Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידעתי למה אני מבקש ממך להגדיר כל אחד מהמושגים- אתה מבלבל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה תחרותית.

בנהיגה תחרותית אתה אכן נוהג כנגד השעון במטרה להשיג את הזמן הטוב ביותר על מסלול סגור או מסלול פתוח שתחום כדי להיות סטרילי (כלומר שאתה יכול לקחת קוים נכונים ללא חשש מתנועת רכבים אחרים פרט לרכבים מתחרים אחרים).

בנהיגה ספורטיבית דומה בעיקרה לתחרותיות ויכולה להתבצע גם בכביש ציבורי עם ההתאמות הנכונות:

1.אין מדידת זמנים.

2.רק בכביש ריק שבכל מקרה ההתייחסות אליו היא כאל כביש לא סטרילי.

הנגזרת מכך היא שבכביש הציבורי אין דבר כזה קוים נכונים (כי אתה לא אמור לפלוש לנתיב הנגדי) והעדר אלמנט ה״זמן הקפה״ משמעותו שברגע שהגעת לרכב שאתה לא יכול לעקוף- פה הסתיים החלק הספורטיבי ומתחיל החלק המנהלתי, אתה לא מתחיל לשבת על הצופר כדי שיפנו לך את הדרך, אתה גם לא מאלץ את הנהג השני לרדת לשוליים ואתה לא יוצא לעקיפה מסוכנת, כמו כן לאורך כל הנהיגה אתה מקפיד על שולי בטיחות גדולים יותר- אם במסלול אתה מותח ל-100% המגבלה שלך אז בכביש הציבורי שים לך קו אדום כבר ב-70% (וכן, לרוב המגבלה היא הנהג, לא הרכב).

זה ספורטיביות ידידי.

״נהיגה מתקדמת״ זה אחלה מונח מסחרי פרי כל מיני קורסי נהיגה כאלה ואחרים, אם להתעלם מהשם המסחרי זה קורס שמלמד אותך את מה שלצערי לא מלמדים במהלך לימודי הנהיגה (כיוון מושב ומראות כראוי, השפעת כוחות המופעלים על הרכב, בלימה נכונה, תפעול נכון של מצבי חירום וכן הלאה).

זה הבסיס לכל נהיגה בין אם מנהלתית, ספורטיבית, תחרותית.

התגרזנות זה עוד מושג שלא פה ולא שם, כנראה גם נולד באחד העיקולים של נס הרים ומתייחס בעיקר לאלה שמשלבים נהיגה ספורטיבית אבל לא בהכרח נקיה (קצת להוציא תחת פה ושם...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
RK, ניסיון בNFS SHIFT נחשב כנהיגה ספורטיבית? יש לי הגה עם פדליות. :oops: אז אין לי ניסיון בנהיגה ספורטיבית, אבל נהיגה מתקדמת זה משהו שאני משתדל ליישם כל הזמן ועושה מאמצים כדי להשתפר.

אני חושב שבימי מסלול, אפשר לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית.

לא שאלתי סתם - מהתגובות שלך רואים שאתה מבלבל מושגים בשל איזושהי מחשבה שנהיגה ספורטיבית = נהיגה פרועה, בעוד בפועל ההיפך הוא הנכון. אם אתה מתעלם מפרחחים שחושבים שהם נוהגים ספורטיבי, אין שום דבר פרוע בעסק.

כיום כל ילד בן 17 שמקבל רשיון חושב שהוא יכול לנהוג ספורטיבי.

הגובה הזאת לא ממש תורמת לדיון, וזה שאתה בן 21 לא נותן לך זכות יתרה להתנשא על צעירים ממך במספר כה מועט של שנים. בכל מקרה, כל הזמן נהגים צעירים התפרעו על הכביש, זה לא חדש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עידן ורומן, אז בעצם, מה שאתם קוראים לו נהיגה ספורטיבית אני קורא לזה נהיגה מתקדמת. שכנעתם אותי, מעכשיו זה יהיה נהיגה ספורטיבית.

נהיגה מתקדמת כניראה לא המושג המדוייק ביותר כדי לתאר את הכוונה שלי ולא הייתה לי שום כוונה לערב קורסים כי בעצמי לא עברתי אף קורס של נהיגה מתקדמת והכל למדתי לבד.

