Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב הכבישים יותר כיף לעשות את העליה - נותן יותר בטחון עצמי, יותר קשה להחליק החוצה וכו'.

tzivpper, זה גם עניין של בטחון עצמי מסויים. אפשר לנהוג שם נהיגה ספורטיבית ולהיות יותר איטי מmisterb.

שים לב שלא שומעים כמעט חריקות של צמיגים בסרטון, מה שאומר שהוא נוסע בצורה די מדויקת, וכנראה גם לא לוקח יותר מדי סיכונים מיותרים :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברוב הכבישים יותר כיף לעשות את העליה - נותן יותר בטחון עצמי, יותר קשה להחליק החוצה וכו'.

שים לב שלא שומעים כמעט חריקות של צמיגים בסרטון, מה שאומר שהוא נוסע בצורה די מדויקת, וכנראה גם לא לוקח יותר מדי סיכונים מיותרים :)

מסכים עם המשפט הראשון, אני גם מעדיף מישור או עליה מהסיבה שבירידה הפיזיקה עובדת לרעתנו- הבלימות מתארכות, אם לא נוהגים מאוד מדוייק יהיו הרבה זליגות לנתיב הנגדי והמהירות תיהיה נמוכה יותר (כמובן שככל שהרכב גדול וכבד יותר כך ההשפעה גדולה יותר).

מסכים גם עם המשפט השני שלך, הנהיגה מאוד חלקה ומדוייקת ושקטה, זו הסיבה שציינתי שזו אמנם נהיגה ספורטיבית אבל מאוד מתונה.

אם זה היה סרטון שלי מכביש שאני מכיר היטב ובתנאים דומים של נתיב ריק כמעט לאורך כל הסרט היו בהחלט שומעים יותר רעשי צמיגים, תוצר לוואי של בלימות מאוחרות ופניות מהירות עם גז חזק ביציאה וכן היו חשים יותר תנועה של המרכב- תוצר לוואי של צלילת האף בלימות חזקות והרמה שלו תחת האצות חזקות.

אבל סה״כ נהיגה יפה וזורמת ונראית מהנה מאוד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טוב, אז אחרי שסיכמנו מה זה 'ספורטיבי', הנה אותו כביש בנהיגה יותר אגרסיבית, מה שנקרא 'התגרזנות' (עידן, בשבילך :wink: )

נהיגה על המגבלות, לא מומלץ לא לצמיגים ולא מבחינה בטיחותית. מרווח בטחון אפסי.

שימו לב שהמהירות האבסולוטית לא גבוהה בהרבה - פחות מ-10%. מדדתי את אותו קטע בשני המקרים,

לקח דקה או 1:05 במקרה ה'איטי'.

http://www.youtube.com/watch?v=

cuXUnRqtYtw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

(המצלמה במקרה הזה DRIFT 170HD, הדגם הישן יותר של הדריפט, החדשה טובה בהרבה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה מדהים שגם ברינג, לדוגמא, הפער בין נהג מאוד מאוד מהיר לבין נהג ממוצע יכול להיות בסופו של דבר משהו כמו דקה (באותו הרכב).

זה די משכנע אותך למה לא צריך להתגרזן לרוב :)

פורסם

דקה זה המון. במהירות ממוצעת של 100 קמש זה 1.7 קילומטר הפרש...

(תחשב לבד מה ההפרש במהירויות שנוהגים שם)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דקה או 10% זה נצח במירוץ. אבל בנהיגת כביש יומיומית זה די זניח.

זה לא העניין בהתגרזנות - להגיע הכי מהר שאפשר.

הקטע זה להגיע למגבלות של הרכב, להיות מסוגל להשאיר אותו הכי קרוב לקצה, בלי לאבד אותו.

זה המקור לריגוש מבחינתי, ולא אם הגעתי כמה דקות קודם.

הזמן המשמעותי שאני ׳חוסך׳ בנסיעות ארוכות נוסע מהמהירות בכביש המהיר ולאו דווקא בסיבובים.

גם בגלל המהירות עצמה שגבוהה יותר בממוצע לעומת המהירות בכבישים מפותלים, וגם בגלל שלרוב זה נתח הרבה יותר גדול מהדרך.

