוון הזה.

3. קווי פנייה הם בלתי אפשריים בגלל התנועה בנתיבים המקבילים.

4. עקיפת רכבים בצורה ספורטיבית היא מבהילה, לא צפוייה ועלולה לגרום לנהג תמים לאבד שליטה על רכבו.

אני ממליץ על טראק-דייס באנגליה (או בכלל באירופה) על-מנת לשפר נהיגה ספורטיבית אבל בכביש אין לה מקום והיא ההיפך הגמור מהנהיגה החוקית - אם תנסה לשלב בין שניהם לא תעשה אף אחד מהם ממש טוב ואתה עלול לגרום לאסון.

אופצייה שנייה זה קארטינג ששם אתה יכול באמת לשלב בין כל העקרונות בבטחה יחסית.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

תלוי ברכב..

אם זה ברכב שלי אני לא עובר את ה2000 סל"ד וגם כשאני עובר זה ליטוף נחמד של הדוושא בשביל עקיפה בעליות, סיבובים לוקח לאט ובכלל משתדל שהצריכה תהיה בסביבות 9-10 ק"מ לליטר בעיר.

לסל"ד גבוה הגעתי פעמים ספורות בלבד, גם כי חבל לי על האוטו וגם כי אין צורך.

כנ"ל גם ברכב של חבר, אני מתייחס אליו כאילו היה הרכב שלי.

ברכב שכור, או רכב של עבודה לעומת זאת.. :twisted:

משתדל לבדוק את ההתנהגות שלו בכל מיני מצבים ותאוצות והנהיגה הרבה יותר אגרסיבית אני מודה, כמובן שרק במצב שהתנועה דלילה ושאני לבד ברכב.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

לפני שאפשר לענות לך עולה שאלה אחרת- מה אתה מגדיר הנהיגה ספורטיבית?

נהיגה של 130 קמ״ש בכביש של 100?

להרביץ סשנים בכביש טכני?

לנהוג במהירות החוק אבל בקווים נכונים?

אצלי לרוב הנהיגה ספורטיבית אבל על ה-safe side, כלומר לא תראה אותי חותך פס הפרדה רצוף כדי לקחת קו נכון באיזה כביש טכני, למעשה לא תראה אותי בשום מצב זולג לנתיב הנגדי בשיעור שיעלה על נניח -10-20% וגם אז אם זה יקרה אך ורק בנקודה שאני יכול לבצע תיקון מיידי ולא אגרום לרכב שיבוא ממול לסטות מנתיבו.

אני מקפיד על רמת תחזוקה גבוהה ביותר לרכב ומקפיד להשתמש בצמיגים שתואמים את ביצועי הרכב ונחשבים למצויינים בקטגוריה ולא תראה אצלי ברכב צמיגים מעל 3 שנים ממועד ייצורם ללא כל קשר לכמה בשר יש להם, זו הסיבה שבכביש המהיר אני גם מרשה לעצמי לנסוע מהר (למשל היום בבוקר, גשם בחוץ ושיוט נמרץ על 240 קמ״ש במהיר).

אני אוהב כבישים טכניים וברוב המקרים אהנה מהם גם אם במקרה הגעתי אליהם במהלך נהיגה מנהלתית, עובר למוד אגרסיבי ונהנה מהכביש (אם הילדים איתי פשוט לוקח מרווחי בטיחות גדולים יותר, לבד מרשה לעצמי למתוח מגבלות).

מה שכן, אלה כבישים ציבוריים ולכן אני נדרש למשנה זהירות כי בנהיגה אגרסיבית יש נהגים שעלולים להבהל ולכן אני אוהב לנהוג בשעות לילה, אז התאורה משמשת מעין אמצעי התראה ויש פחות הפתעה (כשאני מזהה רכב שעומד להגיע מעבר לעיקול אני ממתן לכמה שניות כדי שהוא לא יבהל) וכמובן לוקח בחשבון לא לתת בלימות מפתיעות בייחוד כיוון שלא משנה באיזה מהירות אתה נמצא לחיצה בריאה על הבלמים פשוט שותלת אותו באספלט.

עריכה, don't shoot, מדברייך עלול להשתמע שהינך נהג זהיר ושומר חוק שאת הנהיגה הספורטיבית שומר לימי מסלול באנגליה.

סחטיין ששיפרת את הרכב והשקעת כל כך הרבה כסף כדי לנהוג כחוק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
עריכה, don't shoot, מדברייך עלול להשתמע שהינך נהג זהיר ושומר חוק שאת הנהיגה הספורטיבית שומר לימי מסלול באנגליה.

סחטיין ששיפרת את הרכב והשקעת כל כך הרבה כסף כדי לנהוג כחוק.

קודם כל "עשוי" להשתמע ולא "עלול" אלא אם כן התכוונת להגיד שנהיגה זהירה ולפי החוק הם דבר שלילי.

ואני בעיקר שומר את הנהיגה הספורטיבית שלי למסלולים בחו"ל ולנהיגת קארטינג בארץ.