למרות הרבה מאוד מאפיינים של נהיגה שלי מתאימים לתיאור שלכם של נהיגה ספורטיבית, אני לא מזדהה עם המושג הזה לא רק בגלל שאני לא נוהג מהר בדרך כלל. אני מפעיל תכנון ושיקול דעת ושואף לנהיגה כמה שיותר חלקה ובטוחה תוך מקסימום רציאונל וחישוב מהלכים, בחירת מסלולים אופטימליים, חיזוי מהלכים של נהגים אחרים ושימוש בטכניקות של שליטה ברכב.

צריך להיות עוד מושג חוץ מנהיגה ספורטיבית שמגדיר נהיגה מיומנת ובטוחה שכוללת את מרבית האלמנטים של נהיגה ספורטיבית. אני נתתי לזה שם נהיגה מתקדמת.

יש הצעות לשם אחר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המהירות היא פועל יוצא של יישום נכון של הטכניקות + כביש פנוי, לא יותר מזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איך שאני רואה את נושא המהירות: רוב המהירות זה פועל יוצא של כביש פנוי, כי ללחוץ על הדוושה בקו ישר כל אחד יודע.

לדוגמא:

אני רואה הרבה נהגים שבפניות ועיקולים בפאניקה בולמים ונוסעים כמו סבתא (כל הירידה והסיבוב על ברקס), בעוד שבמהירות סבירה אין כל בעיה בטיחותית לשמור על אותה מהירות או קצת יותר מהר בעזרת עבודה נכונה עם ההגה והמצערת. אחרי זה כאשר הכביש מתחיל להיות ישר הם פתאום הופכים לגיבורים וטסים מהר - לעיתים מדובר על רכבים טובים עם צמיגים טובים ומתלים מעולים.

זה נהגים לא מיומנים, אבל הם נוסעים מהר בכביש ישר ופנויי. אותם נהגים מגעים למהירות ממוצעת הרבה יותר גדולה ממני כי אני משתדל לא לטוס, נוסע בסביבות מהירות התנועה הממוצעת. אז הם לא יודעים לקחת פניות, אבל נוסעים הרבה יותר מהר ממני. אין שום כיף לשייט במהירות גבוהה ברכב חזק, כי זה מרגיש בדיוק באותה מהירות כמו לנסוע לאט/ דווקא נסיעה איטית בקטע לא מאתגר מהנה כי זה מקנה שלווה מיוחדת.

לשמור על מהירות בסיבובים ועיקולים, במיוחד על כביש רטוב זה מאתגר ויכול להיות אף מסוכן, כאן דרושה ידע, מיומנות ושיקול דעת רציונלי. וזה בדיוק האיזור של חובבי הנהיגה שבינינו. :twisted: יש כאלה שקוראים לזה נהיגה ספורטיבית, אני עוד לא מצאתי לזה הגדרה מדוייקת אז בינתיים גם אקרא לזה נהיגה ספורטיבית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בנהיגה תחרותית אתה אכן נוהג כנגד השעון במטרה להשיג את הזמן הטוב ביותר על מסלול סגור או מסלול פתוח שתחום כדי להיות סטרילי או מתחרה בנהגים אחרים על מיקום להבדיל מזמן (כלומר שאתה יכול לקחת קוים נכונים ללא חשש מתנועת רכבים אחרים פרט לרכבים מתחרים אחרים).

בנהיגה ספורטיבית דומה בעיקרה לתחרותיות ויכולה להתבצע גם בכביש ציבורי עם ההתאמות הנכונות:

1.אין מדידת זמנים.

2.רק בכביש ריק או בכביש שיש בו קטעים ריקים, כאשר בין היתר הדרך להגיע לאותם קטעים ריקים היא ע״י עקיפת נהגים ״איטים״ במצבים שמאפשרים זאת שבכל מקרה ההתייחסות אליו היא כאל כביש לא סטרילי.

3. אין תחרות מול רכבים אחרים (לפעמים יש ״רייסים״, ״פתיחות״ מול נהג אחר, אבל אלו תופעות שבאמת לא רצויות או אפשריות בכביש ציבורי. אולי ״פתיחות״ אפשריות במובן של יציאה מהרמזור ראשון לכמה מטרים ראשונים וזהו ולא למרחק גדול יותר שיכול לסכן את העוברים ושווים).