אבל מהירות בכביש ישר לא ממש מרגשת, זה יותר כדי לגמור עם החלק המשעמם כמה שיותר מהר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
טוב, אז אחרי שסיכמנו מה זה 'ספורטיבי', הנה אותו כביש בנהיגה יותר אגרסיבית, מה שנקרא 'התגרזנות' (עידן, בשבילך :wink: )

זה לא התגרזנות, זו נהיגה ספורטיבית נקייה שקרובה יותר למגבלות האחיזה (של הרכב\צמיגים, מי מהם שאוחז פחות), אחלה נהיגה, יופי של כביש, רק באמא'שך, פעם הבאה שאתה מצלם סרטון- כבה את המוזיקה, תן לשמוע צמיגים ומנוע.... :)

אני איתך בעניין הזה שכל הכיף בנהיגה ספורטיבית זה הנהיגה על סף המגבלה כשאתה שולט בתגובות הרכב וגם מבצע תיקונים כמו שצריך.

אני מאוד אוהב את התחושה הזאת שהרכב "מחליק-לא מחליק" בתוך הפניה, ואז לקראת היציאה להדביק גז לרצפה ולתת לתחת לישר את הפניה.

מבחינתי התגרזנות זה נהיגה לא נקייה עם פרובוקציות יזומות למשחקי זנב וכו'.

אתמול הייתי במוד קצת "קרבי" וחוראני, עמדתי ראשון ברמזור שכ-30 מ' אחריו יש עוד רמזור שפונה ימינה, פנייה רחבה מאוד עם 3 נתיבים שפונים ימינה כ-90 מעלות.

יצאתי ראשון מהרמזור, הגעתי לרמזור השני כשהכביש לפני פתוח, הדבקתי דוושה לרצפה ולקחתי את הפנייה על הצד עם שאגה כשהבקרה מנתקת אותי בדיוק בשלב שהרכב התיישר לתוך הנתיב, פשוט תענוג של "גירזון רגעי".

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

דווקא נהיגה ספורטיבית שלא לדבר התגרזנות לוקחת יותר זמן... כי זה בדרך כלל דורש שינוי למסלול שאינו הקצר ביותר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה לא נכון, עקרונות הנהיגה הספורטיבית זהים לנהיגת מסלול, ומן הסתם שם המטרה היא הזמן הקצר ביותר.

לא תמיד המסלול הקצר ביותר ייקח הכי מעט זמן, כי לרוב תמורת הארכה קלה של המסלול תקבל מהירות עדיפה,

בעיקר ביציאה מהפניה. זה הבסיס של נהיגת מירוצים - SLOW IN FAST OUT.

הרעיון זה לנצל את כל רוחב המסלול כדי ליצור את רדיוס ה'משתלם' ביותר. המסלול הקצר ביותר יהיה צמוד לשול הפנימי

תמיד, אבל הוא יניב זמן גרוע מאד, כי המהירות גם בסיבוב ובעיקר ביציאה מהסיבוב תהיה יותר נמוכה.

הקו הנכון תלוי במבנה הספציפי של כל פניה ומה שמגיע אחריה, אבל העיקרון הוא מבחוץ פנימה לשיא הסיבוב ואז חזרה החוצה.

על זה עושים כל מיני התאמות כמו אייפקס מוקדם או מאוחר, הקרבה של פניה לטובת הפניה הבאה וכו', אבל זה העיקרון.

התרגזנות לשמה שכוללת החלקות זנב אכן תהיה איטית יותר מנהיגה ספורטיבית נקייה, על זה אין ויכוח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

tzivpper, זה גם עניין של בטחון עצמי מסויים. אפשר לנהוג שם נהיגה ספורטיבית ולהיות יותר איטי מmisterb.

ראית סרט על ניקי לאודה - נהג פורמולה? הוא תמיד היה מוכן לקחת סיכון עד רמה מסויימת ובכביש ציבורי העדיף לנסוע לאט. פעם אחת כאשר הוא חרג ממנהג שלו ולקח סיכון מיותר הוא נשרף ברכב. אומנם הוא שרד את זה ואפילו חזר להשתתף במירוצים בגבורה בעודו פצוע, אבל מאוחר יותר הוא לא חזר על טעות של לקחת סיכונים מיותרים.

אני לא נהג פורמולה, אבל זה ממש לא קשור לביטחון עצמי, פשוט אני לא קאמיקדזה ומעדיף לשמור מרווח ביטחון גדול.