את הרכב שיפרתי מתוך תחביב והנאה בהתעסקות בצד המכאני. וכשיש הזדמנות לקחת מנחת סגור או כביש סגור לרכבים אני משתעשע בנהיגת ג'ימיקאנה בבטחה.

אני גם פותח מהר כשאני ראשון ברמזור אבל כל קשר בין זה לבין נהיגה ספורטיבית (או עבירה על החוק) הוא מקרי בהחלט.

וכן, תתפלא, אבל אפשר להנות מרכב משופר באופן ניכר גם בלי לעבור על החוק או לסכן אחרים, אם תרצה אני אלמד אותך איך למרות שלא נראה לי שההערה שלך נועדה באמת לשבח אותי ולכן לא הייתי בונה על זה שתבקש ממני עזרה במשהו.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
בלתי אפשרי בכביש לנהוג נהיגה סופרטיבית טהורה ונכונה מכמה סיבות:

1. אתה נדרש לבלום בחוזקה וכמה שיותר מאוחר - סכנת הפתעת הנהג שמאחוריך ויכולת לגרימת תאונת שרשרת.

2. בנהיגה ספורטיבית אמיתית אין שיוט - או גז או ברקס. שיוט נחשב בזבוז זמן - מבחינת מהירות מותרת, מהירות התנועה שלצידך, מצב הכבישים וחוקי תנועה עירוניים אין אפשרות בכלל לחשוב בכיוון הזה.

3. קווי פנייה הם בלתי אפשריים בגלל התנועה בנתיבים המקבילים.

4. עקיפת רכבים בצורה ספורטיבית היא מבהילה, לא צפוייה ועלולה לגרום לנהג תמים לאבד שליטה על רכבו.

אני ממליץ על טראק-דייס באנגליה (או בכלל באירופה) על-מנת לשפר נהיגה ספורטיבית אבל בכביש אין לה מקום והיא ההיפך הגמור מהנהיגה החוקית - אם תנסה לשלב בין שניהם לא תעשה אף אחד מהם ממש טוב ואתה עלול לגרום לאסון.

אופצייה שנייה זה קארטינג ששם אתה יכול באמת לשלב בין כל העקרונות בבטחה יחסית.

:shock:

נהיגה ספורטיבית לא חייבת להיות נהיגת מסלול, אתה יודע.

1. צורת הנהיגה שלי היא ספורטיבית, אבל עם מינימום בלימות. גם כשאני בולם חזק, זה בעיקר כי קודם האצתי חזק, מה שאומר שאין נהג מאחוריי, כך שאין שום סכנה של תאונת שרשרת (טוב שלא הצעת שבלימה חזקה עשויה לגרום לבקע במרקם הזמן-חלל)

2. שיוט נחשב בזבוז זמן בנהיגת מסלול, לא בנהיגה ספורטיבית. הרבה פעמים אני לא מאיץ מאוד חזק לקראת הסיבוב הבא. אני לא במרדף.

3. אפשרי ועוד איך לעשות קווי פנייה בתוך הנתיב שלך.

4. אפשר לנהוג בצורה ספורטיבית עד שמגיעים לרכב שנוסע רגיל לפניך, לעקוף אותו בזהירות ולהמשיך.

לפותח השרשור, אין לבצע נהיגה ספורטיבית בתוך הערים או בכבישים העמוסים. נכון, לפעמים אני לוקח פנייה או שתיים על הצד, אבל רק כשאין מכוניות או אנשים מסביבי. רוצה לנהוג ספורטיבי? פשוט סע לאחד מכבישי הנהיגה הפזורים ברחבי הארץ (יש הרבה בצפון ובדרום ואפילו באזור ירושלים). לרוב בכבישים אלו התנועה דלילה יחסית ואפשר ליהנות בצורה בטוחה.

אגב, אם הולכים לך צמיגים קדמיים בתוך פחות משנה מבלי שאתה נוהג בצורה ספורטיבית בכוונה, אז אתה כנראה עושה משהו לא בסדר. או שיש לך בעיית כיוון פרונט קשה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עם ה306 הייתי נוהג ספורטיבי, מנחתים וימי מסלול, היום עם ה206 הכל מאוד רגוע עם צמיגים גרועים של מינרווה ומנוע יחסית חלש, יש הנאה לפעמים מסיבוב אחד שניים אבל שום דבר יותר מזה.

נהיגה ספורטיבית אין משמעותה זריקות קלאץ' והשתוללות, מי שיודע לנהוג כמעט לא עושה את זה, המושג ספורטיבית מבחינתי מתייחס לנהיגה נמרצת, טכנית, שמותחת את גבולות היכולת של הנהג והרכב. מבחינתי לפתוח ברמזורים חזק עם איביזה וחלונות שחורים לא נחשב נהיגה ספורטיבית.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
מבחינתי לפתוח ברמזורים חזק עם איביזה וחלונות שחורים לא נחשב נהיגה ספורטיבית.