הרשיתי לעצמי להוסיף התאמות נוספות:wink:

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
יש כאלה שקוראים לזה נהיגה ספורטיבית, אני עוד לא מצאתי לזה הגדרה מדוייקת אז בינתיים גם אקרא לזה נהיגה ספורטיבית.

כמו שאני מבין את זה:

נהיגה מתקדמת: משמעותה עקרונות נהיגה נכונים לכל מהירות של נהיגה, גם לנהיגה איטי וגם למהירה, נכונה הן למסלול והן לכביש ציבורי וללא קשר לפרמטר של הנאה בנהיגה.

נהיגה ספורטיבית: הגדרה המכילה את ההגדרה ״נהיגה מתקדמת״ ומוסיפה עליה אלמנט של מהירות מקטע או קטעי דרך, הן מסלול והן כביש ציבורי, אם או ללא קשר למיצוי מקסמילי של מהירות מאותו קטע או קטעי דרך, אלא מהירות לצורך הנאה מהנהיגה וכל אחד והמהירות שגורמת לו הנאה. יכולה להיות נהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי שמסכנת ומפריעה לאחרים ויכולה לא להיות.

נהיגה תחרותית: הגדרה המכילה את ההגדרה ״נהיגה מתקדמת״ ולא ״נהיגה ספורטיבית״ מאחר והפרמטר של ההנאה מנהיגה אינו רלבנטי ולעומת זאת הפרמטר של מיצוי מהירות לקטע דרך או מול המתחרים הכרחי. מתקיימת במסלול, יכולה להתקיים גם בכביש ציבורי תיאורטית, אבל תפריע ותסכן נהגים אחרים בחלק המכריע של המקרים.

התגרזנות: הגדרה המכילה חלקים משלושת המושגים הקודמים יחדיו, חלק מעקרונות ״נהיגה מתקדמת״ הנוגעים לשליטה והכרת הרכב אבל יישום העקרונות הללו בנהיגה שוטפת שמקבילה באופיה לנהיגה רגילה במצבי חירום, מכילה ״נהיגה ספורטיבית״ בפרמטר של מהירות וגורם ההנאה מנהיגה ומכילה ״נהיגה תחרותית״ במובן של מיצוי מהירות מקטע נהיגה או מיקום מול נהג אחר, אבל פרמטר זה לא הכרחי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
צריך להיות עוד מושג חוץ מנהיגה ספורטיבית שמגדיר נהיגה מיומנת ובטוחה שכוללת את מרבית האלמנטים של נהיגה ספורטיבית. אני נתתי לזה שם נהיגה מתקדמת.

יש הצעות לשם אחר?

זה בסדר שנתת שאתה קורא לזה נהיגה מתקדמת, זה בדיוק השם ה״מסחרי״ שהקורסים השונים מעניקים לזה, באותה מידה אפשר לקרוא לזה נהיגה נכונה וזה כאמור הבסיס לכל הנהיגה כולל נהיגה תחרותית או ספורטיבית (תנוחת ישיבה נכונה, כיוון מראות, הסתכלות קדימה, הבנת כוחות הפועלים על הרכב, תיקון נכון של מצבי איבוד אחיזה, בלימה נכונה במצבי חירום וכו׳).

הנהיגה הנכונה מטרתה להביא אותך מנקודה א׳ לנקודה ב׳ בצורה בטוחה (לא נכנס לעניין המהירות כי זה לא פקטור).

נהיגה ספורטיבית משלבת אלמנטים שהנגזרת של השימוש בהם זה קיצור זמן הנסיעה (לדוגמא בלימות מאוחרות וכו׳).

נהיגה תחרותית מטרתה זמן (בין אם זמן מסלול טוב או להגיע לפני המתמודד שלך).

אמנון,

אין בעיה עם התוספות שנתת, הן נכונות כמובן, אני פשוט מציב לעצמי קווים אדומים מאוד ברורים, אפילו בעניין העקיפות, אם אין לי מספיק מרחב לעקוף מבלי שהנהג הנעקף ״יבהל״ אני לא אצא לעקיפה גם אם יש לי אפשרות חוקית, פשוט כבישי הנהיגה פה מאוד צרים ותחומים (צלע הר בצד אחד, חומה בגובה חצי מ׳ צד שני שלאחריה תהום) ללא שוליים ומספיק שהנהג הנעקף יסטה 20 ס״מ והוא נכנס במשהו עם אחלה סבירות להתהפכות.