וזה למה: כי אם על הכביש יהיה משהו לא צפוי, למשל ילד יקפוץ לכביש, טרקטור שנוסע לאט בדיוק אחרי פנייה, ג'וגר שמתאמן למרטון או רוכב אופניים - כמה שיש יותר זמן להגיב, ככה יותר סיכוי לסיים את זה בשלום. כביש ציבורי כשמו, זה כביש שהציבור משתמש בו ועלולים לקרות בו בלת"מים. כמה שאתה נוסע מהר יותר ונמצא קרוב יותר למגבלות שלך ושל הרכב, ככה יש לך מרווח ביטחון קטן יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא נכון, עקרונות הנהיגה הספורטיבית זהים לנהיגת מסלול, ומן הסתם שם המטרה היא הזמן הקצר ביותר.

לא תמיד המסלול הקצר ביותר ייקח הכי מעט זמן, כי לרוב תמורת הארכה קלה של המסלול תקבל מהירות עדיפה,

בעיקר ביציאה מהפניה. זה הבסיס של נהיגת מירוצים - SLOW IN FAST OUT.

הרעיון זה לנצל את כל רוחב המסלול כדי ליצור את רדיוס ה'משתלם' ביותר. המסלול הקצר ביותר יהיה צמוד לשול הפנימי

תמיד, אבל הוא יניב זמן גרוע מאד, כי המהירות גם בסיבוב ובעיקר ביציאה מהסיבוב תהיה יותר נמוכה.

הקו הנכון תלוי במבנה הספציפי של כל פניה ומה שמגיע אחריה, אבל העיקרון הוא מבחוץ פנימה לשיא הסיבוב ואז חזרה החוצה.

על זה עושים כל מיני התאמות כמו אייפקס מוקדם או מאוחר, הקרבה של פניה לטובת הפניה הבאה וכו', אבל זה העיקרון.

התרגזנות לשמה שכוללת החלקות זנב אכן תהיה איטית יותר מנהיגה ספורטיבית נקייה, על זה אין ויכוח.

צודק מאוד, וזה משהו מאוד בסיסי שהרבה אנשים מפספסים. בעיקר בכביש כזה, בו יותר קשה לפעמים לראות את האייפקס, ואנשים מנסים לנהוג בדיוק לפי הציור של הקו על הכביש, כשלפעמים בתכלס יש מולם קו ישר וכו'.

ד"א, כשמתחרים ונוסעים עם עוד אנשים במקביל, אפילו בענף עממי במיוחד כמו קארטינג4 פעימות, רואים שקווי הפניה הנכונים נעלמים די מהר לטובת עקרונות אחרים, כמו האפשרות לעקוף וכו'.

פורסם
ראית סרט על ניקי לאודה - נהג פורמולה? הוא תמיד היה מוכן לקחת סיכון עד רמה מסויימת ובכביש ציבורי העדיף לנסוע לאט. פעם אחת כאשר הוא חרג ממנהג שלו ולקח סיכון מיותר הוא נשרף ברכב. אומנם הוא שרד את זה ואפילו חזר להשתתף במירוצים בגבורה בעודו פצוע, אבל מאוחר יותר הוא לא חזר על טעות של לקחת סיכונים מיותרים.

צבי, מה שאמרת על לאודה לא קשור למציאות, ולו מהעובדה שהוא עד עכשיו לא זוכר את רגע התאונה, ומעט לפניו. רוב הסיכויים שהוא החליק על פאטצ' רטוב לאחר שהחליף לסליקס, כאשר רוב המסלול היה יבש - החלטה שמוכרת על ידי כל הנוגעים בדבר כלגיטימית ונכונה טאקטית. הקטע עם המתלה הוא רק גרסא אחת, שמעולם לא אומתה וגם אין סיכוי לאמתה שכן האוטו היה הרוס ושרוף כולו. אגב, גם התאונה הקטלנית של סנה לא הייתה בשל סיכון מיותר. אל תיקח סרטים (גם אם ברובם הם נכונים היסטורית) כאמת צרופה.

יש נהגי מירוץ שנוהגים לאט על הכביש, כמו לאודה וג'קי סטיוארט, ויש מטורפים יותר, כמו ז'אן אלזי כדוגמא בולטת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, את הסרט נתתי בתור דוגמא בלבד, הרעיון היה להמחיש את זה שאני מעדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז תגיד שאתה מעדיף לא לקחת סיכונים מיותרים - אין צורך להמחיש כשהנקודה ברורה :)

לרוב אני לא נוהגת ספורטיבי בנהיגה יומיומית פשוט כי חצי מהדרך שלי לעבודה מפוצצת בעומסי תנועה, ובחצי השני אני פשוט נוהגת מהר - לא ספורטיבי.

הייתי רוצה לנהוג יותר ספורטיבי ביום יום - אבל זה לא חלק מההרגלים שלי.

• תוכן חדש...