מישהו טען שכן??:shock:

פורסם
קודם כל "עשוי" להשתמע ולא "עלול" אלא אם כן התכוונת להגיד שנהיגה זהירה ולפי החוק הם דבר שלילי.

.

אני יודע את ההבדלים בין עלול לעשוי ובחרתי את המילה בקפידה, אין דבר שלילי בנהיגה כחוק, הדבר השלילי לדעתי זו ההתחסדות הזאת (מצד אחד מטיף לנהיגה ספורטיבית במסלול בלבד ומצד שני קלאץ׳ מחוזק, תוכנה, גלגל תנופה קל ועוד כמה והכל בשם התחביב, give me a break).

ותודה על ההצעה ללמד אותי, מעריך אותה מאוד וכמובן אשקול אותה בכובד ראש לחיוב.

פורסם

נהיגה בפקקים, זיגזוג ובלימה ברגע האחרון וגז עצבני האם זה ספורטיבי בעיניכם?

לדעתי נהיגה ספורטיבית בכבישים עירוניים לא אפשרית וגם לא ממומלצת כי הסיכון עולה על הריגוש אבל בכבישים בין עירוניים מפותלים וטכניים ניתן לתת דרור לפנטזיות להשתולל טיפה.

פורסם
כיצד אתם נוהגים ברכב שלכם? או במילים אחרות האם הנהיגה שלכם ספורטיבית? נמקו ופרטו הכיצד אפשר בכלל לנהוג ספורטיבי בארצנו הקטנטונת והעמוסה?

כשהייתי צעיר הייתי גומר זוג קדמיים ב-15 אלף ק"מ (הנעה קדמית). גם אז אמרו שהארץ עמוסה ושאין היכן לנהוג...

היום לא רק שיותר עמוס, המכונית שלי משעממת, אז אני נוהג זריז, אבל בלי שאר רוח. בין כה וכה לא לצריך לכוון בדיוק, מספיק בערך, ולתת למערכת לתקן עודפי תאוצה/בלימה. לפעמים נוהג קצת יותר מהיר מכולם, לפעמים הרבה יותר, אבל לא בשביל הכיף.

כלומר, אני לא נוהג כמו פלגמט, אבל הפסקתי להנות מהשליטה היומיומית ברכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי נהיגה ספורטיבית בכבישים עירוניים לא אפשרית וגם לא ממומלצת כי הסיכון עולה על הריגוש אבל בכבישים בין עירוניים מפותלים וטכניים ניתן לתת דרור לפנטזיות להשתולל טיפה.

בלילה בעיקר. כמו שfalou אמר. אין כמעט מקום בכבישים היום - בייחוד במרכז בשעות היום (גם בכבישים המהירים), למעט כמובן אסטוניה אבל אנחנו חיים במדינת ישראל :-D

פורסם

צריך לעשות אבחנה בין חובבי רכב לחובבי נהיגה. לכשעצמי, אני מניח שאני באמצע.

בכל מקרה, בוודאי שנהיגה זהירה בכביש ציבורי בישראל לא יכולה להיות ספורטיבית, אך עם רכב יחסית ספורטיבי (GTI), אני יכול להגיד לך שאני:

א. מעולם לא הגעתי לדוושת גז מלאה :shock:

ב. אני מאוד אוהב את ה"בעיטה" בגב ולכן משתדל לספק לעצמי אותה כמה שיותר, בגבולות ההיגיון הציבורי כמובן, אבל בהחלט מאיץ גם "מרמזור לרמזור" אם יש מקום

ג. אוהב כבישים בהם המעורבות שלי בנהיגה (הילוכים, צליל, תאוצה) באים לידי ביטוי - אבל גם שם אני משוכנע שאני לא מהמהירים וממילא אני פוגש כאלה בערך פעם בשנה (וגם אז אתה בסוף נתקע אחרי איזה טרנזיט :-) )

ד. כמה לרכב ידני, כגון ST סטיישן או VRS

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא, זה לנהוג כמו זין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מסכים עם אליבבה, לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.

אישית אני שונא נהגים שיש להם את הקטע לתת קיק דאון במהיר עד לרכב שלפניהם ורק שניה לפני הפגוש האחורי שלו לעבור נתיב ולעקוף למרות שיכלו לעשות זאת 50 מ' לפני.

חלק מלהיות ספורטיבי (לא רק בנהיגה) זה לא לגרום נזק לאחר, זו הסיבה שכאשר מדובר בנהיגה ספורטיבית יש לעשות את זה בכבישים שמתאימים לכך (דלילים מאוד בתנועה) ולכבד את יתר משתמשי הדרך גם אם זה אומר להעלות הילוך ולעבור לנהיגה מנהלתית מאחורי אותו אחד שנוהג כחוק באותו כביש חד נתיבי עם פס הפרדה רצוף, אין שום סיבה בעולם להלחיץ אותו ולגרום לו לעשות עבירת תנועה כדי שאנחנו לא נתבאס שהלך הסשן, בטח לא לגרום לו לעשות משהו שיסכן אותו.

• תוכן חדש...