כשאני נוהג ספורטיבית אני מסכן אך ורק את עצמי, אפס סיכון ליתר משתמשי הכביש ועם המרווחי בטיחות שאני שומר אני יודע שגם אני בטוח מספיק שגם אם חלילה תתרחש תאונה זה יהיה בתנאים שיסתיימו בנזק לרכב בלבד.

זו הסיבה, בהמשך לתגובתו של Liav92 שנהיגה ספורטיבית זה יופי של דבר רק לאחר שהתקיימו התנאים הבאים:

1.אתה מבין ומיישם את אותם דברים שנכללים בנהיגה נכונה\מתקדמת.

2.אתה מכיר היטב את יכולות הרכב שלך והתנהגותו בתנאים כאלה ואחרים.

3.אתה יודע לרסן עצמך כשמגיע הזמן לכך.

4.אתה מקפיד לא לסכן את יתר משתמשי הדרך (הבודדים שתתקל בהם כי זה כאמור רק לכבישים שוממים) ושומר מרווח בטיחות שישמור גם עלייך אם חלילה משהו משתבש (ותמיד עלול להשתבש משהו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נהיגה ספורטיבית זה כשאתה מאחר לארוחת ערב אצל חמתך. נהיגה תחרותית זה כששכחת את הילד בגן. התגרזנות זה כרטיס ביקור של מכון מסאז'ים ששכחת על הדלפק ליד המיטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
נהיגה ספורטיבית זה כשאתה מאחר לארוחת ערב אצל חמתך. נהיגה תחרותית זה כששכחת את הילד בגן. התגרזנות זה כרטיס ביקור של מכון מסאז'ים ששכחת על הדלפק ליד המיטה.

הדימויים האלו הם מעולם הדימיון או הניסיון הפרטי? :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
איך שאני רואה את נושא המהירות: רוב המהירות זה פועל יוצא של כביש פנוי, כי ללחוץ על הדוושה בקו ישר כל אחד יודע.

לדוגמא:

אני רואה הרבה נהגים שבפניות ועיקולים בפאניקה בולמים ונוסעים כמו סבתא (כל הירידה והסיבוב על ברקס), בעוד שבמהירות סבירה אין כל בעיה בטיחותית לשמור על אותה מהירות או קצת יותר מהר בעזרת עבודה נכונה עם ההגה והמצערת. אחרי זה כאשר הכביש מתחיל להיות ישר הם פתאום הופכים לגיבורים וטסים מהר - לעיתים מדובר על רכבים טובים עם צמיגים טובים ומתלים מעולים.

זה נהגים לא מיומנים, אבל הם נוסעים מהר בכביש ישר ופנויי. אותם נהגים מגעים למהירות ממוצעת הרבה יותר גדולה ממני כי אני משתדל לא לטוס, נוסע בסביבות מהירות התנועה הממוצעת. אז הם לא יודעים לקחת פניות, אבל נוסעים הרבה יותר מהר ממני. אין שום כיף לשייט במהירות גבוהה ברכב חזק, כי זה מרגיש בדיוק באותה מהירות כמו לנסוע לאט/ דווקא נסיעה איטית בקטע לא מאתגר מהנה כי זה מקנה שלווה מיוחדת.

לשמור על מהירות בסיבובים ועיקולים, במיוחד על כביש רטוב זה מאתגר ויכול להיות אף מסוכן, כאן דרושה ידע, מיומנות ושיקול דעת רציונלי. וזה בדיוק האיזור של חובבי הנהיגה שבינינו. :twisted: יש כאלה שקוראים לזה נהיגה ספורטיבית, אני עוד לא מצאתי לזה הגדרה מדוייקת אז בינתיים גם אקרא לזה נהיגה ספורטיבית.

כן, ככה זה עובד בדיוק. בגלל זה לפעמים זה קצת מעלה אצלי גיחוך כשאני רואה נהגים "מהירים" מגיעים לאיזו פניה לא חדה ולא קשה במיוחד ואז דופקים שם בלימה מורידים מהירות כאילו הם לפני הקארוסל שנורבורגרינג :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הדימויים האלו הם מעולם הדימיון או הניסיון הפרטי? :wink:

אישה אין לי, ילדים גם לא (לפחות לא כאלו שאני יודע עליהם), ואת כרטיסי הביקור אין לי ממי להסתיר :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברשותך סוף סוף נתקלתי במשפט שמצדיק חתימה :lol:

• תוכן חדש...